QUOTE(jurkaz @ 2017 01 31, 17:23)
Tai dar dilemą turiu dėl terasos durų. Anga yra 3 m. počio ir 2,6 m. aukščio. Norėjau dalinti ją į keturias dalis- kad dvi vidinės būtų atsidarančios durys. Bet statybų prižiūrėtojas ir MB rėkia, kad taip daryti negerai, nes nesant statramščio tarp durų nebus sandarumo, švilpaus vėjai. Jei daryti vienas atsidarančias - tada noriu platesnių. Tai tada dalinčiau taip kad šoninės dvi dalys būtų siauresnės, o vidinės platesnės. Kad darytųsi į lauką, vyras nesutinka, sako- vėjas trankys. O atidarant į vidų, jei durys kokio 90- 100 cm pločio, tai gaila vietos. Tada gal daryti stumdomas, kad viena plačioji dalis užvažiuotų ant kitos. Tik klausimas ar patogu jomis naudotis?
Vizualizacijose tokia prabangi vila ikelta, kad kaimu net nekvepia

.
Pas mus terasos langas padalintas i keturias lygias dalis mazdaug po 85 cm plocio. Vidurines dalys atidaromos i vidu, viena dalis su rankena, kita po to su sklende atsidaro. Sonines dalys nedarinejamos.
Kadangi vidurinems dalims angokrastis netrukdo, jos atsidaro maziausiai 135 laipsniu kampu.
Apie kazkokias blogybes, kad nera statramscio tarp dveju varciu, nesu girdejus. Pas mus i visus balkonus dviveres durys ir vejai siaucia kalnuotoj vietovej patikekit kaip, bet niekas per langus nesvilpia, o salcio ne daugiau praeina kaip per stikla.
Jus turbut nedarysit atsidaranciu duru per visa angos auksti

?
Esu turejusi stumdomas duris, man jos patiko labiau, bet dabar visur norejom vienodos formos, tai rinkomes varstomas.
Stumdomas duris visada gali praverti kiek nori, nuo mazo tarpelio ir iki galo. Netrukdo, jei prie nevarstomos dalies yra kas pastatyta. Ir dar, atidarius langa visada gali uztraukti uzuolaidas (jei jos yra).
Stumdomos durys, beje, daug brangesnes uz varstomas.
As megstu simetrija, todel man per viduri atidaromos ziurisi graziau. Dar reiketu pagalvoti kas stoves prie tu langu, koks bus kambario ir terasos apstatymas.