QUOTE(Tina* @ 2017 01 06, 18:41)
Pas mane siryt buvo 11,5. Dar laikau juos ten. Diena prisyla iki 15. Si naktis ziauri bus. jau ir man nervas ima
O mano kate tai ritinejasi patenkinta per grindis, nes katilas labiau sildo, kai lauke salciai tokie, tai ir grindys iskart siltesnes. Juokinga stebet tuos gyvunus
Jei tiek mažai temperatūra balkone nukrito atšalus šiandienos orams, tai neturėtų būti dar daug blogiau. Gal kokia +10 išsilaikys-visai normaliai, bent kaktusams.
Man kažkaip vis sunkiai suvokiama, kad Afrikoj Kapo apygardoj ar Meksikoj, sukulentų žiemojimo temperatūra laikosi apie+10-13. O havortijos gali ištverti ir+5, visada maniau, kad jos už kaktusus lepesnės, o pasirodo, kad spygliukai didesni lepūnai.
Esu vieną žiemą labai persigandusi, kai radau po didelės pūgos, esant dideliems šalčiams, savo kaktusus užpustytus sniego kepurėmis. Gyveno jie tada irgi darbovietėje prie išsiklaipiusių medinių langų. Maniau, kad jau amen jiems bus. Sniegas netgi per savaitgalio dienas aptirpdavo, o naktimis sušaldavo į ledą. Pavasary kaip sprogo kaktusai lyg kokios bombos-dvigubai padidėjo ir žiedais visi galintys žydėti apsipylė.
Sėkmingai prabūti šią naktelę ir baisųjį savaitgalį.