Užsienio turistų anei vieno nesutikau, na arba bent jau šviesių ir ne musulmonų. Irano piliečių tikrai neatskiriu nuo turkų
Yra speciali vieta piknikams
Jei yra vieta, reikia ja ir pasinaudoti. O čia mano pietūs
Atgal irgi neteko ilgai pėdinti, antra pravažiavusi mašina net nestabdoma sustoja. Tokia tikra darbinė, visa murzina, dulkėta. Bet aš jau kaip ir minėjau neišdidi sėduosi ir važiuoju. Panašu kad mane iki pačio Kemero vyriokas būtų davežęs bet aš ne tik neišdidi, bet ir baikštoka, užsisakau kad prie prekybos centro Depo mane išleistų, sakau noriu šopintis. Bet ir gerai kad ten užsuku, tokį gražų sūnui švarką vos už 21 eurą nuperku. Ten daugiau prekių su nuolaidomis, o ir didelių dydžių gerokai daugiau nei Kemero prekybcentriuose. Tik problema manyje, labai greit man užknisa šopintis Taigi grįžtu atgal tramvajumi iki Antalijos otogar, o iš ten jau dolmušu.
Antalijos keltuvas.
Važiuojant iš Kemero pusės dolmušo vairuotojo paprašyti kad sustotų prie Tunektepe Teleferik, o ten keli žingsniai iki keltuvo. Iš Antalijos galima važiuoti KL 08 miesto autobusu iki galinės stotelės( ir kiti veža, bet aš šiuo važiavau, todėl drąsiai ir sakau) kaina 15TRY
Tolumoje matosi mažytė neištikimų moterų sala, neištikimų vyrų sala- visa likusi Turkijos teritorija
Eco dream club- didžiulis apleistas viešbučio kompleksas Camyuva miestelyje. Kartais žemėlapiuose dar kaip Vera Aqua Resort žymimas. Šalia viešbučio yra dolmušo stotelė.
Mano dolmušo vairuotojas tik šypsotis pradėjo kai pasakiau į kurį viešbutį važiuojame, aišku aš dar pasitikslinau ar tai miręs viešbutis, šypsena tik padidėjo. o kai išlipinėjome iš dolmušo jau balsu juokėsi. Matyt pamanė ir ko tik tie turistai iš dyko buvimo neprisigalvoja, gyvena gražiuose viešbučiuose, bet būtinai į apleistus lenda
Išlipus pasitinka štai toks vaizdas
Pačių įspūdingiausių vietų nė nenufotografavau, o tiesig ryte ryjau akimis, landžiojau, žiūrinėjau kaip čia sprando nenusisukus ir apie fotografavimą nė minties nekilo Viršuje ant kalno su vaizdu į jūrą superinės vilos būta, keli kambariai, privatūs baseinai ir nuostabus vaizdas į jūrą...
Turkijoje matyt negirdėtas dalykas asmens duomenų saugumas...
Prie jūros vaizdas gerokai graudesnis, baseinų baseinėlių, pramogų zonų ir ko tik ten nebūta...
Pajūryje susitinkame keliatą turkių su būriu vaikučių, piknikauja. Pakviečia ir mus prisijungti, na šįkart aš pasikuklinu- padėkoju ir atsisakau Iš tiesų tai būtų įdomu su moteriškėmis pabendrauti, bet kalbos barjeras ir netikėtumo faktorius suveikė. Antalijoje ant kalno ukrainiečiai vyno pakvietė, šiaip tai prieš kylant keltuvu apsauga iškrato ir į viršų maisto ir gėrimų neįsineši, yra saugojimo kameros, kaip parduotuvėse, ir ten tenka palikti. Bet jiems vieną termosiuką pavyko prasinešti. Tąsyk nepasikuklinau, kartu viename vagonėlyje kilom, jau lyg ir pažįstami tapome
Aš tikrai neatrodau kaip nedavalgiusi, labiau jau atvirkščiai, bet kažkodėl kelionėse, o ypač Turkijoje mane visi stengiasi pamaitinti
Išeinant pamatau šį užrašą, na ką- per vėlu jau
Ačiū labai už tokį įdomų ir praktiškais patarimais, detalėmis turtingą pasakojimą.
Perskaičiau su dideliu įdomumu, o taip pat užsisaugojau nuorodą, kad prieš išvykdama atostogų į Turkiją dar kart paskaityčiau. Taip pat, turiu pripažinti - Jūs be galo drąsi moteris! man vienai restorane valgyt nesmagu, o Jūs - ant tiek avantiūrų "pasirašėt" žaviuosi
Ačiū labai už tokį įdomų ir praktiškais patarimais, detalėmis turtingą pasakojimą.
Perskaičiau su dideliu įdomumu, o taip pat užsisaugojau nuorodą, kad prieš išvykdama atostogų į Turkiją dar kart paskaityčiau. Taip pat, turiu pripažinti - Jūs be galo drąsi moteris! man vienai restorane valgyt nesmagu, o Jūs - ant tiek avantiūrų "pasirašėt" žaviuosi
Ačiū už gerus žodžius. Nemoku glaustai pasakoti, man detalės kaip prieskonis
Nė velnio nesu drąsi, man irgi nėra smagu vienai kavinėje valgyti, o dar baimė užsisakyti nevalgomą maistą ar užsirauti ant neekonominio restorano ir tai pamatyti tik kai gausiu sąskaitą nuo to mane atbaido. Aš jau geriau jaučiuosi parduotuvėje nusipirkus airano ir simitą ar kokią bandelę ir jei žiauriai alkana nors ir šalia parduotuvės ant suoliuko jais pasistiprinti Ir vietiniams nuotaiką pakeliu, kas nors pakalbina, palinki gero apetita ar tiesiog šypsosi
Kiekvienas turime savo baimių, kartais jas bandome įveikti, o kartais tiesiog išvengiame tų situacijų...