Bet tai blin, iš ligoninės ir su pragulomis? Mes kai gulėjom, tai labai žiūrėjo būtent pragulas. Ai, bet mes geriatrijos skyriuj, tai gal jie tų čiužinių turi daugiau, kaip kiti skyriai. Ir su lūžusia koja nelabai privartysi...
Nu ir nafig. Ai, mums būdinga save graužti - blogai padariau tą, blogai aną. Aš irgi kai pagalvoju, ką galėjau anksčiau padaryt kitaip, jei BŪČIAU ŽINOJUS - netgi ne tik slaugoj, bet kad ir vaikų priežiūroj, moksluose, karjeroj, daug kur. Nu bet nežinojau. Netyčia nežinojau, ne iš piktos valios.
Norint išvis galima save apkaltint belekuom. Pvz. vaikas vienas kur eidamas pargriuvo ir užsigavo. Kodėl pargriuvo? Paslydo. O batus tai aš pirkau. negerus, gal jie per slidūs. gal nepamatė ledo, akinius irgi aš perku, gal nesužiūrėjau. Išvis - kodėl paleidau, kodėl nenuvežiau. Kodėl išvis pagimdžiau, būtų nepagimdytas, būtų sau saugiai pas Dievulį ant debesėlio, nei traumų, nei blogų pažymių, nei nieko, saugu, spakaina.
O taip tai aš manau, kad atsitinka kaip atsitinka, na nuslydo nuo vežimėlio, na nelaimė. Gerai, nesužiūrėjot, bet iš tikro, tai jums čia daugiau bėdos, negu pačiai mamai, taigi pati ir atkentėjot po polnoj programie. Jei jau žmogus yra keliamas ant vežimėlio, jis jau ar šiaip, ar taip sveikata nespindi ir gyvenimo šikna, tai yra, saulėlydis kažkur horizonte tabaluojasi. O tada jau visi atsitikimai yra suplanuoti, ir niekas niekur nekrinta, jei nėra suplanuota iš viršaus. Būkim, škia, žmonės katalikai. manai, ta pati mama laiko, kad čia jūs kalta, kad nepakeliat kaip skruzdėlė, dvigubai už save sunkesnio svorio?
Psio, reikia kūdintis. Kūdinimasis ilgai trunka, gal iki senatvės ir paplonėsiu, visi mane galės vartyti maloniai labai. Arba bendrai gal ne, reikia storėti, numirti nuo infarkto, ir tada visiems bus malonumas grynas
QUOTE(kabarksta @ 2016 12 05, 10:55)
Sveikos. Gerai, kai sutuoktinis padeda, maniškis ne, tai tenka pačiai bogint į vonią. Paskutinį kartą nepasisekė, nepajėgiau užkelt ant vežimėlio, mama nuslydo ir lūžo koja. Atsidūrėm ligoninėj, darė opėraciją. Dabar jau namie, bet problema ta, kad mama nei valgo, nei geria, manau, kad po antibiotikų kurso. Parsivežiau su pragulomis. Statau lašelines, leidžiu vaistus, perrišinėju žaizdas. Vis dar tikiuosi, kad pradės bent kiek valgyt. Be galo graužiuosi, kad tai įvyko dėl mano kaltės.
Na jau tik nekaltinkit saves. Jus tai visai ne prie ko. Ivyko kaip ivyko, jus gi ne specialiai koja sulauzet.
Siaip apatita skatina naturaliai spaustos greipfruktu sultys, nors ir po sauksta kas kiek laiko duot. Dar toks pieno- kefyro produktas Airanas yra, asmeniskai mums aktyvina apetita. Tik tas Airanas dvejopas buna, maximose toks kaip gazuotas bizaliukas, rimi vokiskas baktat firmos.
Ačiū visoms už palaikymą ir patarimus, bandysiu jais naudotis. Nupirkau gerųjų bakterijų, bet kaip jas suduoti, jei lūpos kietai suspaustos? Nors tu klizmą su tom bakterijom statyk, bet ko gero ir nepadėtų per kitą galą.
Ligoninėj negalėjo iš karto operuoti dėl vartojamo orfarino(per skystas kraujas), todėl kelias dienas taikė tempimą, o su tempimu nepavartysi. Todėl ir atsirado pragulos. Dar po operacijos ir gipsas prispaudė dviejose vietose, atsirado pūslės ir žaizdos. Žodžiu, viskas išsibalansavo. O iki 90 m. trūksta nepilno mėnesio, taip norėtųsi, kad sulauktų.
Ligoninėj negalėjo iš karto operuoti dėl vartojamo orfarino(per skystas kraujas), todėl kelias dienas taikė tempimą, o su tempimu nepavartysi. Todėl ir atsirado pragulos. Dar po operacijos ir gipsas prispaudė dviejose vietose, atsirado pūslės ir žaizdos. Žodžiu, viskas išsibalansavo. O iki 90 m. trūksta nepilno mėnesio, taip norėtųsi, kad sulauktų.
QUOTE(kabarksta @ 2016 12 05, 18:06)
Ačiū visoms už palaikymą ir patarimus, bandysiu jais naudotis. Nupirkau gerųjų bakterijų, bet kaip jas suduoti, jei lūpos kietai suspaustos? Nors tu klizmą su tom bakterijom statyk, bet ko gero ir nepadėtų per kitą galą.
Linkiu jusu mamai sveikatos ir sulaukti ko norit .
Ačiū, cambala
Turi ir sveikatos problemų, ir, jo įsitikinimu, jam tai nepriklauso, nes yra mano brolis O tas brolis po stuburo išvaržos operacijos. Tai ir gaunasi, kad tik aš viena sveika, stipri ir visagalė Rezultatą žinot.
Liepčiau ir keltų!
Man taip pat atrodo kad padėti turėtų. Kažkaip keistai atrodo kad žmona tampo ligonį per jėgą, o jis sau ramiai žiūri. Bet priverst žinoma negali, tačiau toks elgesys nieko gero apie tą žmogų nesako. Padedam ir visai svetimiem, ką jau kalbėt apie savus. Bet visi žinom tokius kurie tik apie save galvoja, kiti jiem kaip nebuvę. Mano brolienė, kai slaugė savo motiną, tai jos brolio žmona pareiškė kad tai tavo motina, tu ir žiūrėk. Net kai paprašydavo kad brolis ateitų pasėdėt kelias valandas tik kad vieną nepalikt, tai būdavo labai nepatenkinta. O ir brolis pasakė kad negali žiūrėt kaip motina kankinasi, tai nenori dėl to ateit. Lyg tai tas kuris prižiūri mėgaujasi tom kačiom ir jaučia malonumą. Bet dažniausiai tokie žmonės kai jiem patiem kas nors bloga atsitinka, visus nori matyt padedant, o patys nei piršto nepakrutins. Mūs atveju tas pat. Anyta visiem lakstė ir padėjo,ypač svetimiem. Jai svarbiausia buvo draugės, visokie giminaičiai, o šeima paskutinėj vietoj Tačiau kai dabar reikia prižiūrėt, tai per metus nei vieni neaplankė. Viena giminaitė,beja buvusi gydytoja,kuriąi anyta tikrai daug padėjo, atėjusi aplankyti, kai pamatė kokia padėtis, puolė ne apie ją klausinėt, o ką mes darysim su anytos butu. Jei tai nebūtų buvę ligoninėj, tai nežinau ką būčiau pasakius, o taip su vyru tik stovėjom pražiotom iš nuostabos burnom. Kai atsakiau kad ne tai svarbiausia, tai vos nesupyko. Po to karto dar kartą paskambino, pasiklausė kaip reikalai, bet pareiškš kad nenori mum trukdyt tai neskambina ir neateina. Kiti pareiškė kad nenori matyt kokia dabar yra ir geriau prisimins energingą ir sveiką. Taip kad išeina tik mum neskaudu ir mes viską galim iškęst, o kitiem tik geri dalykai rūpi.
QUOTE(cambala @ 2016 12 05, 23:52)
Na neturetu vyras but sunio - tarno vietoj... Na ka reiskia " liepciau - keltu"? Nes siaip galima ir paprasyti pagalbos, bet jei nepadeda, nenori ar kazkokie principai - tai blogai. Iskart sunkumuose pasimato kas yra kas.
Kaip ką reiškia? Vat tą ir reiškia. Kai jis nesisiūlo, o tu nepaprašai, nes išdidumas neleidžia arba manai, kad ir pati viena gali, arba durnai jautiesi prašinėdama to, ką galėtų ir pats susiprast - tai vienas dalykas.
O jeigu man reikia, tai sakai - reikia pakelti, užkelti, apversti ar kažką, ateik dabar. Ir tiek. Nelabai įsivaizduoju žmogaus, kuris taip pasakius, neitų ir nekeltų, sakytų man px, kad tu nepakeli, ne mano reikalas. Tai ką, jei aš nusipirksiu stalą, tai mano vyras jo į namus neneš, nes tai aš jį nusipirkau? O jei vyrui reikia, tarkim, batų, ir jis sakys - mano batai plyšta, surask kitus - o rūbus namie perku aš - tai nepirksiu, sakysiu, tau reikia, tai ne man, pats ir pirk?
Šeimoj žmonės įprastai vieni kitiems padeda. Gal nebūtinai susipranta patys, gal noru nedega, bet liepi, ir padaro Būna, stena, burbuliuoja, na ir kas, lai sau stena. Svarbu, padaro B)
Papildyta:
QUOTE(kair47 @ 2016 12 06, 09:08)
Taip kad išeina tik mum neskaudu ir mes viską galim iškęst, o kitiem tik geri dalykai rūpi.
Aha, ir malonūs. Nes jiems, žinote, nemalonu. Kita vertus, karma is a bitch, kas ten žino, kaip bus, kai juos pačius reikės slaugyti. Ir visiems bus nemalonu, negiamos emocijos ir nedera prie interjero ir žinote, kalėdinės nuotaikos, džingbelz, ir neįsikomponuoja tas ligonis į atviruką, nors tu ką.
O mes gal užtat pyst ir numirsim sau nuo kokio širdies nepakankamumo naktį miegodamos su naktiniais ružavais O iki tol būsim sveikos ir žvalios
Papildyta:
O tarpe kitko. Ką darysit su Kalėdom?
Dar nebuvo kalėdų, kad Kalėdų senis mano seneliui kažko neatneštų. O ką dabar daryt? Jis vos reaguoja į aplinką, ir jam viskas giliai dzin.
Kalėdų senis šoke. Juk neneši losjono prieš pragulas! Juolab kai ir taip supirkti visi esantys rinkoje...
QUOTE(Noa @ 2016 12 06, 19:40)
Kaip ką reiškia? Vat tą ir reiškia. Kai jis nesisiūlo, o tu nepaprašai, nes išdidumas neleidžia arba manai, kad ir pati viena gali, arba durnai jautiesi prašinėdama to, ką galėtų ir pats susiprast - tai vienas dalykas.
O jeigu man reikia, tai sakai - reikia pakelti, užkelti, apversti ar kažką, ateik dabar. Ir tiek. Nelabai įsivaizduoju žmogaus, kuris taip pasakius, neitų ir nekeltų, sakytų man px, kad tu nepakeli, ne mano reikalas. Tai ką, jei aš nusipirksiu stalą, tai mano vyras jo į namus neneš, nes tai aš jį nusipirkau? O jei vyrui reikia, tarkim, batų, ir jis sakys - mano batai plyšta, surask kitus - o rūbus namie perku aš - tai nepirksiu, sakysiu, tau reikia, tai ne man, pats ir pirk?
Šeimoj žmonės įprastai vieni kitiems padeda. Gal nebūtinai susipranta patys, gal noru nedega, bet liepi, ir padaro Būna, stena, burbuliuoja, na ir kas, lai sau stena. Svarbu, padaro B)
Papildyta:
Aha, ir malonūs. Nes jiems, žinote, nemalonu. Kita vertus, karma is a bitch, kas ten žino, kaip bus, kai juos pačius reikės slaugyti. Ir visiems bus nemalonu, negiamos emocijos ir nedera prie interjero ir žinote, kalėdinės nuotaikos, džingbelz, ir neįsikomponuoja tas ligonis į atviruką, nors tu ką.
O mes gal užtat pyst ir numirsim sau nuo kokio širdies nepakankamumo naktį miegodamos su naktiniais ružavais O iki tol būsim sveikos ir žvalios
Papildyta:
Dar nebuvo kalėdų, kad Kalėdų senis mano seneliui kažko neatneštų. O ką dabar daryt? Jis vos reaguoja į aplinką, ir jam viskas giliai dzin.
Kalėdų senis šoke. Juk neneši losjono prieš pragulas! Juolab kai ir taip supirkti visi esantys rinkoje...
Papildyta:
Papildyta:
Bet jus parasete " liepciau". Na tai ne prasymas, o isakymas. Jei man kazkas tokiu tonu isakinetu - tai taip, esam seima, jokiu isakymu, abipusis supratimas ir normalus tonas. Nes jei man " lieptu" - tai tegu dedasi savo ligoni sau pati. Kur nori.
P.s. jus labai daug burnojates. Jums taip lengviau? Ar tiesiog tokia esat?
Del Kaledu - ka ten dovanot, jei jau nesupranta. Simboliskai graziai ipakuotu mandarinu, medaus, kazkokiu sveiku maisto produktu. Tai kas susinaudos. Juk svarbu pats procesas, kad neuzmirstas.
Mane tai labai erzina tokios dovanos kaip papildai ir zvakes. Del pirmuju, tai dar puse bedos, gal susinaudos ( bet man dovanos is vaistines, tai
) . O mano tevams marti visalaik Kaledom dovanodavo zvakes. Tai jau as vienakart daviau suprast, kad gal tegul ji jas perkasi sau. Na prireiks gi kazkada.