Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujospūdis nėštumo metu

QUOTE(Jurgiukste @ 2007 02 26, 18:15)
pas mane dabar labai zemas, buna apie 100/60 iki 80/50, tai daznai galva sauda  doh.gif tai gine sake vis geriau zemas nei aukstas, nes kai pas ja buvau pamatavo 135 ten ant kazkiek, labai susirupino, sake paciai stebet, bet kad visada zemas dabar  g.gif nu tai ka, taip ir vaikstau, minejo, kad visoms nestumo pradzioj nukrites buna dazniausiai

Vakar matavo, buvo 110/60, pagaliau normalus thumbup.gif
Šiaip, aišku, reikiatik džiaugtis, kad nepakilęs, bet savijauta su žemu kraujospūdžiu tikrai nekokia.
Atsakyti
As irgi vakar buvau pas kardiologa del pulso ir zemo spaudimo, nezinojo, ka ir sakyt, sako "pagimdysi ir praeis", tai dabar pas endokrinologa eisiu, gal ant geresnio gydytojo pataikysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Rug, labai tave užjaučiu dėl Tavo situacijos. Bet tikrai turėtum kažkaip pasistengti, kad niekas tavęs neišmuštų iš vėžių. Na, nesusiplovė indų - kai švarių nebebus - susiplaus. Ir valgyt patys pasigamins, jei nebus kam kitam pagaminti. Spauk į viską ir galvok apie savo lėlytę pilvelyje.

Mano situacija taip pat nėra gera - nustatė preeklampsiją. Pirmieji požymiai buvo prasidėjęs kojų, po to ir rankų tynimas. Po to ėmė kilti spaudimas, rado baltymų šlapime. Paskutinį kartą kai tikrino spaudimą, jis buvo 170/95 (paprastai mano spaudimas būna net pernelyg žemas). Vaikelio svoris atsilieka. Laimei, kad jo širdelės mano kraujospūdis neveikia, o ir virkštele gauna pakankamai kraujo. Kraujo tyrimas neblogas, tik dėl to dar esu išleista namo. Bet po poros dienų mane ir vėl tirs. Jeigu situacija negerės, kaip sakė gydytojas, reikės gimdyti anksčiau, gal net kitą savaitę... Gerai, kad man jau beveik 36 savaitė. Tik kad vaikelis dar toks mažytis - apie 2 kg... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rama33 @ 2007 02 27, 11:00)
Rug, labai tave užjaučiu dėl Tavo situacijos. Bet tikrai turėtum kažkaip pasistengti, kad niekas tavęs neišmuštų iš vėžių. Na, nesusiplovė indų - kai švarių nebebus - susiplaus. Ir valgyt patys pasigamins, jei nebus kam kitam pagaminti. Spauk į viską ir galvok apie savo lėlytę pilvelyje.

Mano situacija taip pat nėra gera - nustatė preeklampsiją. Pirmieji požymiai buvo prasidėjęs kojų, po to ir rankų tynimas. Po to ėmė kilti spaudimas, rado baltymų šlapime. Paskutinį kartą kai tikrino spaudimą, jis buvo 170/95 (paprastai mano spaudimas būna net pernelyg žemas). Vaikelio svoris atsilieka. Laimei, kad jo širdelės mano kraujospūdis neveikia, o ir virkštele gauna pakankamai kraujo. Kraujo tyrimas neblogas, tik dėl to dar esu išleista namo. Bet po poros dienų mane ir vėl tirs. Jeigu situacija negerės, kaip sakė gydytojas, reikės gimdyti anksčiau, gal net kitą savaitę... Gerai, kad man jau beveik 36 savaitė. Tik kad vaikelis dar toks mažytis - apie 2 kg... verysad.gif

Na keisti gydytojai ..nustate Preeklamsija ir paleido namo blink.gif blink.gif doh.gif doh.gif

laikykis mergyt ir jei tik kas ne taip lek greiciau i ligonine ,ypac jei vaikutis mazai judes unsure.gif
Man ta pacia diena kai nustate isoperavo unsure.gif wub.gif ir dziaugiuosi nes galima ir paveluoti verysad.gif Stiprybes ir sveikatos wub.gif
Atsakyti
Pas mane pabaigoje nėštumo buvo labai aukštas kraujospūdis. Septintą nėštumo mėnesį buvo pakilęs iki kritinės ribos, iškart vyras vežė į gimdymo namus. Ten iš pradžių visaip išsišaipė, tipo kas man čia negerai ir ko aš čia noriu. Na buvau šokiruota. Kai atėjo budintis gydytojas ir pamatavo kraujospūdį, tik pasakė: "ar jums musytės neskraido akyse? be jokių kalbų į pataloginį guldom...". Gulėjau dvi savaites, po to išleido namo. Tas pats pasikartojo aštuntą nėštumo mėnesį, tada jau, kai paguldė į pataloginį, tai iškart ir nuteikė, kad be vaikelio namo negrįšiu. Taigi dėl aukšto kraujospūdžio po dviejų savaitėlių gimdymą skatino. Gimdymas buvo greitas, be jokių komplikacijų. Po gimdymo aukštas kraujospūdis vis dar kankina verysad.gif
Atsakyti
Merginos, gal kas zinote, ar tai normalu, jei temperatura buna 36,3? Ar T ir spaudimas susije? Spaudimo nematavau, taciau vakar islipus is lovos T buvo butent tokia ir toks nezmoniskas silpnumas... cia tikriausiai zemas tas spaudimas. nestuke.gif dar tik 6 sav. eina
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2007 03 01, 13:04)
Merginos, gal kas zinote, ar tai normalu, jei temperatura buna 36,3? Ar T ir spaudimas susije? Spaudimo nematavau, taciau vakar islipus is lovos T buvo butent tokia ir toks nezmoniskas silpnumas... cia tikriausiai zemas tas spaudimas.  nestuke.gif  dar tik 6 sav. eina

Bėk pas gydytoją. Tegul pamatuoja kraujospūdį, padaro kraujo tyrimą. Tai gali būti ir organizmo išsekimas, kuris nėštukei yra pavojingas. Tada teks ilsėtis, gerai maitintis, gerti maisto papildus ir kitaip lepintis. Man panašiai buvo, tiesa, tada dar nebuvau nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Rama33 @ 2007 02 27, 12:00)

ačiū už užuojautą, ale pačiai irgi, žiūriu, ne pyragai blink.gif tu kur čia esi, kad paleido su baltymasi, kraujospūdžiu ir visais kitais malonumasi? nu stebuklai ne gydytojai doh.gif . spjaut negaliu, nes nemoku.
o šiaip, tai jau porą savaičių man visai nekas verysad.gif irgi, spaudimas vakare kyla 160/110, o ryte atsikeliu 140/105. nesąmonė. matyt, jau ir nekris, tai kaip ir pasiruošus viskam nemaloniausiam. taip noriu tą vakutį panešiot, kad nereiktų inkubatorių, ligų ir visokio š atsiprašant. nežinau, eisiu antrad pas ginę, nešiu savo sysių, tai taip bijau, kad to baltymo nerastų fear.gif
Atsakyti
Oi, nenoriu issekimo doh.gif Ir taip, atrodo, valgau neblogai, ir geriu Elevit vitaminus... Gal tas silpnumas yra normalu rytais? Siandien atsikelus kavos su pienu ikaliau, tai buvo geriau, T pakilo iki normalios, bet diena vel saltis biski krete.
Atsakyti
pas man irgi aukščiau 36 nekyla blink.gif vaikščiojantis lavonas, nors ir su aukštu spaudimu. o silpna visą nėštumą nuo pat pradžios. dabar gal bišk mažiau, pradžioj tai alpdavau kaip meksikiečių serialuose biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Catrin @ 2007 03 01, 19:12)
Oi, nenoriu issekimo  doh.gif  Ir taip, atrodo, valgau neblogai, ir geriu Elevit vitaminus... Gal tas silpnumas yra normalu rytais? Siandien atsikelus kavos su pienu ikaliau, tai buvo geriau, T pakilo iki normalios, bet diena vel saltis biski krete.

Aš Tavo vietoje vis tiek pasitarčiau su gydytoju. Būsimos mamos labai neatsparios ligoms.
Atsakyti
o temperatura 36 prie nestumo normalu? blink.gif galvojau, kad ji visad aukstesne buna blink.gif bent jau pas mane svyruoja tarp 36,9 - 37,2 ir niekada ne zemesne g.gif tai kaip cia suprast? lyg ir atsimenu kad bandant pastoti butent pakilusi BT rodydavo nestuma, o cia net iki 36 nukrenta? kuriuo cia periodu? man dar dabar laikosi apie 37 visada kada bepamatuosi unsure.gif
Atsakyti