Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujospūdis nėštumo metu

ačiū. ale laikausi šiaipsau. namie parą tesu, o jau kad pašoko bjaurybė mad.gif 160/100, tai nervas nebelaiko. vaikai į viską nusispjovę. indų po savęs nesugeba susitvarkyt, tai kad paleidau kakarynę blink.gif nors išvažiuodama iš ligoninės sau šventai prisiekiau, kad gulėsiu bambą išvertus ir į nieką nereaguosiu. nu, kad nikaip nesigauna sad.gif
Atsakyti
Sveikutes mirksiukas.gif
man dabar 11 nestumo savaite, ir beveik visa sita laika jauciuosi pastoviai pavargus ir noriu tik miegot ir miegot. Gydytoja sake, kad kraujospudis zemokas, nors mano anksciau tai budavo normalus. Taigi, kavos gert negaliu, nors anskciau kasdien vartodavau, nes pykina. O siandien po piet ant ausu kazkas uzkrito - lyg ir spenge, o dabar tiesiog uzgultos. Gal zinot, kas be kavos ir be brendzio arbatoje galetu padet? jau ne tik galva, bet ir akis skauda. Gal cia labai nukrito tas spaudimas?...
Atsakyti
QUOTE(Spurgiucs @ 2007 02 07, 14:06)
Sveikutes  mirksiukas.gif
man dabar 11 nestumo savaite, ir beveik visa sita laika jauciuosi pastoviai pavargus ir noriu tik miegot ir miegot. Gydytoja sake, kad kraujospudis zemokas, nors mano anksciau tai budavo normalus. Taigi, kavos gert negaliu, nors anskciau kasdien vartodavau, nes pykina. O siandien po piet ant ausu kazkas uzkrito - lyg ir spenge, o dabar tiesiog uzgultos. Gal zinot, kas be kavos ir be brendzio arbatoje galetu padet? jau ne tik galva, bet ir akis skauda. Gal cia labai nukrito tas spaudimas?...

paprasta žalia ar juoda arbata taip pat yra su kofeinu ir gali padėti.
kakava taip pat, taigi ir šokoladas.
spaudimą kelia ir druska (rukyti gaminiai, silkė) - bet šis metoda, suprantama, turi ir pašalinį neigiamą poveikį.
Atsakyti
šiandien žiauriai persigandau. nuo nervų spaudimas šoktelėjo iki 185/140 blink.gif . taip verkiau, laksčiau galvą pametus. priliurlinau valerijono, širdies lašų, vaistų ir šaltą kompresą dar ant kaktos užsidėjau. labai sunkiai krito, bet bišk nukrito. nu neturiu visai rūbų vežtis į ligoninę blush2.gif . nevala ph34r.gif tai sumečiau skalbt viską, susidžioviau. jei ką- ryt varysiu į ligoninę verysad.gif . ir nėr kam pasiguost. su vyru susipjovėm, tai jam nusispjaut. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rug @ 2007 02 16, 23:58)
šiandien žiauriai persigandau. nuo nervų spaudimas šoktelėjo iki 185/140 blink.gif . taip verkiau, laksčiau galvą pametus. priliurlinau valerijono, širdies lašų, vaistų ir šaltą kompresą dar ant kaktos užsidėjau. labai sunkiai krito, bet bišk nukrito. nu neturiu visai rūbų vežtis į ligoninę blush2.gif . nevala ph34r.gif tai sumečiau skalbt viską, susidžioviau. jei ką- ryt varysiu į ligoninę verysad.gif . ir nėr kam pasiguost. su vyru susipjovėm, tai jam nusispjaut. verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

rug, as cia paskaitineju kartas nuo karto tavo zinutes blush2.gif Bet zinok, man baisu darosi, kai tu parasai savo kraujospudi blink.gif Zinok, man tik 140/95, 150/95 budavo, kai matuodavo pas gydytoja kabinete, ir tai, zinok, issigandusi gydytoja man iskart israsydavo siuntima i ligonine... O tu su tokiu aukstu kraujospudziu namie! blink.gif Nejuokauk taip - gi del to, kad tavo kraujospudis toks aukstas, kencia tavo mazylis, per placenta jam patenka maziau maistingu medziagu ir deguonies.... Nenoriu taves gasdint ir dar labiau nervinti (o tuo labiau kelt tau kraujospudi), bet su kraujospudziu nepatariu taip ilgai delst.
O kai grisi is ligonines, tai gal yra galimybe pasiemus biuleteni pagyvent pas mama, seseri ar kt., kad taves nebenervintu namiskiai? Kaip suprantu, vaikai jau paaugliai, be mamos neprazus, vyras tuo labiau... O tau sveikata dabar turi labiausiai rupet... Laikykis ir nebesinervink! 4u.gif
Atsakyti
ačiū. šiaip, nuolat reguliuoju po ligoninės tą velnio išperą. bet vos su diedu susipjaunu- tas taip pašoka, kad nu isiaube. porą savaičių buvo viskas ok, gėriau po du dopegytus tris kartus dienoj ir vakare pusę betoloco. nu, susipykom ir antrą vakarą nesąmonė kažkokia. taikytis neina- per seni esam blush2.gif . pabėgt irgi nėr kur. verysad.gif sakau, varysiu į ligoninę, aš išeidama ir perspėjau, kad grįšiu po 2 savaičių. labai dėl vaiko pergyvenu verysad.gif ai, viskas taip komplikuotai man verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rug @ 2007 02 17, 00:17)
ačiū. šiaip, nuolat reguliuoju po ligoninės tą velnio išperą. bet vos su diedu susipjaunu- tas taip pašoka, kad nu isiaube. porą savaičių buvo viskas ok, gėriau po du dopegytus tris kartus dienoj ir vakare pusę betoloco. nu, susipykom ir antrą vakarą nesąmonė kažkokia. taikytis neina- per seni esam blush2.gif . pabėgt irgi nėr kur.  verysad.gif sakau, varysiu į ligoninę, aš išeidama ir perspėjau, kad grįšiu po 2 savaičių. labai dėl vaiko pergyvenu verysad.gif ai, viskas taip komplikuotai man verysad.gif

Kai perskaiciau, kad su "diedu" esat per seni taikytis, tai specialiai paziurejau i tavo gimimo data blush2.gif Vajetau, gi tik 3 metais esi vyresne uz mane blink.gif
O as tai dar labai jauna jauciuos ax.gif
Nu bet jei jau jis tave nervina (ir kaip nesusipranta, kad dabar ne tas metas, kad galetu ramia sazine rietis su tavim blush2.gif ), tai grizus namo kuo maziau leiskis i kalbas su juo. Ilsekis, eik kasdien pasvaiksciot, nusipirk sau ka nors tokio, kam iki siol gailejai pinigu, susitik su draugem. Na, nezinau, as tavo vietoj bet kokiais budais stengciaus isvengti stresines situacijos namie. O jei jau kyla pyktis ant vyresniu vaiku, po saves nesusiplovusiu indus, mintyse isivaizduok mazyli, kuris kencia, blaskosi pilvely maziau gaudamas deguonies ir pan. Man tokie vizualus pratimai padedavo nusiraminti darbe, kai sunervindavo koks klientas doh.gif
Laikykis! Jau daugiau nei puse nestumo praejo smile.gif Dar siek tiek, ir gims mazylis, o tada jau galesi uzkurti gera pirti namiskiams, kurie tave nervino nestumo metu lotuliukas.gif
Linkiu tau sveikatytes 4u.gif
Atsakyti
4u.gif ačiū. turiu omeny per seni, nes 15 metų kartu. o priekabių ir konfliktų pati visur ieškau. jau tokia bjauri boba pasidariau, kad oj doh.gif . bent jau aš tai su tokia nenorėčiau gyventi schmoll.gif . vis ieškau š...knoj smegenų unsure.gif . nu ir kyla tas spaudimas. ai, užburtas ratas irnesakyk.gif nu, šiandien pagulėsiu, žiūrėsiu, kaip ten. žinau, kad kol nesusitaikysiu, tol jausiuos blogai, o taikytis nė vienas neinam blink.gif doh.gif . durnių laivas ph34r.gif nu, čia jau nukrypau į lankas kaip reikalas blush2.gif
Atsakyti
Per pirmaji nestuma buvo aukstas kraujospudis. Net 3 kartus gulejau del to ligonineje. O baisiausia buvo nestumo pabaigoje. Kai kraujospudis kildavo beveik iki 180/100 ir naktimis kankino kazkokia baime, nerimas ir kt. Galvojau, kad isves ne gimdyti, o i durnyna. Bet pagimdziau ir viskas susitvarke. Per antra nestuma tokiu bedu neturejau.
Atsakyti
Rug o ka tau gydytojai sako del spaudimo g.gif g.gif g.gif nes man is karto jei tik pakildavo virs 14./90 liepdavo gulti i ligonine ax.gif ax.gif kaip tavo slapimas ar baltymo neranda , g.gif g.gif Duok dieve kad nerastu nes kitaip butu liudna -kadangi vaikutiisimti turetu.O jam dar labai nelaikas schmoll.gif schmoll.gif

tu gerk magni b6 truputi ir tave apramins nes nu negalima buti tokiai isitempusiai ir nervingai blush2.gif blush2.gif uzsiiminek trupputi relaxsu,atskirai nuovaiu ir vyro jei imanoma .nueik i baseina jei leidzia gydytojai 4u.gif 4u.gif tiesiog uzsidaryk viena kabryje jei imanoma ir ramios muzikytes paklausyk (su ausinem labai faina ) 4u.gif zodziu tu pagrindinis dabar zmogutis namie ir peire taves turtu truputi taikytis kiti.Man sunkumu nebu ,auginu ir paauglius ,tiesiog paaiskinta buvo kas ir kaip... mane labai palaike ir tikrai namie buvo ramybe daug maz mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif PASIKALBEK SU SEIMYNA JUKDAR LAIKO YRA NEMAZAI IKI LELIUKO GIMIMO wub.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu ką... spaudimas jau su antru atsirado, tai uždraudė vaikų dar turėt. visą laiką su spaudimu vaikščiojau, būdavo kartais 230/150 unsure.gif , tai aš kaip ir pratus prie aukštesnio doh.gif . kai pastojau, terapeutė pasakė, kad šiais laikais spaudimas ne bėda, net diabetikės išnešioja vaikučius. nu, tai ir ryžausi. šiaip, nusprendėm, kad mano normalus maždaug 140/90 ir žemiau nereik mušti. tai kai toks- aš rami. bet dabar, prasidėjus trečiam trimestrui lyg ir taip turi pradėt kilt, tai labai man baisu. nu, plaučiukus leliui jau subrandino, jei ką... bet koks to mažiuko būtų gyvenimas, jei jį dabar ištrauktų doh.gif mad.gif. och ka jį kur smala mad.gif . šlapime kolkas baltymo nėr išvis. o, įdomu, tas baltymas staigiai ir daug atsiranda ar kažkaip po biškį daugėja? g.gif . dar papiktino, kad panaikino visus echoskopus. sakė, dabar jau tik vienas tepriklauso. tai kaip man stebėt ar vaikutis neatsilieka per tokius spaudimo priepuolius? mad.gif ph34r.gif reiks bišk dar pačiai įsiprašyt į ligoninę, ten perinatologijos centre labai jau "krūtas" echo aparatas(rodo net kike kraujagyslių virkštelė turi unsure.gif ), tai padarys. jau, tiesą sakant, mane užkniso tokia nelaiminga būsena. kitus irgi. atsijungt nemoku. jau tokia vėpla, rėksnė ir isterikė doh.gif ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif nu, bet gal patempsiu. kai ėjau tartis privačiai, kad papjautų, tai pasakė- tu nors iki 28 savaičių išnešiok, tai ėjau bais nusiminus iš to kabineto ir nusiteikus, kad nieko gero nebus. o va, jau beveik 28... na, ligoninėj pasakė, būtinai išnešiot iki 32 sav, tai reik tempt. paskui, aišku, sakys, būtinai iki 36 biggrin.gif . o tada jau galima traukt lauk ax.gif . ale, kad nežinau kaip čia man susikoncentruot ties savimi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rug @ 2007 02 18, 14:06)
nu ką... spaudimas jau su antru atsirado, tai uždraudė vaikų dar turėt. visą laiką

vaikuciui aisku kuo ilgiau tuo geriau pas mamyte wub.gif wub.gif baltymas atsiranda staiga (bent taip manau nes man per nakti atsirado ir nemazai) verysad.gif ,as nuo puses nestumo ejau privaciai tai echo mane ziurejo kas 3 savaites,tada zinojom padeti ,is karto pasimate kad negerai nes vaikutis visada atitiko didesni nestuma nei priklauso ,pradejo biski atsilikti svoriu unsure.gif ,taip ir buvo truko pagal jo amziu 300-400gr unsure.gif .O operacijos metu pastebejo kad atsokineja placenta ,del to .. galejo baigtis liudnai...

Na ziurek save ir tegul leliukas tupi dar pas tave kuo ilgiau! wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti