Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja forumo versija

Apie tuos būsimus naujos versijos pliusus gal reikėjo jau prieš pusmetį ar dar anksčiau informuot. Nes labai daug narių perbėgo bendrauti kitur, susikūrė grupes FB ar kituose forumuose. Neapsikentę visų SM kliurkų, kurios per tą laiką buvo. Aišku, nikai liko biggrin.gif Bo išsiregistruot tai negalima smile.gif

Retorinis klausimas, naują versiją ne tie patys kūrė, kas Swedbankui puslapį? Beveik viens prie vieno smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensis: 20 spalio 2016 - 13:38
QUOTE(Noa @ 2016 10 20, 13:31)
Kai yra Facebook, kuris suprantamas ir aiškus.

Betgi facebookas - ne forumas biggrin.gif Aišku, jei lankaisi tik "Bendraminčiuose", kur visos viena kitą pažįsta, tai ir facebookas tam tinka.

Iš pradžių irgi skeptiškai žiūrėjau į naują versiją, bet pasibandžius tikrai nematau jokios tragedijos, dėl ko reiktų grasinti išsiregistravimu biggrin.gif

Dar vienas iš pliusų, kad fotkės automatiškai susimažina.
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 10 20, 14:38)
Betgi facebookas - ne forumas biggrin.gif Aišku, jei lankaisi tik "Bendraminčiuose", kur visos viena kitą pažįsta, tai ir facebookas tam tinka.

Iš pradžių irgi skeptiškai žiūrėjau į naują versiją, bet pasibandžius tikrai nematau jokios tragedijos, dėl ko reiktų grasinti išsiregistravimu biggrin.gif

Dar vienas iš pliusų, kad fotkės automatiškai susimažina.

Aišku, jokia ne tragedija. Prie visko galima priprasti. Bet jau tokia vizualiai nepatraukli ta versija, kad oj smile.gif Kaip swedbankas, kartais norisi pinigus persimesti į kito banko sąskaitą vien tam, kad nematyt tos baisios oranžinės spalvos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monmorensis @ 2016 10 20, 14:40)
Aišku, jokia ne tragedija. Prie visko galima priprasti. Bet jau tokia vizualiai nepatraukli ta versija, kad oj smile.gif Kaip swedbankas, kartais norisi pinigus persimesti į kito banko sąskaitą vien tam, kad nematyt tos baisios oranžinės spalvos biggrin.gif

Čia yra skonio ir (dar labiau) įpratimo reikalas. Iškart po atnaujinimo vyrui pasiskundžiau, kad nepatogi nauja versija, tai jis pasakė: "Bent jau atrodo geriau" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pink Pepper @ 2016 10 20, 14:38)

Arčiau forumo. Ta prasme, jis pakeičia forumą, būtent bendrų interesų turintiems žmonėms. Tai jie pasidaro savo grupę ir ten toliau sau bendrauja. Aš ten jau 3jose tokios grupėse esu smile.gif Ir daugelis žmonių ten jau nebegrįžta į SM smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 20 spalio 2016 - 14:01

Pabandžiau naują versiją:

Įėjus į naują versiją, nematau užrašo Prisijungęs kaip****** (atsijungti), čia taip buvo patogu senoje versijoje, ypač jei kartais pasijungti ne prie savo kompo ar darbe. Dabar, kad atsijungti reiks eiti į savo profilį? Taip gali pamiršti ir atsijungti...

Pažymiu prie pageidavimų. 

Senoje versijoje atsidarius forumą iš karto matydavau visas savo Favorites temas ir kas ir kada parašė naują atsakymą, dabar spaudžiu Sekamos temos, bet turiu kiekvieną temą atsidaryti atskirai, kad pamatyčiau atsakymus, ar čia aš kažko nemoku?

Dar nepavyko perkelti visų mėgstamiausių temų iš senosios versijos į naują.  Tai tikrai bus padaryta. Šiuo metu naujoje versijoje prie mėgstamiausių temų rodo tik tas temas, kurias pradėjote sekti naujoje versijoje. 

Dabar minėtas mygtukas slepiasi VALDYMO SKYDE -> MANO SEKAMAS TURINYS. Aptarsim ir jei tik bus galimybė, bandysim iškelti ir į MENIU juostą, kad būtų galima, kaip ir senojoje versijoje, iškart jį spausti iš pagrindinio puslapio.

Bandžiau atsakyti temoje įkeldama nuorodą (senoje per http:// galima), dabar nerandu jokio langelio, taip pat negalėjau tiesiog atsakymų lange įklijuoti nuorodos.

Taip. Kol kas naujoje versijoje nuorodos neaktyvios (Man ir pačiai to labai trūksta), įkelti galima tik paveiksliukus per nuorodas.

Bus sutvarkyta. 

Paspaudžiau cituoti po žinute ir Greitas atsakymas ir Išsamus atsakymas, bet man nepavyko pacituoti posto nei vienu būdu.

Kai paspaudžiate CITUOTI apatiniame dešiniame puslapio kampe atsiranda langelis, kuriame rodo, kiek citatų pasirinkote. Kai nusprendžiate, kad citatų pakanka, spauskite PIRMYN ir būsite perkelta į atsakymo laukelį, kuriame rasite visas pasirinktas citatas.

citata2.jpg

Paspaudžiau Sekti temą, bet pamiršau nuimti varnelę, kad negauti pranešimo apie temos atnaujinimą, tai pagal jūsų paaiškinimą nuėmiau pranešimų siuntimą. Manau, kad daugelis pamirš nuimti varnelę ir gaus krūvą pranešimų, todėl siūlyčiau pradiniame variante žymėjimą be varnelės, o geriau pačiam uždėti varnelę, jei norima gauti pranešimus apie temos atnaujinimą.

Labai geras pastebėjimas. Padarysime, kad varnelė buvo uždedama paties vartotojo.

Norėčiau, kad fonas būtų ne baltas, o toks kaip įprasta SM, nes labai vargina akis ir sunkiai galima atskirti kur cituojamas tekstas, o kur ne.

Kol kas tai BETA versija. Fonus galėsite pasirinkti pagal savo poreikius, prie pasirinkimų bus ir senosios versijos fonas. 

Kol neaktyvuos fonų pasirinkimo galimybės, padarysime ryškesnius atskyrimus tarp žinučių. 

Nerodo mano avataro, prie avatarų nematau užrašo ar narys šiuo metu prisijungęs. Pranešimų gaviklis irgi nelabai patogus, kažkaip viskas labai išdidinta.
Draugai--> Mano draugai irgi tuščias.

Pasitikrinkit avatarą. Dabar turėtų rodyti.

Naujoje versijoje yra išjungta funkcija Rodyti prisijungusius narius, todėl ir po avatarais nerodo, ar narys prisijungęs. Jums atrodo, kad tai būtina funkcija? 

Pranešimų gaviklis toks, nes dabar žinutėmis galima bendrauti iškart su kelias nariais. Kas konkrečiai atrodo nepatogu jame?

Senoje versijoje nėra funkcijos DRAUGAI. Todėl, kol nesusikursite draugų sąrašo naujoje versijoje, tol ši skiltis bus tuščia.

Manau, kad labai reikia temos, kuri parodytų kelią daugeliui veiksmų naujoje versijoje, o šiaip tai audžiu mintį, kad gal bus paskelbta bent prieš mėnesį, nuo kada jau sena versija nebeveiks ir spėsiu išsiregistruoti.... : )
Ups..., paskaičiau, kad išsiregistruoti bus galima tik jau naujoje SM versijoje...

Naujoje versijoje jūsų įkelta nuoroda man neaktyvi, o senoje versijoje man atsidaro pradinis forumo psl, bet aš ten temos apie Sekamas temas nerandu.

Tokios temos yra naujoje versijoje DUK skyrelyje - http://www.supermama...dami-klausimai/

Padarysime dar mini video filmukus, kad būtų aiškiau ir vaizdingiau.

Taip, išregistravimas kol kas neįmanomas dėl techninių priežasčių. Tačiau naujame forume (kai jau bus atsisakyta senojo), bus galimybė išsiregistruoti pačiam.

Mano įkelta nuoroda į DUK skyrelį naujoje versijoje, senoje versijoje šis skyrelis neprieinamas. 

Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 10 20, 15:00)
Arčiau forumo. Ta prasme, jis pakeičia forumą, būtent bendrų interesų turintiems žmonėms. Tai jie pasidaro savo grupę ir ten toliau sau bendrauja. Aš ten jau 3jose tokios grupėse esu smile.gif Ir daugelis žmonių ten jau nebegrįžta į SM smile.gif

Jo, ir bijai tada dėl ko nors rimčiau pasiginčyt, nes gi visi visus pažįsta, įsižeis paskui biggrin.gif Man tai niekad facebookas nepatiko. Forume žmonės gali anonimiškai kad ir į "Kertelę sielai" parašyt, o facebooke? Nesuprasiu niekad to lyginimo. P.S. Ne visi žmonės, kur dalyvauja tose pačiose temose, yra bendraminčiai (labai geras pavyzdys - "dienos aktualijų" tema, tema apie rinkimus ir t.t.). Ne visi nori, kad ten kažkoks ale bendramintis žinotų jo vardą ir pavardę ar dar daugiau. Taip kad facebookas niekada neatstos forumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pink Pepper: 20 spalio 2016 - 14:31

Labas rytas 4u.gifPrašau išsamiai paaiškinti kaip kelti foto.Nes man per radikal.ru nebeišeina .O ir šiaip nauja versija, visiškai jokia, makalynė kažkokia.
Prisijungiant prašė slaptažodžio,kurį aš jau 100 metų kaip pamiršus.Gal būtų galima ir naujoje versijoje jungtis automatiškai kaip senojoje?

Kaip naujoje versijoje įkelti nuotraukas yra aprašyta šioje temoje -> http://www.supermama...imas-i-zinutes/

Jeigu dar kils klausimų, klauskite. 

Jeigu neatsijungsite uždarydami forumą, tai kito prisijungimo metu turėtų prijungti automatiškai. Neprijungė? 

Atsakyti

Svetima ta nauja versija topsecret.gifSenoji kaip tikrai kaip namuose pas mamą, viską žinai, viskas sava, miela, įprasta, kur dar norisi sugrįžti, nors užsuki ir ne taip dažnai. O nauja versija ir yra nauja. Kvepianti dažais, bet jau ne sava, nauja ir svetima. Tad ar tikrai reikėjo, vertėjo kurti naują? Gal geriau buvo senojoje kažkiek atsinaujinti su naujomis galimybėmis ir funkcijomis, o ne kurti visko naujai? Čia kaip ir senus gerus namus: tobulini, patvarkai, bet negriauni sienų, nes sugriovus ir atstačius bus jau visai kiti namai.

Prisimenu prieš kokius 8 metus viename forume taip pat padarė tokį kapitalinį remontą, ko pasekoje daugelis buvusių narių persikėlė į kitus forumus, tame tarpe ir SM. Ką tik pasižiūrėjau tą forumą. Prie puslapio yra jis, bet realiai "negyvas" visai, nemažai temų, kurios buvo sukurtos moderatorių perkeliant, taip ir liko su 0 žinučių jose. Negi ir SM moderatoriai/administratoriai nori tokio SM likmo?

Visa esmė tame, kad senoji versija tapo nepalaikoma/neaptarnaujama iš techninės pusės, todėl jei būtume pasirinkę variantą - tobulinti senąją diegiant naujas galimybes, tai vieną gražią dieną senoji versija būtų buvusi staiga pakeista į visiškai kitokį forumą. 

Mes nutarėme, kad  reikia pereinamojo laikotarpio. Todėl ir darėme naują versiją susietą su senąją ir vienu metu abi funkcionuojančias. Naujojo forumo platforma yra tokia pati kaip senojo, tik naujesnė ir techniškai aptarnaujama/palaikoma, o dizainas, kaip minėjau, keisis, nes tai kol kas BETA versija. 

Atsakyti

Pritariu. Pav. mama.lt, na naujoviškas, bet ... numiręs forumas. Kodėl? SM ir buvo tuo išskirtinis, kad kitoks, paprastas, lengvas, aiškus. Gal ir senoviškas kai kas sako, bet matyt vistiek traukė dalyvius. Reikėjo pataisyti seną variantą, įdėti pakeitimų, naujovių, bet formą palikti tą pačią. Metus laiko vargo, o padarė nesąmonę. smile.gif

Aukščiau žinutėje paaiškinau, kodėl negalėjome taisyti senojo varianto. 

Atsakyti

Kodel tiek sena, tiek nauja versija sunkiai kraunasi? Zinutes kitam nariui sunku issiusti, buna taip, kad ir issiustas sau gaunu.

Atsiprašome už nepatogumus. Šiandien tikrai galimi forumo darbo sutrikimai dėl to, kad tvarkomi serveriai. 

Atsakyti
QUOTE(Svajūnė @ 2016 10 20, 15:26)
o dizainas, kaip minėjau, keisis, nes tai kol kas BETA versija. </p>

tai keista tada, kad dabar prašote vertinimo. Koks vertinimas tada, jei viskas dar keisis biggrin.gif
Atsakyti