Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Undzinka @ 2016 11 21, 16:42)
Suguti tai gal ir sugis, svarbu, kad daugiau neluzinetu.
ViTiMe, kaip Tu? Enerdzeizeris Tu musu smile.gif Kaip sveikatos? Ka sako daktarai?

SVeikata- sąlyginai puikiai, tik vienas papas, tiksliau vieta, kur jis buvo, nusvilus,jau net melsvoka, skauda nemenkai. spėju pasišvitint per pietus ir į darbelį lekiu doh.gif doh.gif fear.gif Šukuoseną stilingą su paskutinėjimais jau nešioju, peruką jau kad sviedžiau, tai sviedžiau. Daktarai dar nesako nieko, šiai minutei kažkokio plitimo nenustatė, tai kai tik baigsiu švitinimą tada gal kažką pasakys. siaip kalbėjo pradžioj švitinimo, kad trigubai neigiamas ir G3 - sąlyginai blogesnė prognozė, bet stengiuos neimt į galvą. Ryt varau pas reabilitologą, aiškinsiuos dėl reabilitacijos. Rankytė patinus lengvai, gerklę ir ausį stiprokai skauda nuo spindulių. 01-17 jau paskirtas kiaušidžių ir gimdos šalinimas (laparaskopija) ir tai bus trečioji mano operacija, susijusi su šia liga. Liks tik 4-oji - plastika, jei noresiu ir sveikatos bei jėgų užteks. Tai tokie planai.Vakarais pavargstu kaip ir Jūs visos, klimaksiukas kankina, bet et,- visa tai smulkmenos, svarbu pasveikt. TAip ir bus merginos smile.gif Aukštakulnius nešioju, nagus lakuoju, antakius piešiu, akis dažau, kvepinuosi, penktadienio vakarą su draugėm vynelį geriu smile.gifsmile.gifsmile.gif visas Jus labai myliu ir palaikau kumščius suspaudus, nors visų ir nemačiau.Laikykitės!Stiprybės Jums ir Jūsų artimiesiems, kurie šalia.
Atsakyti
Sveikos, moterys. Gal kas daugiau parašytų apie tvarką ligoninėje (Nac.vėžio institutas) gulantis krūties operacijai. Ar viršutinius rūbus reikia priduoti, ar galima neštis su savim į palatą. Ką reikėtų su savim pasiimti, neskaitant asmens higienos reikmenų, gal kažką, apie ką nelabai pagalvoji. Ar po operacijos labai silpna, ta prasme, po kiek laiko gali nueiti į WC. Ačiū labai už informaciją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lanksti @ 2016 11 21, 18:35)
Sveikos, moterys. Gal kas daugiau parašytų apie tvarką ligoninėje (Nac.vėžio institutas) gulantis krūties operacijai. Ar viršutinius rūbus reikia priduoti, ar galima neštis su savim į palatą. Ką reikėtų su savim pasiimti, neskaitant asmens higienos reikmenų, gal kažką, apie ką nelabai pagalvoji. Ar po operacijos labai silpna, ta prasme, po kiek laiko gali nueiti į WC. Ačiū labai už informaciją  smile.gif

As guldamasi atidaviau vyrui, o kai atejau I palata jis man atnese. Palatoje yra spinta. Tai pasikabinau palta ir pasideau batus.
Nepamirsti asmens dokumento ir siunti. Tradiciskai puodelis, saukstelis, saukstas, sakute, peilis. Mineralinis be burbuliuku. Knyga, kryziazodis, laptopas (jei yra poreikis). Uzrasu knygele ir tusinukas,kad susirasyt klausimus gydytojai.
Po operacijos near labai silpna, vaistus nuo skausmo leidzia, jei reikia papildomai-prasai ir suleidzia. Pirmas nuejimas i tualeta pas mane vyko palatoje, atveze specialia kede su puodu apacioje. Slaudute padejo atsikelti ir atsisesti. Paskui padejo atsigult KIta diena jau eini pats I tulika.
Atrodo tiek:)
Atsakyti
Sveikos, moterys. Gal kas daugiau parašytų apie tvarką ligoninėje (Nac.vėžio institutas) gulantis krūties operacijai. Ar viršutinius rūbus reikia priduoti, ar galima neštis su savim į palatą. Ką reikėtų su savim pasiimti, neskaitant asmens higienos reikmenų, gal kažką, apie ką nelabai pagalvoji. Ar po operacijos labai silpna, ta prasme, po kiek laiko gali nueiti į WC. Ačiū labai už informaciją  smile.gif

Būtų patogu pižama atsagstoma per priekį, kad ranku kilnot nereiktų velkantis,+ viskas ką parašė undzinka.Man taip pat labai jau silpna nebuvo, bet i pirma perrisima keliavau vezimeliu, į WC kitą dieną po op.pati ėjau.Man po operacijos keistai šalo kojos, todėl rekomenduočiau šiltas kojines.Dar toks įdomus nuansas,- nelakuokite ryßkiom ir tamsiom spalvom rankų nagų, operacinej blogai veikia davikliai dedami ant piršto.Mano nagai buvo ryškiai raudoni, vos neprisejo lako valyt smile.gifsmile.gifsmile.gif.papuošalus geriau palikt namie, operacinen nepriima, pirmą dieną kai paguldo nepriklauso maistas, nors valgyt galima, todel arba turet reikia savo arba kavine, kuri veikia ribotai, tektų eit. MAistas iš bedos.Man vaisių ir daržovių trūko. Telefono pakrovėjas, tual popierius, dregnos serveteles ir kitos hig.priem. Jei geriate kokius savo vaistus, juos reikia pasiimti. MAtyt tiek, jei prisiminsiu, - parašysiu. AAaaaa, pamiršau, dar reikia pasiimt, kiek tokiu atveju įmanoma, geresnę nuotaiką. SEsutės ir slaugės visos geros, tik reikia nebijot prašyt pagalbos, jei kažko reikia.
Atsakyti
Labas vakaras mielosios 4u.gif Noriu tiesiog paklausti iš jūsų skaudžios patirties dėl krūtu. Man prieš 13 metų išoperuota fibroadenoma. Po keletą metų vėl apčiuopiau suketėjimą. Lankau mamologą Stakionį kas metus. Paskutini pusmetį pradėjo dideti guzelis,labai skausmingas ypač ciklo viduri ir prieš mms. Šiandien padarė mamografija,nustatė mastopitijos židiny . Dar reikia ehoskopija padaryti, tik sausiui gavau taloną. Išrašė heomopatinius vaistus ir gerti vit.E. Ar kam nors atsirado iš mastopotijos vežiukas? Žinau,kad tam ir reikia stebėti,kad exstra pradėti gydyma jeigu atsiras vėžys. Man reikia kas pusmeti lankytis pas Stakionį. O operavo kai buvo 23 su puse metų. Dabar 37. Ačiū jeigu atsakysit. O jusm visoms stiprybes 4u.gif
Atsakyti

Dar prisiminiau. Dienos metu moetriskes vaiksto su tympom arba su treninginem kelnem, ar siaip kokiom lengvom trikotazinem kelnem. Ant virsaus chalatukas. Labai gerai ViTiMe parase, del palaidines arba pizamos virsutines dalies susagstomos. As to nebuvau sugalvojus:) Mano daktariukas ateidavo i palata apie 5,50 ir sakydavo, kad perrisimas po 10 minuciu...Tai isivaizduok, kaip eini i perrisima su naktiniai ir juos keli iki papu, likdama su trusais ;) Zinau, jiems ten giliai dzin viskas, bet paciai bus smagiau smile.gif
Papildyta:

Dar prisiminiau. Dienos metu moetriskes vaiksto su tympom arba su treninginem kelnem, ar siaip kokiom lengvom trikotazinem kelnem. Ant virsaus chalatukas. Labai gerai ViTiMe parase, del palaidines arba pizamos virsutines dalies susagstomos. As to nebuvau sugalvojus:) Mano daktariukas ateidavo i palata apie 5,50 ir sakydavo, kad perrisimas po 10 minuciu...Tai isivaizduok, kaip eini i perrisima su naktiniai ir juos keli iki papu, likdama su trusais ;) Zinau, jiems ten giliai dzin viskas, bet paciai bus smagiau smile.gif
Atsakyti
Ačiū labai, moterytės, už išsamią informaciją, vis lengviau ant širdies......
Atsakyti

Ačiū labai, moterytės, už išsamią informaciją, vis lengviau ant širdies......

Dar Jei nešalins pilnai krūt. siūlau turėli liemenėlę kurios negaila bus išmesti. Net nepagalvojau, kad po operacijos lieps būti su liem., nuo jodo nebeišsiplovė.

Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2016 11 22, 12:06)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Lanksti" data-cid="71235190" data-time="<a href="> Ačiū labai, moterytės, už išsamią informaciją, vis lengviau ant širdies......</blockquote>
<p>Dar Jei nešalins pilnai krūt. siūlau turėli liemenėlę kurios negaila bus išmesti. Net nepagalvojau, kad po operacijos lieps būti su liem., nuo jodo nebeišsiplovė.</p>

apie tai net nebūčiau pagalvojusi, ačiū
Atsakyti
Sveikatos visoms 4u.gif
Mes grįžom po ketvirtos chemo. Liko dar dvi. Šiandien prisiklausėm apie tai, kad po šitos gali labai numušti kraujo rodiklius, gali kilti temp. ir pan. unsure.gif
Sekantį kartą jau važiuosim ne tik chemo, bet ir darys momogramą, magnetinį rezonansą paskirs, lyg ir artėjam prie operacijos pamažu.
Tos, kurios turite patirtį, labai prašau, parašykite až, kokia suma atsidėkojote operavusiam chirurgui?
Atsakyti
QUOTE(Tigriukė@79 @ 2016 11 21, 21:57)
Labas vakaras mielosios 4u.gif  Noriu tiesiog paklausti iš jūsų skaudžios patirties dėl krūtu. Man prieš 13 metų išoperuota fibroadenoma. Po keletą metų vėl apčiuopiau suketėjimą. Lankau mamologą Stakionį kas metus. Paskutini pusmetį pradėjo dideti guzelis,labai skausmingas ypač ciklo viduri ir prieš mms. Šiandien padarė mamografija,nustatė mastopitijos židiny . Dar reikia ehoskopija padaryti, tik sausiui gavau taloną. Išrašė heomopatinius vaistus ir gerti vit.E. Ar kam nors atsirado iš mastopotijos vežiukas? Žinau,kad tam ir reikia stebėti,kad exstra pradėti gydyma jeigu atsiras vėžys. Man reikia kas pusmeti lankytis pas Stakionį. O operavo kai buvo 23 su puse metų. Dabar 37. Ačiū jeigu atsakysit. O jusm visoms stiprybes 4u.gif

Aš mastopatijos neturėjau, mano žvėriukas genetiškai paveldėtas. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 11 18, 20:53)
Kazkaip man nejauku del tu luziu...Ir dar, man idomu, ar paprasta rentgenas nerodo patologiniu luziu, o tik KT rodo? Nes turiu itarima, kad tada, kai man ziauriai skaudejo kairi sona, sonkauliu vietoje, gal jie tada ir luzo man, nes skausmas buvo nerealus. Bet rentgenas nerode nieko. Va ir suprask kaip nori...

nu kazkaip keista jei rentgenas luziu nerodytu... huh.gif

QUOTE(ViTiMe @ 2016 11 20, 20:29)
Ar atsigavai Vaidošiau, tikiuosi jau šviesu akyse? Stiprybės ir daug, daug jėgų Tau.

sveikinu atsikracius peruko 4u.gif idomu butu naujaja sukuosena pamatyt bigsmile.gif
as tai atsigavau jau smile.gif jau sia savaite i darba einu. nors po chemo maniau kad kojas pakratysiu blink.gif herpesas dingo, limfmazgis susitrauke thumbup.gif ir plaukai dar laikosi... gaila kad nebeilgam jau...

QUOTE(Tigriukė@79 @ 2016 11 21, 21:57)
Labas vakaras mielosios 4u.gif  Noriu tiesiog paklausti iš jūsų skaudžios patirties dėl krūtu. Man prieš 13 metų išoperuota fibroadenoma. Po keletą metų vėl apčiuopiau suketėjimą. Lankau mamologą Stakionį kas metus. Paskutini pusmetį pradėjo dideti guzelis,labai skausmingas ypač ciklo viduri ir prieš mms. Šiandien padarė mamografija,nustatė mastopitijos židiny . Dar reikia ehoskopija padaryti, tik sausiui gavau taloną. Išrašė heomopatinius vaistus ir gerti vit.E. Ar kam nors atsirado iš mastopotijos vežiukas? Žinau,kad tam ir reikia stebėti,kad exstra pradėti gydyma jeigu atsiras vėžys. Man reikia kas pusmeti lankytis pas Stakionį. O operavo kai buvo 23 su puse metų. Dabar 37. Ačiū jeigu atsakysit. O jusm visoms stiprybes 4u.gif

as tai nezinau is kur pas mane tas nelabasis islindo ax.gif neturiu ka patart. betkokiu atveju jums sveikatos 4u.gif
Atsakyti