Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(Prickly @ 2019 09 25, 09:46)
O man teko susidurti, pvz tokie kaip evoros storalapiai, turiu tokį:

prikrenta lapelių ir kai jau nuo lapelio auga ūgliukas - nebeturi baltų juostelių. Evora, kaip pas tave?
Dar kažkada seniai dauginau sansevieria trifaskiata laurentii iš lapo, tai išdygo augaliukas be geltonų juostų

Nežinau, atidaviau tik išlindusiais mažuliukais lapeliukais. Bet esu girdėjusi, kad su variegatiniais sunkiai einasi perduoti brangintinas savybes, o ir šaknydijasi sunkiau kai kurių veislių.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2019 09 25, 14:44)
Nežinau, atidaviau tik išlindusiais mažuliukais lapeliukais. Bet esu girdėjusi, kad su variegatiniais sunkiai einasi perduoti brangintinas savybes, o ir šaknydijasi sunkiau kai kurių veislių.

Na kiek skaičiau tai niekur neradau parašyta apie variegatinius augalus dauginant. Aš tokių asmeniškai neturiu gal ir yra kai kurių rūšių augalų. Bet man asmeniškai neteko nei karto susidurt su tuo. Skaičiau ir senesnes temas apie Crassula Ovata tai ten rašo irgi, kad iš lapelio kai pasidaugina gražus laimės medelis išauga ir dar žydi praktiškai visas savybęs periima iš Crassulos ir normalus medelis būna identiškas motininiam augalui. O ir internete ieškojau nu būtent apie Crassula Ovata tai nu niekur neradau nieko parašyta apie tai. Aišku ilgesnis procesas būna dauginant iš lapo medį, bet man asmeniškai ir patinka nuo 0 užsiauginti normalų augalą. Skaičiau jog po 3 metų pradeda kotelis storėt ir medėt, bet tas procesas pagreitintas būna kai genimas yra nukerpama viršūnė ir apkarpomos kelios šakos, kad kamienas storėtų ir medėtų atrodytų kaip Bonsas. Jei nekerpama tai procesas ilgesnis būna bet ir kotelis plonesnis jei neklystu pradeda išstypt labai į ūgį. Bet, kad atrodytų kitoks augalas nei motininis tikrai neteko matyt. Nes mano lapelis kur pasodintas į didesnį vazoną tai labai greit šaknys užaugo nebegaliu apžiūrėt šaknų net nes jei truktelsiu tai lapelis be šaknų bus o šaknys pasiliks žemėje. Tai manau, kad netaikomas Crassulai Ovatai. Nes visgi tai nereiklus augalas sukulentas natūraliai gamtoje jis dauginasi tiek lapais, tiek per šaknis, tiek šakelėm ir viską turi visas savybęs kaip ir motininis augalas.

PS. Manau, kad gali pasitaikyt su hibridais tie variegatiniai augalai. Nes tikras storalapis (tas senovinis Crassula Ovata) neturi nei baltų juostelių, ir jo lapai labai mėsingi, stori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 25 rugsėjo 2019 - 14:18
Apžiūrėjau pas kaimynę atiduotą laimės medelio iš lapelio išdygusį krūmelį-jokių variegatiškumo požymių. Gražus žalias. Belieka tikėtis, kad gal paaugęs parodys baltas juosteles, dėmeles.
Atsakyti
Žinutė pašalinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 27 rugsėjo 2019 - 11:30
Parasiau Fabianui klausima kaip tas musu uzsakymas. unsure.gif O esat aplamai kas su juo tureje reikalu? Is kur ji susiradote? Nebus cia daugiau vargo nei naudos unsure.gif

Praeita savaite man zadejo jo sia savaite surinks ji. Ir tyla dabar. Nei galutines saskaitos, nei kur moket.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 27 rugsėjo 2019 - 14:14
Taip, užtrukome su Fabianu... Bet jei atsiliepė, gal jau greit atsiųs. Aš jau primiršau ką ir užsisakiusi buvau biggrin.gif
------------
Turiu dar vieną laimės medelį-raguotą. Po juo buvo prisodinta haworthijų ir gražiai sužėlusio sedumo. Šiandien pareinu po darbų-ant stalo silosas... Kažkuri katė patapo ožka ir švariai nupešė visą gražuolį sedumą. Matyt vitaminų pritrūko. Tik jos pilvukui kažkodėl tokie vitaminai nepatiko ir atsikratė jų žaibiškai ant stalo. Štai ir gerulės mano, niekada nieko neapgraužusios katytės. Sėdi nekaltais snukučiais ir nesupranta ko čia nervinuos.

Nuravėtasis cry.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Bet koks akvariumas. Turbut irgi daug laiko atima.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2019 09 27, 16:21)
Taip, užtrukome su Fabianu... Bet jei atsiliepė, gal jau greit atsiųs. Aš jau primiršau ką ir užsisakiusi buvau biggrin.gif
------------
Turiu dar vieną laimės medelį-raguotą. Po juo buvo prisodinta haworthijų ir gražiai sužėlusio sedumo. Šiandien pareinu po darbų-ant stalo silosas... Kažkuri katė patapo ožka ir švariai nupešė visą gražuolį sedumą. Matyt vitaminų pritrūko. Tik jos pilvukui kažkodėl tokie vitaminai nepatiko ir atsikratė jų žaibiškai ant stalo. Štai ir gerulės mano, niekada nieko neapgraužusios katytės. Sėdi nekaltais snukučiais ir nesupranta ko čia nervinuos.

Nuravėtasis  cry.gif

Nesinervink taip, manau, kad nieko nebepakeisi apravėjo tai apravėjo biggrin.gif Manau, kad daugiau nebeims ravėt katės po blogumo.
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2019 09 27, 20:32)
Nesinervink taip, manau, kad nieko nebepakeisi apravėjo tai apravėjo  biggrin.gif Manau, kad daugiau nebeims ravėt katės po blogumo.

Deja.... blogi įpročiai greitai prigyja-
Vakar tvarkiau gėlyną prie daugiabučio ir prisiskynus parsinešiau saulakio geltoną puokštę. Perkėliau apravėtą laimės medelį ant palangės, o puokštę į jo vietą ant stalo pamerkiau. Naktį įvyko lapų degustacija su liūdnomis pasekmėmis ant kilimo. Net pusryčiai neužsilaikė pilvuke-matyt piktesnė ši gėlė buvo už sedumą.
Bet gal dabar jau nebenorės skabyti žalumynų.

--------------------

Ar kas ką girdėjo apie parodą Vilniuje? ,,Augalų labirintai" bus? Ar ji bus, ar po praeitų metų visai nieko nereik tikėtis?
Atsakyti
Fabian issiunte mums augalus. Isdalino juos i dvi dezes. Pagal atsiusta bendra suma matau, kad kazkuriu augalu nebus, tai dabar palaukim kol jis patikslins kuriu ir tada reiks greit apsimoket smile.gif
Atsakyti
Fabiano augaliukai turbūt greičiau LT pasieks, nei jis paskaičiuos kiek pinigėlių paprašyti. Matyt labai užimtas dėdulė arba atsipūtęs lėtūnas. biggrin.gif

---------------

Tikrai nesitikėjau sulaukti dar kokio žiedelio šį lietingą laikotarpį. yahoo.gif

--------------
MOKI VEŽI užvežė daug Astrophytum myriostigma po 2,79 ct., Skersmuo apie 5 cm., aukštis apie 3-3,5 cm. Gal kam reikia-apsižvalgykite.
Atsakyti
evora, ryt augalai iskeliaus pas seimininkus, o paste visa info mirksiukas.gif
Atsakyti