Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip karpote katėms nagus?

QUOTE(Obuolinė @ 2009 07 06, 15:52)
o nuo keliu men.pradejot karpyt?maniske dar men, bet jau nori nagus galast g.gif
beje, kiek kainuoja ir ar kikoj nusipirkt imanoma spec.zirklutes ar kerpat su paprastom savo? blink.gif  g.gif

Reikia kirpti TIK su spec. zirklutem. Kikoj buna ju.
Nagus kates visa laika galanda, nepriklauso nuo to ar kerpat nagus ar ne.
Atsakyti
QUOTE(@zemuoge@ @ 2009 07 06, 20:13)
Reikia kirpti TIK su spec. zirklutem. Kikoj buna ju.
Nagus kates visa laika galanda, nepriklauso nuo to ar kerpat nagus ar ne.

taip iseina, kad vis vien gali pasigalast i tapetus, nepriklausomai, ar kerpu ar ne? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Obuolinė @ 2009 07 09, 18:56)
taip iseina, kad vis vien gali pasigalast i tapetus, nepriklausomai, ar kerpu ar ne? doh.gif

tai zinoma biggrin.gif jos nagu negalanda, bet jos nori nusidraskyt tokias atplaisas nuo nagiuku. po draskykle turetumet pamatyt tokiu prikritusiu smile.gif o isauklet galima kad tapetu nedraskytu.
Atsakyti
Gaivinu seną temą, nes man ji aktuali:)
Iškilo klausimas, nuo kokio amžiaus galima pradėti karpyti nagučius ir kaip tamsiuose matyti, kur jau kirpti nebegalima, kad nesužaloti padariuko? Ir dar, gal kas pasidalins nuomonėmis, kokios žirklutės geriausios, gal tos kur kaip giljotina, ar žirklės su ribotuvu (beje, ar jos riboja, kad per daug nenukirptum)???????????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gb78: 24 rugpjūčio 2010 - 13:11
QUOTE(gb78 @ 2010 08 24, 14:10)
Iškilo klausimas, nuo kokio amžiaus galima pradėti karpyti nagučius ir kaip tamsiuose matyti, kur jau kirpti nebegalima, kad nesužaloti padariuko? Ir dar, gal kas pasidalins nuomonėmis, kokios žirklutės geriausios, gal tos kur kaip giljotina, ar žirklės su ribotuvu (beje, ar jos riboja, kad per daug nenukirptum)???????????

Nuo tada, kai kačiukas jau pas jus namuose ir turite kirpti nagučius. Tai aišku turi pradėti daryti jau veisėjas, nes jums tuomet tai bus lengviau, katukas jau žinos kas tai yra, bus nebenaujiena.
Aš kažkodėl buvau įsitikinus, kad pas visus katinus yra balti (permatomi nagai) g.gif Tai ten labai gerai matosi, kur jau prasideda gyvas nagas.
Man tarp žirklučių nėra skirtumo... aš naudoju tokias:
Atsakyti
O as savo katei nekarpau nagu. O cia butina?
Atsakyti
QUOTE(petrike @ 2010 08 24, 20:50)
O as savo katei nekarpau nagu. O cia butina?

Ne, bet gali visai netyčia sužaloti, jei jūs pvz laikot ant rankų, o ji staiga kokio garso išsigąsta... smile.gif

Kažkur skaičiau, kad karpyti galima nuo 3 sav. Aš priglaustiems katinukams mėnesio laiko apkarpiau, nes jau kaip įsikirsdavo, tai kaip erkės doh.gif Buvo baisu, kad taip užsikabinę visai nagų nenusiplėštų biggrin.gif

Teko kirpti ir savo, ir sesės katinams. Visada galioja auksinė taisyklė - geriau dažniau ir mažiau, nei kirpt vos ne iki alkūnių ilgam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 08 24, 20:39)
Ne, bet gali visai netyčia sužaloti, jei jūs pvz laikot ant rankų, o ji staiga kokio garso išsigąsta...  smile.gif

na man tai nebaisu, kad ji mane apdraskys. Bet pas mus problema, kad ji visur užsikabina su tais nagiukais-už kilimo, nagus į draskyklę galandama pakimba, už lovatiesės-ir sunkiai atkimba, baisu, kad neišsiluptų nagučių ar kojytės neišsisuktų bandydama atsikabinti doh.gif pati tai nenukirpsiu, reikia ko gero vežt pas veterinarą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2010 09 05, 21:45)
na man tai nebaisu, kad ji mane apdraskys. Bet pas mus problema, kad ji visur užsikabina su tais nagiukais-už kilimo, nagus į draskyklę galandama pakimba, už lovatiesės-ir sunkiai atkimba, baisu, kad neišsiluptų nagučių ar kojytės neišsisuktų bandydama atsikabinti  doh.gif  pati tai nenukirpsiu, reikia ko gero vežt pas veterinarą unsure.gif

tikrai nukirpsit pati, visiems sunkus pirmas kartas, savo mazylius katukus dar nesulaukus ne 6 savaiciu visiems nagelius apkarpiau
Svarbu nenukirpti per daug. Ten kur yra nagas skaidrus ji kirpt galima, kur prasideda rusvumas (nagas pilnas) jau nebe. Bet jei jums pirmas kartas nukirpkit tik pacius astriausius galiukus, nes ir jums ir katei bus sunku. O veliau kai prisipratinsit kate ir ismoksit pati, nustebsit, kokia tai lengva procedura. Svarbu pradeti mirksiukas.gif tik butinai nusipirkite spec zirklutes ir pirkite ne kinieciu gamybos (na man bent su tokiom naga pleso, o ne kerpa), geriau nusipirkit geresnes, juk ne vienam kartui ir ne vieniems metams perkate ax.gif Sekmes
Atsakyti
Mes dažniausia kirpdavom ryte, kai ji nusiteikusi miegui, vakare neįmanom per dūkimą būdavo pradžioje, o dabar jau bet kada galiu imti ir kirpti , kerpam kas porą savaitėlių, nagučius galandam tik į draskyklę ax.gif
Atsakyti
As siandien savo keliu menesiu pupai nagucius nukarpiau pirma karta blush2.gif bet kaikurie nagiukai susisluoksniavo... cia labai blogai? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, as savo aktei nagus karpau karta i savaite. auga jie kaip ant mieliu. okadangi baldai odiniai tai nesinori kad jais pereitu su savo nagais. kai as karpoau nagus ji tiesiog guli ant nugaros ir ,,kaifuoja". as dar su dilde padildziuoju kad butu tiesu ax.gif
Atsakyti