QUOTE(Tamsi Bijūnė @ 2017 01 12, 15:44)
Sveikutės

Aš tik šiandien, po daugiau nei mėn. gavau ats dėl mthfr, tai pasirodo ir šį gėrį turiu, bet lengvą formą - heterozigotinę. Skaitau, kad estradiolis užkelia homocisteiną, tai ką daryti, kai FET reikės estrofem vartoti..? Kiek girdėjau turkams dzin tos mutacijos, bet turbūt vistiek reikia nusiųsti jiems ats ir klausti ką daryti

Nugrybaus vėl ciklas, jei nesuvaldysiu jo su vaistais, bet kažkaip dbar neramu dėl to estradiolio..
Aš irgi turiu - dviguba heterozigotė. Turkai nekreipia dėmesio, bet aš iš Santariškių ne taip seniai irgi girdėjau, kad ir jie nebekreipia, nors prieš pora metų tikrai kreipė dėmesį.. Galų gale, tas vienokias ar kitokias mutacijas turi didelė populiacijos dalis, ir tikrai ne visiems jos atsiliepia vaisingumui.
O ką daryti su FET - vartosi estrofem, o homocisteiną reguliuosi papildais, galbūt didesnėm dozėm ir naudosi papildus visą nėštumą. Kaip visą laiką, kiekvienam organizmui vaistų įtaka skirtinga - man pvz visai neužkėlė homocisteino estrofem. Tiesa, viso nėštumo metu, ar jo ir nenumušiau iki pageidaujamos Serapino normos. Taip ir laikosi tarp 5-6,5, ir ką tu jam padarysi.
Galbūt, nors turkai tikrai nelieps (aišku, nusiųsk jiems tyrimus), gali galvot apie kraują skystinančius vaistus (na kad būti 100 proc. tikrai, kad nepakiš kojos tas MTHFR) - tam reiktų pasitarti su kokiu nors gydytoju čia, nes man tai savigyda nepatinka
Labai linkiu sėkmės ir surasti sau tinkamą sprendimą, kad pasiruošimas FET ir nėštumas po to būtų kaip įmanoma ramesni