Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Mano mamai operacijos metu žiūrėjo, ar limfmazgiai nepažeisti. Į operacinę išvežė 9 ryte, apie 12 parvežė į palatą. Po narkozės vėmė. Bet organizmas buvo nusilpęs, nes mamą operavo po 6 chemo... 

Luk@, laikykis, žiūrėk savęs. O čia, forume, rasi daug naudingos informacijos - aš taip pat jos čia ieškojau. Ir labai daug radau. Kaip ir vilties, stiprybės ir stiprių moterų pavyzdžių. 

Mama pasidarė kraujo tyrimus vakar - geri. Vešimės į Kauną ketvirtadienį... 

Net dabar rašydama prisimine, kaip pernai ten pirmą kartą važiavom, tą laukimą, tą kvapą, tą nežinią.... 

Atsakyti
Manau kažkaip nuspėti daktarai gali ar pažeisti jau limfmazgiai. Aš atsimenu dar prieš operaciją matydavau visų daktarų ( echoskopija, chirurgų ir panašiai.) perkreiptus veidus kai pažastis apziurinedavo. Vis paklausdavo ar neėmė biopsijos tiesiai iš pažasties. Bet galutinai tai per operaciją tyrė pažeisti ar ne. Pas mane 3 buvo pažeisti, išėmė 24.
Iš operacinės mane po maždaug 3 val parvežė. Bet čia įeina ir laikas kol atsibudau jau pooperaciniam kmbariuke. Na ir man visa krūtį šalino.
LUK@ o kur tu operuosiesi? Aš NVI Dariaus operaciją tai po narkozės visai smagu buvo biggrin.gif kikenom mes su palatos drauge visą vakarą. Nežinau kiek čia tas nuo anesteziologo priklauso bet pvz kai Klaipėdos gimdymo namuose buvau narkoze gavus tai visą dieną po to kaip su smėlio maišų per galvą trenkta vaikščiojau... arba gal ir pati narkoze kitokia buvo...

Merginos sakykit o kada išsiunčia ( jei siunčia) į sanatorija? Kai jau ir biologine baigs lašinti?
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 08 08, 12:12)
Manau kažkaip nuspėti daktarai gali ar pažeisti jau limfmazgiai. Aš atsimenu dar prieš operaciją matydavau visų daktarų ( echoskopija, chirurgų ir panašiai.)  perkreiptus veidus kai pažastis apziurinedavo. Vis paklausdavo ar neėmė biopsijos tiesiai iš pažasties. Bet galutinai tai per operaciją tyrė pažeisti ar ne. Pas mane 3 buvo pažeisti, išėmė 24.
Iš operacinės mane po maždaug 3 val parvežė. Bet čia įeina ir laikas kol atsibudau jau pooperaciniam kmbariuke. Na ir man visa krūtį šalino.
LUK@ o kur tu operuosiesi? Aš NVI Dariaus operaciją tai po narkozės visai smagu buvo  biggrin.gif  kikenom mes su palatos drauge visą vakarą. Nežinau kiek čia tas nuo anesteziologo priklauso bet pvz kai Klaipėdos gimdymo namuose buvau narkoze gavus tai visą dieną po to kaip su smėlio maišų per galvą trenkta vaikščiojau... arba gal ir pati narkoze kitokia buvo...

Merginos sakykit o kada išsiunčia ( jei siunčia) į sanatorija? Kai jau ir biologine baigs lašinti?

Del biologines nezinau, bet siuncia po agresyvaus gydymo: operacija, chemija, svyrinimas. Tamoksifenas nesiskaito. Jis geriamas 5 metus. As isvaziavau po paskutines chemijos praejus 3 dienosm. Tik gydytojams reikia priminti, nes jie "pamirsta" ;)
Atsakyti

Bet po švitinimo labai nenori siusti, bent jau NVI.

Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2017 08 08, 14:36)
<p>Bet po švitinimo labai nenori siusti, bent jau NVI.</p>

Nori nenori, koks skirtumas, jei priklauso, tai ir reikia reikalauti, kad duotu siuntima. Gal negausi vanens procedure, jei bus nuo spinduliu atsiradus zaisda....

As siandien buvau pas seimos gydytoja, pasikalbejom , pagyre, kad gerai atrodau, kad plaukuosena puiki, pakalbejom apie mano naktini vijaza i ligonine, aptarem visus tyrimus, kuriuos man dabar reikia pasidaryt, nes KT ateina. Ir tada ji taip paprastai paklause: o kaip jus jauciates...Matyt man to tik ir reikejo...apsyliau asaromis, net nezinau kodel, matyt per daug liudnu naujienu aplinkui...tesugebejau isspausti, kad viskas gerai ir as supermoteris...Gera mano gudytoja, supratinga, leido paverkti, tada paprase sesutes suleisti raminamuju, paskyre tyrimus ir iseinant dar pakartojo, kad tikrai gerai atrodau...O as ejau I stotele nematydama kelio, sedejau, laukiau atobuso o asaros riedejo...riedejo...matyt reikejo issiverkti...nu bet gi ne prie zmoniu...kokia as supermoteris jei va taip va...prie zmoniu...asaros...ech...
Atsakyti

Undzinka, kad gerai atrodai pritariu  :super:  O ašarą retkarčiais nubraukti sveika, net ir supermoterims  :mirksiukas:  aišku geriau ne prie žmonių  :console: 

Atsakyti
Jooo reikia kažkada ir susikaupusį stresą išleisti. Negali visada tik super būti....

Hmmm... Tai gal jau ir praleidau šansą į sanatorija nuvažiuoti... Manęs iki šiol išvis net nenusiunte pas jokį reabilitologa bent pasikonsultuoti.
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 08 09, 12:06)
Jooo reikia kažkada ir susikaupusį stresą išleisti. Negali visada tik super būti....

Hmmm... Tai gal jau ir praleidau šansą į sanatorija nuvažiuoti...  Manęs iki šiol išvis  net nenusiunte  pas jokį reabilitologa bent pasikonsultuoti.

Vaidosius papasakok nuosekliai, kada operavo, kada baigei chemija, ar turejai spindulius. Pabandysim pamastyt kartu, ar praleidai ar ne.
O siaip gydytojai nelabai ir siuncia, reik paciai prasyt! Net reikalaut. Anksciau buvo kas pusmeti nemokamas masazas rankai 10 senasu. Dabar lyg karta i metus, bet velgi kodel nepasinaudot, ane?
Atsakyti

Ir supermoterims reikia paverkti kartais :4u:

Mama šiandien gavo šlapimo tyrimo rezultatus, kurie rodo per daug leukocitų. Jau imu bijoti rytojaus :unsure:​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *CoCoNuT*: 09 rugpjūčio 2017 - 11:56

Pirmadieni NVI po atostogu administratore pareina, reiks klaust del tu masazu  :hmm:  nors jie daugiau Vilnietems, arba kaip nors derinti su atostogomis  :hmm: 

Atsakyti
Undzinka, net susigraudinau tavo postą skaitydama. Laikykis , kartais tie švelnūs žmogiški žodžiai paleidžia mums ašarų fontanus.

Merginos, ar kuri nors iš jūsų pirkosi peruką , ir kur ir už kokią kainą. Skaičiau , kad Brasil sakėsi iš kiniečių. Įdomu, kaip kokybė. Ruošiuosi ne tik morališkai , bet ir pasižvalgau informacijos.
Atsakyti

luk@a o tau pagal biopsija kokia stadiją?

Atsakyti