Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulo klinikos 44-a tema

QUOTE(Pagre @ 2017 01 17, 09:04)
Aciu uz patikslinima.  4u.gif palauksiu MTHFR ats, bet jei pvz tas MTHFR nepatvirtintas i kada reik kreiptis tik del Homocisteino? Ar is vis kas nors i ji tada ziuri?  ax.gif
P.s. Man ir seip skystinantis yra paskirti po transferio pagal plana.

Man bent jau homocisteino tyrimus paskyre genetike Tumiene Santariskese, tai ji ir konsultavo. Po to su visu MTHFR paketu ejau pas Serapina. O nestumo metu del homocisteino tariausi su Zabuliene. Ji man shiaip ar taip skydliauke priziurejo, ir sita prie progos. Bet man pvz papildai jo nenumuse iki rekomenduotu 4-5. Kaip turejau 6-7, taip ir turiu. Is pradziu prakrito, o po to vis po truputi kilo, kilo, nepaisant didinamu doziu. tai gydytoja sake jau nebesijaudinti del jo.Tiesa sakant, man ir paciai jau atrode nebesvarbu biggrin.gif atsipalaidavau i gala matyt.
Atsakyti
QUOTE(-Murke- @ 2017 01 17, 14:38)
Man bent jau homocisteino tyrimus paskyre genetike Tumiene Santariskese, tai ji ir konsultavo. Po to su visu MTHFR paketu ejau pas Serapina. O nestumo metu del homocisteino tariausi su Zabuliene. Ji man shiaip ar taip skydliauke priziurejo, ir sita prie progos. Bet man pvz papildai jo nenumuse iki rekomenduotu 4-5. Kaip turejau 6-7, taip ir turiu. Is pradziu prakrito, o po to vis po truputi kilo, kilo, nepaisant didinamu doziu.  tai gydytoja sake jau nebesijaudinti del jo.Tiesa sakant, man ir paciai jau atrode nebesvarbu biggrin.gif atsipalaidavau i gala matyt.

Aciu Nica79 ir Murke uz pasidalinta info. 4u.gif Dar keli klausimeliai biggrin.gif

O jei pasitvirtina MTHFR geno mutacijos ar nera velu pradeti naudoti atitinkamus aktyvius papildus po FET? Ar jie turi buti vartojami is anskciau... unsure.gif

Ir jei teisingai supratau, geriau kreiptis pas minetus gyd del padidejusio Homicsteino net jei ir nepasitvirtintu MTHFR geno mutacijos. Ar teisingai supratau jus? ax.gif

Klausiu, nes jau esu FET procese ir situos tyrimus darausi dabar prisiskaicius apie sita visa "mona", o mano MTHFR ats turi ateiti bevek pries vaziuojant i TR, tai realiai as pas gydytojus tik po transferio galeciau kreiptis jei prireiktu.
Atsakyti
QUOTE(Pagre @ 2017 01 17, 15:53)
Aciu Nica79 ir Murke uz pasidalinta info.  4u.gif Dar keli klausimeliai  biggrin.gif

O jei pasitvirtina MTHFR geno mutacijos ar nera velu pradeti naudoti atitinkamus aktyvius papildus po FET? Ar jie turi buti vartojami is anskciau... unsure.gif

Ir jei teisingai supratau, geriau kreiptis pas minetus gyd del padidejusio Homicsteino net jei ir nepasitvirtintu MTHFR geno mutacijos. Ar teisingai supratau jus?  ax.gif

Klausiu, nes jau esu FET procese ir situos tyrimus darausi dabar prisiskaicius apie sita visa "mona", o mano MTHFR ats turi ateiti bevek pries vaziuojant i TR, tai realiai as pas gydytojus tik po transferio galeciau kreiptis jei prireiktu.

Sveika dar karteli,
Zinok, as dabar lapkriti irgi ji buvau FET, sulaukiau spali mm, kai turejau daryti echo ir siusti turkams visus kitu kraujo tyrimus, aij, pasidariau ir homocisteina, jis buvo 9,56.
Pradejau itarti, kad turiu MtHfR, na, bet ka, vis tiek pradejau gerti estrofem, staigiai nulekiau pas genetika D.S. I Alfa klinika Ir pasidariau mokama to MtHfR tyrima, nes jei laukti nemokamai, tai butu buve bent 6-8sav.
Gerosios supermamu forumo fejos mane pakonsultavo ir paskolino reikiamus papildus (nerealiai dekinga), juos pradejau gerti 4d pries isodinima,dar nezinodama, ar tiksliai turiu ta MTHfR. Ats suzinojau kazkur po 3 sav, turkai man pasake, kad nieko cia tokio unsure.gif
Daug cia prirasiau, bet siaip, zinai, kam nieko, tai nieko, nu bet daugumai mergyciu, jei negeria reikiamu papildu ir skystinanciu, tai persileidimao juk buna. Sis MThFr pasireiskia virs 30m.Arba jis gali ir silpnai pasireiksti, jei organizmas gerai toleruoja.

Zodziu, dar gali pradeti vartoti papildus, o del gyd gal Murke labiau parasys:) Idomu, gal tada Santariskese, jei nustato si gena, periodiskai nestumo metu ji profilaktiskai tiria NEMOKAMAI unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nica79: 17 sausio 2017 - 15:11
QUOTE(Nica79 @ 2017 01 17, 15:08)

Zodziu, dar gali pradeti vartoti papildus, o del gyd gal Murke labiau parasys:) Idomu, gal tada Santariskese, jei nustato si gena, periodiskai nestumo metu ji profilaktiskai tiria NEMOKAMAI unsure.gif

Ne, nemokamai buvo tik pirmas kartais, kai dar tik ieskojau nevaisingumo priezasciu. Paskui darydavausi pati ir nesdavausi pas Zabuliene.

O as apie MTHFR suzinojau pries pat isodinima, pas serapina su visu homocisteinu buvau jau po teigiamo hcg, ir skystinancius pradejau po teigiamo hcg tik naudot. Turkams per isodinima sakiau (nes suzinojau diena gal pries), bet buvau nieko nespejus pavartoti.

Tai ir FET ruosiausi, ir isodinimas buvo be papildu, bet irgi aciu SM, kad po Serapino jau kita diena turejau papildus. Tiesa, mano homocisteinas tuo metu buvo 6,5. Nors nestumui nori mazesnio, bes ir Serapinas ake, kad su dviguba heterozigotine mutacija visai neblogas. Gal tai itakojo, kad viskas baigesi gerai. Shiaip kiek skaiciau, nepaisant normu, pageidautina homociestena tureti iki 7 is veliau gyvenime.. nezinau kam tos normos tada..

As tik kartais pagalvoju, kad tamsus cia miskas, tyrimu mazai, nuomoniu visokiu yra visam pasaulyj.. kartais kazkam tik sito truksta iki stebuklo, o galbut kazkam tai visai nedaro itakos..
Atsakyti
QUOTE(Nica79 @ 2017 01 17, 15:08)

As kiek ziurejau, kad galima tuos atitinkamus papildus ir po transferio pradeti vartoti, nes kazkaip baisu man paciai skirtis dozes be gydytojo nurodymo...plius kai mano kazkokie keisti rezultatai...

kas keisciau, kad nors mano Homcisteinas ir aukstokas kaip nestumui (8.8), bet Folio rugstis virs normos 78.88 (kai labes norma 8.83 -60.8) ir B12 trukumo neturiu 338.4 (kai labes norma 141-489). Nors kai homocisteinas uzkiles, tai dazniausiai yra trukumas situ vit organizme.

Manau reik man MTHFR ats palaukti ir su gydytoju pasikonsultuoti tada, nes skystinancius ir imonuglobulina as ir taip vartosiu pagal K plana, tai beliktu issiaiskinti del tu papildu ir homocisteino reguliavimo...

As irgi darausi privaciai, su tais siuntimais ir laukimais uzrisau rolleyes.gif
Tai pridaviau ir Homocisteina ir MTHFR Alfa Klinikoje taip pat, tik reik palaukti ats del MTHFR apie dvi savaites, tai ats kaip tik ir bus pries pat TR, o gal ir grizus po TR tiktai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-Murke- @ 2017 01 17, 15:42)
Ne, nemokamai buvo tik pirmas kartais, kai dar tik ieskojau nevaisingumo priezasciu. Paskui darydavausi pati ir nesdavausi pas Zabuliene.

O as apie MTHFR suzinojau pries pat isodinima, pas serapina su visu homocisteinu buvau jau po teigiamo hcg, ir skystinancius pradejau po teigiamo hcg tik naudot. Turkams per isodinima sakiau (nes suzinojau diena gal pries), bet buvau nieko nespejus pavartoti.

Tai ir FET ruosiausi, ir isodinimas buvo be papildu, bet irgi aciu SM, kad po Serapino jau kita diena turejau papildus. Tiesa, mano homocisteinas tuo metu buvo 6,5. Nors nestumui nori mazesnio, bes ir Serapinas ake, kad su dviguba heterozigotine mutacija visai neblogas. Gal tai itakojo, kad viskas baigesi gerai. Shiaip kiek skaiciau, nepaisant normu, pageidautina homociestena tureti iki 7 is veliau gyvenime.. nezinau kam tos normos tada..

As tik kartais pagalvoju, kad tamsus cia miskas, tyrimu mazai, nuomoniu visokiu yra visam pasaulyj.. kartais kazkam tik sito truksta iki stebuklo, o galbut kazkam tai visai nedaro itakos..

Murke, aciu uz situacijos nupasakojima. Pasijauciau ramiau 4u.gif belieka sulaukti tyrimu rezultatu ir kad su FET pasiruosimu viskas ok butu, o paskui jau turbut kaip lemta 4u.gif o del tu normu ir man keista, nu bet paziuresiu ka man gydytojas pasakys individualiai, kai nukeliausiu pas ji rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pagre @ 2017 01 17, 17:00)

kas keisciau, kad nors mano Homcisteinas ir aukstokas kaip nestumui (8.8), bet Folio rugstis virs normos 78.88 (kai labes norma 8.83 -60.8) ir B12 trukumo neturiu 338.4 (kai labes norma 141-489). Nors kai homocisteinas uzkiles, tai dazniausiai yra trukumas situ vit organizme.

Del folio r, tai tikrai esu skaiciusi, kad norint suzinoti jos trukuma, reikia kazkaip ziureti, ar jos netruksta ERITROCITUOSE, kazkaip, jei tiri paprastai, tai trukumo gali ir nerodyti. Bet nemoku ieksoti per SM, tai nesurasiu tos nariu diskusijos unsure.gif

O del homocisteino- ar jo tyrima dares jau pradejus gerti estorfem? Nes turkai man rase,kad estrofem ir kiti vaistai iskreipia homocisteino tyrima, t.y. Rodo ji didesni, nei yra is tikruju. Klausiu, nes, kaip pati rasei, tyrimu atsakymai keisti Tau atrodo.
Atsakyti
Sveikutes.
Prasau ir vel Jusu visu pagalbos 4u.gif
Uzsisakiau viesbuti per booking.com. Gavau patvirtinima apie uzsakyma is puslapio, taip pat ir is viesbucio. Bet apart:"Brangus kliente, Jusu rezervacija patvirtinta" nieko negavau.. Tai iseina, kad i viesbuti atvyksiu be jokio popieriaus ar tai saugu? Kazkaip ipratau prie tu popieriuku biggrin.gif Kai uzsakai kelione i Turkija, tai daug visko gauni i rankas.. Ir lektuvo bilietai ir viesbucio.. O cia - nieko.. unsure.gif
Atsakyti
As kiek ziurejau, kad galima tuos atitinkamus papildus ir po transferio pradeti vartoti, nes kazkaip baisu man paciai skirtis dozes be gydytojo nurodymo...plius kai mano kazkokie keisti rezultatai...

O tau kas nors rekomendavo šituos tyrimus pasidaryti? Aš nieko nesityrus, tiktai tai, ką turkai reikalauja. Nei folio, nei B12.

QUOTE(Akutina @ 2017 01 17, 17:50)
Sveikutes.
Prasau ir vel Jusu visu pagalbos  4u.gif
Uzsisakiau viesbuti per booking.com. Gavau patvirtinima apie uzsakyma is puslapio, taip pat ir is viesbucio. Bet apart:"Brangus kliente, Jusu rezervacija patvirtinta" nieko negavau.. Tai iseina, kad i viesbuti atvyksiu be jokio popieriaus ar tai saugu? Kazkaip ipratau prie tu popieriuku  biggrin.gif  Kai uzsakai kelione i Turkija, tai daug visko gauni i rankas.. Ir lektuvo bilietai ir viesbucio..  O cia - nieko.. unsure.gif

Atsiunčia laišką su patvirtinimu. Bet yra nuoroda, kurią atsidarius gali atsispausdinti užsakymo informaciją dėl visa ko. Arba prisijungus prie savo paskyros ir užsakymo peržiūroj ją atsispausdinu. Šiaip nebūtina, nes viešbutis elektroninėj sistemoj bookingo rezervacijas mato, manęs to popieriaus neprašė.
Atsakyti
QUOTE(Nica79 @ 2017 01 17, 16:32)
Del folio r, tai tikrai esu skaiciusi, kad norint suzinoti jos trukuma, reikia kazkaip ziureti, ar jos netruksta ERITROCITUOSE, kazkaip, jei tiri paprastai, tai trukumo gali ir nerodyti. Bet nemoku ieksoti per SM, tai nesurasiu tos nariu diskusijos  unsure.gif

O del homocisteino- ar jo tyrima dares jau pradejus gerti estorfem? Nes turkai man rase,kad estrofem ir kiti vaistai iskreipia homocisteino tyrima, t.y. Rodo ji didesni, nei yra is tikruju. Klausiu, nes, kaip pati rasei, tyrimu atsakymai keisti Tau atrodo.

Aha, as dariausi tyrima 4cd (dvi dienas vartojau estrofem), bet zinau, kad ne as viena tokia kuri tyresi jau pradejus vartoti estrofem ir homicsteinas ok buvo net ir 5 cd jau vartojant estrofem. rolleyes.gif Tiesiog veliau susirinkau info ir pradejau tirtis sita reikala ax.gif gal ir netikslinga buvo...bet griebiuosi uz visu siaudu, kad ko nepraleisti.
kaip bebutu grizusi po Tr pasitikslinsiu su gydytojais ir jei reiks dar karta issitirsiu. Dar reik sulaukti MTHFR ats, tada tikrai bus aisku kas ir kaip, nes geno tu nepamodifikuosi nei su kuom rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(KriuKriu @ 2017 01 17, 17:13)
O tau kas nors rekomendavo šituos tyrimus pasidaryti? Aš nieko nesityrus, tiktai tai, ką turkai reikalauja. Nei folio, nei B12.

Is gydytoju tai NE rolleyes.gif As tiesiog susirinkau visa info kuri mano atveju gali buti aktuali, isistudijavau ka radau internete, kadangi man gydytoja ir taip skire skystinancius del kraujo formules ir sake, kad, jei knisiesi giliau rasi dar ko daugiau... unsure.gif Pradejau dometis ir radau info apie AFS/Homicisteina/MTHFR, kad jie gali tureti itakos nestumui, nors daug kas nekreipia demesio...it t.t.
Savigyda as neuzsiimu, bet savityra - TAIP biggrin.gif As tiesiog ramiau miegosiu, kad ir kaip viskas susiklostytu, kad is savo puses padariau, ka galejau...ir seip man gaila saves ir savo sveikatos eikvoti bergzdiems bandymais, ypac, kai paklausai merginu istoriju ir kad po "n" nepavykusiu kartu atranda kazka, ka seniai galejo istirti... smile.gif tas pirmas nepavykes IVF matyt susuko smegeneles rolleyes.gif
Atsakyti
Kokius viesbucius,mergaites,uzsisakinejat? As kita savaite irgi skrisiu, noriu netoli klinikos kazkur. Big boxe jau gyvenom,ziauriai garso izoliacija prasta, sakau gal Tempo bandyt dabar 🤔
As tai jokiu tyrimu nedariusi papildomu, tik tai,ka turkai liepe.
Atsakyti

Manau reik man MTHFR ats palaukti ir su gydytoju pasikonsultuoti tada, nes skystinancius ir imonuglobulina as ir taip vartosiu pagal K plana, tai beliktu issiaiskinti del tu papildu ir homocisteino reguliavimo...

As irgi darausi privaciai, su tais siuntimais ir laukimais uzrisau  rolleyes.gif
Tai pridaviau ir Homocisteina ir MTHFR Alfa Klinikoje taip pat, tik reik palaukti ats del MTHFR apie dvi savaites, tai ats kaip tik ir bus pries pat TR, o gal ir grizus po TR tiktai.  ax.gif

Sveikutes.Yra teveliu darzelyje tema MTHFR geno mutacija ir ten nemazai info. Siaip pas mus LT ne taip tiria folines rugsties kieki eritrocituose kaip JAV todel netinka.O ir jei yra MTHFR geno mutacija-tai jums greiciausiai gali rodyti virs normos ir foline ir b grupes papildus.Paaiskinsiu trumpai; musu lasteles nepasisavina folines rugsties (todel reikalingas folatas) bei b 12 cinokobalaminas mums irgi netinkamas visai.O butent lietuvoje visuose papilduose jie ir yra ir ne tik LT,ir uzsienio daugumoje papildu ieina butent sie.Tad lasteles nepasisavina,tai foline ir b 12 tarsi riebalas plaukioja-isivaizduokit i vandeni ipilkit riebala ir paskui is pavirsiaus traukite-riebalo bus daugiau juk. Tad visai as esu skeptiska siems tyrimams.
Homocisteinas jei uzkyla tai jis ir krauja tirstina.Homocisteinas musamas folatu,b2.b6 ir b 12. Dviguboms heterozigotams ir homozigotams butinai reikia aktyviu formu ir priklausomai nuo pojuciu yra ir dozes.Nors siaip yra basic protokol pas amerikiecius. Turint MTHFR geno mutacija i daug ka negalima numoti ranka.
O del papildu.Siaip idealiausiai pagerti pries pradedant IVF arba FET. Bet daznai taip neiseina.As esu homozigote c677t- irgi suzinojau pries nuvykimas pas turkus.Turkai man tik paskyre aspirina ir fraxiparina. taciau konsultavausi su kelias JAV medikais skypu,prisijungiau i visas imanomas grupes,skaiciau mediku kurie uzsiima siuo genu darbus.Ir man gavosi jei neklystu menuo iki isodinimo kad geriau jau papildus. Homocisteina palaikyti geriau juo zemesni-jis itakoja ir persileidimus,prieslaikinius gimdymus,trombozes, infarktus ir net insulta,nes homocisteinas rugstis kuri veikia kraujagysles bei zinoma musu krauja.
Bet kuriuo atveju,sekmes ir svarbiausia suzinai kas yra blogai,o siais laikais informacija prieinama lengvai net namuose,o ir vaistus gauti nera labai sudetinga.gal labiau minusas kad jie brangus-bet ko mes nepadarom del stebuklo!
Atsakyti