Jeigu kalbame apie Santariskiu chemoterapijos skyriu tai niekas ten nesikeicia,kas buvo pries metus tas ir dabar visi tie patys gydytojai.Energetika tam skyriuj gera,sviesu,personalas malonus,vaistu paciam pirkti nereikia viskas buna paruosta.Tik vasara ,kada vienas ar keletas gydytoju iseina atostogu buna katastrofa,tada visa gauja eina pas kita gydytoja ir gaunasi didziule eile,kurioj gali tekti 2-3 valandas laukti.Bet aplamai zmones gana supratingi su sita beda ,"gudruciu" meginanciu apeiti eile praktiskai nera,o jei atsiranda,tai buna ramiai pastatyti i vieta Nerekomenduoju vaziuoti nuo ankstaus ryto,nes pas dauguma zmoniu kazkokia trauka eiti nuo pat ryto ir tunoti eileje,atejus 11-12 val ar veliau dazniausiai buna tuscia.Skyrius rgis dirba iki 19.00val tai net 6 valandu lasinima be vargo spedavau susilasinti.
Yra ne vienas vaistas dar biologinis. Turbūt skaitei apie vaistą PERJETA (labai įdomu koks žurnalas tai rašė). Dar yra TDM1. Jis skiriamas su Herceptinu dažniausiai, jei herceptinas neveikia
Kitas klausimas - ar yra besigydančių Santaroj? Jei taip, pas kokią gydytoją. Kas geriau NVI ar Santara? Gal kas gydotės pas Tulytę?
As NVI operaciją dariausi ir chemoterapija ten lasinausi. Lygtais sėkmingai viskas... Nors turbūt dar laikas parodys ar sėkmingai.
Apie gydytojus Santaros nieko nežinau. Tiesa pasakius ilgai net nežinojau kad ir ten išvis gydo vėžį
Na zodziu nelabai žinau kur geriau...
as nezinau ar Santaroj gydo kruties onkologija,bet ginekooginis ten yra pasakiskas,visom prasmem:palatos,gydytojai,slaugytojos.Pilvo chirurgijos skyriuje as gulejau mokamoj palatoj,tai ginekologiniam iprasta buvo geresne ,bet personalas ir ten puikus,aciu jiems.2004 m turejau smulkia onkologine ginekologine operacija NVI ,tai ten daug slogesne atmosfera,nors gydytojai irgi puikus,operavo Intaite.
COCONUT kur prapuolus? Kaip mamytei sekas?
Mama jaučiasi lyg ir neblogai, į darbą grįžo, aš jai vis primenu, kad nepervargtų, dėl nieko nesinervintų ir t.t.
Kaip ji pati sako, viskas lyg ir neblogai, bet sveikatos daug nėr. Bet kasdieniniam darbukam ir nedidelėm savaitgalio išvykom užtenka
Rugpjūčio 10 važiuosim pirmąjam patikrinimui.
Nezinojau ir as, kad Santaroj gydo ginekologini vezi... mane siunte po operacijos is santaru i kita kelio puse. Bet gal spinduliu nera Santaroj? Gal del to ... man labai patiko Santaroj, daug jaukiau nei NVI
O Tamoxifeno gauni? Jei neklystu, jis gali veikti akis, paskaityk informacinį lapelį - gal reiktų akis pasitikrinti?
Klimaksas nuo Tamoxifeno ir mane kaitina - tai visa šlapia, tai raudona, tai šalta. Prieš užmiegant labai nemėgstu privalomo karščio pylimo. Kažkur skaičiau, kad sportuojant lengviau pasireiškia klimaksas. Aš bandau po turputį važinėti dviračiu.
negaunu jokio gydymo tolesnio. Mano atveju niekas neveiksminga.
Papildyta:
Bendrai sveikata kaip ir nebloga, tik klimaksas žiauriai smaugia. Klimaksas chemoterapijos metu - vieni juokeliai, va išėmus kiaušides tai gerulis: karšta-šalta , kur nereikia šlapia, kur reikia - sausa . Vienžo - viena bėda, bet sportuot pradėjau po truputį, vis kažkuo galvą užimu. Skaityt vis negaliu, pagaunu save, kad mintys kažkur kitur,o raides tik šiaip akimis perrenku.
Planinis patikrinimas - minimalus. Markeriai - ir tie už pinigus. Pasirodo, kad 1,2 stadijoms markeriai jau mokami, nes nėra labai jau informatyvūs. Galiu daryt, galiu nedaryt, kaip noriu. Aišku sumokėjau 15 eur. ir padarė. Rezultatas - 8,83, t.y. norma. Prašiau kažką patirt - atsakymas, kad tirt jei niekuo nesiskundžiu, nėra poreikio, plaučiai šviesti vasarį, KT daryta lapkritį, galvos, kaulų, pilvo neskauda , nedūstu - tai nėra ko ieškot ir alint savo organizmą kenksmingais (radioaktyviais) tyrimais. Čiuopimo metu lyg jaučiami kažkokie dariniai krūties liekanoje, paskyrė echo, bet numeriukas yra tik 08-25. Susinervinau, - ne tas žodis. Šnd jau šutinu į savo polikliniką, gal susiveiksiu echo anksčiau, kad ramiau būtų atostogaut. Tie dariniai gali būti randai pooperaciniai, nes mano oda ir speneliai išsaugoti, bet visgi neramu. Ieškosiu būdų apsiramint anksčiau.
Dėl klimaksinių dalykų - jei galiu kentėt,- patarė kentėt, net fitodalykai geriau būtų nevartotini. Rekomenduotas fizinis aktyvumas. Sportuoju, palaikau formą, pabėgioju, kiek galiu, važiuoju dviračiu, mankšta, labai daug vaikštau praėjusią savaitę nuėjau 50 km. Taigi bėgu nuo ligų
parsiradau jau iš savo kelionių, aplankiau latvišką pajūrį, Rygą, Jūrmalą, Biržus, Anykščius, parsivežiau porą kilogramų Užpavydėjau Rygai žuvų turgaus - ikrai sveriami, šviežia lašiša, ech ..
Grįžtant prie reikalo. Ryt varau į konsiliumą, bet jau išsiaiškinau dominuojančias nuomones, nežinau kaip jie tarpusavyje susitars iki ryt. Drobnienė (jai mane perdavė Asadauskienė) mano, kad AC chemiją reikia stabdyt ir tęsti su taxanais (taxolais?) ir Carboplatina, bet siūlo kažkokius švelnesnius taxanų vaistus, kurie yra mokami. Mudėnas tuo tarpu mano, kad reikia kuo skubiau viską pjaut, nes auglys nemažas, rizika kad pradės "griūt" ir užnuodys mane. Taigi, pasirinkimas - ar toliau gydytis (privalumas - žinosiu kaip chemija veikia, nes išpjovus nematai poveikio), ar operuotis, ir kaip - nuo viens krūties tausojančios iki dvigubos mastektomijos. Apsispręst reiks per savaitę. Antrai nuomonei pirmadienį važiuoju pirmadenį pas Česą į Klaipėdą, pavyko įsiprašyt konsultacijai.
Klausimai:
a) Jei kam buvo taikyta AC-T chemija, ar teko girdėti apie mokamus taxanus/taxolus (naujos kartos, geresni) ir kiek jie kainuoja? Pavadinimo deja nežinau dar. Įdomu kokia kaina, nes ir platina man turbūt bus mokama, tikiuosi neteks banko plėšt.
b) Ar teko susidurti su Česu iš Klaipėdos? Man pristatė, kad ant krūtų reikalų jis Lietuvoje pagrindinis specas, žino klinikinius tyrimus ir pan. Keista, kad Klaipėdoje, bet ką aš žinau. Natūrali, nesusidūrei?
c) Ar teko kam susidurti su protonų terapija https://www.protonut...ijos-pranasumai? Čia iš vieno užsienio forumo ištraukiau, kiek suprantu kažkoks pažangesnis ir saugesnis švitinimas, kuris mažiau pažeidžia aplinkinius audinius. Radau info apie centrą Prahoje http://www.proton-ca...-treatment.com/ , o ar Lietuvoje yra kas panašaus?
d) Ar jums siūlė vaistą Xeloda ar panašų capecitabino pagrindu? Kiek skaitau, US visoms kas turi mts siūlo šitą geriamą chemiją. Kaži ar pas mus kompensuojama? Gal Natūrali būt aktualu. http://www.imed.lt/i...iama_laika/3585
Undzinka, laikykis, po kiek laiko prašysiu pasidalinti, kaip poveikis pastų ir aliejų.
Man panašus klausimas kyla dėl KT/MRT tyrimų - kiek jų galima per metus daryt, kad neužsiradioktyvint visiškai. man daryti du krūtų MRT šiemet ir vienas (krūtų, dubens, pilvo organų) KT. Noriu klubą prasišviest, nes skauda sąnarį, ir bijau.
Čiuopimo metu lyg jaučiami kažkokie dariniai krūties liekanoje, paskyrė echo, bet numeriukas yra tik 08-25. Susinervinau, - ne tas žodis. Šnd jau šutinu į savo polikliniką, gal susiveiksiu echo anksčiau, kad ramiau būtų atostogaut.
atsargiai su tom poliklinikom,viena kai ziuri turintis patirti onkologijoje,kita kai belekas.Vakar kaip tik ziurejau laida kai moteriai per rentgena nepamate vezio,paskui rado kai isplites buvo jau kiti.Kad nuejo pas gydytoja p keliu metu,ta dar karta paziurejo nuotrauka ir sypsodamasi pasake-kad nepamate,nors matesi.
Ar teko susidurti su Česu iš Klaipėdos? Man pristatė, kad ant krūtų reikalų jis Lietuvoje pagrindinis specas, žino klinikinius tyrimus ir pan.
Mano teta gydesi kruties vezi.Buvo irgi "isiprasius" po operacijos.Paskyre chemja ir spinduliavima.Viskas buvo po operacijos,tiesa stadijos pradines lygtai.
As zinoma cia menka patareja,bet jeigu siulo ir yra imanoma pjauti,tai pjauk greiciau.Viena neaisku dar kaip bus su kitais vaistais,antra nezinia kur per ta laika dar gali lasteles nukeliauti.O po operacijos vistiek turesi chemija daryt,nes mikroskopiniu mts neispjaus.NVI manuau irgi ne luzeriai sedi,yra juk atidirbtos schemos,standfartai ir tt.O chemija irgi turi ribas,tinka-netinka,vystosi rezistencija ,tad kiekvienu vaistu panaudojimas yra sioks toks resruso mazinimas.Cia tik mano nuomone zinoma.