Įkraunama...
Įkraunama...

Kanarų salos - vieta, kur žiemą šilta

QUOTE(keistuole @ 2016 12 20, 00:34)
supratau, iki alpinistės man dar toli smile.gif
tiesiog mėgstu daug visur vaikščioti
o šiuo atveju noriu vaikams kuo daugiau parodyt, kol dar kažkiek galiu finansiškai ir fiziškai ir jie dar su manim keliauja smile.gif
Papildyta:
paskaičius ir aš tą patį pagalvojau, kad gal jau geriau 2 skrydžiai po 3 val, nei
vairuot į Varšuvą ir dar paskui 6 val skristi ir dar greičiausiai nakvot varšuvoj grįžtant, nes kiek pamenu parskrendi vėlai ir naktį po to dar tiek vairuot ne itin saugu
įtariu ir finansiškai tas ant to išeina, o laiko tai ir daugiau susigaišta, nepaisant to, kad skrydis tiesoginis

Ir dar iš Waršuvos skrydis -ryte, o grižti -vakare, tai jei ne nakvot Waršuvoj, tai nakti pirmin ir atgal vairuoji, o žiema, dar žinant Lenkijos kelius blink.gif
P.S Ne į temą - keistuole, kaip jus su tokia komanda susitvarkot per tolimas keliones smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėja2: 19 gruodžio 2016 - 23:03
Na skridau ir taip ir taip, tai turiu pasakyti abiem atvejais laaabai sunku pasiekti Tenerife..... Lenkijos keliai dabar labai geri ir is Lietuvos ivaziavus tikrai pasijaute skirtumas, kai nakti barstytuvai pilnu tempu dirbo, o Lietuvoje per plikledi vaziavome...... kadangi mes ne vilnieciai, tai oro uostas mums ir Lietuvoje pasiekiamas tik iveikus apie 200 km, Anglijoje irgi tas laukimas, kai net atsiseti nebuvo kur, kadangi laukianciu kruvos o suoliuku tik keleta nebuvo lengviau..... dar buvo baime, kad kazkoki reisa paims ir nukels, kad snygis ir leisimes kitame oro uoste irpan., dabar baime buvo davaziuosim tokiu keliu ar ne.... zinokit analogiska tiek cia tiek ten.... galetu vis tik ta tiesiogini skrydi ryanair jau apmastyti, nes puse lektuvo tai lietuvaiciai skrido, reiskia ta kryptis idomi. Ir del nakvynes Lenkijoje, nuvaziavome nakti, buvo sunku, bet kelias tuscias, gryzti nakvojome, ismiegojome ir vaziavome jau su kruva kitu auto, tai kai pataikai kur vilktis uodegoje tai ........ nu geresnio varianto nera, bet zinant kokie atsotogu ispudziai po metu ir vel dairaisi kaip pasiekti ta sala..
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2016 12 19, 21:43)
Nakvojome ant Teidės, nes norėjome aplankyti ir Las Canadas, ir Teidę su viršūne. Keliaujant su visuomeniniu tarnsportu per vieną dieną visko aprėpti buvo neįmanoma. Važinėjimams dvi dienas nenorėjome gaišti laiko, o ir kainavę būtų nemažai. Aišku, jei nebūtume radę trobelės, turbūt būtume dvi dienas važinėję prie Teidės, vieną dieną skirę viršūnei, kitą -apačiai. Bet kad jau radom avantiūrai vietą, tai nusprendėm išmėginti nakvyne kalnų trobelėje ir išgirtą atrakciją - saulėtekį viršūnėje sutikti. Deja, su saulėtekiu viršūnėje nepasisekė, bet jis puikus ir nuo šlaito buvo.


Linole, o kas tame Las Canadas?
Vienai dienai neturiu planų tai mąstau, kur geriausiai būtų pasiduot
Ir labai smagu, kad aprašot savo keliones ir duodat kitiems paskaityt, jau kelinti metai pasinaudoju jūsų informacija 4u.gif Atradau, koks gėris jūsų reportažai, dar kai į Zakopanę važiavom.





Vėja2, noriu keliaut, tai ir susitvarkau smile.gif O šiaip tai čia bus pirmas skrydis su persėdimu, iki šiol skrisdavom tik vienu lėktuvu, tai paburbėdavo, kad ausis skauda ir viskas. Man beje ir pačiai žiauriai užgula ausis ir kartais gerokai reikia laiko, kol atleidžia.
Atsakyti
Man ypatingo įspūdžio Loro parkas nepaliko, nežinau tikėjausi daugiau gyvūnų, kad gražu - tai taip, viskas aukštam lygyje, gražesniam nesu buvus biggrin.gif .
Bet galvojau, kad tik man, ir labai nustebau paklausus septynmečio, kur norėtų Tenerifėj kitą kartą nuskridus - į Loro parką ar per Maską, ir atsakė - per Maską biggrin.gif . Man asmeniškai tikrai labiau įspūdį palieka gamtos grožis.

Vieną dieną irgi neturėjom ką veikti, tai aplankėm Abama paplūdimį - tikrai super, rekomenduoju, ir nuo Adeje gal apie 20 km.
vartotojo įkelta nuotrauka

O valgyt kelis kartus važiavom į El Cordero, kanarietiškas restoranas bananų plantacijoj smile.gif. Bet ten porcijos grill mėsos, tai kažkoks kosmosas, skirta 2 - manau 4 tikrai pavalgytų.
Belekokio didumo, žmonių ir belekiek, bet aptarnauja tikrai greitai, yra netoli oro uosto pietinio
https://www.tripadvi...ry_Islands.html
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2016 12 20, 09:08)
Linole, o kas tame Las Canadas?
Vienai dienai neturiu planų tai mąstau, kur geriausiai būtų pasiduot
Ir labai smagu, kad aprašot savo keliones ir duodat kitiems paskaityt, jau kelinti metai pasinaudoju jūsų informacija  4u.gif  Atradau, koks gėris jūsų reportažai, dar kai į Zakopanę važiavom.


Ačiū. 4u.gif Man jūsų šeima ir požiūris į pasaulį susižavėjimą kelia. 4u.gif Galvoju, kad jums tiktų ir patiktų ta nakvynės ant Teidės idėja.

Kas yra las Canadas (del Teide), moksliškai ir tiksliai jums dabar neatsakysiu, bet bent jau Sunflower gide tuo pavadinimu buvo pristatoma teritorija esanti Teidės papėdėje. Mums labai patiko neilga žiedinė trasa Rogues Garcia. Vietomis yra statokų lipimų, bet žinant jūsų žygius po Tatrus, pvz., tai manau, kad ji jums įveikiama.

Taip pat yra vieta, kur neva buvo filmuoti "Žvaigždių karai". Aš ten nebuvusi, nes su autobusais nelabai įmanoma, mes kažką tokio matėme eidamos link Sanatorium kaimo. Bet man atrodo, kad Elvita ar JM yra čia, sm, aprašiusi pasakojimą apie važinėjimą po juos. Pavasarį, kokią gegužę, kai žydi Taginaste rojo, verta dėmesio trasa, esanti prie Portinelo. Nes ten būna daug žydinčių augalų (vietinio CS nario rekomendacijos).

Man labai patiktų tas takelis pėsčiomis nuo keltuvo iki Parador centro ir viešbučio. Bet čia norint pasivaikščioti ir turint daug laiko.

Tas pats mano minėtas vietinis rekomendavo kopimą į Guajara kalną. Bet mes labai greitai atmetėme tą idėją dėl laiko stokos. Tiesa, Sunflower gidas rašė, kad šis lipimas būtų statokas. Statokai kalnas ir atrodė, tai reiktų tikrai pasidomėti prieš nusprendžiant. Nors lyg kažkas lipo į jį ir iš SM. (Ne Linosa kartais?)

Tuomet gal ir maišau, bet ar ne Elvita ar JM kažkur ėjo link Montana Blanca. Žodžiu, toje plokštumoje yra ką veikti.

Manau, su automobiliu tikrai galima per dieną ir Rogues Garcia apeiti, ir į Teidę pakilti ir išlaipioti ją viršuje.

Dar rekomenduoju Arenas negras - Juoduosius smėlynus aplink Montana Negra kalną. Man tai buvo kelionės atradimas. wub.gif Bet čia jau būtų ne prie Teidės.
Atsakyti
Ačiū labai, Linole, tiek visko prirašėt, pasižiūrinėsiu kas kaip ir kur

O kur to Arenas negras ieškot?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2016 12 20, 11:10)
Ačiū labai, Linole, tiek visko prirašėt, pasižiūrinėsiu kas kaip ir kur

O kur to Arenas negras ieškot?


Arenas Negras netoli Erjos yra.

Čia kiek aprašyta yra. Pačioje apačioje.

Kai sau rinkausi info, Todotenerife geras tinklapis buvo, su visomis trasomis, bet šiandien man jis neveikia normaliai.

Tik mes ėjome ne žiedine trasa, o pradėjome nuo kelio prie koplyčios netoli La Montaneta, kur atsišakoja kelias į kempingą prie Arenas Negras, o grįžome į San Jose de los Llanos kaimą. Ten įvairiai galima eiti. Trasa lengva. Tik šalta gali būti, turėkite omenyje.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2016 12 19, 20:16)
dėl Loro parko kaip ir buvau jau apsisprendus, dvejojau tik dėl siamo, nes
6 gaunas labai daug

ir vis tik būsim vasario mėn, tai gal ir nebus labai baisiai karšta ir tam vandens parke tada vėsoka

Papildyta:
o kodėl jūs nakvojote trobelėj, kad ryt jau būti ten?
nes kaip suprantu ten per dieną viskas apeinama, juk kaip suprantu net ir tas maršrutas kur su leidimu ilgiau kaip val ntrunka?

Mes kova siam buvom.tai zinokit tikrai ner labai malonu.kai islipi slapia iskart norisi i ranksluosty suktis.o ir i vandeny nemalonu lipti...nepalyginsi tikrai su vasara.
Atsakyti
QUOTE(DijaDeima @ 2016 12 20, 14:03)
Mes kova siam buvom.tai zinokit tikrai ner labai malonu.kai islipi slapia iskart norisi i ranksluosty suktis.o ir i vandeny nemalonu lipti...nepalyginsi tikrai su vasara.

Kokia kaina įėjimas?
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2016 12 19, 16:24)
tik susiziurekite ant bilieto raso kad pakilus su keltuvu galima buti tik viena valanda , tai jeigu ten dar kopsit gal tik i viena puse turit pirkti, o tada gryztant jau virsuje nusipirkti, nes per valanda ten niekaip nesusisuksit

Kai pirkom bilietus, vyras klausė, kiek mes turim laiko viršuje. Mums sakė, kad kiek norim, tiek galim būti. Mes pakilom keltuvu, per valandą nuėjom dešinėn pusėn iki galo iki keltuvų. Ten atsisėdom užvalgyt, atsigert ir sutikom lietuvaičius, kurie nugąsdino, kad turim tik valandą iš viso, o mes dar žadam eit kažkur biggrin.gif ant bilieto tikrai rašo, kad bilietas tik valandai. Na mes pažiūrėjom, kad bet kokiu atveju jau užtrukom ir reiks naujus bilietus pirkt, tai išėjom kairėn pusėn pasižvalgyt. trukom dar valandą. Atėjom prie keltuvų, o ten tik pažiūrėjo, kad bilietai rankoj, niekas jokių laikų netikrino smile.gif

QUOTE(I.Elija @ 2016 12 19, 16:44)
Ir apsirenkit,nes apacioj +26, o teidej -1 arba -3, ir dar toks vejas kad plaukus plesia.Taip kad kapisonai butini.

Spalio pirmom dienoj 9 val ryto temperatūra papėdėj prie keltuvų buvo apie +20, tai mes į kuprinę striukes, megztukus ant savęs ir į viršų. O ten netgi man laaabai bijančiai šalčio megztuko tik pradžioj reikėjo, po to ir tą nusirengiau ax.gif gal mes taip pataikėm, bet tikrai nebuvo temperatūrų skirtumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 12 20, 12:51)
Kokia kaina įėjimas?

žinokit nepamenu,kažkur temoj lyg buvau nuorodą dėjus,pirkom internetu,tai dar davė kiekvienam žmogui po 5eu.maistui kuponą.
Atsakyti
QUOTE(DijaDeima @ 2016 12 20, 13:03)
Mes kova siam buvom.tai zinokit tikrai ner labai malonu.kai islipi slapia iskart norisi i ranksluosty suktis.o ir i vandeny nemalonu lipti...nepalyginsi tikrai su vasara.


tai va, kad mes kai Ventspily buvom ir šilumos tebuvo šiaip sau, tai geriausia vieta buvo šilta burbulinė vonia.
Tik ten kaina žymiai draugiškesnė, bet aišku parkas ne kažką, bet kai būni pirmą kartą, tai visai nieko
Atsakyti