Atiduosiu duoklę ir aš. Keliavau su drauge į Gran Kanariją, savarankiškai, man tokia informacija būtų buvusi labai naudinga - gal bus naudinga ir kam nors iš skaitančių.
Skrydžiai. Bilietų ieškojau pati, žiūrėjau ir per visokias rezervavimo sistemas, tačiau perku visada tiesiogiai, nes taip gaunasi pigiau. IR pernai į Fuertoventurą, ir šiemet į Gran Kanariją skridom per Barseloną. Vieną parą sąmoningai pasirinkom pabūti Barselonoj, nors skrydis yra labai patogiai ir tą pačią dieną. Atgal naktį praleidom oro uoste. Sudėtinga, bet susiradom vieną salę, kur kėdės be ranktūrių ir netgi pavyko normaliai pamiegoti. Bilietų kaina vienam žmogui 148 EUR, visuį skridom su Ryanair. Tiesa, bilietus pirkau gal mėnesį iki skrydžio.
Mašina. Turbūt geriausia mašinos nuomos patirtis. Top Car AutoReisen. 9 paros su visiškai pilnu draudimu (padangos, raktai ir pan.) - 143 EUR. Jokių eilių (pasiėmėm per kokias 10 min) jokių įšaldymų kreditkėj, gražinom oro uoste, raktelius įmetėm į specialią dėžutę.
Nakvynės. Sunkiausia dalis buvo išsirinkti, kur gyventi. Mes rinkomės dvi vietas. Viena buvo tarp San Augustino ir Playa del Ingles. Šitą susiradom per aibnb. Butas per du aukštus, su kiemeliu, skalbianke, indaplove ir visais įmanomais virtuvės atributais. Iki jūros gal 10 min. pėstute. Šiaip ta vieta man labai patiko - nes paplūdimys didžiulis ir smėlėtas. Valgyti eidavom į Playa del Ingles, vieną kartą į San Augustin. Mes mėgstam vaikščioti, tai atstumai ne kliūtis. Buvom paplūdimiu ir iki Meloneras miestelio nuėjusios. O kur dar įspūdingos Maspalomas kopos! Kitą kartą rinkčiausi gyventi ten pat, bet ieškočiau pirmoje eilėje prie jūros. Playa del Ingles man labai nepatiko - tokia Basanavičiaus gatvė. Beje, labai daug gėjų toje zonoje, net atskiri barai su vėliavom yra - jei kas turit problemų dėl to, tai turėkit omeny
Kitą vietą gyventi pasirinkom Puerto de Mogan. BUvau rezervavusi per Bookingą ir Puerto Rico, su galimybe atšaukti, bet kai pravažiavom pro jį, labai nepatiko, tai ir atšaukėm.
Puerto de Mogan labai gražus miestelis, su labai nekokiu paplūdimiu (toks mažas prigrūstas miesto paplūdimys, nei bangų, nei erdvės). Bookingas duoda labai mažai pasirinkimų Puerto de Mogan, bet ten tikrai labai daug privačių nuomotojų, kurie nesiskelbia jokiuose airbnb ar panašiuose puslapiuose. Kadangi mes dar turėjom porą dienų atšaukti savo rezervuotą apartamentų viešbutį, paguglinusi radau tokį puslapį, kur sudėta daug privačių nuomotojų. Išsiunčiau 12 užklausų el. paštu, gavau gal 7 pasiūlymus. Kaina 60-100 EUR už naktį. Reikia turėti omeny, kad man reikėjo už 4 dienų gyventi, tai sakyčiau, kad visai neblogas rezultatas. Deja, labai apmaudžiai pražiopsojom bookingo rezervacijos atšaukimą, ir teko gyventi apartmentų viešbutyje už 134 EUR/parą. Va čia galima pasižiūrėti tų privačių nuomotojų ir parašyti jiems:
http://www.puerto-de...commodation.php