Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(ingriga @ 2017 08 09, 18:34)
<p>luk@a o tau pagal biopsija kokia stadiją?</p>

Pagal biopsiją man 1 stadija. Po operacijos paaiskes ar liuminalinis A ar liuminalinis B tipas . Jeigu tiek pasisektų , kad butų A, tada nereikėtų chemoterapijos. (Sakė neefektyvu). Niekada net juodžiausiam sapne nepalvojau, kad laukciau kad būtų A tipo vėžio tipas. Kaip viskas makabriška.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 08 09, 11:47)
Vaidosius papasakok nuosekliai, kada operavo, kada baigei chemija, ar turejai spindulius. Pabandysim pamastyt kartu, ar praleidai ar ne.
O siaip gydytojai nelabai ir siuncia, reik paciai prasyt! Net reikalaut. Anksciau buvo kas pusmeti nemokamas masazas rankai 10 senasu. Dabar lyg karta i metus, bet velgi kodel nepasinaudot, ane?

Spalį operavo, chemija paskutine gavau balandžio 13, gegužę spinduliavimas vyko, dabar iki vasario dar gausiu herceptina. Na ir hormonai dar ilgai.

LUK@ o kodėl jei A tai neefektyvu chemoterapija? Ar čia turėjo omeny tik pirmai stadijai taip?
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 08 10, 12:28)
Spalį operavo, chemija paskutine gavau balandžio 13, gegužę spinduliavimas vyko, dabar iki vasario dar gausiu herceptina. Na ir hormonai dar ilgai.
LUK@ o kodėl jei A tai neefektyvu chemoterapija? Ar čia turėjo omeny tik pirmai stadijai taip?

Manau, kad sanatorija jau praziopsojai! Juk rasiau is kart po agresyvaus gydymo! Dabar prasykik siuntimo pas reabiltologe ir su ja kalbekis. gal paskirs kazka, bent jau ambulatoriskai. O siaip skuskis labai ir prasykis i sanatorija, mazu kas ir pavyks:)
Atsakyti

Undzinka, net susigraudinau tavo postą skaitydama. Laikykis , kartais tie švelnūs žmogiški žodžiai paleidžia mums ašarų fontanus.

Merginos, ar kuri nors iš jūsų pirkosi peruką , ir kur ir už kokią kainą. Skaičiau , kad Brasil sakėsi iš kiniečių. Įdomu, kaip kokybė. Ruošiuosi ne tik morališkai , bet ir pasižvalgau informacijos.

Aš pirkau peruką. Vilniuje, peruku parduotuvėje, požeminėje perėjoje prie Europos prekybos centro. Pirkau dirbtinį, kainos tiksliai nepamenu, apie 50 eur. gal... su POLA kortele kažkiek nuolaida buvo. Nešiojau nedaug, pagrinde per žiemą per naujametinį laikotarpį, na ir jei kur ėjau i "žmones", kad nebūtu nereikalingu klausimų. Ir šiek tiek vėlyvą pavasarį ir vasarą, kai jau buvo pakankamai šiltą, kad but su kepure, ar skara, kol jau neataugo plaukai, kad but be peruko... Į darbą jau pradėjau eiti be peruko.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 10 rugpjūčio 2017 - 13:28

Turi būti Luminalinis A (LA) ER(+) ir/arba PR(+); HER2(-); Ki67 (<14%). Tik tokiam tipui gydymas hormoninis. Parametrą Ki67 ištiria tik po operacijos. Sakė biopsijos metu jo netiria.

Ačiū, Belulino už informaciją.
Atsakyti
Merginos rašau antrą postą , nemoku gerai naudotis forumu, nors jau 10 metų prisiregistravus .Va tik kada prireikė .
O po kiek laiko Jūs grįžot į darbą?
Šiandien darbe, tai apsiblioviau. Direktorė telefonu komentuodama kitos darbuotojos biuletenį pareiškė, kad pas mus ne prieglauda. Tipo vėl serga. Taikė ne man , bet esu visiškam šoke. Gerai , kad nematė, kaip blioviau. Toks gyvenimas. Todėl dabar nieko nedirbu, o sėdžiu supermamose. 4u.gif
Atsakyti

Undzinka, labai suprantu, būna tos visos užspaustos emocijos išsiveržia - aš pati šandien apsiblioviau kavinėje, skaičiau straipsnį apie gerą žmogų ir pati nesuprasi ko blioviau, pusė kavinės žūrėjo, nu ką darysi, taip būna, ir kartais taip reikia.

luk@, aš pirkau du perukus - vieną sintetinių plaukų iki pečių už 220 eur iš čia http://www.perukai.lt/- perukai geros kokybės iš JAV, labai maloni moterytė atvažiuoja iš Kauno porą kartų per savaitę į Vilnių (Kaune didesnis salonas). Prieš tai reikia pasiskambinti ir susirašyt, atsiųsti savo foto ir ko ieškai, tgai atveža tinkamiausių pavyzdžių. Kiek girdėjau, tai geriausia pasiūla kokybės prasme Vilniuje.

Bet pavaikščiojus mėnesį su peruku vis tiek man buvo neramu, sintetiniai plaukai yra sintetiniai (iki tol nešiojau ilgus plaukus), tai užsisakiau kinietišką ilgų plaukų peruką iš Amazon. 130 eur, bet į Lietuvą nesiunčia, tai sunčiau broliui į UK, jis gavo per dvi dienas ir dar per dvi man persiuntė į LT. 

Va mano perukas -->

https://www.amazon.c...944MMEZ4B757K3R

Atrodo jis puikiai, labai gražūs plaukai, ir natūralus plaukai vis tiek kitaip guli, natūraliai atrodo. Tik kepurėlė per didelė, nes užsakinėjau greitam atsiuntimui jau gatavą (galvojau turbūt vis tiek nesąmonė bus ir grąžinsiu atgal). Bet taip ir liko, varinėju, kol kas niekas neatskyrė. Galiu į pm foto atsiųst jei įdomu kaip atrodo ant manęs. Čia tų perukų internete devynios galybės, tiktai visi tamsūs ir ilgesnių plaukų, nes juodukėms skirti (jos gi savų plaukų nenešioja ;)) 

Bet jei nėra fetišo plaukams, tai sintetinių pilnai pakanka, ir visi rekomenduoja iškart trumpiau apsikirpt, bus mažesnis šokas, ilgiau ir nuosavi plaukai išsilaikys.

Beje, saviškį sintetinių plaukų pardavinėsiu. Nenaudoju aš jo vs tiek, dėžutėje guli. Grįšiu sekmadienį (Juodkrantėj dabar) ir užsiimsiu.

Atsakyti

Šiandien darbe, tai apsiblioviau. Direktorė telefonu komentuodama kitos darbuotojos biuletenį pareiškė, kad pas mus ne prieglauda. Tipo vėl serga. Taikė ne man , bet esu visiškam šoke. Gerai , kad nematė, kaip blioviau. Toks gyvenimas. Todėl dabar nieko nedirbu, o sėdžiu supermamose. 4u.gif

Ai, tas gyvenimas margas žinok. Aš pati direktorė, visada darbuotojų gailėjau, išleisdavau visur, kas mažų vaikų turi ar serga, ar kas, o pati vakarais darbus baiginėdavau. Taigi, ir pati dabar sergu :)

Atsakyti

Merginos rašau antrą postą , nemoku gerai naudotis forumu, nors jau 10 metų prisiregistravus .Va tik kada prireikė .
O po kiek laiko Jūs grįžot į darbą?

Aš prabuvau ant biuletenio 9 men. Darboviete lauke, kolegėms davė pavadavimų už manę. Dar, viskas priklauso nuo darbo pobūdžio, kai kurios dirba ir per chemiją, ir per spindulinę jei kokiam ofise ar pan. Tik paima biuleteni sunkiai savaitei. Aš nemačiau reikalo alinti savęs. Bet darbas mano valdiškas, tai gal šioj situacijoj buvo paprasčiau. Pas privatininkus įvairiai būna...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 10 rugpjūčio 2017 - 18:31

Undzinka, Brazil, čia gal kokios bangos magnetines ar kas... Mane šian irgi ant ašarų bandė traukt. Buvau poliklinikoj, nes užčiuopiau padidėjusi limfmazgį ant kaklo. Daktarė ramina, kad greičiausiai limfodenitas, bet paskyre kraujo tyrimą ir echoskopija... Žodžių :( ...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 10 rugpjūčio 2017 - 18:59
Sveiki. Šiandien lygiai penki mėnesiai kaip maitinuosi pagal ketomitybos planą. -27kg. Vakar buvo atlikti kraujo ir šlapimo tyrimai (visgi 5 mėnesiai nemažai). Hemoglobinas ir visi kiti kraujo rodikliai puikus, kepenų ir skydliaukės harmonai ir fermentai normoje, ketonu 15, Pasak gydytojos - as absoliučiai sveika, jokių nukrypimų.
Atsakyti
Na va , pasireikinau paskutini karta. Nezinau yra poveikis, near poveikio, bet miegu tikra geriau smile.gif O ir ten relaksacija nereali, siandien zinokit uzsnudau...Ale taip saldziai, kad net seile nutekejo 4u.gif
Atsakyti