Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

BRAZIL nuošidžiai džiaugiuosi tavo rezultatais. Kaip smagu skaityti geras žinias.

Ogiene, [I]tavo situacija identiška manajai , irgi su cistos diagnoze pravaikščiojau metus laiko. Dabar jau trys savaites po operacijos. Nebijok , jeigu tirpsta krūtis ir pažastis ( man dėl to labai neramu buvo) po kiek laiko viskas mažėja. O tu parašyk ir kitus savo biopsijos duomenis, nes pagal HER 2(+1) , dar nieko negalima spręsti. Labai svarbu ar Estrogenams (ER) ir progesteronui (PR ) jautrus. Ir dar svarbu kokio dydžio navikasi, Ir raidelė G, kiek skaičiukų turi. Pagal tai nustato naviko tipą.

CoCoNut , gal tavo mamytei tik pas mamologą po pusės metų atvykti. O onkologas prižiūrės kas 3 mėnesius. Nes man tai taip Klinikose onkologė sakė. Pirmus metus pas onkologą , kas 3 mėn.

Undzinka, kaip baltai tau pavydžiu pasivaiksčiojimo prie jūros. Oi, kaip smagu bus pakeisti aplinką. smile.gif
Atsakyti

Gali būti ir taip, kad pas onkologą kas 3 mėnesius. Mes galvojom, kad galim rinktis, pas kurį daktarą eiti apžiūrai, nes juk esmė yra tyrimai, kuriuos gydytojas paskiria ir vėliau pasižiūri rezultatus. Žiūrėsim, ką sakys onkologas, užregistravau mamą spalio pradžiai :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *CoCoNuT*: 13 rugsėjo 2017 - 14:38
Pas mane invazine duktaline karcinoma G2 . Estrogen ir progesteronų receptoriai stiprus nusidažymas 95% ☹
Mitozių 3/10 DPRL .
Pati operacija daktaras sakė nesudetinga , rašo augliukas 1,6 cm
Atsakyti
Ogiene ,2017 09 13, 16:19]
Pas mane invazine duktaline karcinoma G2 . Estrogen ir progesteronų receptoriai stiprus nusidažymas 95% ☹
Mitozių 3/10 DPRL .

Pas mane, lygiai tokia pati situacija. Toks pats mitozių skaičius . Mano augliukas po MRT atrodė 1,5 cm. Po opreracijos rado , kad 1,7 cm. Dabar tau reikia laukti, koks bus Ki67 procentas . Jeigu mažiau , kaip 14 proc. nereikės chemoterapijos. O gal tu jau žinai po biopsijos Ki67 procentą. Čia visas merginas klausinėjau , kiek pas jas Ki67. Vis tikėjau optimistiniu variantu.
Kažkodėl dabar man taip atrodo, kad kuo mažiau mitozių , tuo labiau gydytojai per echoskopą neatskiria piktybinio darinio, nuo gerybinio. Pravaikštom besitikrindamos šitiek laiko. Man iki 2 stadijos trūko 3 mm. O tai kiek dar moterų po šitokių patikrinimų išeina su klaidingom diagnozėm. Kažkaip čia visai jau nuėjau į negatyvą. ax.gif
Geros tau sveikatytės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luk@: 13 rugsėjo 2017 - 15:46

Mitozių 3/10 DPRL .

Ogiene, tai geros žinios, priklausomai dar nuo to kaip su limfmazgiais ir ki67 reikalai:

a) auglys mažas, pagavai anksti

b) G2 tai ne G3

c) mitozių palyginti nedaug

d) ER, PR plius, vadinasi gausi hormoninį gydymą, dar didesni šansai pasveikti.

Nusiteik pozityviai ir pirmyn į gydymą.

Atsakyti
Dar mikroskopineme aprašyme rašo : audinį infiltruoja duktalinės struktūros ( 10%) Sakau skaičių daug , sunku susigaudyti. Ačiū už palaikymą. Ir visoms jums stiprybės
Atsakyti

RaViltis, dėkui už nuorodą. Užsiregistravau ir bandau žiūrėti. Kaip suprantu, šiandien turėjo ateiti laiškas su nuoroda 2 daliai, bet pas mane kažkodėl tuščias laiškas. Jei gavote nauja nuoroda, gal galite pasidalinti?

Tiesa, jei kuri nelabai suprantat angliškai, ten galima bežiūrint įjungti titrus su vertimu i norimą kalbą. Dar bandau išsiaiksint kaip išsaugoti kompiuteryje. Vaizdą išsaugojau, dar reik išmokti išsaugoti titrus...

Atsakyti

RaViltis, dėkui už nuorodą. Užsiregistravau ir bandau žiūrėti. Kaip suprantu, šiandien turėjo ateiti laiškas su nuoroda 2 daliai, bet pas mane kažkodėl tuščias laiškas. Jei gavote nauja nuoroda, gal galite pasidalinti?

Tiesa, jei kuri nelabai suprantat angliškai, ten galima bežiūrint įjungti titrus su vertimu i norimą kalbą. Dar bandau išsiaiksint kaip išsaugoti kompiuteryje. Vaizdą išsaugojau, dar reik išmokti išsaugoti titrus...

Man atejo tik 1 dalis irgi šiandien. Verčia automatiškai, subtitrus reikia pasirinkti paspaudus žvaigždutę apačioje, tik man vietoje lietuvių ir rusų (du bandžiau) parinko nesąmoningas kalbas, bandykite, gal geriau pavyks. Aš anglų kalba dirbu, tai man viskas ok angliškai, bet jei reik vertimo manau didesnė tikimybė kad į rusų išvers, nei į lietuvių.

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 09 13, 19:17)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="belulino" data-cid="71797137" data-time="1505318220">
<div>
<p>RaViltis, dėkui už nuorodą. Užsiregistravau ir bandau žiūrėti. Kaip suprantu, šiandien turėjo ateiti laiškas su nuoroda 2 daliai, bet pas mane kažkodėl tuščias laiškas. Jei gavote nauja nuoroda, gal galite pasidalinti?</p>
<p>Tiesa, jei kuri nelabai suprantat angliškai, ten galima bežiūrint įjungti titrus su vertimu i norimą kalbą. Dar bandau išsiaiksint kaip išsaugoti kompiuteryje. Vaizdą išsaugojau, dar reik išmokti išsaugoti titrus...</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Man atejo tik 1 dalis irgi šiandien. Verčia automatiškai, subtitrus reikia pasirinkti paspaudus žvaigždutę apačioje, tik man vietoje lietuvių ir rusų (du bandžiau) parinko nesąmoningas kalbas, bandykite, gal geriau pavyks. Aš anglų kalba dirbu, tai man viskas ok angliškai, bet jei reik vertimo manau didesnė tikimybė kad į rusų išvers, nei į lietuvių.</p>

Jo, ziurint on-line vercia automatiskai. Man pavyko ir lietuviskai ir rusiskai ziureti. Sunkiau buvo norint issaugoti vaizda su subtitrais i kompa. Bet po daugelio bandymu pavyko. Man atsiunte laiska, kad 2-a dalis pasirodis po 7 val.
Atsakyti

Labas visoms :4u:

Mano mama jau po pirmojo patikrinimo. Lankomės pas momologą-chirurgą, operavusį mamą, jis liepė dar nueiti pas onkologą pasirodyti, ir sekančiam vizitui registruotis po pusmečio. Nežinau, ar ne per ilgas laiko tarpas :unsure:

Aš kas 3men. pirmus du metus lankiausi, dabar tik po pusmečio važiuosiu 

Atsakyti

Aš kas 3men. pirmus du metus lankiausi, dabar tik po pusmečio važiuosiu 

Ingriga, kokius tyrimus  siunčia darytis?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editana: 14 rugsėjo 2017 - 10:59

Tai va, aš irgi  čia buvau skaičiusi, kad moterys kas 3 mėn. lanksoi, mums liepė ateiti po 4 mėnesių, o dabar po pusmečio. Žiūrėsiu, ką sakys onkologas, gal jis lieps pas jį ateiti po 3 mėn. 

Atsakyti