Įkraunama...
Įkraunama...

Klasika ir provansas

QUOTE(TuDa @ 2016 11 02, 14:01)
Cia diskusija gaunasi tokia is tuscio i kiaura biggrin.gif Labai teisingai pasake Femme, kad pirma reikia zinoti kokiu budu sildomos patalpos, nes jei sildymas dujinis principas vienoks, kietam kurui kitoks ir t.t.
Pas mus geoterminis ir jam yra uzprogramuota grindu temperatura. Toliau priklausomai nuo lauko temperaturos jis tvarkosi pats. Kas liecia geotermini ir radiatorius, tai mums tos silumos nuo radiatoriaus pakanka, bet tai ir musu kambariukas mazas, ir langai neperdidziausi.
Arkava taip pat labai teisingai pastebejo, kad su termoreguliatorium staigiai patalpos temperaturos nepakeisi. Katilui komanda duosi, bet grindys taip staigiai neatves. Tam reikia laiko.

pas mus dujinis kondensacinis. zema temperatura eina i grindis, ta pati i radiatorius. prisildo, nors gasdino, kad nepakaks.
pas mus katilas reguliuojasi pagal lauko ir vidaus temperatura. na ir dienos-nakties rezimas. kaip tik turi ateit peciukininkas smile.gif tai man aktuali tema. masciau prasyti, kad miegamuosiuose nakties rezima jungtu anksciau ir tiek. tikiuosi realu? atskirai kambariu reguliuoti nenoriu. isskyrus vonias. bet cia jau atskira tema. zodziu, misliju, kad jei atvesineti miegamieji prades anksciau, tai miegosiu komfortiskai. atsikelimui reiks tiesiog irgi valandas pareguliuot. zodziu, na kitokie nustatymai ir tureciau turet analogiska komforta, kaip su radiatoriais
Atsakyti
grindini valandom sureguliuot neimanoma, (o jei dar saule pašvies)?
grindų termomase sureaguos min po 5-6val.
mes miegamajam nustate apie 19- ir pastoviai tiek, bet akcentuoju- be brangiu termostatu ir pavaru smile.gif
gyvenamosiose-21, vonioj-22-23

QUOTE(Cobre @ 2016 11 02, 13:15)
pas mus dujinis kondensacinis. zema temperatura eina i grindis, ta pati i radiatorius. prisildo, nors gasdino, kad nepakaks.
pas mus katilas reguliuojasi pagal lauko ir vidaus temperatura. na ir dienos-nakties rezimas. kaip tik turi ateit peciukininkas smile.gif tai man aktuali tema. masciau prasyti, kad miegamuosiuose nakties rezima jungtu anksciau ir tiek. tikiuosi realu? atskirai kambariu reguliuoti nenoriu. isskyrus vonias. bet cia jau atskira tema. zodziu, misliju, kad jei atvesineti miegamieji prades anksciau, tai miegosiu komfortiskai. atsikelimui reiks tiesiog irgi valandas pareguliuot.  zodziu, na kitokie nustatymai ir tureciau turet analogiska komforta, kaip su radiatoriais

Atsakyti
Aš su kitu klausimu...
Noriu restauruoti kavos staliuką. Tam reikia pakeisti viršų. Reikalinga ąžuolinė alyvuota 40x100 cm lenta, kuri gali būti 2 arba 4 cm storio. Pati lenta net gali būti nelygiais kraštais, vingiuotais. Viena įmonė man paskaičiavo už tokią lentukę 230 eu. Brangoka... unsure.gif Gal žinot kur galėčiau tokį daiktą gaut?
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 11 02, 14:38)
pastovi temperatura diena-nakti?

Taip.
Pas mus nera lauko davikliu, kurie reaguoja i lauko temperatura ir todel viduje temparatura ''nesokineja'' priklausomai nuo lauko salygu.

Jei lauke zenkliai atsala ir pajauciam, kad per vesu, vyras kiekvienam kambaryje eina ir paspaudzia termoriaguliatoriaus mygtuka ir pakelia temp. tiek kiek norisi.
Bet tai daroma ne kiekviena diena, nes ne kasdien ir ta lauko temperatura sokineja 10 laipsniu skirtumu.
Po savaites ar dvieju, jei oras dar labiau atsala - eina ir paspaudzia mygtukus vel smile.gif

Papildyta:
QUOTE(TuDa @ 2016 11 02, 15:01)
Arkava taip pat labai teisingai pastebejo, kad su termoreguliatorium staigiai patalpos temperaturos nepakeisi. Katilui komanda duosi, bet grindys taip staigiai neatves. Tam reikia laiko.

O kam tas staigumas niekaip nesuprantu unsure.gif smile.gif
Cia kaip nuotaiku kaita pries PMS ar kaip biggrin.gif
Ar jus norite, kad ryte butu silciau, o pries miega miegamasis atvestu, ar kaip...
Mes miegamajame tik miegame, tai ir tempera ten laikosi pastovi ir ja keiciame 1-2 laipsniais TIK kai uz lango bais atsala.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 02 lapkričio 2016 - 15:17
QUOTE(mamagabi @ 2016 11 02, 15:04)
Taip.
Pas mus nera lauko davikliu, kurie reaguoja i lauko temperatura ir todel viduje temparatura ''nesokineja'' priklausomai nuo lauko salygu.

Idomu kaip. Na, pas mus irgi nesokineja temperatura, nes yra ir vidaus temperaturos davikliai juk. Lauko davikliai jokio temperaturos sokinejimo viduje neduoda ir duoti negali. Mes rankomis nieko niekada nesukinejam, viskas savaime reguliuojasi. Mums siule visokiu paturbinimu, bet likom ties valdymo skydeliu ir lauko-vidaus temperaturos davikliu. Gal mums pasiseke, kad to pilnai pakako.
Na, bet as ne apie tai, tiesiog pasidomejau, ar visada temperatura pastovi. Siaip idomu. As neisivaizduoju be dienos-nakties rezimo sildymo, galvojau, kad tai norma biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(mamagabi @ 2016 11 02, 15:14)
Ar jus norite, kad ryte butu silciau, o pries miega miegamasis atvestu, ar kaip...
Mes miegamajame tik miegame, tai ir tempera ten laikosi pastovi ir ja keiciame 1-2 laipsniais TIK kai uz lango bais atsala.

panasiai. tarkim mes tai uzdarinejam, tai paliekam pastoviai atidarytas visas duris. Vaikas visada savo kambaryje. Todel pastovi temperatura visame name mums norma. Vakare nematau reikalo sildyti visu namu. tam tikra valanda isijungia nakties rezimas, kuris nepamenu tiksliai kokia temperatura fiksuoja, berods 18 laipsniu. 10 valanda katilas ir persijungia i ta programa. viskas, oras pamazu vesta. gulames dar siltai, o miegam jau truputi pakritus temperaturai. Esme tame, kad iki tos 18 taip ir nenukreta, maziau 20 nebuna. Bet, jei tarkim man reiktu dar zemesnes, tai nustatyciau, kad issijunginetu tarkim devinta vakaro ir temperatura 16. kadangi pas mus pribimbasu mazai, tai reiktu taip pazaisti, kol issidirbtum sau reikalingas temperaturas ir valandas persijungimo. bet niekada nesam patyre to, kad kazkur kaza butu gerai pareguliuoti rankomis. Bet cia labai individualu, kuo namas didesnis, tuo pribumbasu daugiau reikia. O lauko daviklis geras daiktas ;)
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 11 02, 14:24)
grindini valandom sureguliuot neimanoma, (o jei dar saule pašvies)?
grindų termomase sureaguos min po 5-6val.
mes miegamajam nustate apie 19- ir pastoviai tiek, bet akcentuoju- be brangiu termostatu ir pavaru smile.gif
gyvenamosiose-21, vonioj-22-23

Kaip tai neimanoma? smile.gif aplamai tai viskas yra imanoma, tik i pinigus atsimusa. tada klausimas ko tikrai reikia ir kiek naudosi visas imantrybes sukises nemenkai pinigu.

Sakot valandom sureguliuoti neimanoma? Musu elementarus valdymo pultelis ta daro. Tiesa, tik nakties ir dienos rezima. Bet tom valandom, kuriom man reikia. Jei noriu ilgai vakaroti, ti tik paspaudziu dienos rezima ir nepersijungia. Jei isvykstam, tai perjungiam i nakties rezima ir atminusuojam kelias padalas nuo nustatytos normos.
Jei saule pasvies, tai tam yra lauko ir vidaus davikliai. Pas mane ne tik i saule, bet ir i orkaite, i garine sluota reaguoja smile.gif 5-6 valandu reikia sureaguoti? Nezinau kokia ten jums sistema tokia irenge unsure.gif Pas mus tuos kelis laipsnius nuo nakties iki dienos rezimo per valanda tikrai atgriebia. juk ne viena slanga per visa nama isvedziota.
Dabar net idomu, ka snekes man tie, kurie atvaziuos katilo paleisti. Ir dar nustebau, kad ateina statybininkai diedai ir tie nelabai suvokia siuolaikiniu katilu galimybiu. Jiems atrodo, kad tam reikia daug visokiu priedu. Gal dar viskas ir nuo katilo priklauso?? :O o tai bus cirkas, kai ir as negausiu ko noriu.
Papildyta:
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 11 02, 14:50)
Aš su kitu klausimu...
Noriu restauruoti kavos staliuką. Tam reikia pakeisti viršų. Reikalinga ąžuolinė alyvuota 40x100 cm lenta, kuri gali būti 2 arba 4 cm storio. Pati lenta net gali būti nelygiais kraštais, vingiuotais. Viena įmonė man paskaičiavo už tokią lentukę 230 eu. Brangoka...  unsure.gif Gal žinot kur galėčiau tokį daiktą gaut?

Cia tu nutarei, kad reikia pakeisti virsu? turiu zmogu, kuris restauruoja baldus. jei reikia, galiu paimt kontaktus. pati ir pakalbesi. Berods nera brangininkas, jam cia kaip ir hobis. Nors tiesa sakant, tai kainu nezinau.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 11 02, 15:40)
Idomu kaip. Na, pas mus irgi nesokineja temperatura, nes yra ir vidaus temperaturos davikliai juk. Lauko davikliai jokio temperaturos sokinejimo viduje neduoda ir duoti negali. Mes rankomis nieko niekada nesukinejam, viskas savaime reguliuojasi. Mums siule visokiu paturbinimu, bet likom ties valdymo skydeliu ir lauko-vidaus temperaturos davikliu. Gal mums pasiseke, kad to pilnai pakako.
Na, bet as ne apie tai, tiesiog pasidomejau, ar visada temperatura pastovi. Siaip idomu. As neisivaizduoju be dienos-nakties rezimo sildymo, galvojau, kad tai norma biggrin.gif
Papildyta:

panasiai. tarkim mes tai uzdarinejam, tai paliekam pastoviai atidarytas visas duris. Vaikas visada savo kambaryje. Todel pastovi temperatura visame name mums norma.  Vakare nematau reikalo sildyti visu namu. tam tikra valanda isijungia nakties rezimas, kuris nepamenu tiksliai kokia temperatura fiksuoja, berods 18 laipsniu. 10 valanda katilas ir persijungia i ta programa. viskas, oras pamazu vesta. gulames dar siltai, o miegam jau truputi pakritus temperaturai. Esme tame, kad iki tos 18 taip ir nenukreta, maziau 20 nebuna.  Bet, jei tarkim man reiktu dar zemesnes, tai nustatyciau, kad issijunginetu tarkim devinta vakaro ir temperatura 16. kadangi pas mus pribimbasu mazai, tai reiktu taip pazaisti, kol issidirbtum sau reikalingas temperaturas ir valandas persijungimo.  bet niekada nesam patyre to, kad kazkur kaza butu gerai pareguliuoti rankomis. Bet cia labai individualu, kuo namas didesnis, tuo pribumbasu daugiau reikia. O lauko daviklis geras daiktas ;)
Papildyta:

Kaip tai neimanoma? smile.gif aplamai tai viskas yra imanoma, tik i pinigus atsimusa. tada klausimas ko tikrai reikia ir kiek naudosi visas imantrybes sukises nemenkai pinigu.

Sakot valandom sureguliuoti neimanoma? Musu elementarus valdymo pultelis ta daro. Tiesa, tik nakties ir dienos rezima. Bet tom valandom, kuriom man reikia. Jei noriu ilgai vakaroti, ti tik paspaudziu dienos rezima ir nepersijungia. Jei isvykstam, tai perjungiam i nakties rezima ir atminusuojam kelias padalas nuo nustatytos normos.
Jei saule pasvies, tai tam yra lauko ir vidaus davikliai. Pas mane ne tik i saule, bet ir i orkaite, i garine sluota reaguoja smile.gif 5-6 valandu reikia sureaguoti? Nezinau kokia ten jums sistema tokia irenge  unsure.gif  Pas mus tuos kelis laipsnius  nuo nakties iki dienos rezimo per valanda tikrai atgriebia. juk ne viena slanga per visa nama isvedziota.
Dabar net idomu, ka snekes man tie, kurie atvaziuos katilo paleisti. Ir dar nustebau, kad ateina statybininkai diedai ir tie nelabai suvokia siuolaikiniu katilu galimybiu. Jiems atrodo, kad tam reikia daug visokiu priedu. Gal dar viskas ir nuo katilo priklauso?? :O o tai bus cirkas, kai ir as negausiu ko noriu.
Papildyta:

Cia tu nutarei, kad reikia pakeisti virsu? turiu zmogu, kuris restauruoja baldus. jei reikia, galiu paimt kontaktus. pati ir pakalbesi. Berods nera brangininkas, jam cia kaip ir hobis. Nors tiesa sakant, tai kainu nezinau.

Katilas bus granulinis(modelio nezinom) langų labai daug apačioj ir jie dideli. Miegamajam ir nemaži langai,miegamoji kV apie 17. Aciu labai kas atsakėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2016 11 02, 15:14)

Papildyta:
O kam tas staigumas niekaip nesuprantu unsure.gif  smile.gif
Cia kaip nuotaiku kaita pries PMS ar kaip biggrin.gif

As is viso jokiu problemu nematau, jei man per karsta kambary- praveriu langa, jei pasidaro salta- pasikuriu zidini.
O jau tu pribumbasu prie katilu is vis negaliu pakesti. Man tai tie visi papildomi dienos, nakties , savaitgalio rezimai tik pinigu isleidimas. Taip pas mus nutiko su rekuperacija. Nei mums jos reikia, nei ka. Ale vat MB uzsigeide del komforto. Man daug didesnis komfortas yra praverti langa ir isileisti gryno oro.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 11 02, 16:40)

Ot cia tai pravdu pravda biggrin.gif
Mums jei reikia silumos arba salcio STAIGIAI - jungiam kondincionieriu mirksiukas.gif Ale to ''staigumo'' labiau prireike vasara karsta.gif
Atsakyti
Ilgai pasakot, bet elementari fizika. Jei diena, jusu katilas grindu betona (apie 1-1,5 tonos) išildo iki kokiu 26-28 laipsniu, tai nutraukus šildyma, tokia betono masė Niekaip per 0,5 val-valanda neatvės. Faktas (nebent patiekt i vamzdelius šalta vandeni.
Nakties-dienos rezimas puikiai veikia su radiatoriais, bet ne su grindim.
Tas pats su saule- pašviete, davikliai sureagavo, uzdare sildyma, bet grindys pradės vės po keliųųųųų valandų , kai jau ssaules seniai nebus biggrin.gif

QUOTE(Cobre @ 2016 11 02, 14:40)

Jei saule pasvies, tai tam yra lauko ir vidaus davikliai.

Papildyta:
...ir išleisti krūvas eur, šilumos pavidalu biggrin.gif

QUOTE(TuDa @ 2016 11 02, 14:52)
Man daug didesnis komfortas yra praverti langa ir isileisti gryno oro.

Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 11 02, 16:40)

Aš! Aš! Tiesiog turime gražias kojas, terikia gražios ąžuolinės lentos. Prisisuka ten labai paprastai. Vyro rankos - ne dešros, prisuks pats irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 11 02, 15:58)

Papildyta:
...ir išleisti krūvas eur, šilumos pavidalu  biggrin.gif

Koks skirtumas ar pro langa, ar pro kamina tongue.gif vistiek tie eurai iseina.
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2016 11 02, 15:52)
O jau tu pribumbasu prie katilu is vis negaliu pakesti. Man tai tie visi papildomi dienos, nakties , savaitgalio rezimai tik  pinigu isleidimas.

nu gal. mums tas pinigais kazkiek virs simto litu kainavo smile.gif pats pultelis su davikliu. dabar maciau kitos kainos pulteliu. berods eurais panasiai, kaip kazkada litais. elementarus jis. jei su daugiau pribumbasu, tai brangsta. tik as paskaiciau, kad man ju nereikia. lauko daviklis iejo i katilo komplektacija.
Atsakyti