Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(evora @ 2017 01 04, 00:43)

Nebeturiu aš šio mielo kaktusėlio. Per visą vasarą vis kūdo, traukėsi, rudeniop visai sudžiūvėliu pavirto. Išroviau, nugenėjau 8 vaikiukus, kurie dar teikė vilties ir susodinau. Bet tas vaikų darželis gyventi nepanoro ir toliau džiūvo iki mumijos lygio. Išmečiau prieš Kalėdas, ieškosiu, gal pavyks gauti. Jei papuls kur rasti-imsiu du-sau ir jums.

Ačiū Evora, aš senokai jį medžioju, bet nepavyksta rasti. Atrodo toks paprastas ir toks nerandamas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2017 01 04, 10:48)
Pas mane balkoniuke ziemoja, dabar +13. Bet greit teks ieskot naujos vietos, nes darom remontus, griausim pertvaras ir mano balkonas taps miegamojo dalimi... tad vel suku galva KUR??? Siltnami dar viena pirkti vasarai? o kaip ziema? Ech... Atrodo vietos daug, bet su savo kolekcija vis tiek nera kur pasidet.

Esam jau atlaike didelius salcius mirksiukas.gif Pas mane tas balkonas, tai kambario dalis. Langai geri sudeti. Mes name gyvenam, ne daugiabuty, tai jis kitoks. Nekaba plikas ore.
Atsakyti
O as tik siandien susinesiau savo echinopsiu, trichopsiu ir visu kitu dygliuotu kolekcija i vidu. Balkonas tik istiklintas bet ateinanciu salciu issigandau, gaila prarast , jau ir taip tik po 1 egzemblioriu teturiu, o kitus prazuvusius tenka ieskot kad parsisiust. Pas mane tik BEAUTIFUL DREAMER vaikuojasi kaip pasiutes, jau 3 suaugusius turiu, o ziedu grozis... Nors kazkada ieskojau forume sake kaip tik nesivaikuoja. Tikiuosi sie salciai neilgam, ir vel as su savo turtu i balkona... biggrin.gif Taip ir zaidziu kaip kate su pusle...Atsyla i balkona, atvesta is balkono... blink.gif
Atsakyti
Mano vėjų per įstiklintus langus košiamam balkonėlyje dabar 9 laipsn. šalčio. Patiko kačių reakcija išėjus pasižvalgyti-veržėsi energingai, išlėkė, akimirką patupėjo sustingę ir staigiai atgal prie durų. Daugiau išeiti noro nėr, guli nugaras priglaudę prie radiatorių. Kambaryje prie balkono +18, kitame +19.
Kokia padėtis jūsų balkonuose?
Atsakyti

Kadangi vėjas iš kitos pusės, tai balkone - 0 C (lauke tuo tarpu -15 C). Tai ten liko tik dalis pelargonijų ir rožytės. Katinas irgi vis prašosi, bet tik keliom minutėm. O bute prie  radiatorių ilgai rankas išlaikyti neišeina - tiek karšti (pas mus šildymas labai operatyviai priklauso nuo lauko temperatūros). Teks kasdien sanpaulijas ir kitas gėles lieti.

Atsakyti
Lauke -14, gerai, kad dar didelio vėjo nėra. Radiatoriai ir mano tokie pat, nors reguliuoja energetikai, nuo jų priklausome. Jo, sanpaulytėm tokie orai visai netinkami, tik ir spėju laistyti ir sunykusius lapelius skabyti. Nuo sauso oro ir lūpos džiūna, nespėju tepti.

Labiausiai pergyvenu dėl darbovietėje esančių sukulentų. Sumanė administracija staigiai keisti linoleumą. Mano prieštaravimų nieks nesiklausė, iškraustė. Sukulentus sudėjau ant grindų mažam tamsiam kambarėlyje. Pabuvę savaitę jau rodo tįsimo požymius. O sugrįžti ant šviesių palangių nėr šanso dar savaitę, nes meistrai pridirbo broko ir vėl viskas prasideda nuo pradžių. Bijau, kad visos mano išaugintos grožybės bus neparodinės išvaizdos. Dėl to vaikštau visa įsitempusi, pikta, tik mažiausio niekniekio trūksta, kad sprogčiau.
Kaip skaudu žiūrėti į nykstančius gražiai išaugintus, išpopintus augaliukus...
Atsakyti
Pas mane siryt buvo 11,5. Dar laikau juos ten. Diena prisyla iki 15. Si naktis ziauri bus. jau ir man nervas ima smile.gif

O mano kate tai ritinejasi patenkinta per grindis, nes katilas labiau sildo, kai lauke salciai tokie, tai ir grindys iskart siltesnes. Juokinga stebet tuos gyvunus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2017 01 06, 18:41)
Pas mane siryt buvo 11,5. Dar laikau juos ten. Diena prisyla iki 15. Si naktis ziauri bus. jau ir man nervas ima  smile.gif

O mano kate tai ritinejasi patenkinta per grindis, nes katilas labiau sildo, kai lauke salciai tokie, tai ir grindys iskart siltesnes. Juokinga stebet tuos gyvunus  biggrin.gif

Jei tiek mažai temperatūra balkone nukrito atšalus šiandienos orams, tai neturėtų būti dar daug blogiau. Gal kokia +10 išsilaikys-visai normaliai, bent kaktusams.
Man kažkaip vis sunkiai suvokiama, kad Afrikoj Kapo apygardoj ar Meksikoj, sukulentų žiemojimo temperatūra laikosi apie+10-13. O havortijos gali ištverti ir+5, visada maniau, kad jos už kaktusus lepesnės, o pasirodo, kad spygliukai didesni lepūnai.
Esu vieną žiemą labai persigandusi, kai radau po didelės pūgos, esant dideliems šalčiams, savo kaktusus užpustytus sniego kepurėmis. Gyveno jie tada irgi darbovietėje prie išsiklaipiusių medinių langų. Maniau, kad jau amen jiems bus. Sniegas netgi per savaitgalio dienas aptirpdavo, o naktimis sušaldavo į ledą. Pavasary kaip sprogo kaktusai lyg kokios bombos-dvigubai padidėjo ir žiedais visi galintys žydėti apsipylė.

Sėkmingai prabūti šią naktelę ir baisųjį savaitgalį.
Atsakyti
Aciu, Evora. Turim dar 11 su dalim dabar. Lauke rodo -20. Bet vistiek labai neramu. Noris begt ir parsitempt visus kur silciau. Dar nebuvau ju ten palikus tokiu metu.
Atsakyti
Nerimo genama stai ka atknisau: http://www.austincss.....nts 03-11.pdf
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2017 01 07, 00:39)

Nustebau pamačiusi, kad astrophytumai minimum +20 laipsn. perneša. Nepatikėjau, o tada atkreipiau dėmesį, kad temperatūra farengeitais pateikta. Tai+20 F bus -6,65 C (bijočiau tokiame šaltyje savo numylėtinius palikti) Daug skaičiuoti reikia norint susivokti pagal mūsų termometrų matavimus. Bet įdomu paskaityti.

Papildyta:
Pas mus šalčiuko-21C
Atsakyti
Pas mus ryte buvo -25. Balkoniukas atlaike su +10,5. dabar jau saulute kepina. Atsildys nabagus.
Atsakyti