Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (12), bendraujame toliau

Atsisveikinau, bet ir vėl ateinu su klausimu. Bandžiau ieškoti forume atsakymo, bet matau, kad reikia tam laiko, tad gal atsilieps kažkuri, kuri žinot.
Mirus mamai, nuėjau į savivaldybę ir SODR-ą sutavrkyti dokumentų. mam mire šio mėn.pradžioje. Savivaldybėje pasakė, kad į mamos kortelę dar perves slaugos pašląp (tą., kur 50 Eur) ir Sodroj pasakė, kad mato, jog pensija nuėjo į mamos kortelę. Tačiau praėjo kelios dienos, tos mamos pensijos taip ir nepasirodė kortelė, taip pat neįkrito ir ta 50 Eur slaugos pašalpa, kuri mokama kiekv.mėn.10-tą dieną. KLausimas-kodėl? Ar gali būti, kad kai dabar mirties liudijimas yra elektroninis ir ta informacija pdrduodama ir Sodrai ir Savivaldybei, tiesiog aš jau nematau mamos sąskaitoj tų gautų pinigų, nes jie kažkur kabo ir tik per Notarą iš sąskaitos atgausim?
Nežinau,ar aiškiai suformulavau klausimą.
Atsakyti
Gali būti, jie ten kažkaip viską labai greitai užraukia. Man atrodo, kad jie tiesiog užlenkė kortelę, nes jei žmogus numirė, tai ir nebeturi su banku jokių reikalų.

Paprastai ir Sodra, ir Savivaldybė pinigus duoda be jokių notarų, kadangi ir arkliui aišku, kur jie bus panaudoti - gi laidojimui. Tai tu nueini ir ten, ir ten, turi savo dokumentą, mirties liudijimą, savo sąskaitą, ir pasakai, kad nepervesta - jie puikiai tą matys. Tai parašysi prašymus, nurodysi savo sąskaitą, ir jie tau viską perves. Netgi paprastai jie tai daro labai greitai, nes turi proto ir žino, kiek kainuoja laidotuvės šiais laikais, o jei dar daugmaž padorios, tai išvis.
Papildyta:
Aš irgi kaip ir atsisveikinau, bet neišfavoritinau - uošvis tokioj fazėj, kaip senelis prieš porą mėnesių... Vėžys jam. Tai kažkaip. Nors aš uošvio neslaugau, švogeris slaugo. Aš nebent konsultuoju.
Jau kokis linksmas gyvenimo periodas, tai nu ir nafig wacko.gif
Atsakyti
Agrefa, o tai kas buvo jusu mamai? Nes kiek atsimenu, raset, kad ankstyvas Alzheimeris. Tai ar kazkuom dar susirgo ir komplikavosi?
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2017 01 11, 13:52)
Agrefa, o tai kas buvo jusu mamai? Nes kiek atsimenu, raset, kad ankstyvas Alzheimeris. Tai ar kazkuom dar susirgo ir komplikavosi?

Buvo mikroinsultas, krito, susitrenkė galvą. Ir po.to ligoninėj ir užgeso verysad.gif.

Ačiū dėl informacijos suteikimo!

Cambala, Noa ir visoms narėms-stiprybės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrefa: 11 sausio 2017 - 17:27
Siaip tai uosvis mire pries metus, jo kortelej pinigu nemazai buvo. Vyras po mirties puse metu eme pinigus, nieks neblokavo.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2017 01 11, 12:27)

Jau kokis linksmas gyvenimo periodas, tai nu ir nafig wacko.gif

Jei Jus kažkiek nuramins, tai ne Jums vienai....Prieš metus tėtis mirė nuo vėžio, pavasarį - anyta, dabar mamai diagnozavo karcinomą...O dar vaikai tiek serga, kad gyvenu ligoninėse....
Atsakyti
QUOTE(azur safyr @ 2017 01 11, 21:54)
Jei Jus kažkiek nuramins, tai ne Jums vienai....Prieš metus tėtis mirė nuo vėžio, pavasarį - anyta, dabar mamai diagnozavo karcinomą...O dar vaikai tiek serga, kad gyvenu ligoninėse....

Vat kažkaip šiemet kam pažiūri, tam "linksma". Tiksliau, 2016tais, tai kažkaip tikėjausi, kad pyst, Nauji metai, pyst, ir vėl viskas gerai. Ale tai kad ne visai... Kažkoks ilgokas tas juodas dryžis, turiu pasakyti. Gal čia mums storais dryžiais zebras pasitaikė, paskui baltas dryžis irgi ilgas bus.
Atsakyti
kad tavo zodziai dievuliui i ausi wub.gif
cia apie dyyydeli balta dryzi.
Labas visoms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sapniukass: 13 sausio 2017 - 13:27
Ir aš atėjau atsisveikinti su tema - šį rytą užgeso mano mama. Sunku, skauda, bet nieko nebepakeisi...
Sveikatos, stiprybės, kantrybės visoms, kurios dar turite savo ligonėlius, užuojauta paskutiniu metu jų netekusioms.
Atsakyti
QUOTE(kabarksta @ 2017 01 15, 21:16)
Ir aš atėjau atsisveikinti su tema - šį rytą užgeso mano mama. Sunku, skauda, bet nieko nebepakeisi...
Sveikatos, stiprybės, kantrybės visoms, kurios dar turite savo ligonėlius, užuojauta paskutiniu metu jų netekusioms.

Tebūna jai lengva žemelė.
Pačiai linkiu sveikatos ir stiprybės!
Atsakyti
Užjaučiam heart.gif
Atsakyti
Uzuojauta 4u.gif
kazkaip suintensivejo mirtys siuo laikotarpiu.
Atsakyti