Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (12), bendraujame toliau

QUOTE(biologė @ 2016 11 14, 15:57)
Aišku.
Tik kad tame puslapy http://www.tpnc.lt/lt/gyventojams/
pilna tokio tipo dokumentų: TECHNINĖS PAGALBOS PRIEMONIŲ  ĮSIGIJIMO IŠLAIDŲ KOMPENSAVIMO PER ĮMONES TVARKOS APRAŠAS. Ir ten vis rašoma, kad kompensuoja kas kažkiek metų po kažkiek, bet ne daugiau už faktines išlaidas... Ir niekaip nesuprantu, kas tos per įmonės, neradau paaiškinta. Bet gal ne visoms priemonėms tas galioja... Būtų arti man tas centras, nueičiau ir paklausčiau, bet toli, ir darbo laikas visiškai netikęs. Gal paskambinsiu pradžiai.

smile.gif
1. Gaunate iš gydytojo lapuką su globotiniui būtinų tech.priemonių sąrašu
2.kreipiatės į savo miesto/rajono neįgaliųjų centrą/draugiją ir rodot papierką. Ką turi vietoj - išduos, kitką užsakys ir reikės palaukti. Už kai kurias priemones gali tekt kažkiek primokėti, bet nedaug.
Apie pirkimą iš kitų įmonių ir kompensavimą, tai manau ten labiau turima omenyje čiūžinio pirkimą.
Ir beje - jei kils klausimų, tai nereik eit, galite paskambinti. Jos ten labai geranoriškos, žinokit.

Atsakyti
QUOTE(kair47 @ 2016 11 14, 17:53)
Mums globos paskyrimas užtruko nuo gegužės pabaigos iki spalio. Po teismo, sprendimą išdavė po 12dienų. Tada turėjo praeiti mėnuo kad pagal įstatymo terminus būtų galima jei reikia apskūsti nuosperndį. Kadangi niekas neskundė,  tai po mėnesio gavom ant nuosprendžio dokumentų štampą kad įsiteisėjęs nuosprendis ir tik tuomet galima jau tvarkyti visus dokumentus. Taip kad apsišarvuokit kantrybe ir laukit.Kol nesusiduri, manai kad viskas greičiau vyksta, o čia laikas eina ir niekas neskuba.

Pas mus rūpyba, taigi teoriškai - greičiau...nafig.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 11 15, 02:55)
Pas mus rūpyba, taigi teoriškai - greičiau...nafig.

man advokatas del rupybos sake teismas gali ivykt tik po puses metu. Man per pora men.
Jau susiplanavus buvau, kad nuo nauju metu nedirbsiu, bet lyg dar dviem metam darbo sutartis puse etato prasites. Va, kad prie mano puses etato prisidetu ir rupybos puse etato, tai puiku butu. Pasvajojau....
Atsakyti
QUOTE(Žmuoga @ 2016 11 14, 23:20)
smile.gif
1. Gaunate iš gydytojo lapuką su globotiniui būtinų tech.priemonių sąrašu
2.kreipiatės į savo miesto/rajono neįgaliųjų centrą/draugiją ir rodot papierką. Ką turi vietoj - išduos, kitką užsakys ir reikės palaukti. Už kai kurias priemones gali tekt kažkiek primokėti, bet nedaug.
Apie pirkimą iš kitų įmonių ir kompensavimą, tai manau ten labiau turima omenyje čiūžinio pirkimą.
Ir beje - jei kils klausimų, tai nereik eit, galite paskambinti. Jos ten labai geranoriškos, žinokit.

Taip ir padariau - paskambinau. Paskė, ką turi ir ko neturi, tų neturimų reikės palaukt eilėj. Viskas aišku, jokių ten pirkimų nežinia kur. Ar reikės mokėt, nesakė, ne esmė, sumokėsim, jei reikės. Dabar tik pasiimt pusę laisvadienio ir nuvažiuot į pasaulio kraštą.
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2016 11 15, 17:00)
Taip ir padariau - paskambinau. Paskė, ką turi ir ko neturi, tų neturimų reikės palaukt eilėj. Viskas aišku, jokių ten pirkimų nežinia kur. Ar reikės mokėt, nesakė, ne esmė, sumokėsim, jei reikės. Dabar tik pasiimt pusę laisvadienio ir nuvažiuot į pasaulio kraštą.

O Jūsų artimoj aplinkoj nėra neįgaliųjų draugijos/centro? Mes tai iš savo atsiėmėme, nereikėjo vežti visko iš Vln.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žmuoga: 16 lapkričio 2016 - 21:06
QUOTE(Žmuoga @ 2016 11 16, 22:05)
O Jūsų artimoj aplinkoj nėra neįgaliųjų draugijos/centro? Mes tai iš savo atsiėmėme, nereikėjo vežti visko iš Vln.

Tai ne iš Vilniaus vešiuos, iš Kauno (gyvenu rajone). Nieko, pasiekiama, tik kol kas negaliu iš darbo atsiprašyt, gal ateinančią savaitę pavyks.
Ir dar pasidžiaugsiu - mamai trofinės opos gražiai gyja, jei taip ir toliau, tikrai nereikės metų iki užgijimo, kaip prognozavo. Jos amžiuj tai kone stebuklas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2016 11 17, 09:15)
Ir dar pasidžiaugsiu - mamai trofinės opos gražiai gyja, jei taip ir toliau, tikrai nereikės metų iki užgijimo, kaip prognozavo. Jos amžiuj tai kone stebuklas  smile.gif

Čia nuo tų pleistrų?

O mes valgom vis mažiau, kalbam vis mažiau, miegam vis daugiau... Jau nebe faktas, kad visą jogurtą suvalgom, jau nebe faktas, kad visas mažas bananas mums ne per didelis... Senelis sako - mirti laikas. Aš sakau, nu kai jau reiks, tai ką darysi, bet kol dar nenumirei, gausi košės, labai skani. Taip ir pasikalbam per visą dieną biggrin.gif

Tiesa, aš tai daug kalbu, malu liežuviu beleką, koks oras, kaip ten kas, dainuoju netgi, šiandien, tarkim, kalbėjau apie traukinius, negi tylėsiu kaip subinė biggrin.gif Jis girdi, regis, kad mėgsta tai, bet mažai atsako. Beveik neatsako. Tik vakar pasakiau, kas bus naujas Seimo pirmininkas, mano galva, senelis turi jį pažinoti labai gerai. Parodžiau nuotrauką netgi telefone. Jis nudžiugo biggrin.gif Nieko nesakė, tik pralinksmėjo biggrin.gif Sakau, o kas per vienas, ar protingas, ar geras žmogus - tai atsakė tik "visi žmonės geri". Viskas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 17 lapkričio 2016 - 12:32
QUOTE(Noa @ 2016 11 17, 13:31)
Čia nuo tų pleistrų?

O mes ...

Nežinau kiek nuo ko, nuo pleistrų - aišku, bet ir dar visko naudojam, gal tas viskas kartu...

Graudu skaityt apie senelį, bet iš kitos pusės - na vistiek visiems mirt reikės, tai geriau jau šitaip, ramiai, gražiai, meilėje... Kai nereikia žiūrėt į kenčiantį žmogų ir plėšytis tarp noro, kad dar pagyventų, ir noro, kad tos kančios pasibaigtų.
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2016 11 17, 14:33)
Nežinau kiek nuo ko, nuo pleistrų - aišku, bet ir dar visko naudojam, gal tas viskas kartu...

Graudu skaityt apie senelį, bet iš kitos pusės - na vistiek visiems mirt reikės, tai geriau jau šitaip, ramiai, gražiai, meilėje... Kai nereikia žiūrėt į kenčiantį žmogų ir plėšytis tarp noro, kad dar pagyventų, ir noro, kad tos kančios pasibaigtų.

Reikia, kodėl nereikia? Jis visą gyvenimą buvo labai aktyvus. Sportavo. Dirbo dviejuose darbuose. Prieš 6 metus paskutinę knygą išleido. O dabar - šūdas jam čia, o ne gyvenimas... Bet nežinau, kaip bus, kai numirs verysad.gif Aš be jo dar niekada nebuvau sad.gif Aš išvis bijau be jo būti verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Labas,
net susigraudinau jus beskaitydama.
Noa, man su mama taip, ji visada su manim nuo 1990 metu ax.gif
Atsakyti
As tai sakyciau, kad reiktu dziaugtis, kai zmogus pragyveno vos ne 100, yra sveiko proto ir dar bendrauti sugeba... 4u.gif . Na vis tiek kazkada paskutine sekunde ismus mums visiems. Tiesiog , galbut reikia pizityvo izvelgti, kad amzius nemazas, savoj lovoj svarioj, ne ligoninej ar seneliu prieglaudoj... Juk musu mylimi senoliai musu rupestyje, savo namuose, tarp artimu zmoniu... Tuom bent reiktu pizityvo isgaut. Na nieko nepadarysi, vistiek kazkada ateis ta paskutine minute... Stiprybes visoms 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 17 lapkričio 2016 - 23:59
Tai žinai, pozityvo norint bet kur galima įžvelgt. Net per karą galima džiaugtis, kad bomba ne tau ant galvos užkrito, arba kad iškart užmušė, nieko nė nepajautei... Ale tai vis tiek biskį stogą rauna, nes objektyviai mūsų čia situacija chrienovesnė už vidutinę. Taigi biskutuką toks liūdesiukas sykiais užeina. Užeina, praeina, bet man atrodo, gal ir nenormalu būtų, kad neužeitų.

Pats senelis yra sakęs - aišku, anksčiau - kai kalbėdavom apie karą. Sako, o jūs manot, kad per karą žmonės tik rauda ir verkia? Taigi ne, lygiai taip pat gyvena, kaip ir paprastai, ir juokiasi, ir smagūs būna, visaip būna...

Taigi va, yra toks metas, paskui gal bus koks kitoks, darom ką reikia, ir tiek. Toks jau metas. Kai reikėjo gimdyt, irgi šūdinai buvo, betgi pagimdėm ir nepasiutom biggrin.gif
Atsakyti