Labai smagu, kad tuoj turėsim už ką kumštukus laikyti, merginos Laukiu kartu su jumis
O klausykit, pas ką Vln jūs vaikštote tokioms extra apžiūroms? Aš neturiu savo ginės ir dabar pas nieką nesilankiau kurį laiką, tai kažin kam patiks, kai staiga reikės čia-ir-dabar patekt O dar ir patikima turi būti, kad tiksliai viską išmatuotų ir "nufotkintų"..
QUOTE(Tamsi Bijūnė @ 2017 01 16, 09:10)
Labai smagu, kad tuoj turėsim už ką kumštukus laikyti, merginos Laukiu kartu su jumis
O klausykit, pas ką Vln jūs vaikštote tokioms extra apžiūroms? Aš neturiu savo ginės ir dabar pas nieką nesilankiau kurį laiką, tai kažin kam patiks, kai staiga reikės čia-ir-dabar patekt O dar ir patikima turi būti, kad tiksliai viską išmatuotų ir "nufotkintų"..
Aš pati ne iš Vilniaus,bet mano mieste irgi sunku ką gero rasti. Tai aš į Vln važinėjau pas Gricių,BAK'e. Aišku kainytės tai 😩 bet apart kainos daugiau viskuo patenkinta 100% (turiu omeny tik apžiūras).
QUOTE(Tamsi Bijūnė @ 2017 01 16, 08:10)
As einu pas Giliaseviciene arba Pylimo Seimos Centre (privaciai), arba pas ja susitariu i antakalnio pol. (ji vedeja ten). Kiek zinau ji priziuredavo ir merginas, kuriuos ruosesi FET LV. Kaip gerai ismatuoja nzn, galesiu pasakyti po visko, bet kol kas TR tinka ka siunciau.
Dar domejausi ir Grybo klinika, jei netycia ispultu, kad koki sestadieni ar sekmadieni tektu lekti. Taip pat viena mergina minejo Northway Ziobakiene.
Siulau is anksto pas pasirinkta gydytoja apsilankyti ir susitarti ar gali i ja kreiptis esant reikalui is anksto neuzsirasiusi. Bent jau as taip dariau ir kol kas mane gydytoja priima kai man reik.
QUOTE(Tamsi Bijūnė @ 2017 01 16, 08:10)
aš lankausi pas Rogalskį, jis dirba šimulionio g., man labai patogu o ir labai lankstus gydytojas, prisitaiko prie mano poreikių ir nors ir patys daro IVF, neatkalbinėja, nežiūri kreivai dėl to, kad Tr gydausi
Kaip tavo savijauta Tamsi Bijūne? Kaip suprantu jau LT?
QUOTE(Mayfly @ 2017 01 09, 14:26)
Labukas , vis neprisiruošiu parašyti . Beveik prieš metus, pradėjome planuoti savo kelionę su šia tema, tai negaliu neparašyti ir pasidžiaugti, kad jau sūpuojam savo ilgai lauktą stebukliuką . Gimė išsvajotas sūnelis .
Mayfly, dideliausi sveikinimai, aukit sveikučiai ir stipručiai
QUOTE(Tamsi Bijūnė @ 2017 01 12, 16:44)
Sveikutės Aš tik šiandien, po daugiau nei mėn. gavau ats dėl mthfr, tai pasirodo ir šį gėrį turiu, bet lengvą formą - heterozigotinę. Skaitau, kad estradiolis užkelia homocisteiną, tai ką daryti, kai FET reikės estrofem vartoti..? Kiek girdėjau turkams dzin tos mutacijos, bet turbūt vistiek reikia nusiųsti jiems ats ir klausti ką daryti Nugrybaus vėl ciklas, jei nesuvaldysiu jo su vaistais, bet kažkaip dbar neramu dėl to estradiolio..
Pas mane taip pat šita forma. Mastura buvo sakiusi, kad gal reiks kokių vaistų, tačiau eigoje stimuliacijos paklausius, jie atsakė, kad nieko papildomai nereikia. Kažkaip kaip suprantu, nelabai dabar jie kreipia dėmesio į tas mūsų mutacijas. Bet šįkart aš be Tr žinios, o su K planu gėriau aspiriną (iki 6 nėštumo savaitės, nutraukiau nes pradėjau kraujuoti), ir leidžiuosi Clexane nuo įsodinimo.
Perbėgau temutę greitai, nepastebėjau ar rašei koks pas tave homocisteinas. Pas mane jis buvo kaip ir normalus, 6 su trupučiu. Pradėjau gerti aktyvias formas folato, b6, b12 - šie papildai numuša homocisteiną. Kaip gerti ir ką bei dėl šios mutacijos buvau konsultacijoj pas Serapiną.
Kumštukai už jus mergaitės
Merginos noriu pasiteirauti del Homicisteino ir tyrimu rezultatus apie kuriuos kalbejote
Mano homocisteinas 8,8, bet labes normos yra (0-15), tai kaip ir patenku i normas, bet pagal jusu kalbas supratau, kad tai jau i didziaja puse ir vertas demesio, jei teisingai supratau
Gal gali paaiskinti kodel skaitote, kad homocisteinas padidejes, nors jis kaip isitenka i labes normas? ar gal pas jus kitokios normos nurodytos? Siek tiek pasimetusi jauciuosi
Mano homocisteinas 8,8, bet labes normos yra (0-15), tai kaip ir patenku i normas, bet pagal jusu kalbas supratau, kad tai jau i didziaja puse ir vertas demesio, jei teisingai supratau
Gal gali paaiskinti kodel skaitote, kad homocisteinas padidejes, nors jis kaip isitenka i labes normas? ar gal pas jus kitokios normos nurodytos? Siek tiek pasimetusi jauciuosi
QUOTE(Pagre @ 2017 01 16, 16:34)
Merginos noriu pasiteirauti del Homicisteino ir tyrimu rezultatus apie kuriuos kalbejote
Jei turi MTHFR geno mutaciją, tai reikia homocisteiną palaikyti 5-6.
Sakykit gal kuriai tiriant MTHFR geną nustatė ir 1317 geno mutaciją?
QUOTE(Tamsi Bijūnė @ 2017 01 12, 16:44)
Sveikutės Aš tik šiandien, po daugiau nei mėn. gavau ats dėl mthfr, tai pasirodo ir šį gėrį turiu, bet lengvą formą - heterozigotinę. Skaitau, kad estradiolis užkelia homocisteiną, tai ką daryti, kai FET reikės estrofem vartoti..? Kiek girdėjau turkams dzin tos mutacijos, bet turbūt vistiek reikia nusiųsti jiems ats ir klausti ką daryti Nugrybaus vėl ciklas, jei nesuvaldysiu jo su vaistais, bet kažkaip dbar neramu dėl to estradiolio..
Jei gersi aktyvias formas b grupes, neuzkils. Uzsiregistruok i tevu darzelio forumo mthfr grupe, ten daug info rasi.
O ta heterozigotine mutacija yra tiesiog per sunkiai istiriama ir per mazai tirta, todel nuvertinama. Buna kad turi kelias mthfr mutacijas heterozigotines, tai irgi jau komplikuoja situacija, o dar be tu mutaciju gali paaisketi, kad dar yra kokia papildoma trombofilija arba afs. Bet bet kokiu atveju visam nestumui skiriamas fraksiparinas, gydymas vienodas.
del homocisteino normu, tai nekreipk i jas demesio, nestumui geriausia tureti apie 5.
Cia kaip ir su tth, normos yra iki 0,2-4, o geriausia tureti iki 1.
DOVANOJU FOLBIOL 5 mg Klaipėdoje. Gal kuriai reikia? Galiojimas iki 2017 01 ir 02
Cia kaip ir su tth, normos yra iki 0,2-4, o geriausia tureti iki 1.
DOVANOJU FOLBIOL 5 mg Klaipėdoje. Gal kuriai reikia? Galiojimas iki 2017 01 ir 02
QUOTE(Glamour @ 2017 01 16, 23:20)
del homocisteino normu, tai nekreipk i jas demesio, nestumui geriausia tureti apie 5.
Aciu uz patikslinima. palauksiu MTHFR ats, bet jei pvz tas MTHFR nepatvirtintas i kada reik kreiptis tik del Homocisteino? Ar is vis kas nors i ji tada ziuri?
P.s. Man ir seip skystinantis yra paskirti po transferio pagal plana.
QUOTE(Pagre @ 2017 01 17, 10:04)
Aciu uz patikslinima. palauksiu MTHFR ats, bet jei pvz tas MTHFR nepatvirtintas i kada reik kreiptis tik del Homocisteino? Ar is vis kas nors i ji tada ziuri?
Sveika,
Neatsakysiu tiksliai, bet siaip dauguma pirma tirias homocisteina,'o tada jau MtHFR. As homocisteina tyriaus mokamai pati savarankiskai,'o siaip dauguma seimos gyd ar ginekologu net nezino, kas tas homocisteinas. Tai neisivaizduoju, ar po to ji kas gali nemokamai stebeti nestumo metu.
Siaip, dauguma einam pas genetika D.S. su MTHfR. Kiek man zinoma, jis vienintelis reguliuoja homocisteino lygi aktyviu folatu, B12 ir B6 pagalba. Turkai i tai visiskai nekreipia demesio. Eini pas genetika D.S., jis pasiziuri, koks homocisteinas,'nustato tu folatu, B6 ir B12 dozes, po menesio darais homocisteino tyrima,'siunti jam,'jis pareguliuoja dozes priklausomai nuo to,'kaip pakito homocisteino lygis.
Ir taip, D.S. sake, kad nesciosios homocisteino lygis turi buti apie 5.
Nemanau, kad skystinantys pagelbetu homocisteino lygio sumazinimui, nes ir internete rasoma,'kad ji sureguliuot galima auksciau minetais papildais ir atitinkama mityba.
Jei laukciaus, butinai tirciaus bent jau homocisteina,'siaip,'stebiuosi,'kad jis neitrauktas i privalomu nesciosioms tyrimu sarasa. Nes pvz mano homocisteinas buvo 9,56. Per pirma nestuma as nesityriau jo, negeriau folatu ir pan. 29sav buvo sunki preklampsija. Dabar skaiciau, kad su tuo MTHFR genu yra padidejusi preklampsijos rizika. Ir t.t. O gydytojai daugumoj sako,'kad preklampsijos priezastys neaiskios,'nestumas velesniame amziuje, pirmakartes nestumas ir pan. Vat istirtu homocisteina, ta MtHfr ir zinotu, ar tra rizika nesciajai, ar ne.