Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujospūdis nėštumo metu

Mano ir zemas spaudimas,bet man tai ne problema schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(enos @ 2006 07 31, 10:39)
Mano ir zemas spaudimas,bet man tai ne problema schmoll.gif

Mano irgi is prigimties zemas, bet kai gydytojai pasakiau, kad buna ir 95/55, sake, kad reikia kavos tuomet isgerti. Nelabai gerai vadinasi...
Atsakyti
o mano spaudimas beveik visad zemas, o nestumo metu gasdinu gydytojas su 80/50 spaudimu ir hemaglobinu vos 100 smile.gif bet anemike esu nuo pirmo nestumo, todel itariu, kad organizmas priprato, man atrodo, kad taip ir turi buti, tik kai hemaglobinas krenta iki 80, pageriu daugiau gelezies (kuri baigia suesti skrandi), visokiu sulciu ir kitu produktu, kurie atstato krauja. dabar geriu toki sulciu misini - burokai, morkos, citrinos, juodieji serbentai, medus plius konjakas wink.gif) cia mama mane tokiom priemonem atstatineja wink.gif

nzn, gydytoja liepia daugiau mesos valgyt, bet man tai tikra kancia ;( neesu vegetare, bt mesos man labai nedaznai norisi, o nestumo metu valgau tik todel, kad reikia sad.gif

gal kas zinot dar kokiu priemoniu atstatyt krauja?
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2006 08 01, 20:15)
Mano irgi is prigimties zemas, bet kai gydytojai pasakiau, kad buna ir 95/55, sake, kad reikia kavos tuomet isgerti. Nelabai gerai vadinasi...

Man per visą nėštumą žemas spaudimas ir tenka gerti kasdien kavą, noriu ar ne ax.gif
Atsakyti
Mano irgi zemas spaudimas, tai taip prie zemes traukia blink.gif Bet kava man visai neveikia. Isgeriu ir einu toliau miegot biggrin.gif
Atsakyti
Na iki siol visa nestuma mano spaudimas buvo 110/70 120/80 o kai tik suejo 34 savaites gydytoja pamatuoja 140/95 ir dabar jau 3 diena kaip jis nekrenta. Esu ne lietuvoj, tad uk daktarais kazkaip nebepasitikiu, nes jie ta mano spaudima pamatave nei kokiu vaistu liepia pagerti nei arbatu. Pamatuoja pasako kad per aukstas ir kad kraujas truputi nuo normos ribu nukrypes ir viskas issiuncia namo ir sekancia diena vel liepia prisistatyt verysad.gif Jau nervuoja jie mane, baiminuosi kad tik leliukui viskas gerai butu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2006 09 16, 21:03)
Na iki siol visa nestuma mano spaudimas buvo 110/70 120/80 o kai tik suejo 34 savaites gydytoja pamatuoja 140/95 ir dabar jau 3 diena kaip jis nekrenta. Esu ne lietuvoj, tad uk daktarais kazkaip nebepasitikiu, nes jie ta mano spaudima pamatave nei kokiu vaistu liepia pagerti nei arbatu. Pamatuoja pasako kad per aukstas ir kad kraujas truputi nuo normos ribu nukrypes ir viskas issiuncia namo ir sekancia diena vel liepia prisistatyt  verysad.gif  Jau nervuoja jie mane, baiminuosi kad tik leliukui viskas gerai butu  unsure.gif

Nors ir parasiau tau zinute "patarimuose zalioms nestukems", bet dar papildysiu smile.gif .
Kadangi rasai, kad tavo kraujospudis jau trecia diena laikosi didelis (o kaip tu pati jaustiesi? Ar skauda galva? Ar jautiesi silpnai?), tai gydytojai butinai turetu ne tik matuoti kraujospudi, bet ir daryti slapimo tyrima, kad isitikintu, jog slapime nera baltymo. Ar jie ji daro? Jei daro, matyt, mato, kad baltymo nera, todel tave ir paleidzia namo iki kitos dienos. O jei nedaro, butinai prasyk, kad padarytu. As ne siaip sau tave gasdinu, tiesiog aukstas kraujospudis ir slapime atsirade baltymai gali buti preeklampsijos, sunkios ligos, pozymiai. Bet svarbiausia - nesinervuok, stenkis kuo daugiau paguleti, pabuti ramiai, pagerk valerijono tableciu (manau, ju yra pirkti UK? Tik nepirk valerijono skystu pavidalu, nes jame yra spirito biggrin.gif ) Man gyd. irgi buvo patarusi gerti valerijono tabletes. Nuo ju eidavo miegas tongue.gif , bet uztat kraujospudis truputi sumazejo) ir nebijok ikyreti gydytojams, juk tavo ir vaikelio sveikata yra svarbiausia. Laikykis! 4u.gif
Atsakyti
Ir man visą nėšumą laikosi žemas spaudimas, išpradžių buvo 90/55 , o paskutiniu metu pakilo iki 110/60. Bet gydytoja sakė, kad žemas spaudimas normalu ir būdinga daugeliui besilaukiančių mamyčių. Kad galvos neskaudėtų aš išgeriu kavutės, o kartais kai labai negerai tai į kavą leidžiu įsipilti sau 1 mažą šaukštelį brendžio thumbup.gif
Atsakyti
Mano irgi zemas spaudimas, visa nestuma 90/60, gydytojai stebisi kaip as dar gyva smile.gif
na kiekviena ryta isgeriu kavos puodeli, bet tos nelabai tikros kur 3 viename...
Atsakyti
O ar padeda po sauksta brendzio i kava?
Man tai jokia kava neveikia. Kai spaudimas zemas, galiu po kavos ramiai eiti miegoti. O ta 3 in 1, tai is viso labai silpna man atrodo. Man ji tik tiek, kad skani 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ciurka @ 2006 08 12, 21:11)
nzn, gydytoja liepia daugiau mesos valgyt, bet man tai tikra kancia ;( neesu vegetare, bt mesos man labai nedaznai norisi, o nestumo metu valgau tik todel, kad reikia sad.gif

gal kas zinot dar kokiu priemoniu atstatyt krauja?

Jei jau valgyti mėsą, tai tik jautieną, ypač jautienos liežuvį. Dar tinka jautienos kepenėlės, bet jų retai. Granatai ar jų sultys. Graikiški riešutai.
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 07, 18:11)
Jei jau valgyti mėsą, tai tik jautieną, ypač jautienos liežuvį. Dar tinka jautienos kepenėlės, bet jų retai. Granatai ar jų sultys. Graikiški riešutai.

Ne tik jautiena tinka. Ir versiena, triusiena. Net vistiena. Svarbu ja valgyt 4u.gif
Atsakyti