Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (12), bendraujame toliau

Labas, pas mus viskas taip pat. Svarbu ne blogiau, spaudimas kartais pasokineja ir tiek.

Kaip keistai, viena daktare slaugomiems ax.gif
Atsakyti
Pas mane viskas gerai, tik temos neleido įdėt į favoritus. O kai tema ne favorituose, tai žinot...

Ne, nu kaip viskas gerai. Viskas šūdinai, bet čia temoj ir yra tokia, čia visi tie, kuriems šūdinai. Tai gal tiksliau - be rimtesnių pakitimų biggrin.gif

Ir gerai tada ta kita gydytoja, gal būtų buvę geriau iškart pas ją...
Atsakyti
QUOTE(biologė @ 2016 11 12, 09:59)
Tyluma kažkaip... Kaip gyvuojat? Noa, neramu man dėl jūsų. Kaip senelis?

O aš pakeičiau mamos gydytoją - be jokios savo iniciatyvos. Pasirodo, mūsų poliklinikoj tokia tvarka, kad slaugomi žmonės visi pas tą pačią gydytoją, tai be diskusijų - paėmė ir perrašė pas ją. Ir jai priklauso kas mėnesį visus lankyt, ir atsivežt nereikia, pati tvažiuoja, tai  neblogai. Jau apsilankė vakar, jaunutė, simpatiška, gal bus visai gerai.

Jauni gydytojai super victory.gif . Kiek teko su jaunais susidurt - zingeidus, viskas jiems idomu, pilni energijos ir nebambantys.
Atsakyti
Gerai ir tai, Noa, vargu ar ko geriau kuri tikimės...

Taip, cambala, mano įspūdis toks pat. Pasakiau, ką dar be pleistrų naudojam žaizdoms gydyt (lempą Bioptron ir baltyminį papildą), viską paprašė parodyt, vaistų gėrimo grafiką nusifotografavo, visko išklausinėjo. Ir dar sužinojau naujieną - tik registruojant iškvietimą telefonu (irgi įdomiai - bandžiau gyvai, tai jos ten registratūroj nieko nesuprato ir neregistravo, galima tik telefonu) sužinojau, kad jei gyveni rajone - už atvykimą reikia mokėt. Nors atstumas iki poliklinikos apie 3 km, kitiems miestiečiams toliau. Telefonu sumokėt negalėjau, tai paklausiau gydytojos, ta jokių pinigų neima, "jei jiems reikia, tegu ir ieško, o mano darbas ligonius lankyt". Tai likau valstybei skolinga 6 eurus su centais, lauksiu antstolių tongue.gif
Atsakyti
Man irgi jauni gydytojai patinka. Jie dar atsimena Hipokrato priesaiką ir ko univere mokino. Va, draugei problema buvo neurologinė, čia ne į temą, tai nesiplėsiu, bet pasikeitė gydytoja, pyst ir išsprendė, o iki tol - krūvos procedūrų ir nieko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 13 lapkričio 2016 - 16:40
QUOTE(Noa @ 2016 11 13, 17:40)
Man irgi jauni gydytojai patinka. Jie dar atsimena Hipokrato priesaiką ir ko univere mokino. Va, draugei problema buvo neurologinė, čia ne į temą, tai nesiplėsiu, bet pasikeitė gydytoja, pyst ir išsprendė, o iki tol - krūvos procedūrų ir nieko...

Tęsiant temą - mano mamai derama diagnozė konstatuota tik atsidūrus jauno gydytojo akiratyje smile.gif tai, tikėčiau, jog pokyčiai į gerą, Biologe ;)
Atsakyti
Aš su klausimu: išrašė gyd. pažymą, kad reikalingos tokios ir anokios techninės priemonės (iš esmės smulkmenos - staliukas prie lovos, kėdutė į vonią, lazda paturbinta... ne funkcinė lova ar vežimėlis). Susirandu Techninės pagalbos neįgaliesiems centro psl., bet nerandu kaimietėms suprantamo išaiškinimo, kur eit ir kokia tvarka ką daryt. Tik visokių dokumentų, katalogų ir aprašų, neturiu laiko viską perskaityt. Tai su ta pažyma varyt į tą centrą ar tiesiog pirkti bile kur ir paskui ieškot kompensacijos tam centre?
Atsakyti
Reikia eiti į tą centrą (Vilniuje Kauno g.). Turėti daktarės siuntimą, gal tai ir yra ta pažyma. Pagalbines priemones duoda laikinai naudotis, pasirašant sutartį. Kai jos tampa nereikalingos, reikia grąžinti. Tai nemanau, kad kas nors kompensuotų kitur nusipirktas prekes.
Atsakyti
Aišku.
Tik kad tame puslapy http://www.tpnc.lt/lt/gyventojams/
pilna tokio tipo dokumentų: TECHNINĖS PAGALBOS PRIEMONIŲ ĮSIGIJIMO IŠLAIDŲ KOMPENSAVIMO PER ĮMONES TVARKOS APRAŠAS. Ir ten vis rašoma, kad kompensuoja kas kažkiek metų po kažkiek, bet ne daugiau už faktines išlaidas... Ir niekaip nesuprantu, kas tos per įmonės, neradau paaiškinta. Bet gal ne visoms priemonėms tas galioja... Būtų arti man tas centras, nueičiau ir paklausčiau, bet toli, ir darbo laikas visiškai netikęs. Gal paskambinsiu pradžiai.
Atsakyti
Aš ėjau į centrą Kauno g., čia Vilniuje. tai pas juos vietoje sandėlys, o ko nėra, užrašo į eilę. Už tas priemones reikia primokėt, bet suma nedidelė. Nemanau kad jie kompensuos ką pats nusipirksi. Visi tie katalogai tam kad matytum kokių prekių yra. Aš šiandien nuėjau į Sodrą dėl globos forminimo, tai paaiškino kad, kol gausiu iš biržos bedarbio pašalpą, man neformins globos . Kai baigs mokėti ten pinigus, tai reiks paduot prašymą su atitinkamais dokumentais ir per 20 darbo dienų priims sprendimą. Tuomet eis pilnas stažas, čia kažkas rašė kad pusė etato, tai specialiai paklausiau ir pasakė kad pilnas etatas. Galvojau kad jau viską užbaigsiu, bet pasirodo kad dar niekaip.
Atsakyti
QUOTE(kair47 @ 2016 11 14, 17:27)
Aš ėjau į centrą Kauno g., čia Vilniuje. tai pas juos vietoje sandėlys, o ko nėra, užrašo į eilę. Už tas priemones reikia primokėt, bet suma nedidelė. Nemanau kad jie kompensuos ką pats nusipirksi. Visi tie katalogai tam kad matytum kokių prekių yra. Aš šiandien nuėjau į Sodrą dėl globos forminimo, tai paaiškino kad,  kol gausiu iš biržos bedarbio pašalpą,  man neformins globos . Kai baigs mokėti ten pinigus,  tai reiks paduot prašymą su atitinkamais dokumentais ir per 20 darbo dienų priims sprendimą. Tuomet eis pilnas stažas, čia kažkas rašė kad pusė etato, tai specialiai paklausiau ir pasakė kad pilnas etatas. Galvojau kad jau viską užbaigsiu, bet pasirodo kad dar niekaip.

Ai, čia dėl to, kad ta globa yra darbas puse etato - suformint tai suformins, bet pašalpą nutrauks, juk jau nebe bedarbis tipo, turi ką veikt...

Aš va irgi faktiškai turiu ką veikt, o praktiškai dar nė teismo data nepaskirta. O rašo - tokios bylos nagrinėjamos skubos tvarka. Kad tiktai ne! Jau turbūt prieš mėnesį popieriai paduoti! Va kai koks šūdžius lLaisvės alėjoj prie statybininkų kabinėjasi, tai jam administracinis teismas būna ant rytojaus, o globa/rūpybą nedega. Ko čia skubėt, gal ir taip numirs, ir nereiks nieko forminti.
Papildyta:
QUOTE(kair47 @ 2016 11 14, 17:27)
Aš ėjau į centrą Kauno g., čia Vilniuje. tai pas juos vietoje sandėlys, o ko nėra, užrašo į eilę. Už tas priemones reikia primokėt, bet suma nedidelė. Nemanau kad jie kompensuos ką pats nusipirksi. Visi tie katalogai tam kad matytum kokių prekių yra. Aš šiandien nuėjau į Sodrą dėl globos forminimo, tai paaiškino kad,  kol gausiu iš biržos bedarbio pašalpą,  man neformins globos . Kai baigs mokėti ten pinigus,  tai reiks paduot prašymą su atitinkamais dokumentais ir per 20 darbo dienų priims sprendimą. Tuomet eis pilnas stažas, čia kažkas rašė kad pusė etato, tai specialiai paklausiau ir pasakė kad pilnas etatas. Galvojau kad jau viską užbaigsiu, bet pasirodo kad dar niekaip.

Ai, čia dėl to, kad ta globa yra darbas puse etato - suformint tai suformins, bet pašalpą nutrauks, juk jau nebe bedarbis tipo, turi ką veikt...

Aš va irgi faktiškai turiu ką veikt, o praktiškai dar nė teismo data nepaskirta. O rašo - tokios bylos nagrinėjamos skubos tvarka. Kad tiktai ne! Jau turbūt prieš mėnesį popieriai paduoti! Va kai koks šūdžius lLaisvės alėjoj prie statybininkų kabinėjasi, tai jam administracinis teismas būna ant rytojaus, o globa/rūpybą nedega. Ko čia skubėt, gal ir taip numirs, ir nereiks nieko forminti.
Atsakyti
Mums globos paskyrimas užtruko nuo gegužės pabaigos iki spalio. Po teismo, sprendimą išdavė po 12dienų. Tada turėjo praeiti mėnuo kad pagal įstatymo terminus būtų galima jei reikia apskūsti nuosperndį. Kadangi niekas neskundė, tai po mėnesio gavom ant nuosprendžio dokumentų štampą kad įsiteisėjęs nuosprendis ir tik tuomet galima jau tvarkyti visus dokumentus. Taip kad apsišarvuokit kantrybe ir laukit.Kol nesusiduri, manai kad viskas greičiau vyksta, o čia laikas eina ir niekas neskuba.
Atsakyti