Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Dulk @ 2017 07 05, 22:46)
Trigubai teigiamas yra pas mane, her teigiamas  ir abu hormonai teigiami er + pr + . Natūrali pas tave taip pat ?

Pirminė diangnozė tokia pat. Tačiau dabar tú trombú kraujagyslėse rašo biosija, kad PR-... Va šitu niunsu rytoj pasiklausinėsiu smile.gif
Bet faktas, kuris paremtas bent 4iom mano skaitytom studijom, kad HER2+ atveju, tamoksifenas visai negydo, tik pasireiškia jo šalutiniai poveikiai ir netgi kaikuriais atvejais gali auginti làsteles...

Dulk, kiek laiko Tu jau po gydymo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natūrali: 06 liepos 2017 - 11:49
QUOTE(RaViltis @ 2017 07 03, 15:23)
O kuo susiję kanapių vartojimas ir Tamoxifenas? Aš pati pradėjau gerti CBD, geriu Tamoxifeną + Zoladex gaunu į pilvą.
Klausimas - o kodėl Tamoxifeną pakeitė Exemestanu? Bandžiau prieš mėnesį teirautis Asadauskienės, taip pat ginekologės Kanopienės dėl Tamoxifeno pakeitimo, abi sakė, kad nemato priežasčių, dėl ko reikėtų keisti. O sesutė pridėjo, kad jau geriau Tamoxifeno sukelti šalutiniai poveikiai, su kuriais paprasčiau sukovoti, nei osteoporozė, kurią sukelia Anastrazolis. Taip ir likau su tamoxifenu...

Nu įdomiai čia biggrin.gif man gyd sakė kad su Zoladexu niekada Tamoxifeno neskiria.man net nesvarstė Tamoxifeno skirt.
Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2017 07 03, 16:47)
Na ka "koleges" smile.gif Nusprendeme gyventi dar sveikiau. Emem su vyru ir nusipirkom puse aveles. Susideliojau I saldikli, o siandien viriau barscius su aviena:) Tobula!!! Avyte ganesi Utenos laukuose, neblogai imitus, bet lajus nupjaustytas tik mesyte:) O dar is kitos ukininkes pirkom suriu varskiniu:) Siandien kepem panyra pusryciams kokoso aliejuje. Skanu ir sotu smile.gif Zodziu geras ir sveikas maistas yra skanu ir manau nesikerta su priesvezine mityba smile.gif Gink dieve nieko nereklamuoju, tiesiog dalinuosi savo patirtim ;)

Mmmmm labai skaniai viskas skamba essen.gif o kur panyra pirkai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidosius: 06 liepos 2017 - 12:45
QUOTE(Natūrali @ 2017 07 04, 14:41)
Nutarė nutraukti Herceptinà. Paaiškino, kad pasaulinėj praktikoj jį tęsia, bet Lietuvos biudžetas labai ribotú galimybiú, todėl jo nebetęs. Ir kad būtú aiškumo, bandys organizuoti PET tyrimà. Tada bus aišku, kà siūlo KMUK. Penktadienį važiuoju konsultuotis į sostinę, nes ryškiai Kaune manęs nelabai myli...

Tikrai bėk neatsigrezdama nuo tokių daktarų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 07 04, 17:50)
RaViltis, dėl krūties vėžio priežasčių, tai aš dariau tyrimą, vis nesusikaupiu blogo įrašo apie tai sudėt. Pagal įvairius šaltinius, kas tik nesukelia krūties vėžio - genetika, stresas, mėsa, pieno produktai (atskirą knygą vien apie tai skaičiau), sutrikęs metabolizmas, savigrauža, užspaustos mintys, savęs pamiršimas, užblokuota širdies čakra ir dar milijonas priežasčių.

Apie savo ligos priežastis turiu kelias teorijas: dešimtmečių stresas, hormoninė kontracepcija apie 7 metus - taip man gydė endometriozę, o po to man patiko, kad nėra mėnesinių - labai patogu kelionių metu, vėlyvas gimdymas...

QUOTE(Astusiukas @ 2017 07 05, 08:11)
O kaip galvojant ar kontracepcija tikrai turi poveiki i visus siuos musu temai svarbius dalykus?turiu spirale jau beveik 5 metai (hormonine)kaip tik send einu tikrintis,ir mastau kad reikia traukti ja lauk,nes skaitau visus kad sukelia visus tuos blogius.
Ka Jus patarsit is patirties,ar esat kuri tuo klausimu labai domejusi?

Ypatingai nesidomėjau, bet kaip tik prieš nustatant ligą buvau susiruošus dėtis Mireną, nusipirkau, o po to - diagnozė. Kažkur skaičiau, kad Mirenos naudojimas gali įtakoti onkologinių ligų atsiradimą. Taip ir liko dulkėt ant komodos hormoninė spiralė...

QUOTE(vaidosius @ 2017 07 06, 12:49)
Nu įdomiai čia  biggrin.gif man gyd sakė kad su Zoladexu niekada Tamoxifeno neskiria.man net nesvarstė Tamoxifeno skirt.

Net pasitikrinau - iš tikrųjų gaunu Zoladex (Goserelin) + Tamoxifen. Hm, tikėsiu, kad tai į tik į naudą man:)

Ar žinot kuri - reikia nusirengti kaulų skanavimo metu?
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 07 06, 13:36)
Net pasitikrinau - iš tikrųjų gaunu Zoladex (Goserelin) + Tamoxifen. Hm, tikėsiu, kad tai į tik į naudą man:)

Nu ar neteks tik man pasigailėti kad po chemoterapijos nebetesiau gydymo Vilniuj o perėjau į Klaipėdą... Santariskese kiek supratau būtų Tamoxifeno skirusi gyd
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 07 06, 14:07)
Nu ar neteks tik man pasigailėti kad po chemoterapijos nebetesiau gydymo Vilniuj o perėjau į Klaipėdą... Santariskese kiek supratau būtų Tamoxifeno skirusi gyd

Negali žinot - juk kiekvienos iš mūsų situacija kažkiek skiriasi...
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 07 06, 14:36)

Tikrai nereikia nusirengti, tik liemenuka atrodo reikia nusiimti, nes metaliniai uzsigimai yra. laikrodi nusiimti ir auskarus. O siaip guli su savo rubais.
Papildyta:
QUOTE(vaidosius @ 2017 07 06, 13:49)

Mmmmm labai skaniai viskas skamba  essen.gif  o kur panyra pirkai?

Jei domina avyte duodu kontaktus ir skambinkites:) Moteriske tevuko ukio avytes parduoda.
Panyra pirkau is ukininkes Virginija Jonuškienė. Is facebooko. Sutarem ir atveze:)
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2017 07 06, 11:49)
Pirminė diangnozė tokia pat. Tačiau dabar tú trombú kraujagyslėse rašo biosija, kad PR-... Va šitu niunsu rytoj pasiklausinėsiu smile.gif
Bet faktas, kuris paremtas bent 4iom mano skaitytom studijom, kad HER2+ atveju, tamoksifenas visai negydo, tik pasireiškia jo šalutiniai poveikiai ir netgi kaikuriais atvejais gali auginti làsteles...

Dulk, kiek laiko Tu jau po gydymo?

Operacija 2015 08 05 gydymas baigtas 2016 09
Natūrali dėl biologinio gydymo tai yra vaistai kurių molekules labai mažos ir prasiskverbia į smegenis, teko skaityti mokslinio tyrimo ataskaita yra internete ten viena iš autorių buvo mano chemoterapiaute Janina Strimaitiene. Ten aprašomas atvejis kai metastazes tik smegianyse optimistiška istorija.
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 07 03, 09:21)
Undzinka, valio, labai džiaugiuosi kad atsigavai. Išbandyk reiki, bus kur dėmesį nukreipti, ir turėtų padėti, papasakosi kaip sekėsi, mums bus įdomu.

Aš ketvirta diena po trečios chemijos. Sakyčiau kad geriau jaučiuosi nei po antros, valgau viską, tik venas pradėjo stipriai skaudėti toje rankoje kur lašinti vaistai, čia kažkas nauja. Masažuoju su Liotonu, nežinau ką dar galėčiau padaryti. O šiaip neblogai.

Krūtų MRT siuntimą gavau iš Asadauskienės, tik ji nesitikėjo, kad pavyks taip greitai susiorganizuoti (siuntimas dar nieko nereiškia, eilė buvo iki rugpjūčio, teko pasistengti). Esmė tame, kad aš dar neoperuota, auglys nemažas ir reikia žinoti, ar chemija veikia, kad keist gydymo planą jeigu ką. Bus matyt. Padariau taip pat krūtinės ląstos ir plaučių KT - švaru (valio!).

Mane Asadauskienė per savo atostogas perduos Drobnienei. Aš manau, kad gal paskui pas Drobnienę ir pasiliksiu. Kažkurį kartą buvau savavališkai be užsirašymo numynus pas Drobnienę papildomai pasikonsultuoti - paliko gerą įspūdį, išsamiai paaiškino viską, ir prie jos kabineto nesėdėjo dvidešimt žmonių, tai gal ji mažiau perkrauta.

Drobninę galiu labai pagirti, gydžiausi pas jã.
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 07 06, 14:07)

Vaidosiau, o kokia pas tave ta vėžio rūšis? Yra Her2+++?
Atsakyti
Gavau MRT rezultatus antradienį, rašo, kad niekas neišaugo ir neišplito, pagrindinis navikas sumažėjo 9mm, bet pagal jo dydį "poveikis minimalus". Taigi, bus konsiliumas kitą penktadienį ir spręs ką daryti, kad poveikis būtų didesnis, ir pribaigtų tą reikalą. Teks spręsti ar operacija dabar (ir kokia), ar kita chemija (ir kokia).

O kol kas išvarau į latvišką pajūrį, ir Rygą aplankysiu, o paskui sodybon. Visoms gražios ateinančios savaitės!

Beje, nusipirkau lapačio arbatos (pau d'arco), gersiu iki sekančios chemijos. http://priekavos.lt/...istas-nuo-ligu/
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2017 07 06, 22:38)
Vaidosiau, o kokia pas tave ta vėžio rūšis? Yra Her2+++?

taip, pas mane HER2+++

QUOTE(Brazil @ 2017 07 07, 08:07)
Gavau MRT rezultatus antradienį, rašo, kad niekas neišaugo ir neišplito, pagrindinis navikas sumažėjo 9mm, bet pagal jo dydį "poveikis minimalus". Taigi, bus konsiliumas kitą penktadienį ir spręs ką daryti, kad poveikis būtų didesnis, ir pribaigtų tą reikalą. Teks spręsti ar operacija dabar (ir kokia), ar kita chemija (ir kokia).

O kol kas išvarau į latvišką pajūrį, ir Rygą aplankysiu, o paskui sodybon. Visoms gražios ateinančios savaitės!

Beje, nusipirkau lapačio arbatos (pau d'arco), gersiu iki sekančios chemijos. http://priekavos.lt/...istas-nuo-ligu/

puiku kad chemija veikia ta zaraza, kad nedideja clap.gif
smagiai pailset 4u.gif
Papildyta:
dare echoskopija man siandien. rado limfmazgiuku pora padidejusiu. vienas prie kepenu (sita jau ir anksciau mate ) ir kitas prie kiausides. tai ta proga MRT ir KT paskyre 24 d. tai va... ax.gif
Atsakyti