QUOTE(mamagabi @ 2016 11 02, 15:04)
Taip.
Pas mus nera lauko davikliu, kurie reaguoja i lauko temperatura ir todel viduje temparatura ''nesokineja'' priklausomai nuo lauko salygu.
Idomu kaip. Na, pas mus irgi nesokineja temperatura, nes yra ir vidaus temperaturos davikliai juk. Lauko davikliai jokio temperaturos sokinejimo viduje neduoda ir duoti negali. Mes rankomis nieko niekada nesukinejam, viskas savaime reguliuojasi. Mums siule visokiu paturbinimu, bet likom ties valdymo skydeliu ir lauko-vidaus temperaturos davikliu. Gal mums pasiseke, kad to pilnai pakako.
Na, bet as ne apie tai, tiesiog pasidomejau, ar visada temperatura pastovi. Siaip idomu. As neisivaizduoju be dienos-nakties rezimo sildymo, galvojau, kad tai norma
Papildyta:
QUOTE(mamagabi @ 2016 11 02, 15:14)
Ar jus norite, kad ryte butu silciau, o pries miega miegamasis atvestu, ar kaip...
Mes miegamajame tik miegame, tai ir tempera ten laikosi pastovi ir ja keiciame 1-2 laipsniais TIK kai uz lango bais atsala.
panasiai. tarkim mes tai uzdarinejam, tai paliekam pastoviai atidarytas visas duris. Vaikas visada savo kambaryje. Todel pastovi temperatura visame name mums norma. Vakare nematau reikalo sildyti visu namu. tam tikra valanda isijungia nakties rezimas, kuris nepamenu tiksliai kokia temperatura fiksuoja, berods 18 laipsniu. 10 valanda katilas ir persijungia i ta programa. viskas, oras pamazu vesta. gulames dar siltai, o miegam jau truputi pakritus temperaturai. Esme tame, kad iki tos 18 taip ir nenukreta, maziau 20 nebuna. Bet, jei tarkim man reiktu dar zemesnes, tai nustatyciau, kad issijunginetu tarkim devinta vakaro ir temperatura 16. kadangi pas mus pribimbasu mazai, tai reiktu taip pazaisti, kol issidirbtum sau reikalingas temperaturas ir valandas persijungimo. bet niekada nesam patyre to, kad kazkur kaza butu gerai pareguliuoti rankomis. Bet cia labai individualu, kuo namas didesnis, tuo pribumbasu daugiau reikia. O lauko daviklis geras daiktas ;)
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 11 02, 14:24)
grindini valandom sureguliuot neimanoma, (o jei dar saule pašvies)?
grindų termomase sureaguos min po 5-6val.
mes miegamajam nustate apie 19- ir pastoviai tiek, bet akcentuoju- be brangiu termostatu ir pavaru

gyvenamosiose-21, vonioj-22-23
Kaip tai neimanoma?

aplamai tai viskas yra imanoma, tik i pinigus atsimusa. tada klausimas ko tikrai reikia ir kiek naudosi visas imantrybes sukises nemenkai pinigu.
Sakot valandom sureguliuoti neimanoma? Musu elementarus valdymo pultelis ta daro. Tiesa, tik nakties ir dienos rezima. Bet tom valandom, kuriom man reikia. Jei noriu ilgai vakaroti, ti tik paspaudziu dienos rezima ir nepersijungia. Jei isvykstam, tai perjungiam i nakties rezima ir atminusuojam kelias padalas nuo nustatytos normos.
Jei saule pasvies, tai tam yra lauko ir vidaus davikliai. Pas mane ne tik i saule, bet ir i orkaite, i garine sluota reaguoja

5-6 valandu reikia sureaguoti? Nezinau kokia ten jums sistema tokia irenge

Pas mus tuos kelis laipsnius nuo nakties iki dienos rezimo per valanda tikrai atgriebia. juk ne viena slanga per visa nama isvedziota.
Dabar net idomu, ka snekes man tie, kurie atvaziuos katilo paleisti. Ir dar nustebau, kad ateina statybininkai diedai ir tie nelabai suvokia siuolaikiniu katilu galimybiu. Jiems atrodo, kad tam reikia daug visokiu priedu. Gal dar viskas ir nuo katilo priklauso?? :O o tai bus cirkas, kai ir as negausiu ko noriu.
Papildyta:
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 11 02, 14:50)
Aš su kitu klausimu...
Noriu restauruoti kavos staliuką. Tam reikia pakeisti viršų. Reikalinga ąžuolinė alyvuota 40x100 cm lenta, kuri gali būti 2 arba 4 cm storio. Pati lenta net gali būti nelygiais kraštais, vingiuotais. Viena įmonė man paskaičiavo už tokią lentukę 230 eu. Brangoka...

Gal žinot kur galėčiau tokį daiktą gaut?
Cia tu nutarei, kad reikia pakeisti virsu? turiu zmogu, kuris restauruoja baldus. jei reikia, galiu paimt kontaktus. pati ir pakalbesi. Berods nera brangininkas, jam cia kaip ir hobis. Nors tiesa sakant, tai kainu nezinau.