Siaubas. baisu apie tai skaityti. man 1998 m. įvyko toksikozė 32-33 savaitę. dukrytę išėmė- auga sveika ir graži.Man taip pat viskas gerai.Viskas įvyko labai graitai- pakilo kraujospūsis, ištinau, skyrėsi baltymas. I ki to kraujo spaudimas buvo žemokas- jis visad būna žemas ir dabar. šiuo metu laukiam antro vaikelio- jau 16 savaitė.pradėjau nerimauti- kad viskas būtų gerai. aišku taip ir bus, nes šiuo metu visi tyrimai puikūs, jaučiuosi labai gerai.
Gal kas gimdėte antra vaikelį, kai pirmas gimė po toksikozės. ar toksikozė kartojasi, ar jos įmanoma išvengti, ypač tokios staigios?
pas gydytoją lankausi dažnai. Ką dar galėčiau daryti.
parašykit, kas ką žinot.
O aš knygoje "Gimdymo pagalba" perskaičiau , kad toksikozė dažniausiai įvyksta pirmą kartą gimdančioms, dėl to labai ir bijau.
Sveikutės man taip aukštas kraujo spaudimas- pirminė hipertonija. Jau daug turėjau problemų dėl to. Prieš metus - persileidimas, nes buvo dvyniai ir spaudimas pastoviai laikėsi. Dabar bandom dar sykį, bet jau gulėjau ligoninėje dėl hematomos (kraujo krešulio), manau vėl del to nelemto spaudimo. Kol kas viskas tvarkoje, bet pastoviai tempiu su nedarbingumo lapeliais, stengiuosi nesinervinti. Dopegitą pastoviai geriu po 2 tabletes į dieną. Na dar palyginus daug laukti, bet tikiuosi, kad bus viskas gerai. Linkiu visoms sveikatos ir gražių ir sveikų .
Aš irgi kariauju karts nuo karto su žemu spaudimu :-(. Buvo nukrites iki 89/62. O man jau 110/70 yra mažai ir ne kaip jaučiuosi.
Kai dar buvau ne nėščia, gėriau vitaminus su ženšeniu - nerealus dalykas yra tas ženšenis spaudimui pakelti.Tikrai padėdavo ir energijos priduodavo, nes nuo žemo spaudimo būdavau pastoviai mieguista. Vat reiks daktarės paklaust: gal ir nėščiai galima naudoti ženšenį?
Kai dar buvau ne nėščia, gėriau vitaminus su ženšeniu - nerealus dalykas yra tas ženšenis spaudimui pakelti.Tikrai padėdavo ir energijos priduodavo, nes nuo žemo spaudimo būdavau pastoviai mieguista. Vat reiks daktarės paklaust: gal ir nėščiai galima naudoti ženšenį?
Rytoj keliauju pas savo daktarėlę, kurį aišku vėl ras pakilusį spaudimą ir siųs į ligoninę, nors tik praeitą savaitę iš ten gryžau. Ligoninėj per 5 dienas sulašino magnio lašelinę, padarė 1 šlapimo ir 1 kraujo tyrimą, 3 kartus per dieną pamatuodavo spaudima, o jis nė karto per tas dienas nebuvo aukštesnis 120/80 ir paleido namo su diagnoze NĖŠTUMO HIPERTONIJA. Jokių vaistų neskyrė. Namie viskas OK, kai tik poliklinikoj pamatau seselę su aparatu taip spaudimas ir šokteli. Reikės pasinaudot jūsų patarimais, kad daugiau neprisikabintų.
o man spaudimas buvo visa nestuma normalus, likus 3 dienom iki termino staiga pakilo, ziurejau ir negalejau patiketi...rode 180/100 matavau gal 10 kartu, vis tas pats...lekem i ligonine, pasirodo - umi preklampsija, teko daryti cezari. taip, kad spaudima reikia labai sekti
Pas mane jau 3 savaites laikosi padidintas spaudimas - 130/90 (gydytoja sake, kad blogai, jog padidejo apatinis spaudimas, turi buti 80... Jau savaite geriu vaistus (pav. nepamenu...), bet spaudimas nekrenta... Gydytoja grasina ligonine...
Gal kas esate susidure - ar labai kenkia sis padidejes spaudimas?
Gal kas esate susidure - ar labai kenkia sis padidejes spaudimas?
Kiek skaičiau literatūroj apie nėštumą, 130/90 spaudimas dar laikomas normaliu, manu, kad be reikalo panikuiji, nebent pati jautiesi blogai. Man toks spaudimas visada būna, kai matuoja gyd., nes kažkodėl ten nuėjus ima ir pakyla
Jai turi galimybę, pasimatuok namuose, kai buni ramiai ir kelias dienas iš eilės, tada pamatysi tikresnį rezultatą.
Jai turi galimybę, pasimatuok namuose, kai buni ramiai ir kelias dienas iš eilės, tada pamatysi tikresnį rezultatą.
Mano spaudimas visa gyvenima 140/90-tai yra virsutine riba...Buna, kad pakyla ir virs jos-tada jau negerai, ypac nesciai..Su pirmu nestumu gale budavo 160/110-pagukde i ligonine, bet viskas baigesi gerai
Dabar tai visaip buna-kartais tik 130/80-tai jau kaip man labai mazas, buna, kad 150/100, tada jau gydytoja gasdina..
Bet siaip jauciuosi gerai, tai nepanikuoju-kartais pati namie pasimatuoju, kad neuzkiltu, vaistu negeriu-jie nelabai gerai kudikiui..Aisku ziurint koks jusu atvejis-jeigu niekad nesiskundet padidejusiu kraujospudziu, tada reikia tartis su gydytoju-gert vaistus ar ka daryt..
Dabar tai visaip buna-kartais tik 130/80-tai jau kaip man labai mazas, buna, kad 150/100, tada jau gydytoja gasdina..
Bet siaip jauciuosi gerai, tai nepanikuoju-kartais pati namie pasimatuoju, kad neuzkiltu, vaistu negeriu-jie nelabai gerai kudikiui..Aisku ziurint koks jusu atvejis-jeigu niekad nesiskundet padidejusiu kraujospudziu, tada reikia tartis su gydytoju-gert vaistus ar ka daryt..
Nemanau, kad cia reiketu nerimauti tai nera didelis spaudimas. Jei pradetu kilti ar jaustum kitus negalavimus, tai jau reiktu susirupinti. Man ankstesniais nestumo menesiais buvo aukstas spaudimas 160/110,buvo susidariusi net hematoma , tai teko guleti ligonineje gerti vaistus, bet baigesi viskas gerai. Bet man buvo gydytojai perspejo nes as ir taip hipertonike. Iki dabar spaudimas susinormalizavo.
Man irgi nuo 34 sav spaudimas šoktelėjo iki 140/90, kai ateidavau pasitikrinti pakildavo iki 150/100. Ir ką: guldė į ligoninę, liepė gerti Dopegyt`ą, siuntė į klinikas ir nieko, kaip buvo taip ir nenukrito iki gimdymo. Kai atėjau į gimdyklą spaudimas nukrito iki 110/80. Svarbiausia sekti ar nėra patinimų ir ar nėra šlapime baltymo.
Viena tema apie tai yra Čia
Viena tema apie tai yra Čia
[quote=Erina,2005 03 03, 11:35]
Man irgi nuo 34 sav spaudimas šoktelėjo iki 140/90, kai ateidavau pasitikrinti pakildavo iki 150/100. Ir ką: guldė į ligoninę, liepė gerti Dopegyt`ą, siuntė į klinikas ir nieko, kaip buvo taip ir nenukrito iki gimdymo. Kai atėjau į gimdyklą spaudimas nukrito iki 110/80. Svarbiausia sekti ar nėra patinimų ir ar nėra šlapime baltymo.
Man irgi israse ta Dopegyt'a... bet jis neveikia
Gerai, kad pasiteiravau forume Jusu nuomones, o tai jau buvau visai supanikavusi... Na, pas mane dar karts nuo karto is nosies del padidejusio spaudimo ima begti kraujas...
Mano daktare tai visai nupezusi bobike, ji tokia baisia problema del to spaudimo iskele... (Na, as lyg siol del spaudimo niekad nesiskusdavau...) Nusiunte i ligonine... Bet nesiguliau, nes nemaniau, kad cia jau toks baisingas reikalas... Tiesiog esu pervargusi ir tiek...
Man irgi israse ta Dopegyt'a... bet jis neveikia
Gerai, kad pasiteiravau forume Jusu nuomones, o tai jau buvau visai supanikavusi... Na, pas mane dar karts nuo karto is nosies del padidejusio spaudimo ima begti kraujas...
Mano daktare tai visai nupezusi bobike, ji tokia baisia problema del to spaudimo iskele... (Na, as lyg siol del spaudimo niekad nesiskusdavau...) Nusiunte i ligonine... Bet nesiguliau, nes nemaniau, kad cia jau toks baisingas reikalas... Tiesiog esu pervargusi ir tiek...