Iš karto perspėsiu, kad temos tikslas - ne piniginių storiams nustatyti.
Temą paskatino sukurti tai, jog dažnai pastebiu, kad kartais itin brangios kosmetikos priemonės sudėtimi ir veiksmingumu neprilygsta "drugstore" kosmetikai. Ypatingai, kalbant apie dekoratyvinę kosmetiką. Todėl jos turiu pakankamai, ir naudoju tiek "drugstore", tiek "high-end" produktus.
Veido odos priežiūra pas mane minimali: micelinis vanduo, šveičiamasis prausiklis, drėkinamasis kremas ir kelių rūšių kaukės. Vis susimąstau apie prevencinę priežiūrą nuo raukšlių, pigmentinių dėmių ir svarstau, ar tikrai verta investuoti į brangius kremus, serumus.
O gal užtenka geriamų papildytų - pvz. haliurono? Vėl gi, kokį rinktis, bent jau užsienio rinkoje yra siūlomi papildai ir įvairūs gėralai su didelėmis haliurono ir kolageno koncentracijomis, o kainos svyruoja nuo 20 iki 200 Eur. Klausimas, ar verta, ir kiek verta investuoti?
Čia tik vienas iš mano dvejonių pavyzdžių - ar kaina, kurią mokame vardan grožio atitinka lūkesčius ir kokybę?
Taigi, pradėsiu nuo savęs:
Mano brangiausia grožio priemonė buvo kreminė pudra - Sisley Phyto Teint Expert, kainavo apie 100 Eur. Lyginant pudrą su Armani, YSL kreminėmis pudromis, kaina kiek išpūsta. Nors rezultatas labai neblogas, tačiau galima rasti bent 30 Eur pigesnių alternatyvų. Pirkau vieną kartą, kol kas nežadu kartoti.
Taigi, kokios patirtys oas Jus? Į ką vertą investuoti, į ką ne?
Stengiuosi nepasiduoti tustybei, bet neseniai baigiau 38 eur kainuojanti Dior lupdazi. Daugiau pinigu leidziu tik kvepalams. Tiko, patiko man tas lupdazis, lupu nesausino, net plastiko pakuote atrode brangiau, bet, jei atvirai, atemus kvapa, nezinau, ar ji atskirciau nuo kitu, jei butu bevardej pakuotej. Esu ir uz pora eur radus panasios kokybes. Dar gal is senu laiku Naked seseliai brangus, bet cia ilgalaike investicija
Veido prieziurai renkuosi daugiau maziau normalios sudeties vidutinio brangumo ar pigesnius kremus, mat didziausia poveiki matau ne nuo ju, o nuo hialurono+kolageno papildu, kremai su jais mano misriai odai per sunkus. Dar mityba turi itakos. Darau ilgas pertraukas nuo papildu.
Manau, jei galeciau leisti sau daugiau, krepselyje atsirastu daugiau brangesniu priemoniu ir nesukciau sau galvos, o dabar renkuosi, i ka investuot ir investuoju i kvepalus, papildus ir lupdazius (issirinkau pora is Mac, bet ir 20 eur man brangoka uz vnt, uztat naudoju ir nemetau). Kartais maziau yra daugiau - atsirinkau perteklines priemones, isnaudojau arba greit baigsiu ir daugiau nepirksiu tokio produkto.
Šiaip renkantis produktus labiausiai kreipiu dėmesį į sudėtį/atsiliepimus na ir kainą. Virš 50 eur nei kremo nei pudros jau tikrai neperku, nes tikrai galima rast pigiau puikių dalykų
Ypač su veido odos priežiūros priemonėmis. Žiūriu sudėtį, renkuosi tą, kuri turi odai daug naudingų ingredientų. Neturi dažiklių, kvapiklių, alkoholio ir kitų odai nepalankių ingredientų. Pagrinde naudoju PC produkciją, nes jų kainos vidutinės, o poduktai tikrai vertesni dėmesio nei dauguma brangių brand'ų. Dar labai mėgstu Beautypedia atsiliepimus, juos visad peržiūriu prieš perkant
Dekoratyvinę kosmetiką daugiausiai renkuosi pagal youtube blogerių atsiliepimus ir pan. Bet turbūt niekad nepirkčiau perdėtai brangių priemonių... Kažkaip jos net nedominuoja mano svarstomuose pasirinkimuose. Visad renkuosi vidutinio brangumo produktus (tokie kaip MAC, TooFaced, Tarte, ABH ir pan.). Iš brangių esu turėjus tik Armani pudrą ir D&G (gavau dovanų) pudras. Armani labai patiko, bet teko parduot, nes visgi su atspalviu nepataikiau. Bet kito atspalvio taip ir nenusiperku, nes tikrai gerų pudrų esu radus pigiau
Man svarbiausia balansą atrast. Tiek kokybės, tiek kainos prasme. Jei žinau, kad daiktas geras, atsiliepimų gerų - labai daug, galiu ir daugiau sumokėt. Bet rast nedaug kainuojančią priemonę yra super. Man vienas iš didelių džiaugsmų besidomint grožio priemonėm yra ne aklai šluot Kristutes, bet skaityt, domėtis, ieškot. Bet kosmetikos, veido priežiūros priemonių už kokius 200 tikrai nepirkčiau Neegzistuoja tokie ingredientai realiai, kurie kosmetikoje pateisintų tokią kainą, nebent savo ego paglostyt, bet man tai nėra labai artima. Geriausia yra investuoti ne kažkokiam brandui ar kainai, o konkrečiam produktui, researchint jį ir tada spręst. Yra superinių dalykų ir už 10, ir 100. Ir atvirkščiai. O šiaip, kaip ir daugelis, daugiausia už kvepalus esu mokėjus.
P.S. pati geriausia prevencinė priemonė nuo senėjimo yra kremas nuo saulės. Jokie serumai, kremai ar kaukės neišgelbės nuo to, ką neišvengiamai "dovanoja" saulė.
Aš irgi nemažai dėmesio skiriu sudėčiai. Džiaugiuosi, kad atsirado lietuviškas portalas kosmetikosdnr.lt, pasižiūriu ir PC įvertinimus.
Veido odos priežiūrai renkuosi daugiausiai Biodermos kosmetiką. Dar kai kurias John Masters Organics priemones.
O žiemą tas kremas nuo saulės kaip pagelbės, jei tos saulės nelabai lieka?
Ką manot apie visokius haliurono ir kolageno gėrimus?
Ką manot apie visokius haliurono ir kolageno gėrimus?
Žinoma gelbės ir dar kaip, gi ir žiemą ji šviečia. Saulė mus veikia visus metus ir per lango stiklą (mašinoj vairuojant, sėdint ofise prie lango). SPF naudoju visus metus, kasdien, nesvarbu saulėta ar debesuota. Atsirenki labiausiai sau patinkantį, kuris gerai drėkina ar matizuoja (žiūrint ko reik) ir gražiai gula po pudra ir jokių nepatogumų jį naudojant nebelieka. Tampa tikrai odai naudingu įpročiu
Kolageną esu gėrus, kai buvo prasidėję sąnarių skausmai nuo intensivių treniruočių. Bet pastebėjau, kad ir oda tokia elastingesnė pasidarė, plaukai atsigavo ir nagai daug greičiau augo. Vyras irgi gėrė, tai sako nespėju nagų kirpt Tad manau poveikis tikrai yra
Haliurono tabletes esu gėrus, bet su pertraukomus, vis pamiršdavau kažkaip, tai gal dėl to poveikio nepastebėjau... Bet haliurono serumus labai mėgtu, priduoda jie daug drėgmės odai, perku pastoviai
Brangiausias veido priežiūros dalykas - La Prairie paakių kremas. Kartotinas dalykas, bet priklauso nuo mano piniginės storio tu metu, prioritetų duotuoju laikotarpiu ir odos būklės. Jei nenusipirksiu kokį kartą - neverksiu, nes tikrai rinkoje geros produkcijos - ne badas. Bet su veido ir kūno priežiūra - ne kainoje esmė, tikrai sutinku, kad visų pirma - turi tikti.
Antroje vietoje pagal brangumą - serumai...
Brangiausia dekoratyvinės kosmetikos priemonė - kreminė pudra, ją sunkiausia pakeisti pigesniu variantu (pigiausia, ką esu radusi nekenkiant estetiniam vaizdui - Bourjois Healthy Mix serum). Perku jų įvairių, kaina svyruoja tarp 40-100 Eur.
nematau reikalo mokėti brangiai už dušo priemones, veido prausiklius, micelinį vandenį, lūpų pieštuką, lako nuėmiklį, šampūną.. Čia sutaupau, tipo..
Ir absoliučiai sutinku - apsauga nuo saulės turi būti gera ir nuolatinė, bet ji tikrai nėra brangiausia mano rutinoje. Kalbame apie brangiausias priemones..
iš naudojamų šiuo metu tai chanel resynchronizing skincare serumai. Nėra jie kažkoks stebuklas bet nėra ir blogis jei atvirai manau už tokią kainą rinkoje yra net ne vienas daug geresnis produktas
Tikrai ne visada kaina pasako apie priemonės gerumą, tą galėčiau pasakyt apie lancome genifique serumą ir lancome genifique eye light pearl paakių serumą - tai priemonės be jokio efekto. Bet turiu paminėti, kad nemažai ir pigių priemonių yra nuvylę, ypač veido priežiūros - valiklių, kremų.
Kur pataupau tai gal dušo želėms (bet irgi stengiuos pirkti bent iš vaitinės, t.y dermatologinės komsmetikos) ir kartais pamainymui nusiperku kokį pigesnį plaukų šampūną (jei taip galima pasakyt, nes perkant didelės talpos prof.plaukų priežiūros priemones, juos padalinus į standartinę 250ml talpą, kaina gaunasi beveik tokia pat kaip kokio eilinio šampūno), o daugiausiai išlaidauju tai veido priežiūros priemonėms ir dekoratyvinei kosmetikai.
Po teisybei drug store produktų turiu vos keletą ir nelabai jų perku, bet nė dėl to, kad vaikaui brandų bet tiesiog paprastai pavyksta įsigyti tų vadinamų high end geromis kainomis,tai kodėl nepirkti (o iš jų aš kažkaip vistiek tikiuosi geresnės kokybės) - ypač kelionių metu, pvz lancome bi facil valiklį 400ml uz 15eurų, lancome hydrazen kremą 30ml už 16eurų Pilnomis kainomis tuos vadinamus high end tai esu pirkusi vos kelis kartus kai tikrai degė ir nebuvo kada parsisiųsti ar palaukti nuolaidų. O kai jau sulaukiu nuolaidų tai tada dažniausiai dar gerai ir atsagas pasipildau ir prisiperku ko reikia ir nereikia pvz vasarą atostogų metu iš kelionės parsivežiau 4 dušo želė
kas dėl čia minėto spf, tai aš papildomai apsaugos nuo saulės nenaudoju, nes faktiškai kiekvienas kremas, kreminė pudra ar net kompatinė ar biri jau būna su spf, o veidą bent jau kremu tai pasitepu visada.
Tai apie kainą niekas nekalba, mano vieni mėgstamesnių kremų nuo saulės - kokie 8-10, nu max gal 15 eurų. Nerealus atradimas yra Azijietiški (Korėjietiški, Japoniški) kremai nuo saulės - apsauga dažniausiai SPF50, bet svarbus ir PA faktorius, kuris būtent ir saugo nuo UVA spindulių, ir šiaip patys kremai kur kas kosmetiškai elegantiškesni ant odos, nei bandyti vakarietiški. Bet paminėjau juos dėl to, kad temos kūrėja klausė apie priemones raukšlių, pigmentinių dėmių prevencijai, o mano nuomone, visokie serumai, aliejai ir pnš. iš esmės netenka savo efektyvumo, t.y. jis iššvaistomas, jei nesisaugoma nuo saulės.
Šiaip, sakyčiau, jei apsauga nuo saulės svarbi, tai tikrai nereikėtų pasikliauti paprastais kremais (nors čia tai išimčių būna tikrai, manau), ypač pudrom, nes realiai mes tikrai neužsitepam jų tiek, kad mums suteiktų nors kažkokią vertingą apsaugą, kiekiai blokų ten visai kitokie nei kreme nuo saulės. Bijau suklyst, bet berods kremo nuo saulės vien veidui reikia užsitept bent 1/4 tokio didesnio arbatinio šaukštelio, tai kiek pudros reiktų pritept..
As geriu dabar kolagena ipusejau 50 dienu pakuotes kursa, odai nejauciu jokio poveikio, taip kaip naudojant hialiurona su juo oda tiesiog dienomis svytedavo nuo dregmes. as manau,kad kremas antroje vietoje, pirmoje vitaminai
Kas del kainu, tai anksciau labai megdavau taskyti pinigus ant vardiniu brandu, kol nesupratau, kad odai gali tikti ir pigesni kremai,tik reikia atsirinkti po daugeliu bandymu aisku maloniau kremu teptis is prabangaus buteliuko su kokiu dior,chanel...
Cia forume liaupsino pamenu guerlain drekinancia kauke, kad ji daro stebuklus, na nusipirkau ir nesupratau kur tas drekinimas, vichy kauke trigubai pigesne ir oda gerte geria dregme..
Turejau tusa YSL, bet man jis greitai sukietejo ir nepasakyciau, kad israiskingos butu ir super blakstienos, dabar perku avon ir po menesio perku kita,nes jie sviezi ir negaila tu isleistu pinigu.
O kas del krempudru tai as gal nesu atradusi pigesnes ir geros, bet chanel man nr.1,oda padaro puikia it silkas