Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(vaidosius @ 2017 08 30, 07:18)
Laikykis, tikiuosi šiandien jau visai gerai jsutiesi smile.gif o sskyk tas bendras man rodos pas tave prieš tai dar didesnis buvo?

BRAZIL kelintas jau tau kartas?

Viskas man gerai:) Atsikeliau pasiklausiau saves, lyg viskas tvarkoje, tik tas nelabai malonus metalo skonis burnoje, tai as ji kava kava prislopinsiu:)
Vezio zynuo CEA, kurio norma yra iki 5, pas mane buvo 42, o davar 70. Padidejo brudas. Bet mes ji sumazinsim, oj sumazinsim:) Juk sakau recias kartas nemeluoja smile.gif
O zinot vakar sedziu, lasu dienos stacionare. Jau daug issivaiksciojo zmoniu likom dviese. O prie kitos pnios sedi drauge ir jos kalbasi. Mata, kad tai poniai nelabai gerai, kad ja siek tiek pykina. O podruzke atsisedus, kad varo, kaip ten kazkam irgi vezys buvo, kaip israse is ligonoones ir nebegyde, kaip kitam isaugo spuogas, o pasirode vezys ir jau uzleistas...Neiskenciau. Sakau ponia, na nejau JUs nematot, kad draugei ir taip bloga, o Jus vis dar jai asakojat apie vezius. Kalbekit apie gerus dalykus, apie poztyvius, Dziaukites uzaugintais pomidorais, ar anukais, ar vaiku pasiekimais, ar siaip kalbekit apie ora, geles, kates. O ne apie vezi. Gal nereikejo kistis, bet net man buvo nemalonu klausytis tu sneku...
Atsakyti

BRAZIL kelintas jau tau kartas?

Aloha visoms. Graži diena šiandien, gala kad teko ją visą savo spa praleist prie lašelinės:)

Aš įpusėjau naują ciklą (po AC) - dabar buvo šeštas kassavaitinis paclitakselis + carboplatina (+ keturi premedikamentai).

Dar šeši kartai liko.

Po šio karto sutarta daryti vėl krūtų MRT ir spręst ar tęst šią chemiją, ar jau operuot ir vėl keisti vaistus. Paskyrė MRT rugsėjo 8 d. Mano nuojauta sako, kad varysiu su chemija iki pergalingo galo, nes jaučiu kad auglys žymiai pamažėjęs, ir mano chemikei taip atrodo (šiandien čiupinėjo). Viską aišku MRT turi patvirtinti.

Mano chemija turbo stipri, labai muša kraują, Nivestimas vargiai beatstato. Kas savaitę vis kiek prastesnis kraujas būna, šįkart jau buvo ant ribos, neutrofilai 1.5 (1.2 jau neutropenija), leukocitai ir limfocitai irgi žemiau normos. Prisirinkau dilgėlių ir žemuogių lapų, geriu arbatą, trintą sėklų mišinį (chia, sezamai, kanapių sėklos, dar kažkas) jau visą vasarą vartoju, dar geriu žuvų taukus ir aliejų mišinį (kanapių sėklų,arganų, linų sėmenų). Gal kitų patarimų turite?

Mane irgi kartais nustebina, kaip ligoniai patys varo negatyvą - visokias baisias istorijas kaip kas sirgo ir mirė, kokie buvo baisūs šalutiniai poveikiai ir kad "ir jums taip bus". Aš tokiais atvejais turiu dvi strategijas:

a) švelnią (bandau atsargiai nukreipt į pozityvą, pasakoju geras istorijas, pvz. kad vien gydytojų žinau kokias šešias pasveikusių, sakau kad man daugumos šalutinių nebuvo ir jums nebūtinai bus, t.t.),

b) drastišką - sakau, kad nusiteikimas ir mūsų mintys pusė darbo, pagalvokite kokią "dovaną" dabar darote sau ir kitiems. Žmonės paprastai greitai susipranta.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 30 rugpjūčio 2017 - 19:34
Nus naujoji chemija keistokai veikia. Pykina, bet ne iki vemimo. Paziaugcioju rytais ir tiek. Apetito nera. Nuo antradienio -2kg verysad.gif Jau man nepatinka. Siandien nukeliavau i parduotuve, ji visai salia, eiti netoli visai. Zodziu kol vaiksciojau isikibus i vezimeli, maiau kelis kartus nugriusiu, galva sukasi, kaip gerai ikalus. Kol parsinesiau pirkinius pavargau ziauriai ziauriai...O kai uzsinesiau i antra auksta trenkiau viska ir griuvau i foteli. Rankos kojos dreba, lekuoju kaip suo...Eina kaku tokia savijauta...O antradieni sekanti doze....Neveltui sake, kad labai toksiskas kraujui, matyt rodikliai krito...
Atsakyti

o yai cia tau naujiena???

Atsakyti
QUOTE(Babyte Bronislava @ 2017 09 01, 14:33)
<p>o yai cia tau naujiena???</p><p></p>

Na kaip ir ne, buvau jau tiesiog primirsus visa tai ir tikejausi, kad sy karta lengviau prasprusiu, bt dabar jau bijau kraujo tyrimo. Gal pirmadieni vaziuot i savo poliklinika ir pasidaryt tyrima ir jei blogai is kart susivaryt vaistus? Nu nesinori daryt tarpu....Nes antradieni nauja doze
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 09 01, 14:38)
Na kaip ir ne, buvau jau tiesiog primirsus visa tai ir tikejausi, kad sy karta lengviau prasprusiu, bt dabar jau bijau kraujo tyrimo. Gal pirmadieni vaziuot i savo poliklinika ir pasidaryt tyrima ir jei blogai is kart susivaryt vaistus? Nu nesinori daryt tarpu....Nes antradieni nauja doze

Labarytis smile.gif
Iskilo man cia toks klausimas. Antradei gavau nauja chemija ir dar vis klausausi savo organizmo. Tai va jauciu tokius dalykus - laiks nuo laiko nudiegia, taip gana astriai, tas vietas kur yra metastazes. Cia kazi normlu? Cia ipo vaistai veikia? Ar as taip sakant priimu tai kaip noriu? Ar kas susiduret su tokiu dalyku?
Atsakyti

Sveikos Mergaites,

Įnešiu siek tiek pozityvo :). Grįžau iš atostogų Bulgarijoje. Pailsėjau nuostabiai. Po mūsų šaltos vasaros - šiltas oras, šilta jura, saulė, tiesiog neapsakomai... Kadangi labai degintis negalėjau, tai į pliažą eidavom anksti ryte ir po penkių vakaro. Daug važinėjome i ekskursijas, kuriu ten siūlo mase. Prisidegustavau vino visokio... Pataikėme į labai gerą periodą, kai jau nebuvo labai karšta, dienomis iki 27 - 29 laipsniu. O vakarais jau ir lengvo megztuko reikėdavo. Užtat vanduo... Tik vaikystei tiek ilgai tūnodavau vandeni... Žodžių, labai smagu buvo.

Undzinka, o kaip vadinasi ta nauja chemija?

Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2017 09 02, 14:13)
<p>Sveikos Mergaites,
</p><p>Įnešiu siek tiek pozityvo smile.gif. Grįžau iš atostogų Bulgarijoje. Pailsėjau nuostabiai. Po mūsų šaltos vasaros - šiltas oras, šilta jura, saulė, tiesiog neapsakomai... Kadangi labai degintis negalėjau, tai į pliažą eidavom anksti ryte ir po penkių vakaro. Daug važinėjome i ekskursijas, kuriu ten siūlo mase. Prisidegustavau vino visokio... Pataikėme į labai gerą periodą, kai jau nebuvo labai karšta, dienomis iki 27 - 29 laipsniu. O vakarais jau ir lengvo megztuko reikėdavo. Užtat vanduo... Tik vaikystei tiek ilgai tūnodavau vandeni... Žodžių, labai smagu buvo.
</p><p></p><p><strong>Undzinka</strong>, o kaip vadinasi ta nauja chemija?
</p>

Na kaip dziaugiuosi uz puikias atostogas smile.gif Svarbiausiai gerai pailset.
Mano naujasis geris vadinasi Vinorelbine Actavis
Atsakyti
Sveikos mielosios , šiandieną skrajoju kaip ant sparnų. Gavau jau atsakymus. Tai manasis naviko tipas luminalinis A. O tas Ki67 proliferacinis indekas iki 5 procentų biggrin.gif biggrin.gif Chemoterapijos nereikės.
Tiesa, navikas šiek tiek didesnis nei matėsi per MRT- 17 mm. Ir reikes genetiko konsultacijos , 25 švitinimų, ir tamoksifeno, Bet kaip nors... Šiandien pasidžiaugsiu savo 5 procentais Ki67. Vis atsimindavau INGRIGĄ su jos mažu procentėliu.
Gal dar kuri išsiaškinote ką reiškia - navikinių lastelių mitozių randama iki 3/10 DPRL . Neklausiau , o niekur internete nerandu ką tai reiškia. Labai rūpi išsiaiškinti.
O spindulinei terapijai onkologė užregistravo tik po 3 savaičių. kažkaip labai jau ilgai laukti, bet per SERGU .Lt tai net neradau, kaip užsiregistruoti pas šiuos radiologus klinikose , gal kuri kaunietė parašytų pavardę gydytojo , kuris švitino. Gal kažkaip rasčiau greičiau numeriuką. Visoms didžiausi linkėjimai ir kuo geresnės sveikatytės. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luk@: 04 rugsėjo 2017 - 15:30
Labas moerytes:)
As siandie buvau pas ginekologe. Nuosabi mano gydytoja Dalyte Uleviciene. Vaiksau jau senai pas ja. Tai va! Viskas toje vietoje gerai! Isoperuotas polipas neataugo, mioma stovi vietoje, kiausides norma. Na nors cia gerai:)

luk@ dziaugiuosi, kad Tu dziaugiesi smile.gif Genetiko onsultacijai gali jau registruotis, nes eiles ten dideles ir pradek kalsinetis gimineje apie onkligas, nes piesia gimines onkomedi verysad.gif O tam reikia pasiruosti, pasiklausinet kas kuo sirges. Nes na ne visada gi zinom.
Tai jei uzregstravo spiduliam, juk dave taoneli, ten turi butu pavarde uzrasyta. Kartais labai verta tiesiog nueiti i to skyriaus regstratura ir su registratore maloniai pasikalbet, gal atsirastu talonelis anksesniam laikui. Jei ne - trys savaites, pailsek, atsigauk ir tada kaip i darba kasdien (isskyrus savaitgalius ir sventes) pusantro menesio keliausi.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 09 04, 16:41)
Labas moerytes:)
As siandie buvau pas ginekologe. Nuosabi mano gydytoja Dalyte Uleviciene. Vaiksau jau senai pas ja. Tai va! Viskas toje vietoje gerai! Isoperuotas polipas neataugo, mioma stovi vietoje, kiausides norma. Na nors cia gerai:)

luk@ dziaugiuosi, kad Tu dziaugiesi smile.gif Genetiko onsultacijai gali jau registruotis, nes eiles ten dideles ir pradek kalsinetis gimineje apie onkligas, nes piesia gimines onkomedi verysad.gif O tam reikia pasiruosti, pasiklausinet kas kuo sirges. Nes na ne visada gi zinom.
Tai jei uzregstravo spiduliam, juk dave taoneli, ten turi butu pavarde uzrasyta. Kartais labai verta tiesiog nueiti i to skyriaus regstratura ir su registratore maloniai pasikalbet, gal atsirastu talonelis anksesniam laikui. Jei ne - trys savaites, pailsek, atsigauk ir tada kaip i darba kasdien (isskyrus savaitgalius ir sventes) pusantro menesio keliausi.

Undzinka, gera šiandien diena tyrimams pasitaikė. biggrin.gif Labai džiaugiuosi už tave.
O dėl tos mano spindulinės, tai keista , bet ant to talonėlio nėra gydytojo pavardės . Tik data , vieta ir parašyta - spindulinė terapija (planavimas). Tai įdomu , kokia KMUK tvarka. Nes nežinau pas kokį gydytoją pateksiu.
O Kaune pas genetikus neilgos eilės (2 savaitės).
Atsakyti
QUOTE(luk@ @ 2017 09 04, 19:21)
Undzinka, gera šiandien diena tyrimams pasitaikė.  biggrin.gif Labai džiaugiuosi už tave.
O dėl tos mano spindulinės, tai keista , bet ant to talonėlio nėra gydytojo pavardės . Tik data , vieta ir parašyta - spindulinė terapija (planavimas).  Tai įdomu , kokia  KMUK  tvarka. Nes nežinau pas kokį gydytoją pateksiu.
O Kaune pas genetikus neilgos eilės  (2 savaitės).

Aš du kartus taip KMUK buvau registruota, bet pas ką iš anksto nežinojau. Nelabai ir domėjausi. Bet pirmą kartą papuoliau pas skyriaus vedėją, antrą kartą pas jauną tokią gydytoją (pavardžių dabar nepamenu). Kažkaip, matyt, jie pasiskirsto pacientus. Bet ten yra atskira registratūra, gal nuėjus galima būtų ir iš anksto sužinoti.
Atsakyti