man kelios dienos pries gimdyma taip pat buvo pakiles kraujospudis, nors visa laik jis budavo normalus. akusere sake, kad pries gimdyma tai yra normalu. manau, jei gimdymas jau ant nosies, tai nereiketu del to sukt per daug galvos, priesingu atveju, geriau su gydytojais labiau pasikonsultuoti
QUOTE(astaxa @ 2006 03 09, 08:16)
tai mes nuvaziavom uz kokios valandos i budincia vaistine (jau neraibuliavo) ir pasimatavau spaudima desine 147/82 kaire 161/91 (visa nestuma buvo 110/70-120/80) gal zinot ar del tokio pakylimo jau lekti kur nors, ar tik i lovyte ir laukti toliau;).. tiesa, dabar ryte galva zeurei skauda tai ir nebudinga...
Vaistinei matuoti prišokus nėra gerai, nes toks matavimas neparodo tikslios padeties. Jau jei yra problemos su spaudimu, geriau nusipirkti aparačiuką ir namuose matuoti spaudimą pastoviai. O dėl galvos skausmo galiu pasidalinti savo patirtimi - tris dienas iš eilės prabudus pradėdavo skaudėt galvą ir skaudėjo visą dieną. Namuose spaudimas 130/80, 140/80. Nuvažiavau pas gydytoją ir iškart paguldė į stacionarą. Atliko kraujo tyrimus (pas mane ir pulsas budavo 120). Kraujo ir šlapimo tyrimai geri, taigi tik padidino vaistų nuo spaudimo dozę. Dabar vaistų išgėrus spaudimas normalizuojasi 120/70. O dėl galvos skausmo liepę ryte gerti miltukus magnezium diasporal.
Ir dar visoms kurios turi aukštą kraujospūdį ir šokinėja pulsas rekomenduoja ištirt skydliaukę.
Sekmės mums nešiojant pilvukus
QUOTE(Garbanele @ 2006 03 11, 12:49)
As daznai jauciuosi silpnai, ypac diena, negaliu dirbti, net skaityti nors galvos nera skaudeje ir nera mirguliave akyse. Tik vakarop atsigaunu siek tiek...
Na, mano kraujospudis linkes i zemuma, tai daznai vaikstau miegandi,jei paimu knyga paskaityti, tai uz 5min.miegucio uzsinoriu
QUOTE(Mumy @ 2006 04 02, 18:17)
Na, mano kraujospudis linkes i zemuma, tai daznai vaikstau miegandi,jei paimu knyga paskaityti, tai uz 5min.miegucio uzsinoriu
pas mane ir daznai zemokas
Jo, spaudimas tai itariu pas mane irgi linkes zemeti - pajauciu kartais, kad vaikstau kaip apspangus, sukasi galva, o kai eini, tai toks jausmas, kad zingsniuotum atgal, o ne i prieki, kaip suletintam filme... Nu vienzo, nemalonu. Kazin, kaip kenkia nesciai zemas spaudimas? Nes seimos gydytoja tai nieko labai pasiulyti negali, kaip ji pakelti: kava ir saukstas brendzio, konjako. Brrr, nuo alkoholio kvapo mane isvis purto.
as kiek girdejau kad geriau zemesnis nei aukstas
o man kai nukrenta spaudimas tai is kart pradeda skaudet galvyte tai as ikalu stikline coca-colos ir nebeskauda
o man kai nukrenta spaudimas tai is kart pradeda skaudet galvyte tai as ikalu stikline coca-colos ir nebeskauda
QUOTE(indrutee @ 2006 04 12, 00:42)
as kiek girdejau kad geriau zemesnis nei aukstas
Va va - mane siaubingai traukia ant Coca Colos, net seiles tista! Matyt organizmas taip reguliuojasi pats! As irgi karts nuo karto jos pageriu, nepadaugindama aisku
bet kodel taip yra kad norisi to ko negalima
QUOTE(indrutee @ 2006 04 12, 17:33)
bet kodel taip yra kad norisi to ko negalima
Forumo konsultantei ginekologei buvau uzdavusi klausima, ar galima nesciai kartais uzvalgyti tuno - esu skaiciusi, kad negalima, o as ji labai megstu ir kartais net nepastebiu, kaip pietums suvalgiau salotu su tunu. Tai ji atsake, kad nedaug ir kartais galima valgyti megstamu patiekalu, produktu, net jeigu jie nelabai tinka nestumo metu...
mergytes, gal kuri zinot kiek kainuoja kraujospudzio matuoklis?
mano labai jau didelis, reikia susirupinti kol nevelu
QUOTE(vilmabus @ 2006 04 12, 20:31)
mergytes, gal kuri zinot kiek kainuoja kraujospudzio matuoklis?
Yra ivairiu - mano drauge kazkada dovanojo tevui, mokejo apie 200 - 250 Lt, bet cia turbut is brangesniu.
galima rast mazdaug nuo 150lt