Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (12), bendraujame toliau

ojetus, kiek čia prikalbėta. Senai buvau net paskaityt užsukus, nėr laiko faktiškai. Mano babytė tai buvo pablogėjus, gavo spec. poreikius, prasičiūchino visai su savo Parkinsonu ir demensija vėl buvo ėmus po namus slankiot per vasarą, aikšku kažkiek pablogėjo vaizdas, o gal prieš mėnesį patapo dar blogiau. Dabar jau reikia vest visur, valyt iš paskos, na bent šaukštą nulaiko kol kas..Bėda, kad protelio nelikę, nesuvokia, kad nepaeina, mėgina keltis..Nebegali pasakyt, kada nori į tualetą, o mes dar stengiamės išvengt pamprerių dėjimo kiek įmanoma. Ir nemiega, totaliai nemiega. Naktimis 4-5 pabudimai su riksmais, kad šaudo gaudo, sąžiningai pasakius rauna stogą.. Sėdim po savaitę pas ją su mama, keičiamės, nes neduoda slaugos statuso ir pinigėlių  nė už ką, o kadangi pas ją dar dvi ligos, viena kitai biški si vaistais skersai einančios ne į bet kokius slaugos skyrius ima pasirodo tokius, stovim eilėj dėl tu nelaimingų 4 mėnesių. kad bent šiek tiek atsigaut-  per tą laiką klaikiai sustreikavo ir pačių dar sveikata. Žinot, paskaitau, galvoju va, kaip smagu, kai diedukas šviesaus dar palyginus proto, ramus, o pas mus jau bėda net vaistų gėrimas- nenori, neima, spjauna, rėkia, spardosi. Negana viso šito dar visokios machinacijos ima lįst laukan- gavom šoką, kad močiutė nuslėpus, jog mamai dovanoto buto dalį buvo žadėjusi dar kitam savo vaikui, kokiu būdu- Dievas žino, niekada nebuvo užsiminus, tai nesenai, paprašius eilinįkart pagalbos, nors ne pirmas kartas, kai atsakoma neigiamai, bet viltis kaip sakoma paskutinė miršta, gavom atsakymą atsiknisti, nes dar skolingos kambarį ir bus kreipiamasi į teismą dėl to..Vis dar negalim atsigaut po tokios informacijos nukritimo.

Supratau tik tiek, kad ačiū Dievui, esu vienas tėvų vaikas, tai jei tektų ateity su tėvais tokių bėdų turėt tai bent jau bus viskas aišku kas kam priklauso ir Pilypai iš kanapių nešokinės. Na, niekada nebūčiau pagalvojus, kad giminėj bus tokių 24val. vertų situacijų, o juk nebūtų, jei atvirai būtų kalbama ir tariamasi.. Negana, kad sveikata šaibėja, kad su babyte bala žin kas darosi tai čia dar vienas primatų atstovas daro nesąmones. Atsiprašau, kad tiek rašau, bet  taaip pikta, kad negaliu..

Turiu dar praktinį klausimą- kaip sprendžiat higienos klausimus?Na padaro žmogus pro šalį, su prausimu irgi bėdos prasidėjo. Plaukam gelbsti sausas šampūnas, o visa kita? Mąsatu ar yra skirtumas tarp visokių tenos servetelių ir kūdikių valymui skirtų :unsure:Paprastos intymios higienos jau dabar, kai nebesilipa vonion visai, darosi per silpna priemonė..

Atsakyti
Šiaip jau man atrodo, kad geras higienos priemonė yra tos suaugusių servetėlės, jos yra visų firmų, ir yra Teni firmos wash cream - sako, pakeičia maudymą. Juo reikia tiesiog ištepti - nuvalai servetėle, ištepi tuo kremu ir palieki. Kremu tepi taip normaliai - nuo pragulų, sako, irgi padeda, nors jums tos pragulos kol kas visai neaktualios.

Dar yra kažkokios tipo iškart šlapios dušo pirštinės, kaina jų nemaža, 6-7 eu, bet šiaip jau nepagaviau bajerio. Tas pats, kas šlapios servetėlės, tik jei servetėlių ten daugybė, tai tos pirštinės tik kelios...

Dar būna kažkokia ne pampersai, bet priešpampersiai, į trauzus klijuojami, kai žmogus ten biškį nesulaiko. Tą žodį pati sugalvojau, negooglinkit jo ieškodama biggrin.gif Gal tie gerai jums būtų?

Dar. Mano pažįstamos babytė ar ten kas taip šokinėjo, tai padėjo psichiatras, kažko ten skyrė, kad ji tapo ramesnė. Gal ir jums padėtų?

Pas mus tai situacija stabiliai šiknon, lėtai, bet užtikrintai, nėr kuo pasigirt. Bananą dar valgėm visą - dabar jau trintą, jogurtą išvalgydavom visą - dabar jau nebūtinai, beveik nekalbam, beveik visą laiką miegam, va ir tiek... Ai šūds kažkoks visumoj, ir jis visą laiką šūdėja, ir man jau kyla klausimas, kiek dar gali šūdėti? Kur šūdėjimo riba?
Atsakyti
Šiaip jau man atrodo, kad geras higienos priemonė yra tos suaugusių servetėlės, jos yra visų firmų, ir yra Teni firmos wash cream - sako, pakeičia maudymą. Juo reikia tiesiog ištepti - nuvalai servetėle, ištepi tuo kremu ir palieki. Kremu tepi taip normaliai - nuo pragulų, sako, irgi padeda, nors jums tos pragulos kol kas visai neaktualios.

Dar yra kažkokios tipo iškart šlapios dušo pirštinės, kaina jų nemaža, 6-7 eu, bet šiaip jau nepagaviau bajerio. Tas pats, kas šlapios servetėlės, tik jei servetėlių ten daugybė, tai tos pirštinės tik kelios...

Dar būna kažkokia ne pampersai, bet priešpampersiai, į trauzus klijuojami, kai žmogus ten biškį nesulaiko. Tą žodį pati sugalvojau, negooglinkit jo ieškodama biggrin.gif Gal tie gerai jums būtų?

Dar. Mano pažįstamos babytė ar ten kas taip šokinėjo, tai padėjo psichiatras, kažko ten skyrė, kad ji tapo ramesnė. Gal ir jums padėtų?

Pas mus tai situacija stabiliai šiknon, lėtai, bet užtikrintai, nėr kuo pasigirt. Bananą dar valgėm visą - dabar jau trintą, jogurtą išvalgydavom visą - dabar jau nebūtinai, beveik nekalbam, beveik visą laiką miegam, va ir tiek... Ai šūds kažkoks visumoj, ir jis visą laiką šūdėja, ir man jau kyla klausimas, kiek dar gali šūdėti? Kur šūdėjimo riba?
Atsakyti
QUOTE(rasulensija @ 2016 11 30, 19:11)
Ir nemiega, totaliai nemiega. Naktimis 4-5 pabudimai su riksmais, kad šaudo gaudo, sąžiningai pasakius rauna stogą.. Sėdim po savaitę pas ją su mama, keičiamės, nes neduoda slaugos statuso ir pinigėlių  nė už ką, o kadangi pas ją dar dvi ligos, viena kitai biški si vaistais skersai einančios ne į bet kokius slaugos skyrius ima pasirodo tokius, stovim eilėj dėl tu nelaimingų 4 mėnesių.

Ir aš pagalvoajau apie psichiatrą. Galbūt dėl psichikos gautumėt slaugą. Mes gavom. Tiesa, tuomet jau nebevaikščiojo ir nelabai pats pavalgė. Be kitų ligų sirgo ir parkinsono liga.
Atsakyti
Labas rytas,
mamai kojos zaizdos gyja, kas mane nesvietiskai dziugina.
Stiprybes, kantrybes visoms.
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2016 12 01, 08:46)
Labas rytas,
mamai kojos zaizdos gyja, kas mane nesvietiskai dziugina.
Stiprybes, kantrybes visoms.

Kaip gera sioj temoj paskaityti, kad kazkas pas kazka gerai 4u.gif .
Atsakyti

Noa, dėkui, žinau, apie kokius įklotis kalbat- geras būtų daiktas, bet  išsitraukia, beje, kombinezoną apdėjome netgi-apkarpė žirklėm, suslėpm žirkles, su šakutėm badė, nes peiliai jau senai išslapstyti. Išradinga ji pas mus moteriškė ir mėgsta skyles, raminančių buvo išrašę - gal 3 skirtingus kol kas bandė, jau nepamenu pavadinimų, bet nė vieni netiko- tai jai bloga nuo jų, tai išvis kojas atima, neatitaiko, tai tenka kęst dantis sukandus, dabar va vėl po kelių dienų teks su psichiatre kalbėt, vėl prašyt, kad keistų į ką nors. Į tarpus tarp tų netinkančių kaulijam šeimos daktarės Tezapamo- tas veikia užmušančiai, bet pagal psichiatrę jo kaip ir negalima, nes per stiprus..Žodžiu, kartais pamąstau, kad LT galėtų kas nors organizuoti ne tik pamokas kaip būt mama, bet ir kaip būt babytės/dieduko prižiūrėtoju.

Atsakyti
Tai dar mama būt aiškiau, nes vaikai panašesni, negu diedukai ir bobutės.

Apie vaikus informacijos, be to - kiek tik nori, jau laukiesi, o gali gaut informacijos, ką daryt, kai ant puoduko sėstis nenorės. O su bobutėm/diedukais palieka mus už borto, mol, kaip išmanot, taip sukitės. O jei mes nieko neišmanom???
Atsakyti
Noa, nu bet ismokstam but slaugemis, maitintojomis ir visokiomis kitokiomis.
Kaip sako: bus beda, bus ir roda.
Labukas
Atsakyti
Tai kur dingsim neišmokusios, išmokstam, bet tai savo, o dažnai ir tų slaugomųjų laiko, nervų ir sveikatos kaina. Eksperimentų su jais ir savim, bandymų ir klaidų metodu, dar svetimos - ne visada geriausios ir dažnai skirtingos - pasisėmimu. O kai ko ir neišmokstam, tiesiog nė nežinom, kad tokie dalykai išvis yra ir jų išmokt galima. Slaugydama antrą mamą aš jau nuo pradžių daug ką geriau mokėčiau, o kokią dešimtą - profesionaliai, su minimumu pastangų ir maksimumu rezultato!

rasulensija, skaudu ir skaityt, laikykitės! Ne visai supratau, kaip jūsų babytė "gavo spec. poreikius", bet "neduoda slaugos statuso ir pinigėlių". Tai kokius gavo spec. poreikius? Tik priežiūros (pagalbos)? Aš pati nesusidūriau, bet kiek girdėjau, jei demensija tokia, kad su žmogum nebesusišneki - duoda slaugą. Ypač jei pablogėjo, kvieskitės gydytojus, tegu vertina iš naujo. Va net pas mus buvo neurologė, nors mamos protas savo vietoj.
Atsakyti
Kai mes gulėjom ligoninėj, ten šalia buvo dieds, kuris visai nesenas, virš 60, bet kažkodėl su baisine demencija - o eiklus kaip briedis. Jį gaudyt reikia, nes išmoklina ir moklina sau belekur, atgal tai pareit nemoka, neberanda! Ir jis patyliukais pasprunka, jei žmona, tarkim, pabando pamiegot, tai jis ir mauna sau, nors pririšk jį už kojos prie radiatoriaus, kai pamiegot užsimanai. Tai va, sakė, kad jo žmonai duos tą slaugą, nes logiškai priklausant, su tokiu dar daugiau vargo, kaip kokiam kalėjimo prižiūrėtojui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 02 gruodžio 2016 - 16:57
Jei sunki demensija iki 10 balų duoda slaugą. Reikia kreiptis pas šeimos gydytoją, jis turi skirti psichiatro konsultaciją ir pagal tuos balus nustatys kokio sunkumo susirgimas. Jei vis vien nesusigaudo kada nori į tualetą būtinai pratinkit prie sauskelnių. Pradžiai gal pakaks ir kelnaičių. Aišku kad sunku pripratint, mes taip pat vargom, Ir nusiimdavo, slėpė, neduodavo išmest, bet per metus jau priprato. Ką padarysi, kito kelio nėra.
Atsakyti