QUOTE(azur safyr @ 2017 02 05, 02:16)
Milvaja, aš pastebėjau, kad kuo bjauresnis žmogus - tuo ilgiau gyvena. Turbūt nei velnias, nei dievas paimt nenori.
Visiškas briedų briedas. Mano senelis buvo nuostabus žmogus, habilituotas daktaras, knygų ir vadovėlių autorius, pats geriausias senelis pasaulyje, į jo laidotuves suėjo daugiau žmonių, negu į standartinio 50mečio, ir jo gedėjo daugelis jaunų žmonių, nes jis nuostabiai sutardavo su vaikais ir daugelis net ne giminės vaikų, o kaimynų neįsivaizdavo be jo savo vaikystės. Jis buvo jų draugas. Ir dabar visi atėjo atsisveikint, net su barzdom būdami. Taip pat jis buvo vienintelis man žinomas geras sutuoktinis, dėl to močiutė numirė 87 metų visa aprūpinta ir laimingai pragyvenus.
O numirė 96 metų.
Taigi špygą tau.
Aš tai sakyčiau, kad ilgai gyvena nenervingi žmonės. Ramūs. O nervingi miršta greitai. Bet tai nereiškia, kad jie geri ar blogi - gali žmogus būt angelo gerumo, o viduj labai jaudintis ir nervintis, nes tiesiog yra jautrus. Ir tada numiršta greit. Nemačiau nei vieno ilgai gyvenančio isteriko... Nors kas ten žino, sunku apibendrint.
O dar aš pastebėjau, kad tą marčių - anytų neapykantą dažnai išprovokuoja būtent pati marti - anyta manęs nekenčia, nes ne taip pasižiūrėjo. Mano mama, va, tai labai gera, bet jau ta anyta, tai niekaip neįtinka. Čia pilnas forumas tokių, ir į tai reiktų žiūrėti kritiškai, nes kaip jau čia tokia baisi anyta išaugino jums visai gerą vyrą, ką?
O dar pasakysiu, kad dažnai žmogaus būdą būtent pakeičia liga, tas pats Alzheimeris, Cambala man pritars. Ir tada tas slaugomasis gali būti labai bjaurus, bet tai ne jis, o jo liga. Ir niekas negali garantuoti, kokios mes būsim senatvėje, juo labiau, kokios būsim anytos ar uošvės. Taip kad... Siūlau atsargiai vertint visą šitą reikalą, kad neprisikalbėt.
O man uošvis numirė. Šiandien. Aš jo neslaugiau, nes jis kitam mieste, bet vyras su broliu slaugė - praktiškai pusė metų jis beveik vien ten ir gyveno, nes o ką daryt? Kas čia per mirčių metas. Šią savaitę daugeliui pažįstamų kas nors numirė, kam tevas, kam dėdė, kam močiutė... Tik kažkaip šeštadienį nenumirė niekas. Ar jums irgi aplink taip visi miršta?