Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip karpote katėms nagus?

Aš tai savajai nekarpau nagų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 20, 23:39)
Aš tai savajai nekarpau nagų.  smile.gif

tai, negresia jusu katytei nei nagu luzis(skausmingas), nei iaugimas bei pasekoje infekcija ir puliavimas (dar skausmingesnis) nei nuolatinis diskomfortas del nagu ilgio(visur kabinasi)...
???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo soncco: 20 rugpjūčio 2011 - 23:05
QUOTE(soncco @ 2011 08 20, 23:04)
tai, negresia jusu katytei nei nagu luzis(skausmingas), nei iaugimas bei pasekoje infekcija ir puliavimas (dar skausmingesnis) nei nuolatinis diskomfortas del nagu ilgio(visur kabinasi)...
???

O čia rimtai tokie dalykai yra realiai gresiantys naminei katei? unsure.gif Niekada nesigilinau. Galvojau — karpom dėl savo komforto ir jei anosios atgrubnagės labai kur kliūna. smile.gif

Saviškei karpau kol miega, paimu leteną ir nukerpu — paprastai ir neskausmingai. Iš pradžių prisiskaičius galvojau, kad bus labai sunku, tai ir ant kelių sodinaus, ir dviese laikėm, ir į rankšluostį vyniojau — buvo tragedija. biggrin.gif O netyčia paaiškėjo, kad yra ir humaniškesnių būdų.
Atsakyti
Kažkaip savo katei nagų nekarpau jau beveik 3 metelius ir niekas neišlūžo, jokių blogų pasėkmių. Kaip tik nagučiai labai gražūs, nelūžinėjantys. smile.gif Taip kad ir aš pati nematau reikalo jai tuos nagučius karpyt, nereikia, ji pas mus vis tiek naminė. Va laukinėm katėm, arba tom kurios į lauką išeina tai negalima nagučių karpyti. Jeigu netyčiom koks šuo užsivis tai ir į medį nespės kyca įšokt. Nagučiai reikalingi katei, jos mėgsta padraskyti baldus, tai nebent dėl to apkirpt. Pas mus katė baldų nedrasko, yra tam skirtas specialus stovas, kur ji gali išlieti visą savo draskymosi energiją. Jeigu ne ant draskyklės, tai ant žaisliuko. Rankų ir k.t žmogui- mūsiškė niekada nedraskė ir nedrasko. Nekerpam mes nagučių ir nekirpsim. cool.gif
Atsakyti
Na, nekerpat ir nekirpkit, pasaket-kaip nukirsta lotuliukas.gif

Tik siek tiek juokingai skamba tokios kategorijos. Mano giminaite savo katei irgi nagu nekerpa-laukia, kol as atvaziuosiu karta per metus, ir nukirpsiu. Gerai, jei nagas neiauga i pagalvele, bet jei tik kate sugalvotu grybsteleti tamstos pirsta zaizdama, nors siek tiek isleidusi nagucius, tuoj pradetumet dairytis zirkliu. Nes kates nagiukai kaip skustuveliai astrus.

Maniskiai katinai prie nagu karpymo iprate, man jokiu gudrybiu imtis nereikia, ramiai nusikarpom.
Atsakyti
issivalom nagucius ir tada kerpu kai miega biggrin.gif
maziau draskosi su nukirptais naguciais lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,merginos,gal zinot,nuo kokio amziaus jau galima kaciukui nagucius kirpti? Musiskei 2,5 menesio,jau nebeimanoma,nagiukai astrus kaip adateles,jau jai paciai kliuna,uzsikabina kur nors ir atsikabint negali,o mes sudraskytos vaikstom,nelabai saldu kai katukas nori ant ranku ir pradeda koja lipti i kelnes kabindamasis,arba ant sprando uzsisodinus nagai per visus rubus i ta spranda ir sulenda,o ir sienom pradejo lipti kai labai isiduksta... doh.gif
Atsakyti
As savo katinui pradejau kirpt nagus nuo 3 metu, nes augo pas ankstesnius seimininkus ir jie niekad gyvenime, nei kirpo nagu, nei maude. Kai pakliuvo pas mus, pakraupau, kai katinas pradejo grauzt nagus biggrin.gif Pirma karta maciau. Is pr. juokinga buvo, bet kai pradejo tuos nagus spjaudyt ant salia sedinciu zmoniu, tai supykau. Paziurejau i tuos nagus, o jie taip ziauriai nukramtyti, nusisluoksniave nuo pat guolio, atrode kaip sluotos. Baisu. Tai va, suvyniojom katuka i deki, vienas laiko, kitas karpo. Jam kiek streso buvo, nezinojo, ka cia su juo daro, juk niekas jo taip nezemino biggrin.gif Bet kai kas 2 sav.karpom, tai iprato, db uztenka ji tiesiog paguldyt ant sono ir su rankom palaikyt, svarbiausia, kad neskaudetu, nes antraip neprisileistu. Kartais kai guli leidziasi pakarpyt, bet vis tiek lieka keli nagai nenukirpti, nes nebesileidzia, tad geriau viska vienu kartu sutvarkyt smile.gif
Atsakyti
Karpau, kai miega. Jokio nepasitenkinimo ir prieštaravimų biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai nešuosi pas kaimynus. Kai mano katinas pavalgo kaimynų katės maistelio, tada jam ramiai nukarpom nagus. Jei karpom prieš pavalgymą, tai labai jau mano katinas pyksta ir šnypščia, bando įkąsti į karpyklę biggrin.gif O kai sotus - leidžia ramiai nukarpyti jam nagučius biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zai @ 2011 09 15, 13:10)
Karpau, kai miega. Jokio nepasitenkinimo ir prieštaravimų  biggrin.gif

neįsivaizduoju ,kaip tai padaryt ,maniškai ,tik prisilietus atsibunda lotuliukas.gif
pradžioj sukau į rankšluost ar kokį kitą medžiagos gabalą,ir buvo tragedija :šnypštimas,draskymasis ir noras pabėgti doh.gif ,paskui kartą pabandžiau niekur nevyniot,nu ir ką iki dabar nusikarpom gana ramiai ,aišku irgi nelabai patinka ,bet visada pavyksta,karpau kas dvi savaitės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 22, 22:55)
Kažkaip savo katei nagų nekarpau jau beveik 3 metelius ir niekas neišlūžo, jokių blogų pasėkmių. Kaip tik nagučiai labai gražūs, nelūžinėjantys.  smile.gif Taip kad ir aš pati nematau reikalo jai tuos nagučius karpyt, nereikia, ji pas mus vis tiek naminė. Va laukinėm katėm, arba tom kurios į lauką išeina tai negalima nagučių karpyti. Jeigu netyčiom koks šuo užsivis tai ir į medį nespės kyca įšokt. Nagučiai reikalingi katei, jos mėgsta padraskyti baldus, tai nebent dėl to apkirpt. Pas mus katė baldų nedrasko, yra tam skirtas specialus stovas, kur ji gali išlieti visą savo draskymosi energiją. Jeigu ne ant draskyklės, tai ant žaisliuko. Rankų ir k.t žmogui- mūsiškė niekada nedraskė ir nedrasko. Nekerpam mes nagučių ir nekirpsim.  cool.gif

Jolita, aš nesuprantu Jūsų beprasmiško dalyvavimo forume. Temoje katė drasko baldus Jūs rašote, kad niekaip negalite atpratinti drąskyti baldų, kad jau jum dzin ir pripratote prie tokio elgesio, o čia rašote, kad nedrąssko lotuliukas.gif Klausykite, gal eikite į vaikų darželį, o ne ten kur subrendę žmonės renkasi, jau bjauru klausytis Jūsų niekų huh.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 15, 17:07)
Katė drasko baldus tik dėl to, kad turi poreikį draskyti nagus. Laukinės katės nagučius drasko į medžius, kelmus. Naminės- kur papuola. Kilimą, sofą, fotelį ir apskritai- į visus baldus.  smile.gif Gyvas pavyzdys- manoji Siamukė. Kuri drasko kilimą, tiesiog iki gumulėlių nudraskius  biggrin.gif , nieko jau nepakeisi. Nežinau, bandau atpratint ir taip ir taip, draskyklė yra, kur galąsti nagučius turi savo vietelę, bet hobis vis dar liko, draskyti kilimus ir būtent ten galąstis nagus.  g.gif , galvoju kaip čia atpratinus nuo to? Tai vieną kartą užrėkus stipriau buvau, laikinai apstojo ir nedraskė, bet ..., tik laikinai.
Dabar jau pripratau, man vienodai šviečia.  biggrin.gif

Štai Jūsų žodžiai kitoje temoje doh.gif Kas Jums užėjo fool.gif
Atsakyti