Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujospūdis nėštumo metu

QUOTE(mazhulia @ 2005 03 13, 23:25)
Anksciau niekadqaa nebuvo pakiles spaudimas. Bet kai laukiuosi taip pat aukstas kraujo spaudimas buna, kai gydytoja matuoja 140/90.  Negerai, kad namie neturiu to kraujospudzio matuoklio, gal sakau tas spaudimas sukyla nuejus pasitikrinti? Kuom pasireiskia jum sukiles spaudimas?
Man daznai skauda galva ir ramybes busenoje(gulint ar sedint) kartais labai trankosi sirdis... cia gali buti del padidejusio spaudimo?

lialius
user posted image

Taip, gali skaudet galva, sirdis tabaluot..
Siaip jau, jei iki nestumo spaudimas buvo normalus, tada pakilimas yra pavojingesnis-reikia, kad darytu slapimo tyrimus dazniau..
Istiesu, nuejus pas gydytoja, spaudimas gali but gerokai pakiles, nes gi siek tiek jaudiniesi..
As tai net sau matuodama kazkaip negaliu atsipalaiduot, visada isitempiu ir manau, kad spaudimas siek tiek sokteli..

As jauciu, kad jei tokia rami, mieguista, tai tada spaudimas pakrites, o jei tokia nerami busena, tada tai jau turbut kyla..
Atsakyti
QUOTE(Lali @ 2005 03 03, 08:44)
Pas mane jau 3 savaites laikosi padidintas spaudimas - 130/90 (gydytoja sake, kad blogai, jog padidejo apatinis spaudimas, turi buti 80... Jau savaite geriu vaistus (pav. nepamenu...), bet spaudimas nekrenta... Gydytoja grasina ligonine...
Gal kas esate susidure - ar labai kenkia sis padidejes spaudimas?

Kai buvau 7.5 mėn. ginekologė pastebėjo, kad mano kraujospūdis pakilęs ir liepė nueiti pas šeimos gydytoją. Jei gerai pamenu, būdavo 150/90. Bet jaučiausi aš labai gerai - nejutau nieko ir jei niekas nebūtų to spaudimo pamatavęs, tikrai nebūčiau pati nieko pajutus. Nuėjau aš pas savo šeimos gydytoją (aišku ne iš karto, nes mano ginekologė neužakcentavo, kad tai kaip nors gali pakenkti), aišku spaudimas buvo dar pakilęs ir mane staigiai nusiuntė į ligoninę. Lygiai po savaitės, būdama 33 sav. nėščia, aš pagimdžiau...Ačiū Dievui, viskas gerai...
Visgi nejuokai su tuo spaudimu... schmoll.gif
Atsakyti
Ne, nu aš nežinau, šiaip man pati gydytoja pasiulė gert melisas, nes jos ramina, tai ir kraujospūdžiui padeda. blink.gif bet šiaip tai man, kai buvo inkstų uždegimas, turėjau gert bruknių arbatą, ir ant jos irgi buvo parašyta, kad vartoti nėščiom negalima, o kai vaistinėj paklausiau, visos sakydavo, kad tik tokia arbata nėščiom yra. tai ir gėriau, nes ir gydytojas sakė, kad tai vienintelė, ir padėjo, o melisa, tai geriu, bet ją būtinai reikia gert nesaldinta, 3 kart dienoj, o aš pamirštu, tai ir nemuša spaudimo.o dar yra gudobelės, kiek žinau ir jos padeda, būna irgi vaistinėse.Tai tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamux02 @ 2005 03 14, 14:17)
Lygiai po savaitės, būdama 33 sav. nėščia, aš pagimdžiau...Ačiū Dievui, viskas gerai...
Visgi nejuokai su tuo spaudimu... schmoll.gif

Va to as ir baisiausiai bijau.... cry.gif Juolab, kad as vis dar ne dekretinese... smile.gif

Bet, matyt, viskas bus gerai, nes jau savaitgali spaudimas nukrito... Geriau as saziningai ta dopigyta dvi savaites ir viskas ok... rolleyes.gif
Atsakyti
Siaip tai abejoju, kad gimdymas anksciau prasidejo del padidejusio kraujospudzio..
Man pirmo nestumo gale kraujospudis buvo pavojingai padidejes, ligoninej gulejau, vaistus geriau, bet jis nekrito..Bet gimdymas net velavo-visa savaite..Galu gale gydytojai nutare neberizikuot ir skatino gimdyma vaistais unsure.gif

Eina sau, nesigasdinkim cia geriau, bo spaudimas kyla mirksiukas.gif

Lali, tau jau nedaug liko, svarbu sekt vaikiuko bukle, tonus ir pan ir viskas bus gerai, jeigu net ir prireiks truputi ankciau gimdyti mirksiukas.gif

O kodel tu dar ne dekrete?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 15 kovo 2005 - 15:26
Ne, mielosios, tikrai su spaudimu nejuokai. As gimdziau 36 savaiciu, ir aisku ne savo noru. man pakilo spaudimas, slapime rado dideli kieki baltymo, visa istinau, tai buvo preeklampsija. Padare echoskopija, sake, kad vaikutis atsilieka augimu pora savaiciu, nes del per didelio kraujospudzio negali pakankamai funkcionuoti placenta ar pan. O del toksikozes grese pavosjus musu abieju gyvybei Teko nelaukiant daryti cezari. Nenoriu jusu gasdinti, tuo labiau, jei nera baltymo slapime, bet reikia labai save priziureti, stebeti, nuosekliai daryti tyrimus, zodziu nenumoti ranka i tokius dalykus.
Sekmes visoms..
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2005 03 15, 15:25)

Lali, tau jau nedaug liko, svarbu sekt vaikiuko bukle, tonus ir pan ir viskas bus gerai, jeigu net ir prireiks truputi ankciau gimdyti mirksiukas.gif

O kodel tu dar ne dekrete?

Tai gi, kad mano darbas toks... doh.gif Ech... Niekaip neuzbaigiu darbu, bet sakiau, dar pora savaiciu ir psio... O jus pamatytumete mano virsininke... Idiote... As jai sakau, kad po dvieju savaiciu varau i dekreta, o ji man ant stalo nauju darbu visam menesiui krauna... blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif Nu prietranka...
Atsakyti
Visa nėštuma buvo žemas spaudimas,dabar 37sav.Šiandien apsilankau pas gyditoja pamatuoja spaudima 130/92.Kaip pradėjo gasdinti,kad gresia ligoninė.Tai grįžus tiek prisižliumbiau cry.gif cry.gif .

O nuo aukšto spaudimo sakė padeda krapų sėklyčių arbata ir cinamonas,jo reikėtų 1 arbatinį šaukštelį įdėti į košę ar jogurtą.Dar kalbėjau su mama ,tai sakė cinamono šaukšteli užplikinus verdančiu vandeniu padeda nuo galvos skausmo.

Tai tokie būtų naminiai būdai,kad nereikėtų nestuke.gif gerti vaistų.
Atsakyti
Norėčiau pakalbėti apie kraujo spaudimą nėštumo metu.
Man ligoninėje atrado nauja ,,liga" - didelį kraujo spaudimą. Jis net kelias dienas buvo 140/100. Didokas? Beje, pas mane jis visada buvo mažas. Kad ir kaip prašiau neduoti man vaistų, nes maniau, kad tai nuo gulėjimo-įkišo ir liepe gerti vaistus nuo aukšto kraujo spaudimo. Rezultatas: šiandien pajutau, kad tirpsta galva, pasijutau kaip girta, pamatavusi savo spaudimą, pamačiau, kad jis 90/50. Vaistus gėriau tik 3 dienas, o šitaip numušė spaudimą. Dabar nebežinau ką man daryti: gerti toliau, mažinti dozes ar nebegerti.
Gal kuri buvote susidurusi su panašiomis bėdomis? Būčiau dėkinga, jei pasidalintumėte patirtimi.
Atsakyti
As patarciau rytoj nueiti pas gydytoja, kad pakoreguotu vaistu doze 4u.gif Norejau dar paklausti ar tas spaudimas kiek savaiciu jau toks?Ar tik pries pora dienu pastebejo,gal kai anksciau matavo irgi buvo didelis(mazdaug koks jis buvo 22sav.?) Gal kojos rankos tinsta? Nezinai gal baltymas slapime buvo rastas? Nes tavo apatinis spaudimas yra didokas ir reikia ji koreguoti kad vaikeliui nepakenktu. Linkiu greiciau tau pasveikti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

Na, as is patirties galiu pasakyti, kad tas apatainis spaudiomas labai jau sunkiai pasiduoda mazinamas... As tuoj gimdysiu, bet su padidintu spaudimu jau nuo 25 savaites susiduriau... 140/100 g.gif - man tai jau tapo gan iprastu spaudimu... Didziausias, koki turejau - 160/120, bet tada jau greitaja i logonine isveze... O siaip ne juokai tas spaudimas...

Tik va keista, kad tie vaistai taip greitai numuse ta spaudima... Kokius vaistus geri? Man tai Dopigyta buvo pradziuj israse - jis ne velnio nepadejo... Dabar kazkokias morkvines tabletes - jos man buvo veiksmingesnes... Tiesa, jei jau taip sumazino spaudima - tai tikrai nevartok tu tableciu... As pati sau vaistu norma nustatydavau - yra spaudimo - geriu, nera - nea... biggrin.gif
Atsakyti
Mano spaudimas visada buvo 120/70 arba 120/80. Pirma karta, kad jis didelis pasake ligonines priimamajame, bet maneme, kad del itampos, bet kiek dienu buvau ligonineje tiek jis buvo aukstas.
Beje, i ligonine mane pagulde, nes keleta kartu is eiles slapime rado nemazai acetono, todel laselinemis ,,plove" organizma.
Atsakyti