Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja forumo versija

QUOTE(Almost. @ 2016 12 15, 09:42)
mane tik stebina, kad tikrai žmonės nesuvokia, dėl kokių priežasčių atsisakoma senosios versijos ir taip priešiškai nusiteikę prieš naujoves, kad net nepabando jų prisijaukinti..

Senosios versijos atsisakoma, nes matyt reikia ispresti kai kurias problemas. Bet jas sprendzia lietuviu programeriai kurie jau pagarseje savo nesugebejimu kurti projektus. Jie gerai dirba pas kazka koderiais, bet kai tokie pradeda siulyti pilnus sprendimus -gaunasi pasigailetini variantai.

Siaip tai tokie portalai susideda is duomenu (SQL duomenu bazes kurios nematote), kodu darbui su ta SQL baze, bei grafikos iri elementuu isdestymo, iskaitant bendra struktura.

SIuo metu kaip matome tais paciais duomenimis naudojasi abi versijos.

Kas liko tai, gal but kodus, kurie parasyti naujai versijai, perkelti i sena grafini pavidala su sena struktura. Ir net butu galima palikti abu "web skinus", lygiai kaip galima pasirinkti skinus programelems, kur skiriasi tik isdestymas ir isvaizda.

Bet cia isijungia rytietiskas azijietiskas mentalitetas. Kazkokie programuotojai, kurie nieko nezino apie patoguma, vizuali grozi, ergonomika - mano, zino geriau ir spjauna i naudotojus. Teko naudotis, kai kuriu LT -LVkompaniju produkatais ta pati problema: muzikai kurie moka kodinti, bet nesupranta, kaip kurti patogu malonu interfeisa - diktuoja salygas.

Kaitaliojimas visuomet sukelia neigiamas reakcijas. Net jei jis pozityvus.
Tegu.
Galima juk gyvent ir be SM.
Atsakyti

Aciu, isgirdote musu prasymus, kad pasipaudus sirdute, atsidaro temos ir rodo, kelinta valanda, siandien ar vakar buvo parasytas atsakymas. Aciu. :)

Atsakyti

Dar vienas klausimas: pridėjus 2 citatas,o vėliau persigalvojus rašyti - vienos citatos jau neįmanoma panaikinti, ar aš nemoku? :hmm:​ 

Atsakyti

Dar vienas klausimas: pridėjus 2 citatas,o vėliau persigalvojus rašyti - vienos citatos jau neįmanoma panaikinti, ar aš nemoku? :hmm:​ 

Galima paprasčiausiai ištrinti nereikalingą. Jei pažymi citatą ir du kartus paspaudi Backspace  mygtuką ištrina visą citatą.

Man dar toks klausimas - dabar atsirado funkcija "patinka" prie žinutės. Tai gal planuojate padaryti galimybę, kad galėčiau pamatyti, tai ką paspaudžiau, kaip patinkantį? Na kaip būna tarkim nuotraukų  albumuose ar mezgėjų puslapyje Ravelry - kur gali pamatyti viską, ką pasižymėjai širdute. Kadangi Facebook'o neturiu, tai nežinau, gal ten like funkcija turi kitokią prasmę ir čia padaryta pagal ją.

Bet kai nueinu į  "mano mėgstamas ir sekamas turinys", matau, kad yra suskirstymas "pagal turinio tipą: visas, sekamas, mėgstamas". Tai čia ir tikėčiausia, kad būtų paspaudus "sekamas" matyčiau sekamas temas, o paspaudus "mėgstamas", matyčiau tai, ką pažymėjau "patinka", bet dabar sekamas temas rodo "mėgstamas", o "sekamas" yra iš vis tuščias. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 21 gruodžio 2016 - 08:16

Galima paprasčiausiai ištrinti nereikalingą. Jei pažymi citatą ir du kartus paspaudi Backspace  mygtuką ištrina visą citatą.

Na čia pavyko, bet kitoje temoje rašant pats tekstas išsitrynė, o pilkas fonas liko ir jo niekaip neišėjo panaikinti  :hmm:​ 

Atsakyti

Kaip įsikelti temą į favoritus naujoje versijoje? Nenoriu visų temų pranešimus gauti į el. paštą.

Atsakyti

kai paspaudžiant ant širdutės, nuimkit varnelę nuo "Gauti pranešimus"

Atsakyti

1. Naujoje versijoje nerandu įrankių juostoje Nariai, kaip surasti SM narį ?
2. Nerandu dar ir Peržiūrėti naujas žinutes.
3. Bandžiau naujoje versijoje peržiūrėti naujus atsakymus per Mano sekamas turinys. Atsidarė mano sekamos (favorites) temos, bet negaliu suprasti kada paskutinė žinutė parašyta, rašo narės vardą, kuri parašė paskutinę žinutę, o datą rašo, kada sukurta tema, koks man įdomumas kada ta tema sukurta, man norisi matyti dar neatidarius temos, kada narė parašė paskutinę žinutę.
3. Senoje temoje buvo labai aiškus Favorites temų suskirstymas į du langus:
Viršutinis langas: Naujos žinutės jūsų Favorites temose
Apatinis langas: Jūsų Favorites temose naujų žinučių nėra
Įkeliu pvz, kaip viskas yra kompaktiška ir patogu dabartinėje versijoje ir kaip viskas ištempta naujoje versijoje.
211f2815fd7a7e949e0c523b06683592787.jpg
924b0b28ec722250b2a1c95c5675cd5b971.jpg
Senoje versijoje nepavyko cituoti dviejų žinučių iš karto, tad teko kopijuoti po vieną : )
Nesuprantu kuo skiriasi Sekamos temos nuo Mėgstamų temų?

Ačiū 4u.gif

Labai atsiprašau, pasižymėjau Jūsų pranešimą, bet kažkaip sugebėjau praleisti ir neatsakiau. :blush-anim-cl:  Dar kartą atsiprašau.  :4u:

1. Spauskite PAIEŠKA  pasirinkite NARIAI ir įrašykite ieškomo nario slapyvardį

nario_paieska.jpg

Ir  rinkitės iš sąrašo, kuris narys Jums reikalingas

nario_paieska2.jpg

2. Šios funkcijos nėra. Įtraukiau į pageidavimų sąrašą.  :4u:

3. Sutvarkėm. Dabar žemiau MĖGSTAMOS temos pavadinimo rasite tokią informaciją: paskutinę žinutę parašiusio nario nicką, paskutinės žinutės parašymo datą ir laiką bei skyrelio pavadinimą, kuriame yra MĖGSTAMIAUSIA tema. 

sekami.jpg

4. Kadangi naujoje versijoje daugiau galimybių SEKAMŲ temų skiltyje, tai ir išdėstymas kitoks. Kad būtų patogiau peržiūrėti temas, kuriose yra neskaitytų pasisakymų, planuojame padaryti tokių temų išskyrimą. Ar to pakaktų? Ar reikėtų dar skirstymo pagal forumus? 

Ir dabar senoje versijoje nepavyksta cituoti kelių žinučių? 

MĖGSTAMIAUSIOS temos - tai temos, kurias sekate forume. Senoje versijoje atitinka FAVORITES.

SEKAMOS temos - tai temos, kurias sekate forume ir dar papildomai gaunate pranešimus į savo registracijos el. pašto dėžutę apie naujus pasisakymus temoje. Senoje versijoje atitikmuo - PRENUMERUOJAMOS temos. 

Atsakyti

Dar pridėsiu savo pastebėjimą:

- dabartinėje versijoje norėdama cituoti, aš cituojamą žinutę galėdavau iškirpti ir įkelti atsakymo lange kur noriu, naujoje versijoje  to nesugebu.

Senoje versijoje man neatsidaro tema Nauja forumo versija, tad turėjau eiti į Naują versiją, kad galėčiau perskaityti ir parašyti..

Per visą temos psl tas ilgiausias važiavimas su pele žemyn.., nu ką aš žinau...gal taip turi būti :)

p.s. bandžiau ir Ctrl - paspausti, galvojau, gal patrumpės, truputį patrumpėjo, ale tada ir iš šonų susiaurėjo :D

:4u:

Ir dabar galima, tik reikia kopijuoti visą žinutę (su jos "rėmais") ir ją įkelti norimoje vietoje. Man, kaip vartotojai, tai irgi nelabai patogu, nes ne visada pavyksta tiksliai pasižymėti žinutės rėmus, todėl paprašiau programuotojo, kad pagal galimybes supaprastintų šį dalyką. 

Kokį užrašą matote, kai bandote įeiti į temą? Į šią temą turi būti galima įeiti tiek iš senos, tiek iš naujos versijos. Jei vis dar nepavyksta iš senos versijos pasiekti šią temą, parašykite man asmeninę žinutę. Tikrinsim konkrečiai Jūsų profilį ir ieškosim priežasties. 

Paprašiau programuotojo padaryti galimybę pasirinkti rodomų žinučių skaičių puslapyje, kaip yra senojoje versijoje. Ar Jūs ne apie tai kalbate? 

Atsakyti

Dar vienas klausimėlis: kiek tų šypsenėlių galima panaudoti vienoje žinutėje? Aš kartais "pasireiškiu" ilgais posmais ir su daug emocijų intarpų, tai vis gaunu nutrint kažkiek šypsenėlių, kad paskelbtų žinutę. Gal kažkur galima kokią pastabą parašyti, kad "leidžiamas skaičius šypsenėlių yra...." arba iš viso nuimt šitą apribojimą?  :hmm:

Padarėme, kad šypsenėlių skaičių nebūtų ribojamas.   :)​ 

Atsakyti

kai paspaudi širdutę ir atsidaro visos sekamos temos, trūksta datos, kada buvo parašyta dalyvio paskutine žinute. 

Ir dar, kai paspaudi prie šiukslinės rodyklę, ten ir reikia parašyti datą, kada parašė paskutinį pranešimą.  :)

Pirmąją dalį - sutvarkėme. Dabar rodo paskutinio pranešimo datą po temos pavadinimu

sekami.jpg

Dėl antros pastabos dalies - datos reiktų tik prie skilties Paskutinis pranešimas? Ar ir prie Pirmasis pranešimas bei Pirmasis neskaitytas pranešimas?  :hmm:​ 

Atsakyti

Bet jei visi būtų pasilikę senojoje versijoje, kol ta naujoji bus sukurta, tai nebūtų nei kam pastabų išreikšt kas negerai, tuo labiau, kad į jas atsižvelgiama. O pabaigus kurti, jei kas ir nepatiks, gal jau sunkiau bus taisyti ir tada teks taikytis su tuo nepatogumu.

Iš trūkumų - dar nėra nuorodų su savais pavadinimais - na, kaip senojoje versijoje buvo, kad įkeli nuorodą, tada tekstą kokį nori, kad matytų forume, o paspaudus ant to teksto paskui atidaro nuorodos puslapį. Arba aš nežinau kur ieškoti.

Dar žinau, kad kai kam iš telefonų naujoji versija neveikia, bet ne visiems.

Stengiamės, kad forumu būtų patogu naudotis. Ir esame be galo dėkingi už visas pastabas ir išsakytus pageidavimus  :4u: 

Tai tikrai bus sutvarkyta, kai tvarkysime teksto formatavimo galimybes. 

Labai prašau, paraginkite tuos, kuriems nepavyksta telefonu naudotis nauja versija, parašyti el. adresu vaida@supermama.lt arba man asmeninę žinutę. Dėkoju! :4u:  

Atsakyti