O mano kompas nudvese, tel gigobaitai baigiasi. Tina, jei kas nors dėl fabian ar uhlig skambink, kitaip galiu ne atsiliepti. Visai gyvenimas nemielas.
LEXUS, matau, kad skaitai temą. Kaip sekasi tau iš lapelio išgauti laimės medelį?
QUOTE(evora @ 2019 09 23, 22:17)
Na kol kas tik šaknys lapelis stovi vietoj nei pūna, nei matosi, kad lystų kas apart šaknų, gal kiek persistengiau su vazonu bandysiu eksperimentuot dar vieną lapelį nusiskyniau padžiovinsiu keletą dienų, o poto tiesiai į žemę sodinsiu tik šįkart į patį mažiausią vazoną sodinsiu kur braškių daigai augo manau pilnai užteks tik prieš sodinant reiks gerai išdezinfekuot. O paskui žiūrėsiu kaip kas po 2-ojo eksperimento jei kas gausis būtinai pasidalinsiu nuotrauką. Šiuo metu nėra kuom dalintis, nes tas lapelis tik šaknis auginasi kada rodys rezultatą nežinau. Manau, kad greičiau laimės medis išaugs iš to lapelio kuris bus pasodintas į patį mažiausią vazoną negu tas kuris pasodintas į gan per didelį, bet aišku dabar traukti baisu tai nejudinu kartais tik atkeliu bet jau šaknys tai tikrai stipriai įsitvirtinusios į žemę tad lapelio neištrauksi taip paprastai nebent šaknis nutrauksi greičiau nei gražiai išimsi tad stengiuos nejudint tik apipurškiu kas 3-4 sav. Tai va tokios naujienos lauksim toliau kas bus.
LEXUS, dabar orai atvėso, kambariuose irgi šalta, tai visi dauginimo reikalai labai lėtėja. O esant šaltesniam orui ir laistyti mažiau reikia. Bet turint kantrybės, įmanoma sulaukti gerų žinių.
Papildyta:
LEXUS, dabar orai atvėso, kambariuose irgi šalta, tai visi dauginimo reikalai labai lėtėja. O esant šaltesniam orui ir laistyti mažiau reikia. Bet turint kantrybės, įmanoma sulaukti gerų žinių.
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Vakar neatlaike mano nervai ir sutemus, su prozektorium, reisavau siltnamis - namai. Liko tenais tik pomidorai, medeliai ir keli senoliai kaktusai nebijantys vesumos. Pernakt palikau galinga zvake, tai ryte radau +10, o lauke ryte viskas baltavo ir buvo -3. Ziemuze artinasi.
Dar noreciau pasidalint info apie viena truca nuo erkiu. Ji urekomendavo, kaip itin veiksminga, LOD forume. Jo turi ir Uhlig. Imsiu ji sau, gal dar kas nores?
Roelke_nuo_erkiu.jpg 140,4KB 0 Parsiųsta kartų
Dar noreciau pasidalint info apie viena truca nuo erkiu. Ji urekomendavo, kaip itin veiksminga, LOD forume. Jo turi ir Uhlig. Imsiu ji sau, gal dar kas nores?
QUOTE(Tina* @ 2019 09 24, 09:46)
Vakar neatlaike mano nervai ir sutemus, su prozektorium, reisavau siltnamis - namai. Liko tenais tik pomidorai, medeliai ir keli senoliai kaktusai nebijantys vesumos. Pernakt palikau galinga zvake, tai ryte radau +10, o lauke ryte viskas baltavo ir buvo -3. Ziemuze artinasi.
Kokia kaina?
QUOTE(LEXUS14 @ 2019 09 24, 15:01)
Kokia kaina?
https://www.uhlig-ka...-milben-ex.html
Atrodo nemaza ta kaina, bet pagalvojus gaunam 30 l tirpalo purskimui. Ta mergina, kur rekomendavo, tai sake purske, laiste ir nunyko, o iki tol ko tik nebandzius buvo.
LEXUS14, kai šaknydinama iš lapelio, dažniausiai būna, kas lapelis neperduoda augalo variegatinių savybių, išauga paprastas augalas, nespalvotas. O sukulentų pasaulyje viskas lėtai vyksta.
Pirkau Kiron prieš du metus, toks sakyčiau veiksmingas ir kvapo bjauraus neturi. Erkių vis tik atsiranda, bet manau todėl, kad naujų kaktusų prisiperku. Dėl kainos, tai galit su kuo nors dalintis, to buteliuko labai dideliam kiekiui augalų užtenka, o mažu švirkštuku labai lengva dozuoti arba pasidalinti.
Vakar smarkiai nustebino Echinocereus fobeanus v.metornii , pumpuras nuo birželio pradžios stovėjo, o pražydo vakar, matyt laukė ypatingai šaltų naktų ir didelio temperatūrų perkritimo
Pirkau Kiron prieš du metus, toks sakyčiau veiksmingas ir kvapo bjauraus neturi. Erkių vis tik atsiranda, bet manau todėl, kad naujų kaktusų prisiperku. Dėl kainos, tai galit su kuo nors dalintis, to buteliuko labai dideliam kiekiui augalų užtenka, o mažu švirkštuku labai lengva dozuoti arba pasidalinti.
Vakar smarkiai nustebino Echinocereus fobeanus v.metornii , pumpuras nuo birželio pradžios stovėjo, o pražydo vakar, matyt laukė ypatingai šaltų naktų ir didelio temperatūrų perkritimo
QUOTE(Prickly @ 2019 09 25, 10:17)
LEXUS14, kai šaknydinama iš lapelio, dažniausiai būna, kas lapelis neperduoda augalo variegatinių savybių, išauga paprastas augalas, nespalvotas. O sukulentų pasaulyje viskas lėtai vyksta.
Na kiek dauginau iš lapelių pavyzdžiui zamioculcą tai jis man net pražydo nemanau, kad tai daro įtakos ir kitiem augalam kurie dauginami vegetatyviniu dauginimu. Pas daug ką mačiau ir gražių laimės medelių kurie sumedėję ir pražydę taip pat auginti iš lapelio. Tad galėčiau neigt kad užauga jei dauginamas iš lapelio paprastas nespalvotas augalas. Net logiškai paėmus iš lapelio dauginant vistiek genai eina to augalo kurį daugini nuskynus lapeli ar nupjovus šaką juk nuskynus crassulos lapeli neišaugs kažkas kito net neteko man nei karto susidurt su tuo. Nes tikrai man yra pavykę ir mano pažystamam iš lapelio gražius augalus išaugint.
O man teko susidurti, pvz tokie kaip evoros storalapiai, turiu tokį:
prikrenta lapelių ir kai jau nuo lapelio auga ūgliukas - nebeturi baltų juostelių. Evora, kaip pas tave?
Dar kažkada seniai dauginau sansevieria trifaskiata laurentii iš lapo, tai išdygo augaliukas be geltonų juostų
QUOTE(evora @ 2019 08 11, 15:21)
prikrenta lapelių ir kai jau nuo lapelio auga ūgliukas - nebeturi baltų juostelių. Evora, kaip pas tave?
Dar kažkada seniai dauginau sansevieria trifaskiata laurentii iš lapo, tai išdygo augaliukas be geltonų juostų
QUOTE(Prickly @ 2019 09 25, 10:46)
O man teko susidurti, pvz tokie kaip evoros storalapiai, turiu tokį:
Na pas mane netoks pas mane tas tikrsis senovinis crassula ovata. Be jokių baltų juostelių.