Gerosios bakterijos po kurių iškeltais atsiliepimais radau, kad kažkam vienos kapsulytės užtenka ilgai, mat apsukruolis (-ė) vieną kapsulę supylęs į litrą pieno, pasidaro sojų jogurtą. Įdomu, nes apie jogurto gaminimą iš TOKIŲ gerųjų bakterijų nebuvau girdėjusi. Girdėjau tik, kad daro iš parduotuvinio jogurto. Įdomu paeksperimentuoti būtų ir man. Gal ir iš kitų galima. Tik ar visos pasidaugintų.
QUOTE(Rožės vardas @ 2016 11 10, 10:55)
Gerosios bakterijos po kurių iškeltais atsiliepimais radau, kad kažkam vienos kapsulytės užtenka ilgai, mat apsukruolis (-ė) vieną kapsulę supylęs į litrą pieno, pasidaro sojų jogurtą. Įdomu, nes apie jogurto gaminimą iš TOKIŲ gerųjų bakterijų nebuvau girdėjusi. Girdėjau tik, kad daro iš parduotuvinio jogurto. Įdomu paeksperimentuoti būtų ir man. Gal ir iš kitų galima. Tik ar visos pasidaugintų.
Soju jogurta? - tai pila i SOJU PIENA?
Girdejau, kad bakterijas/miltelius naudoja i karves piena ir gaminasi jogurta, bet kad is SOJU pieno - tai nebuvau girdejus... Smalsu butu ismeginti
QUOTE(Contessa @ 2016 11 10, 10:02)
Soju jogurta? - tai pila i SOJU PIENA?
Girdejau, kad bakterijas/miltelius naudoja i karves piena ir gaminasi jogurta, bet kad is SOJU pieno - tai nebuvau girdejus... Smalsu butu ismeginti
Girdejau, kad bakterijas/miltelius naudoja i karves piena ir gaminasi jogurta, bet kad is SOJU pieno - tai nebuvau girdejus... Smalsu butu ismeginti
Kad pasigaminti jogurtą reikia l. bulgaricus, thermophilus, l. acidophilus bakterijų. Iherbe yra pora jogurto "starterių" pirkti http://www.iherb.com/yogourmet kažkur 6 litrai jogurto išeitų. Galima ir su koksų ir su sojos pienu daryti. Tik sojos pienas kartais labai pasaldintas būna.
QUOTE(Contessa @ 2016 11 10, 10:02)
Soju jogurta? - tai pila i SOJU PIENA?
Girdejau, kad bakterijas/miltelius naudoja i karves piena ir gaminasi jogurta, bet kad is SOJU pieno - tai nebuvau girdejus... Smalsu butu ismeginti
Girdejau, kad bakterijas/miltelius naudoja i karves piena ir gaminasi jogurta, bet kad is SOJU pieno - tai nebuvau girdejus... Smalsu butu ismeginti
Rašo milk, turbūt sojų... Nesu girdėjusi, kad šitas medicinines naudoja. Maniau, kad specialios turi būti. Nes tose kapsulinese ne vienos rūšies, yra trijų rūšių. Įdomu, kaip jos paveikia pieną. Juk jos skirtingos. Skirtingos galbūt ir veikia skirtingai. Reiks pasidomėti. Lietuvių kalba spėju nieko nebus. Jei kaip ji ten rašo, užtenka kapsulės 2 savaitėm, tai gerai. Imsiu
QUOTE(AuroraBO @ 2016 11 10, 11:20)
Kad pasigaminti jogurtą reikia l. bulgaricus, thermophilus, l. acidophilus bakterijų. Iherbe yra pora jogurto "starterių" pirkti http://www.iherb.com/yogourmet kažkur 6 litrai jogurto išeitų. Galima ir su koksų ir su sojos pienu daryti. Tik sojos pienas kartais labai pasaldintas būna.
Kad pasigaminti namuose jogurta uztenka parduotuvinio jogurto ir tikro (naminio) pieno, as naudoju dobila, bet kai sito nerandu perku ir bios. didelis indelis jogurto 2 litrams pieno.
QUOTE(^Vakarė^ @ 2016 11 10, 10:34)
Kad pasigaminti namuose jogurta uztenka parduotuvinio jogurto ir tikro (naminio) pieno, as naudoju dobila, bet kai sito nerandu perku ir bios. didelis indelis jogurto 2 litrams pieno.
Dariau ir aš kažkada su dobilo jogurtu be jokių priedų ir pirktiniu pienu,- gerai gavosi. Svarbu temperatūra tinkama kad būtų.
QUOTE(^Vakarė^ @ 2016 11 10, 11:34)
Kad pasigaminti namuose jogurta uztenka parduotuvinio jogurto ir tikro (naminio) pieno, as naudoju dobila, bet kai sito nerandu perku ir bios. didelis indelis jogurto 2 litrams pieno.
Aš visad taip darau . Kadangi vyras atveža jo tiek, kad net nespėjam išgert ir šaldikis vien varškės naminės prikištas (sunaudojam kai karvutė užtrunka ). Parduotuvėj iš pieno produktų tik dobilo ar kt. naturalų jogurtą ir teperku. Pirkdavau ir kafirą, kad išgaut iš naminio pieno tokį pat skonį. Bet nusprendėm, kad paprastai surūgęs jis vis tik skanesnis.
QUOTE(AuroraBO @ 2016 11 10, 11:41)
Dariau ir aš kažkada su dobilo jogurtu be jokių priedų ir pirktiniu pienu,- gerai gavosi. Svarbu temperatūra tinkama kad būtų.
Iš parduotuvinio pieno?
Kažkada bandžiau daryti. Nu ne, parodija gaunasi, ne jogurtas. Gal nebent atitinkamą pieną naudoti, kuris nėra apdirbamas tais spinduliais.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2016 11 10, 11:47)
Aš visad taip darau . Kadangi vyras atveža jo tiek, kad net nespėjam išgert ir šaldikis vien varškės naminės prikištas (sunaudojam kai karvutė užtrunka ). Parduotuvėj iš pieno produktų tik dobilo ar kt. naturalų jogurtą ir teperku. Pirkdavau ir kafirą, kad išgaut iš naminio pieno tokį pat skonį. Bet nusprendėm, kad paprastai surūgęs jis vis tik skanesnis.
JO, ir pas mus tas pats. Naminio jogurto pas mane visada yra, as ji kasryt valgau su dribsniais, seklomis ir bananais. Tik tiek kad jis skystesnis gaunasi nei tikrasis dobilo, bet man ir patinka todel labiau.
Niekada nemegau jogurtu, musu namuose ju nera. Mes grietine ir sviesta valgome ir nieks virsvorio neturi
Aveeno produkcijai 20% nuolaida. Sis kremas ? pasiteisino sudirgusiai, atopinei odai.
QUOTE(Maja Di @ 2016 11 10, 00:21)
Dabar 20 proc nuolaida Simply Organic prieskoniams, noriu pareklamuot šiuos. Marinuotos alyvuogės su jais nerealios. Viena draugė tik dėka skanių alyvuogių ir pradėjo pirkti iš iherb . Gal ir LT kažką panašaus galima rasti, bet neberizikuoju.
gal galima smulkiau tą marinavimą? nes labai seniai jau šitie prieskoniai, kažkieno išreklamuoti, stovi spintelėje, bet niekur man jie netinka, labai "šienas" jaučiasi