Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (12), bendraujame toliau

Gal kas susidūrėte su slaugos ligoninėmis Vilniuje? Mamai sparčiai progresuoja onkologinė liga. Kol kas ji guli vidaus ligų skyriuje paprastoj ligoninėj, bet laikys tik iki pirmadienio, ne jų profilis. Jau reikia slaugos. Šv. Roko ligoninėj nėra vietų (gal ten reikia kažką ''patepti''?) Ji grįžti namo nebenori , nebenori ir gulėti tarp žmonių, kurie, jos žodžiais, pasveiks.

Jai pablogėjo staiga. Kažin ar sugebėčiau suleisti morfijų ir sutvarkyti visus kitus dalykus (be to, reikėtų lakstyt pas jos šeimos gydytoją, kuri sėdi ir tyli; išrašo, ko paprašai), o ji pati labai nenori, kad jai ''užpakalį šluostyčiau''.

Būčiau labai dėkinga už patarimus.
Atsakyti
MeInBlack, pabandykite kreiptis į hospisą, kuris teikia pagalbą onkologiniams ligoniams ir jų šeimoms:

http://www.hospisas.lt/lt/hospisas

Dėkoju visoms už sveikinimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kabarksta: 04 sausio 2017 - 22:09
QUOTE(kabarksta @ 2017 01 04, 23:06)
MeInBlack, pabandykite kreiptis į hospisą, kuris teikia pagalbą onkologiniams ligoniams ir jų šeimoms:

http://www.hospisas.lt/lt/hospisas

Dėkoju visoms už sveikinimus 4u.gif

Taip, žinau jį, bet, kaip suprantu, kol situacija nėr totaliai bloga jie važinėja pas ligonį į namus.
Prie Naujus ir ten nebuvo vietų. Bet kreipsiuos dar kartą.
Atsakyti
O tai ar blogai, kad važinėja į namus? Žmogui juk smagiau namuose. Nors aišku, gal individualiai čia, vėžininkui vienaip, senukui kitaip...

Kiek žinau apie onkologiją (mano mama, viena močiutė ir anyta numirė nuo vėžio, o uošvis jau irgi prie galo verysad.gif ), tai nuskausmina nebūtinai morfijumi ir nebūtinai leidžiamais vaistais. Anytai, regis, davė tramadolį, tabletes. Būna jo ir lašiukais netgi, jei žmogus sunkiai tabletes geria, tik sunkiau gauti, nes jo trumpesnis galiojimas, taigi ne visos vaistinės užsako.

Be to, jei morfijus leidžiamas ne į veną, o į raumenį, tai nesunku išmokti tai padaryti pačiam, tik reikia turėti vyrą ar kokį sugyventinį. Nors kaimyną! Ypač gerai, jei jis skaudančia nugara. Nusiperki vitamino B6 (o jei prirašė - ir kokio diklofenako) ir kali jam subinėn biggrin.gif Mūsų visa šeima taip išmoko, ta prasme, aš ir du vaikai, o vyras netgi nesijaučia auka, jis priešingai, turi plačias galimybes visada gauti injekciją, kai tik yra ūpo biggrin.gif Kad normaliai išmokt, užtenka turbūt kokį vieną kartą suleist, arba du, ir viskas, nieko ten gudraus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 05 sausio 2017 - 11:06
Dar nuo skausmo onkologiniams ligoniams skiriami fentanilio pleistrai, klijuojami ant rankos. Įvairaus stiprumo. Visiškai kompensuojami. Su specialiu "raudonu" receptu.
Atsakyti
QUOTE(MeInBlack @ 2017 01 04, 22:50)
Gal kas susidūrėte su slaugos ligoninėmis Vilniuje? Mamai sparčiai progresuoja onkologinė liga.

Kiek domėjausi, geriausi Gema ir Hospisas. Gemoje vietų yra iškarto, Hospise neilgai laukti, užsirašykit į eilę.
Atsakyti
Ačiū visoms už patarimus. Visgi likom prie slaugos ligoninės varianto, ji greta namų. Viskas atrodo padoriai. Vaistuose jau irgi kiek apsišviečiau, bet pati ligonė jau nenorėjo namo, nors juose, sutinku, geriau. Nesinori aitrinti nervų diskusijomis tokioje situacijoje.

Rašiau sutrikusi. Kaip suprantat, sunku orientuotis nesusidūrus su tokiais dalykais, o streso daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MeInBlack: 06 sausio 2017 - 22:25
Atėjau atsisveikinti su temute. Šiandieną iš šio pasaulio iškeliavo ir mano mama. Baigė savo kelią ir išėjo...Skauda širdį ir labai sunku.
Ačiū visoms už patarimus, paguodą, pagalbą.
Stiprybės ir sveikatos visoms jums!
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2017 01 08, 23:14)
Atėjau atsisveikinti su temute. Šiandieną iš šio pasaulio iškeliavo ir mano mama. Baigė savo kelią ir išėjo...Skauda širdį ir labai sunku.
Ačiū visoms už patarimus, paguodą, pagalbą.
Stiprybės ir sveikatos visoms jums!

Uzuojauta. Laikykites, stiprybes jums 4u.gif .
Atsakyti
Stiprybes 4u.gif
Atsakyti
Oi, užjaučiam, Agrefa wub.gif

O man keturnedėlis. Kaip tik šiandien ir aš, ir sesuo sapnavom senelį, ir abiems jis pasirodė labai linksmas. Tai gal gerai jiems ten? Ir tavo mamai gerai? heart.gif
Atsakyti
Užuojauta jums, stiprybės. Labai gaila, tačiau šios temos lankytojoms visoms pažįstama netekties tema, kam dabar, kam vėliau.Tačiau norisi tikėti kad dėl jų padarėme viską ką sugebėjom ir todėl turėtume jausti atlikę savo pareigą, nors ir kaip skaudu bebūtų.
Atsakyti