Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulo klinikos 44-a tema

QUOTE(tapsnokle @ 2016 11 16, 21:31)
as jau per sena svajoniu issipildymui...matyt...man 40..

tapsnokle, tik prašau neskleisti tokio neteisingo mąstymo.. nemažai čia mūsų jau ne pirmos jaunystės.. suprantam, kad amžius mums ne sąjungininkas, bet svarbiausia gi kiaušidžių rezervas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elenija @ 2016 11 17, 07:35)
Sveika,

Manau pas mane ta pati situacija buvo,o po to atsiplėšė gleivinė ir IVF nepasisekė,nors ir kabinosi HCG buvo 3,59.įdomu ką  turkai komentuos
Nica79,o tau  irgi nepasisekė tas IVF???

Sveika,
Zinok, nors tada viskas "plauke", bet zirniukas atsilaike. IVF pasiseke, nors daug ten visko buvo. unsure: Ir siaip, IVF dariau 35 m, tada dar nezinojau, kad turiu MTHFR homozigotini, nevartojau jokiu vaistu. Kai turi ta gena, reikia vartoti vitaminus ir pan, antraip persileisi. Bet as isnesiojau savo pupa iki 29sav, po to del sunkios preklampsijos teko daryti ekstra CP.
Atsakyti
Dar norėjau paklausti, o kaip jūs sužinojot dėl tų genų mutantų? Ar čia kariotipo reikalai, ar dar kiti dalykai? Aš intuityviai kažkaip atmetu tą faktą, kad pas mus kažkokios genetinės problemos.
O kaip išsiaiškinti dėl imuninių dalykų? Čia dar atskiri tyrimai? Pas imunologus kreiptis?
Atsakyti
QUOTE(Persikute123 @ 2016 11 16, 19:36)
Pirmoj temos žinutėj ne viena mergina, kuriai virš 40, ir jos pažymėtos sėkmės ženklu wub.gif
Kokios pas jus poroj bėdos?

nekantrioji:) ačiū už patarimus! Kubra patvirtino tavo žodžius, dabar laukiu gydytojo leidimo, kad jei ne Progynova, tai baltas Cycloprogynova tabl gersiu  smile.gif
Tiesa, gal tu tiksliau žinai, kuo šis vaistas skiriasi nuo Estrofem ar Climara? Nes pastarieji gleivinės man neaugino  unsure.gif Tai įdomu, kuo Progynova pranašesnė?

zinok nepasakysiu tiksliai kuo jis pranašesnis. tik as suprantu kad turkiskas pavadinimas. estrogen tai dar kita pavadinimas. turi estradiol.o toje cykloprogynovoj baltos tab.ir yra be jokio priedo estradiol.rudos turi kazka imaisyta,estradiol su kazkuo dar,nepamenu...ismetus dezute 4u.gif
as turejau parsivezus is tr Estrofem 2dezutes,tai man augo gerai,bet buvau pritrukus
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2016 11 17, 11:54)
Dar norėjau paklausti, o kaip jūs sužinojot dėl tų genų mutantų? Ar čia kariotipo reikalai, ar dar kiti dalykai? Aš intuityviai kažkaip atmetu tą faktą, kad pas mus kažkokios genetinės problemos.
O kaip išsiaiškinti dėl imuninių dalykų? Čia dar atskiri tyrimai? Pas imunologus kreiptis?

Bent jau as tai tyriau kariotipa ir cistine fibroze,'to turkai paprase del mv diagnozes.Klausydavau, ka merginos kalbedavo, bet man atrode as "jauciau", kad jau to MtHfT tai tikrai tikrai tikrai neturiu. Nu man atrode, kad negaliu jo tureti unsure.gif Nu bet va, rugseji issityriau kazkaip homocisteina, jis buvo apie 10, siaip geriausia jei jis apie 5, tada ir suvokiau, kad galiu tureti ta gena. Issityriau ir, pasirodo, ji turiu.
Nefifi, sekmes Jums.
Atsakyti
QUOTE(Nica79 @ 2016 11 17, 11:17)
Bent jau as tai tyriau kariotipa ir cistine fibroze,'to turkai paprase del mv diagnozes.Klausydavau, ka merginos kalbedavo, bet man atrode as "jauciau", kad jau to MtHfT tai tikrai tikrai tikrai neturiu. Nu man atrode, kad negaliu jo tureti unsure.gif Nu bet va, rugseji issityriau kazkaip homocisteina, jis buvo apie 10, siaip geriausia jei jis apie 5, tada ir suvokiau, kad galiu tureti ta gena. Issityriau ir, pasirodo, ji turiu.
Nefifi, sekmes Jums.

Na, jei prie visų oligoasteno, menopauzinių kiaušidžių prisidėtų dar ir genetiniai ar imuniniai reikalai, eina š.ikt.
Gerai, tuomet grynai techninis klausimas - kur toliau reiktų kreiptis? Ta prasme, vėl pas genetikę į Santariškes bandyt, kad giliau ieškotų?
Ir kaip sužinoma dėl imuninių problemų? Prašyti šeimos gyd. siuntimo pas imunologą, kad tirtų kąnors? Man šitie dalykai labai nauja, todėl dabar net nežinau, ar čia verta ką nors dar kapstyti.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2016 11 17, 12:24)
Na, jei prie visų oligoasteno, menopauzinių kiaušidžių prisidėtų dar ir genetiniai ar imuniniai reikalai, eina š.ikt.
Gerai, tuomet grynai techninis klausimas  - kur toliau reiktų kreiptis? Ta prasme, vėl pas genetikę į Santariškes bandyt, kad giliau ieškotų?
Ir kaip sužinoma dėl imuninių problemų? Prašyti šeimos gyd. siuntimo pas imunologą, kad tirtų kąnors? Man šitie dalykai labai nauja, todėl dabar net nežinau, ar čia verta ką nors dar kapstyti.

Mes darem Kariotipus (abiems) ir AFS bei trombofilijos visus tyrimus (man) Synlab. Y chromosomos mikrodeleciju tyrimus (vyrui) Santariskese pas genetikus. Del imuniniu dalyku kreipiausi pas K ir ji man standartiskai priskyre imunoglobulina bei Clexane del trombofilijos rizikos ir pan, taciau nesiryzau I tai veltis dar giliau.

Kiek maciau Imuniniu temoje merginos daug labiau i tai gilinasi ir issityria uzsienijedetaliai imuninias problemas, bet ne visur atliekami issamus imuniniai tyrimai unsure.gif
AFS ir imuniniu temoje labai daug info pas ka ir kur geriausia kreiptis. Dar yra uzdara gera tema "tevu darzelyje". ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Pagre @ 2016 11 17, 11:59)
Mes darem Kariotipus (abiems) ir AFS bei trombofilijos visus tyrimus (man) Synlab. Y chromosomos mikrodeleciju tyrimus (vyrui) Santariskese pas genetikus. Del imuniniu dalyku kreipiausi pas K ir ji man standartiskai priskyre imunoglobulina bei Clexane del trombofilijos rizikos ir pan, taciau nesiryzau I tai veltis dar giliau.

Kiek maciau Imuniniu temoje merginos daug labiau i tai gilinasi ir issityria uzsienijedetaliai imuninias problemas, bet ne visur atliekami issamus imuniniai tyrimai  unsure.gif
AFS ir imuniniu temoje labai daug info pas ka ir kur geriausia kreiptis. Dar yra uzdara gera tema "tevu darzelyje".  ax.gif

Vyrui Santariškėse tyrė karoptipą ir azf sritis, nukrypimų nematė. Dar sako būtų galima gilintis dar labiau, bet tai pas jį gi yra buvę ir 15, ir net 35 mln prieš porą metų, tai ir pati genetikė sako, kad tokia sperma GALI apvasinti. Tik kai aš nsubrandinu normalių folių, tai ką ten apvaisinti....

O pas Karpenko buvo, ji net neužsiminė apie imuninius tyrimus... matyt labai akivaizdžios ir taip tos priežastys.
Nu bet tai gerai, dabar šiaip klausimas. Va nepavyksta IVF. Persileidimų nebuvę. Kur eiti toliau? Ta prasme, jei ne savo iniciatyva, pas kokį specą atėjus galėčiau sakyti "va, taip ir taip, ką daryti toliau, į ką kreiptis, kur kapstyti?" Nes VK aišku siūlys tik 2 IVF. Tai kur toliau ir su kuo tartis?
Atsakyti
Gerai, tuomet grynai techninis klausimas  - kur toliau reiktų kreiptis? Ta prasme, vėl pas genetikę į Santariškes bandyt, kad giliau ieškotų?

Mums turkai buvo liepę pasidaryti šiuos testus po nesėkmingų pastojimų:

Complete blood test
75 gr OGTT
HbA10
PRL
TSH
Free T4
APTT (Activated Partial Tromboplastin Time) (Aktyvinio dalinio tromboplastino laiko nustatymas (ADTL))
Homocistein
Anticardiolipin IgG
Anticardiolipin IgM
Lapus anticoagulant
Protein C activity
Protein S activity
Antithrombin III activity
Periferic karyotype
Woman
Male
Anti-TPO anticore
Anti-TG anticore
(Autoantikūnių prieš tiroglobuliną koncentracijos nustatymas radioimuniniu metodu) (Anti-Tg-Ak))
THROMBOPHOLIA PANNEL
Factor II
Factor V Leiden Mutation
MTHF Reductase 677
MTHF Reductase 1298
PAI-1 4g/5g Polimorfizm
Atsakyti
QUOTE(rneringa @ 2016 11 17, 12:51)
Mums turkai buvo liepę pasidaryti šiuos testus po nesėkmingų pastojimų:

Bet čia nėra tie tyrimai skiriami po persileidimų?
Atsakyti
Taip pat dar darėm ląstelių imuninius tyrimus ir d-dimerus, laboratorijoje gėlių gatvėje.
Bet turkui jų neliepė darytis. Tiesiog tuo metu daugelis moterų darė, tai ir aš pasidariau.

O visgi pas mus pagrindinė priežastis tai nekokybiškos kiaušialąstės ir atlikus PGD rasta daug chromosominių pakitimų verysad.gif, nors visi kariotipai geri.
Papildyta:
QUOTE(nefifi @ 2016 11 17, 13:52)
Bet čia nėra tie tyrimai skiriami po persileidimų?

Gal jie labiau skiriami ir po persileidimų, bet kai neranda priežasčių, tai kapstymuisi veiklos yra..
Atsakyti

Parasysiu ka dariau as:pasiemiau siuntimus is seimos gydytojos pas imunologe ir genetike ir variau i Santarus.Naudos 0-buvau pas dvi imunologes ir dvi genetikes ir visos neturėjo ka man pasiulyt tirtis biggrin.gif Sake baik cia ieskot ligu,keisk vyra,esi sveika,ko paklausi atsakymas-nezinau-tai ne mano sritis-Lietuvoj mes i tai nesigilinam biggrin.gif Taigi as pati sudiktavau joms,ko man reikia-susirinkus visa info is kitu merginu-pasidarysiu MTHFR,leideno faktorius ir homocisteina ir t.t.-visa tai nemokamai taigi sutaupysiu pinigu ir tada su visa info pas Serapina .Jau dabar manau uzsisakysiu tu folatu,B12 ir B6 aktyvios formos,nes nors MTHFR atsakymas bus tik po pusantro menesio-didelis homosisteinas rodo,kad greiciausiai cia ir bus beda..bent viena is bėdų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tapsnokle: 17 lapkričio 2016 - 16:42