QUOTE(sangina @ 2007 11 19, 11:17)
as visa dabartini geriu dopegita ir jis man padeda palaikyt normalu spaudima. tau irgi turetu padet,jei ne per velai israse. mums nestukem pavojingiausias spaudimas yra tada kai pakyla apatinis,kaip,kad pas tave 90. ir auksciau. tada gali but liudnu pasekmiu. bet jei gersi ir stebesi savo spaudima turetu but viskas gerai.
Na, pakolkas padeda. Ir išvis, namuose apatinis tarp 65-80 ir niekada ne daugiau, viršutinis irgi tarp 115-130(žiūrint kada matuoju). Man kažkaip pas gydytoją lankantis baisiai pakyla.
mano irgi spaudimas aukstas ,bet namiskiam sakau "ko jus norit juk pas mane dvi sirdeles dabar plaka - tai ir spaudimas didesnis"
man spaudimas ir pulsas pradejo kilti tik i nestumo pabaiga,o pradzioj buvo labai zemas-silpna budavo nerealiai O i nestumo pabaiga,pulsas buvo 125 tik atsibudus is miego,o ir spaudimas buvo arkliskas Bet man gydytojai sake,kad visa tai del to,kad as priaugau labai daug svorio (28kg).
mano spaudimas visada normalus buvo, kaipkosmonauto 80/120 . Bet nestumo metu keisti dalykai vyksta, pradzioj zemas baisiai pasidare 60/100, o dabar nuo 23 savaites per aukstas kazkodel 90/140, man tai tokio gyvenime nebuvo . Ir pulsas irgi buna nezmoniskas, sirdis taip ir duodasi. Gine nieko nesako, israse kazkokius laselius sirdziai.. gal pades
QUOTE(daikri @ 2007 11 20, 19:14)
Pritariu, kad tas dopegytas ne ka padeda. Mano spaudimas apie 195/140 ir nieko man nepadeda. nors geriu po 2 tab. 4 kartus dienoj ir efekto jokio:(
ir tu ????
man vaikuti iseme jau su 220/120
rizika didele su tokiu spaudimu buti.O kass liecia Dopegyta, jeitai spaudimas uzkyla ne del preeklamsijos jis padeda.Deja jei tai preeklamsija jo poveikis lygus 0
QUOTE(noraxxx @ 2007 11 28, 15:30)
mano spaudimas visada normalus buvo, kaipkosmonauto 80/120 . Bet nestumo metu keisti dalykai vyksta, pradzioj zemas baisiai pasidare 60/100, o dabar nuo 23 savaites per aukstas kazkodel 90/140, man tai tokio gyvenime nebuvo . Ir pulsas irgi buna nezmoniskas, sirdis taip ir duodasi. Gine nieko nesako, israse kazkokius laselius sirdziai.. gal pades
Tie skaiciukai turbut atvirksciai turi buti 120/80 ir t.t.
140/90 jau yra per aukstas, reikia kelis kartus per diena ir kelias dienas sekti spaudima.Jeigu jis toks pat arba dar aukstesnis tada verta susirupinti. Beje yra svarbu pati AKS matavimo technika.Netikslinga iskarto atejus pvz is gatves pulti matuoti, reikia bent 10 min. ramiai pasedeti, ir tik tada matuoti AKS.
man idomu suzinoti, ar pacioj nestumo pabaigoj spaudimas dar kyla? dabar mano spaudimas nezemas, virsutinis visada nuo 140, apatini Dopegytas kazkaip normalizavo ir dabar visa laika jau 80. paskutinis slapimo tyrimas buvo blogas, tai bijau, kad preeklampsija neprasidetu... o jei pries pat gimdyma ir gimdymo metu spaudimas itin aukstas, ar leidziama gimdyti naturaliai?
QUOTE(monikiux @ 2007 12 01, 16:56)
man idomu suzinoti, ar pacioj nestumo pabaigoj spaudimas dar kyla? dabar mano spaudimas nezemas, virsutinis visada nuo 140, apatini Dopegytas kazkaip normalizavo ir dabar visa laika jau 80. paskutinis slapimo tyrimas buvo blogas, tai bijau, kad preeklampsija neprasidetu... o jei pries pat gimdyma ir gimdymo metu spaudimas itin aukstas, ar leidziama gimdyti naturaliai?
O kuom blogas buvo slapimo tyrimas? gal baltymo rasta? jeigu spaudimas aukstas, ji sumazins, o gimdyti ar ne paciai sprendziama pagal tavo ir vaisiaus bukle. yra kitokiu vaistu tinkanciu nescioms nuo spaudimo ne viet tik dopegitas. tuomet jau kitokiais spaudimas bus mazinamas. siaip buna, kad nestumo pabaigoje spaudimas siek tiek pakyla.
kaip gerai kad man tas negresia.... nes mano lb zemas.
o mano kraujospūdis du nėštumo trimestrus išbuvo 90/60 tai pastoviai vaikščiojau kaip girta, buvo baisiai silpna o dabar man jau eina 37 sav., tai spaudimas normalizavosi - 120/70
man pries nestuma buvo nustatyta nervine hipertonija,spaudimas kildavo nuo streso,nervines itmpos.
nestumo metu dabar yra zemas,kartais net silpna buna...spaudimas 91/47...pasidziaugiau,kad nestumas kaip ir sureguliavo situacija,bet gydytoja sako,i nestuma gala viskas gali pasisukt i kita puse.
truputi baugu del to.
nestumo metu dabar yra zemas,kartais net silpna buna...spaudimas 91/47...pasidziaugiau,kad nestumas kaip ir sureguliavo situacija,bet gydytoja sako,i nestuma gala viskas gali pasisukt i kita puse.
truputi baugu del to.