Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulo klinikos 44-a tema

QUOTE(nefifi @ 2016 11 23, 16:17)
Kaip supratau, čia tas ASA tyrimas - antikūnai prieš spermos antigenus. Ar šis tyrimas daromas persileidimo priežastims ar apskritai nepastojimo? Lygiai tas pats klausimas ir dėl AFS. Nes AFS indikacijos yra persileidimai.

Kryžminė dermė vadinasi. Kas Kaune eina pas genetikus, tiems daro. Bet mokslas jau nelabai tiki, kad kryžminė dermė gali koją kišti pastojimui, nes tas tyrimas daromas, siekiant nustatyti ar donoro organai tinkami recipientui.
Dėl afs man rodos, kad ne genetikai daro. Reikia eiti arba pas hematologus, arba pas ginekologus. Afs indikacijos yra persileidimas. Bet tas persileidimas su afs būdingas toks ankstyvas ir beveik be požymių, kad moteris jį gali supainioti su mm. Tik hcg gali parodyti ar buvo pastojimas ir įvyko persileidimas, ar tiesiog tai mm atėjo.
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaMona: 23 lapkričio 2016 - 17:18
QUOTE(nefifi @ 2016 11 23, 17:17)
Lygiai tas pats klausimas ir dėl AFS. Nes AFS indikacijos yra persileidimai.

Sveikos,
Mano galva, svarbu sis tyrimas irgi. Nes isivaizduokim, randama priezastis, kodel nesiimplantuoja, o AFS nedarytas. Moteris pastoja, bet persileidzia del AFS (jei ji turi) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rneringa @ 2016 11 22, 14:33)
LaMona, gal galėtumėte jos paklausti koks pagrindinis jos gydytojas Memorial buvo. Kiek jai metų? Koks prieš IVF buvo vaistų planas ir kokias vaistų dozes IVF metu skyrė? Labai dėkoju  4u.gif

Na, paklausiau tos mergaitės. Dar dėl dozių tik nieko nepasakė. Bet, kaip ir sakiau, tai ji nelabai gilinosi ką ten su ja darė. Ji sako, kad pas moteris būna tokių tuščių ciklų, kad nė vieno folio nebūna. Tai ir jai taip buvo. Kas yra amh ji nežino ir nežino ar jį jai tyrė. Jos nepastojimo priežastis - kiaušintakių nepratekamumas. Metų jai 38. Pgd nedarė. Manau, kad tikrai nedarė, nors ji nežino kas tas pgd, bet jai sodino penktą d po punkcijos. Gydytojas jos Memoriale buvo Melih Aigun.
Atsakyti
QUOTE(LaMona @ 2016 11 23, 18:52)
Na, paklausiau tos mergaitės. Dar dėl dozių tik nieko nepasakė. Bet, kaip ir sakiau, tai ji nelabai gilinosi ką ten su ja darė. Ji sako, kad pas moteris būna tokių tuščių ciklų, kad nė vieno folio nebūna. Tai ir jai taip buvo. Kas yra amh ji nežino ir nežino ar jį jai tyrė. Jos nepastojimo priežastis - kiaušintakių nepratekamumas. Metų jai 38. Pgd nedarė. Manau, kad tikrai nedarė, nors ji nežino kas tas pgd, bet jai sodino penktą d po punkcijos. Gydytojas jos Memoriale buvo Melih Aigun.

Na va, kaip ir sakiau. Ji neatsimena ne tik dozių, kuriomis stimuliavosi, bet ir vaisto pavadinimo neatsimena - ar tai gonalis buvo. Žino tik, kad gegužės mėn skrido namo, nes nebuvo nė vieno folio, buvo jai skirti kontaceptikai , kurių tr ji nenusipirko, tada ėjo Kirgizijoj pas gydytoją prašyti analogo, davė tą vaistą, kur prieš tai rašiau - regi... dabar jau čia aš neatsimenu pavadinimo. Tada ji atskrido po trijų ciklų. Tai buvo liepos mėn. Užaugino 7 folius ir pastojo. Tai tiek
Atsakyti
QUOTE(Nica79 @ 2016 11 23, 19:25)
Sveikos,
Mano galva, svarbu sis tyrimas irgi. Nes isivaizduokim, randama priezastis, kodel nesiimplantuoja, o AFS nedarytas. Moteris pastoja, bet persileidzia del AFS  (jei ji turi) unsure.gif

Aš irgi pritariu, kad šį tyrimą svarbu pasidaryti, tik va LT medikai mano priešingai. Savo kailiu patyriau, kad dėl 1 nesivystančio niekas čia tų tyrimų nemokamai nedaro, nes nurašo natūraliai gamtos atrankai. Net ir mokamus tyrimus aš turėjau "išsimušti", bet buvo pasakyta, kad jei jie bus normos ribose, pas tą gydytoją daugiau negrįžčiau, nes ji man neturi ką pasakyti. Šiai dienai turiu pasidarius visus kraujo krešumo tyrimus, visi jie normos ribose, tačiau yra tokių, kur arčiau vienos ar kitos ribos ir vis tiek norėtųsi gydytojo komentaro, tik nebežinau kur man kreiptis frusty.gif
Atsakyti
Ačiū už nuomones.
Susidariau sąrašėlį - MHTFR geną, AFS, ASA. Ką dar?
Vyrui hormonus.

Mastura biškutį aptingus, uždaviau visokių klausimų, atsirašinėja už vėlavimus, tai jau va laukiu išsamaus atsakymo beveik savaitę. Jau nekart esu pagalvojus, kad visai norėčiau dirbti kaip Masturos darbą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2016 11 23, 17:17)
Kaip supratau, čia tas ASA tyrimas - antikūnai prieš spermos antigenus. Ar šis tyrimas daromas persileidimo priežastims ar apskritai nepastojimo? Lygiai tas pats klausimas ir dėl AFS. Nes AFS indikacijos yra persileidimai.

Ne, čia taip ir sakė seselei SUDERINAMUMAS IŠ KRAUJO, nesu tikra, ar čia tas pats (gal ir taip, bet gydyoja nevadino jo kryžmine derme). Abu pridavėm kraują, nežinau ką jau jie ten su mūsų krauju darė (gal bandė maišyti biggrin.gif ), bet atsakymą gavom, kad suderinamumas tinkamas. Ir nežinau, kam jis yra daromas, ar nepastojant, ar persileidžiant (nebuvau natūraliai niekada pastojus šiaip, gal dėl to darė).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuojauta: 24 lapkričio 2016 - 10:17
QUOTE(nefifi @ 2016 11 24, 09:55)
Ačiū už nuomones.
Susidariau sąrašėlį - MHTFR geną, AFS, ASA.  Ką dar?
Vyrui hormonus.
Mastura biškutį aptingus, uždaviau visokių klausimų, atsirašinėja už vėlavimus, tai jau va laukiu išsamaus atsakymo beveik savaitę. Jau nekart esu pagalvojus, kad visai norėčiau dirbti kaip Masturos darbą rolleyes.gif

as irgi jos ats laukiu apie dvi savites unsure.gif kazkaip keistai, anksciau dienos begyje viska atsakydavo. Gal mes jau nebe prioritetiniai pacientai rolleyes.gif kol kas man neskubu, bet ziuresim, tikiuosi FET klausimais pasitemps, kai ateis laikas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgelis7777777 @ 2016 11 22, 17:21)
tapsnokle, tikrai tų folatų ir reikiamos formos B12 vitaminų yra PC Panorama, odos estetikos klinikoje (1 aukštas)

Ačiū Tau labai!Nusipirkau B12 ir folatų viename,bet dabar galvoju,kad aš durna biggrin.gif -o jei gausiu B12 atsakyma,kad man jo uztenka blink.gif ..Kazin galima jo perdozuot? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2016 11 24, 10:55)
Ačiū už nuomones.
Susidariau sąrašėlį - MHTFR geną, AFS, ASA.  Ką dar?
Vyrui hormonus.

Neduok dieve,but Masturos vietoj!Ji dirba be iseiginiu,nes net per savo laisvadienius man rasydavo ir skambindavo-isprotet gali nuo to pastovaus buvimo ant laido blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jurmarta @ 2016 11 24, 11:43)
Neduok dieve,but Masturos vietoj!Ji dirba be iseiginiu,nes net per savo laisvadienius man rasydavo ir skambindavo-isprotet gali nuo to pastovaus buvimo ant laido blink.gif

Na, iš tos pusės taip, bet aš apskritai apie pagalbą, žinias, dalyvavimą procese ir pan.
Atsakyti
QUOTE(LaMona @ 2016 11 23, 18:16)
Kryžminė dermė vadinasi. Kas Kaune eina pas genetikus, tiems daro. Bet mokslas jau nelabai tiki, kad kryžminė dermė gali koją kišti pastojimui, nes tas tyrimas daromas, siekiant nustatyti ar donoro organai tinkami recipientui.
Dėl afs man rodos, kad ne genetikai daro. Reikia eiti arba pas hematologus, arba pas ginekologus. Afs indikacijos yra persileidimas. Bet tas persileidimas su afs būdingas toks ankstyvas ir beveik be požymių, kad moteris jį gali supainioti su mm. Tik hcg gali parodyti ar buvo pastojimas ir įvyko persileidimas, ar tiesiog tai mm atėjo.
Papildyta:

Kryžminės dermės tyrimas labai svarbus ypač esant neaiškios kilmės nevaisingumui. Ne veltui būna taip, kad pakeitė partnerius ir susilaukė vaikų. Tik deja, esant netapatumui reikia susirasti gerą imunologą, kuris padėtų susilaukti vaikų su savo vyru. Kalbu iš asmeninės patirties, mums taip buvo, ir turim sveiką mažylį užkibusį natūraliai. Tad nenuleiskit rankų 4u.gif
Atsakyti