Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujospūdis nėštumo metu

Labukas!
Mano spaudimas visada buvo zemas.Nestumo pradzioje 90/60,po truputi jis pradejo kilti.Dabar jau 35 savaites ir mano spaudimas ant ribos.Gydytoja israse vaistukus-Dopegita.Uzteko vienos tabletes ir ji kaip mat numuse iki 100/70.Gydytoja patare stebeti savo spaudima.Jei vaistai numusa po truputi ir spaudimas normos ribose-vaistu doze sumazinti per puse,jei labai daug numusa isvis ju negerti.
Atsakyti
Na, tik nesinervinkit jūs tiek dėl to spaudimo-nuo to jis ir kyla mirksiukas.gif
Mano spaudimas visą gyvenimą yra apie 140/90..Gydytojai atidžiai stebi, bet vaistų skiria gert, tik kai viršyja šią ribą..Pirmo nėštumo metu tik pačiam gale užkilo 160/100 ir daugiau, tada jau guldė į ligoninę...
Dabar nuo streso irgi buvo šoktelėjęs-net iki 170/110, išgėriau dopegyto, numušė ačiū dievui..Dabar pasidarysiu tyrimus, patinimų lyg nėra, tai taip ir stumiuosi..Iki gimdymo dar 1,5 mėn, tai neramu, bet ką darysi..
Tikrai nekelkit panikos su 130/80 spaudimu-tai normalus spaudimas smile.gif
Atsakyti
Aš irgi turėjau bėdų dėl spaudimo, truputėlį tynau, bet vaistų negėriau, tik arbatėlę. thumbup.gif Ir jokių blogų dalykų neatsitiko nei man nei vaikeliui tongue.gif . Pamirsau tik kaip ta arbatėlė vadinasi, kažkokio daktaro g.gif doh.gif Žolininkų vaistinėje pirkau,Algirdo gatvėje, Vilniuje.
Atsakyti
Blogiau kai yra apatinis 90 ir daugiau. Man antroje nėštumo pusėje pastebėjo didesnį kraujospūdį. Būdavo kokie 85-95 / 120-135. Pati jaučiausi visą nėštumą labai gerai. Gydytoja vis klausinėjo ar nesvaigsta galva, ar nepykina, ar netinsu. Na, niekas man nesidarė. O likus 3sav iki gimdymo paguldė Kauno klinikose dėl kitų visai priežasčių, bet kai pastebėjo padidėjusį kraujospūdį, namo nebeišleido. Aišku gėriau vaistus, bet man jie kraujospūdžio nenumušė. Nustatė pirminę hipertenziją. Prieš nėštumą to nebuvo, dabar irgi ne. Tik va, dėl to sutrikusio kraujospūdžio vaikas gimė per mažo svorio, paskutinį trimestrą neužsiaugino riebaliukų. Patarimas, nors ir gerai jautiesi, padidėjusį kraujospūdį reikia gydyti.
Atsakyti
mano spaudimas tai beveik pastoviai 110/60 ir nieko man nieks nesako, kad per mazas ar kaip. bet man atrodo, kad kai ir nesilaukiau jis nebuvo didelis
Atsakyti
Mano spaudimas dazniausiai buna 120/70. Paskutini karta desines buvo - 130/80, kaires - 120/80. Tai, pasake, kad viskas gerai.
Atsakyti
Iki nėštumo mano kraujo spaudimas nuolat būdavo padidintas,o dabar atrodo,kad taip viskas normoj,kad kaip laikrodukas. Ir apskritai,kiek anksčiau turėjau negalavimų,tai jų neliko smile.gif Šaunuolis mano pilvelio gyventojas,kad taip viską gerai sureguliuoja rolleyes.gif
Atsakyti
sweikutes smile.gif na mano kraujospudis siek tiūek per didelis,bet tam didelio demesio neskiriu,kaip manot reiktu susimastyt ? patarkit smile.gif
Atsakyti
Mano spaudimas iki nestumo visada budavo normalus 120/80.Kai pastojau nukrito iki 90/50.Is pradziu blogai jausdavausi,akyse temdavo,o dabar jau pripratau kad toks mazas ir akyse jau nebetemsta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristute9 @ 2006 01 26, 17:47)
sweikutes  smile.gif  na mano kraujospudis siek tiūek per didelis,bet tam didelio demesio neskiriu,kaip manot reiktu susimastyt ? patarkit  smile.gif

Manau tikrai reiktu susimastyt.Aš bent kavos negerčiau,juodos arbatos.. O šiaip tai jeigu tikrai tai negerai,tai gydytoja turėtų tau kąnors pasakyti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano spaudimas per pirmąjį nėštumą buvo iš pradžių žemas, o gale nėštumo susinormalizavo. o per šį nėštumą visada buvo žemas.100/60 Dabar tai jauciuosi neblogai, išgeriu kavos ir viskas gerai. O vasarą buvo labai blogai. Pora kartų vos nenualpau, nuolat svaigdavo galva. Bijojau viena išeiti į lauką, nebent tik kai būdavo vėsesnis oras vakare, nes ant saulės iš karto bloga pasidarydavo. unsure.gif
Atsakyti
mano spudimas buvo zemas, todel rytais pradejau gert kava, o po to diena zalia arbata su zenseniu, daktare rekomendavo, dabar spaudimas normalus, gal ir padeda tie tonizuojantys gerimai thumbup.gif
Atsakyti