Kai laukiausi tai mano spaudimas is pradziu jau buvo aukstas 130/90 kuo toliau tuo spaudimas man kilo ,gydytoja gasdino del ligonines , bet vis issisukdavau. Kai buvau kokiu 8.5 men. pakilo net iki 180/115 tai norom nenorom turejau gultis , bet ir gerai nes po dienos jau turejau leliu, nes kai gydytoja sake pas ka toks aukstas spaudimas ir jei vaisius jau pilnai issivystes tai ir gimdo daug anksciau nei turetu
pakilo net iki 180/115
oho...
oho...
Nu man irgi Dopegyt`as visai neveikė, nors ir dozę didino. O gydytojai nerimauja dėl padidėjusio spaudimo todėl, kad tai yra vienas iš preklamsijos požymių. Bet jei šlapime nėra baltymo, netinsta kojos, rankos, veidas, tai nėra taip baisu. O ligoninėj tai išvis man tik lašelinę sulašino ir 5 dienas iš ryto matuodavo spaudimą, nes ryte, dar neišlipus iš lovos jis tiksliausias. Geriausia būtų jį sekti namuose, jei turi aparatą. Man sakė, kai jau pakils iki 160/110, tai jau lėkt į ligoninę, bet aukščiau 150/100 nekilo.
Nejuokaukit su spaudimais. Ka tik ish ligonines - i mamas su spaudimu paskilusiu kaip i didziausias ligones ziuri. Girdejau, kad apatinis jei per didelis - tai leliukui gali pakenkti.
QUOTE(Onora @ 2005 03 04, 19:52)
Nejuokaukit su spaudimais. Ka tik ish ligonines - i mamas su spaudimu paskilusiu kaip i didziausias ligones ziuri. Girdejau, kad apatinis jei per didelis - tai leliukui gali pakenkti.
O kokios pasekmes leliukui gali gresti?
Ir as noriu visas perspeti del per auksto kraujospudzio nestumo metu,nejuokaukit,ir jei priraso dopegita tai reiskia ji butina gert.Man jau nuo nestumo pradzios buvo siek tiek linkes kilti spaudimas,is pradziu apsiejau su zolelinem arbatom,nuo kokios 20 sav pradejau gert dopegita ,o jau veliau reikejo didint dozes vaistu,viena diena spaudimas labai uzkilo 150/110, kai lankiausi genetikos centre apatinis negali but didesnis nei 90 taip kad nejuokaukit.Man atsitiko taip 34 sav gavau gimdyt nes spaudimas netgi su 6 dopegito tabletem per para plius dar dvi papildomos spaudimo nenumuse,ir grese ne tik mano gyvybei pavojus bet ir leliuko.Aciu dievui pagimdziau laimingai kad ir anksciau siek tiek,bet mes sveiki.Pasirupinkit mamytes savimi
Kiek žinau, dėl per aukšto spaudimo prieš laiką gali atitrūkti placenta, o tada jau žinai kaip būna. Dar kai aukštas spaudimas placenta blogiau aprūpinama krauju, todėl leliukas nepakankamai gauna deguonies. Nėštumo pabaigoje spaudimas yra linkęs kilti, bet blogai yra tada kai jis yra aukštesnis nei 140/90. O iki tol yra norma.
O tu siaube....
Man spaudimas dabar visai nei is vietos,,, nepadeda joks Dopigytas... Siuo metu vaikstau su 140/100... O kas blogiausia, kad jauciu, jog tai ne riba... Galva nuolat skauda..
Ir dar ta mano gydytoja... Ji nieko man negali paaiskinti... Kai buvi 130/90 - tai i ligonine siunte, o kai uzkilo iki 140/100... tai nieko... sako, gal pas terapeuta nueikite...
O jus pas terapeuta lanketes?
Man spaudimas dabar visai nei is vietos,,, nepadeda joks Dopigytas... Siuo metu vaikstau su 140/100... O kas blogiausia, kad jauciu, jog tai ne riba... Galva nuolat skauda..
Ir dar ta mano gydytoja... Ji nieko man negali paaiskinti... Kai buvi 130/90 - tai i ligonine siunte, o kai uzkilo iki 140/100... tai nieko... sako, gal pas terapeuta nueikite...
O jus pas terapeuta lanketes?
O kokios arbatos mazina kraujospudi?
Lali, visu pirma nesijaudink, nes dar labiau uzkils kraujospudis
Gali isgert valerijonu tableciu kokiu-jeigu slapimo tyrimas geras, nera reikalo panikuoti
Arbata kokia raminancia gerk, o tas Dopegitas, tai nieko nepadeda...
Gali isgert valerijonu tableciu kokiu-jeigu slapimo tyrimas geras, nera reikalo panikuoti
QUOTE(svetima @ 2005 03 09, 10:49)
Lali, visu pirma nesijaudink, nes dar labiau uzkils kraujospudis
Jo, gera sakyti, nepanikuok... Cia visokiu baisybiu prirase...
QUOTE(Lali @ 2005 03 09, 09:47)
Jo, gera sakyti, nepanikuok... Cia visokiu baisybiu prirase...
Mane taip gasdino viso pirmo nestumo metu-ir ka, nieko, pagimdziau normaliai
Dabar tai, kai pamatuoja spaudima ir buna pakiles irgi gasdina, bet perdaug nereaguoju-pati pasimatuoju namie ramiai, ir dazniausiai nieko tokio baisaus..
Si nestuma as net kavos visiskai neatsisakiau-labai jau ima miegas, nors kava tikrai pakelia spaudima, bet kol laikosi dar ant ribos..Vis sakau-jau nuo rytojaus nebegersiu, bet niekaip Vis koki silpna puodeli isgeriu
Nors dabar jau tikrai reiktu nebegert-nes jau persiritau beveik i trecia ketvirti..