Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (12), bendraujame toliau

QUOTE(cambala @ 2017 11 03, 15:19)
Tipo ji dabar Lietuvoj vakaruskas daro? Juk irgi sedi turbut daugiausia tarp 4 sienu.
Pasiimsi pas save, kol busit darbe lietuviskai kalbancia aukle  nusamdysi. O i miesta iseit/ isvaziuot ir abi galesit. Kam jai ta kalba? Jei mediku pagalbos reikes - pavertejausi.

Ji namuose nesėdi ir per langeli neziuri, kaip kitos moterys jos amziaus. Aukles nesiruosiu samdyti, nes sviesaus proto yra ir po savimi nedaro.
Kadangi ji ne namiseda - jai bus sunku priprasti prie kitokio gyvenimo. Bet nieko nepadarysi. As ne del aukliu rasiau, o kokius dokumentus pildyti atsivezant sena zmogu pastoviam gyvenimui Anglijoje. Kada uzsakyti jai Nacionalinis draudima - pries atvykstant, ar atvykus. Kokiu dar dokumentu reikia ir pan.
Atsakyti

I kaip su Anglija? Kas nors yra is ten?
Mamai 83, reikia jau parsivezti. Sutarem, kad kita rudeni tikrai jau pasiimsiu, nors dar ji visiskai sveika ir mastanti asmenybè, galeciau pasakyti, kad net sveikesne uz mane biggrin.gif
Tempiam guma, Mes abi labai gerai suprantam, kad senam zmogui atvykti i sali nezinant kalbos ir sedeti tarp keturiu sienu - nieko linksmo nera. Bet noriu parsiskraidinti ja, kol dar gali skristi.

o ne paprasciau Lietuvoje samdyti kazkokia pagalbininke? Mano mama dar ne tokia sena, bet vis tiek jai smagiau Lietuvoje, ten drauges, dar like giminaiciai bendraamziai. Nors aisku ir cia tu mociuciu yra, bet ji dziaugiasi grizusi i Lietuva. Ten kiek visko vyksta tiem pensininkam, nespeja visur dalyvauti :) 

Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 11 07, 19:10)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="-burbanti-" data-cid="71870015" data-time="1509700438"><div><p>I kaip su Anglija? Kas nors yra is ten?
Mamai 83, reikia jau parsivezti. Sutarem, kad kita rudeni tikrai jau pasiimsiu, nors dar ji visiskai sveika ir mastanti asmenybè, galeciau pasakyti, kad net sveikesne uz mane vartotojo įkelta nuotrauka
Tempiam guma, Mes abi labai gerai suprantam, kad senam zmogui atvykti i sali nezinant kalbos ir sedeti tarp keturiu sienu - nieko linksmo nera. Bet noriu parsiskraidinti ja, kol dar gali skristi.</p></div></blockquote><p>o ne paprasciau Lietuvoje samdyti kazkokia pagalbininke? Mano mama dar ne tokia sena, bet vis tiek jai smagiau Lietuvoje, ten drauges, dar like giminaiciai bendraamziai. Nors aisku ir cia tu mociuciu yra, bet ji dziaugiasi grizusi i Lietuva. Ten kiek visko vyksta tiem pensininkam, nespeja visur dalyvauti smile.gif </p>

Pati sitai zinau, bet ji nori 'numirti' pas mane.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2017 11 03, 23:59)
Nereiktu begt nuo realybes. 4u.gif

liūdna ta realybė, tampomės po daktarus, bet širdim jaučiu, kad prognozės prastos.
Atsakyti
QUOTE(Giedre.vs @ 2017 11 09, 13:45)
liūdna ta realybė, tampomės po daktarus, bet širdim jaučiu, kad prognozės prastos.

Gal jums taip netiketai viskas?
As galiu pasakyt apie save, kad mamos ligos pradzioje labai sunku buvo. Ji serga Alzeimeriu. Man buvo nesuvokiama, kaip, visa gyvenima budama aktyviste, vadove, gali pradeti neprisiminti, nusisneketi, matyti kazka ko nera...Ta pradzia man buvo sunkiaisia. + vazinejimai pas gydytojus, duoda jai testus pildyt - ji stengiasi, pildo, viskas vos ne 100% kaip pas normalu zmogu. O as tai matau, kad nenormalu. Tai galop, gal po 1,5 ar 2 ju metu valakitos vydytoju pripazinta liga, atitaikyti vaistai ir t.t.
Stiprybes Jums 4u.gif . As, kai atejau ( tiksliau moderatore atkele mane i sia tema, nes blaskiausi soc labirintuose) gavau labai daug patarimu ir palaikymo. Aciu visoms, kas buvot 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2017 11 09, 19:17)
Gal jums  taip netiketai viskas?
As galiu pasakyt apie save, kad mamos ligos pradzioje labai sunku buvo. Ji serga Alzeimeriu. Man buvo nesuvokiama, kaip, visa gyvenima budama aktyviste, vadove, gali pradeti neprisiminti, nusisneketi, matyti kazka ko nera...Ta pradzia man buvo sunkiaisia. + vazinejimai pas gydytojus, duoda jai testus pildyt - ji stengiasi, pildo, viskas vos ne 100% kaip pas normalu zmogu. O as tai matau, kad nenormalu. Tai galop, gal po 1,5 ar 2 ju metu valakitos vydytoju pripazinta liga, atitaikyti vaistai ir t.t.
Stiprybes Jums 4u.gif . As, kai atejau ( tiksliau moderatore atkele mane i sia tema, nes blaskiausi soc labirintuose) gavau labai daug patarimu ir palaikymo. Aciu visoms, kas buvot 4u.gif .

Pas mus 8 metai onkologija+manau tas pats kaip Jums ir plius dabar jau progresas. Per šį mėnesį staigus pablogėjimas, ar Jūsų ligoniams sauskelnių reikia? Kažkaip mano tėvukas juodai nenori su jom draugauti. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedre.vs @ 2017 11 09, 19:20)
Pas mus 8 metai onkologija+manau tas pats kaip Jums ir plius dabar jau progresas. Per šį mėnesį staigus pablogėjimas, ar Jūsų ligoniams sauskelnių reikia? Kažkaip mano tėvukas juodai nenori su jom draugauti.  verysad.gif

Belieka tik palinketi stiprybes 4u.gif .
Mano mama i wc dar pati nueina. Drauges mama i sauskelnes nedarydavo, sakydavo " kas gali i kelnaites sysiot". Bet yra kas be sauskelniu gyvent negali.
Atsakyti
blink.gif CIA JAU VISAI SOKAS... blink.gif blink.gif blink.gif PASKAICIUS JUSU POSTUS KAS LIETUVELEI DEDAS....baisu net pagalvot apie senatve...greiciau nusizudyt...
esu ne LT ,Gyvenu ir dirbu uzsieni,bet nk nezino ,kada kokie keliai ateis....ir taip baugu skaityt jusu postus ,kai cia,uzsieni,tai toj pacioj EU VISKAS simteriopai kitaip,kokia cia sistema gydymo ir slaugos,oraus senatves buvio,as apakus blink.gif
gal,smerkit visi,bet olandija turtinga salis,kad ir kanapes,zole,prostitucija,o kaip oriai gyvena senimas,kas buvo tai zino,kas ne,sunku nusakyt...zmones su paskutines stadijos veziu,su gulimais vezimeliais ir defilbiliatoriais veziojami po zoologijos soda atitinkamu tarnybu .o kiek senoliu,net nesuskaiciuoti,grupem,kiekvienam atskiras asistentas-slaugytojas su neigaliojo vezimeliu.viskas pritaikyta net kavinese,keliukai tam skirti.visi sypsosi,visi laimingi,lietuva kaip zeme ir dangus.....ka dar galima kalbeti apie karsinima lt.....ziauru ir tiek,bet tyli visi....

................belieka tik palinketi sveikatos ir stiprybes....KAM/?????????????????kai matai kad tai nebepades,,,vis vien lietuviskaS MENTALITETAS NESIKEICIA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo besika: 13 lapkričio 2017 - 18:24
QUOTE(besika @ 2017 11 13, 19:21)

................belieka tik palinketi sveikatos ir stiprybes....KAM/?????????????????kai matai kad tai nebepades,,,vis vien    lietuviskaS MENTALITETAS NESIKEICIA

Vidine dvasine stiprybe visiems reikalinga - tiek serganciajam, tiek slauganciajam.
Kas liecia sveikatos - kartais ivyksta dideli stebuklai, kuriuos mes susikuriame savo pasamoneje ir tai virsta realybe. Zmogaus protas gali pats daug ka kontroliuot.

O jus ko cia rekiate didziosiomis? Nurimkite, nesinervuokite taip. Ir sioje temoje duokite ramybe 4u.gif .
Atsakyti
blink.gif CIA JAU VISAI SOKAS... blink.gif  blink.gif  blink.gif PASKAICIUS JUSU POSTUS KAS LIETUVELEI DEDAS....baisu net pagalvot apie senatve...greiciau nusizudyt...
esu ne LT ,Gyvenu ir dirbu uzsieni,bet nk nezino ,kada kokie keliai ateis....ir taip baugu skaityt jusu postus ,kai cia,uzsieni,tai toj pacioj EU VISKAS simteriopai kitaip,kokia cia sistema gydymo ir slaugos,oraus senatves buvio,as apakus blink.gif
gal,smerkit visi,bet olandija turtinga salis,kad ir kanapes,zole,prostitucija,o kaip oriai gyvena senimas,kas buvo tai zino,kas ne,sunku nusakyt...zmones su paskutines stadijos veziu,su gulimais vezimeliais ir defilbiliatoriais veziojami po zoologijos soda atitinkamu tarnybu .o kiek senoliu,net nesuskaiciuoti,grupem,kiekvienam atskiras asistentas-slaugytojas su neigaliojo vezimeliu.viskas pritaikyta net kavinese,keliukai tam skirti.visi sypsosi,visi laimingi,lietuva kaip zeme ir dangus.....ka dar galima kalbeti apie karsinima lt.....ziauru ir tiek,bet tyli visi....
................belieka tik palinketi sveikatos ir stiprybes....KAM/?????????????????kai matai kad tai nebepades,,,vis vien    lietuviskaS MENTALITETAS NESIKEICIA

Viskas priklauso kiek vaikai moka uz tevu prieziura. O ką jusu tevai, nekalbantys olandiskai, darytu olandijoje kad ir tuose senelius namuose ar kaip susisneketu su pasamdyta olande slauge?
Atsakyti
blink.gif CIA JAU VISAI SOKAS... blink.gif  blink.gif  blink.gif PASKAICIUS JUSU POSTUS KAS LIETUVELEI DEDAS....

Na ok, besika, neplyšokit su savo olandišku mentalitetu, lyg būtumėt 10-osios kartos olandė ir savo rankom tą gerovę ten sukūrus smile.gif Turim čia ką turim, mokesčius mokam, tėvų ir senelių kapus lankom, lietuviškai kalbam ir savo tėvukų nesiruošiam ten pas jus atvežt laimingai senatvei smile.gif Mano mama be savo voveraičių už lango, kaimynės Marytės, "Kauno dienos" (kurios, išskyrus pavadinimą, jau nebeįžiūri) ir 20 metų pažįstamos seselės turbūt nepratrauktų nė mėnesio. Su visais olandiškais zoologijos sodais.

Giedre.vs, dėl sauskelnių - na mums tai reikia, tai nereikia... Padžioj buvo visiškas šokas ir nesupratimas, nusiplėšdavo, darydavo ant grindų ar lovoj, bet po truputį pavyko išaiškint, kad čia gėris ir patogumas. Labai padėjo apeliavimas į sąžinę - štai mums, prižiūrintiems, koks palengvinimas ir laiko taupymas. Ir dar higienos klausimai - lengviau apipraust sauskelnes keičiant, negu apsiš.... be jų. O mama pas mane švaruolė... Žodžiu, ieškokit "silpnos" vietos ir per ją bandykit veikt.
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2017 11 13, 18:21)
blink.gif CIA JAU VISAI SOKAS... blink.gif  blink.gif  blink.gif PASKAICIUS JUSU POSTUS KAS LIETUVELEI DEDAS....baisu net pagalvot apie senatve...greiciau nusizudyt...

Uoj uoj uoj. Paklayskit, ar tamstos mama, nemokėdama nei bū, nei mė svetimos kalbos, nori tamstos zoologijos zodų ir žmonių, kalbančių svetima kalba..
Atsakyti