Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Undzinka @ 2017 06 30, 10:50)
Moteriškės labas. Įspirkit man prašau i subinę ir taip stipriai . Nu kažko visai išskydau....Motyvaciją kokia mestelkit...Nebegaliu but supermoteris....einu pažiūrėsiu koks mėnulis...nu ne pilnatis lyg....

Jaunatis (pilneja) 6 menulio diena.
Bet sios dvi dienos itin sudetingos. Ir as negaliu paaiskinti, bet ... Niurios dienos. Slegis ziaurus. Lyyyyyyyyyja......
O supermoteris-sunki uzduotis, ypac ilagi ir be pertrauku.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 06 30, 11:50)
Moteriškės labas. Įspirkit man prašau i subinę ir taip stipriai . Nu kažko visai išskydau....Motyvaciją kokia mestelkit...Nebegaliu but supermoteris....einu pažiūrėsiu koks mėnulis...nu ne pilnatis lyg....

Labas, baik!!! Viskas bus gerai (pati dažnai tuo netikiu), bet tu dar tikrai viskà gali pakeisti!!! Man vakar kilo mintis, kad dar aš viskà galiu - nes vis dar vaikštau žemės paviršiumi, o ne debesim.
Pas mane irgi nežinia kokie reikalai. Be galvos smegenú metastaziú turiu dar dėmę ant krūties, kuri atsirado prieš mėnesį ir ne mažėja, o didėja... Kasdiena keičia formà, spalvà ir panašiai... Paimė biopsija - jau 10 dienu - atsakymo nėr...

Undzinka, kokiais vaistais tau pakeitė tamoxifenà? Planuoju savo lėšomis jį keist (čia dėl kanapiú ir trigubai teigiamo vėžio). Gydytoja sake jei pati pirksi, gali pasidomėti Letrozoliu, Exemestanu arba Anastrozoliu...
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2017 06 30, 14:24)
Jaunatis (pilneja) 6 menulio diena.
Bet sios dvi dienos itin sudetingos. Ir as negaliu paaiskinti, bet ... Niurios dienos. Slegis ziaurus. Lyyyyyyyyyja......
O supermoteris-sunki uzduotis, ypac ilagi ir be pertrauku.

Jo, dienos kazkokios sunios is ties...O dar vienas kojos nagas kazkodel nusprende, kad jis augs ne taip kaip visi , o kazkodel I sona...Vakar anukas netycia ant to pirsto ...blyn, galvojau apsisiusiosiu is skausmo..srocnai reikia pedikiuro... Aciu!!!

QUOTE(Natūrali @ 2017 06 30, 14:28)
Labas, baik!!! Viskas bus gerai (pati dažnai tuo netikiu), bet tu dar tikrai viskà gali pakeisti!!! Man vakar kilo mintis, kad dar aš viskà galiu - nes vis dar vaikštau žemės paviršiumi, o ne debesim.
Pas mane irgi nežinia kokie reikalai. Be galvos smegenú metastaziú turiu dar dėmę ant krūties, kuri atsirado prieš mėnesį ir ne mažėja, o didėja... Kasdiena keičia formà, spalvà ir panašiai... Paimė biopsija - jau 10 dienu - atsakymo nėr...
Undzinka, kokiais vaistais tau pakeitė tamoxifenà? Planuoju savo lėšomis jį keist (čia dėl kanapiú ir trigubai teigiamo vėžio). Gydytoja sake jei pati pirksi, gali pasidomėti Letrozoliu, Exemestanu arba Anastrozoliu...

Naturali, dekui smile.gif Kada Tau KT naujas? Ar nebuvo nesenai? Ar maisau kazka?
Na demes atsiranda del ivairiu priezasciu, juk nebutinai turi but blogas variantas. Na tarkim, kad tai senatvines (atleisk mieloji) demes smile.gif Laukiu kartu biopsijos rezultatu ir laikau kumscius
Man tamoxifena pakeite leidziamu karta menesyje (kas 28 dienas) harmonu "Faslodex" Gydytoja sake, kad jis labai geras. Jis skiriamas tik kam jau menopauze. O pas mane ji jau 3 metai, kaip vaistais sukelta. Bet jis brudas brangus verysad.gif Jei gerai pamenu, mano du svirkstai (vienkartine doze), kainuoja 620 euruku...
Atsakyti
laba diena mergaites. gal galit pasakyti kas yra tas BIRADS2
aciu labai
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2017 06 30, 13:28)

Aš Exemestana geriu. Man ji kompensuoja. Skyrė vietoj tamoxifeno nes kas 4 sav leidžia Zoladexa kad mėnesinių nebūtų.
Laikau kumscius dėl biopsijos atsakymo 4u.gif

UNDZIKA 4u.gif o gal ir pas psichologą būtų naudinga nueiti?
Atsakyti
QUOTE(_delete_ @ 2017 06 30, 17:01)
laba diena mergaites. gal galit pasakyti kas yra tas BIRADS2
aciu labai

Galimos BI-RADS kategorijos:
● BI-RADS 0 – tyrimas nepakankami informatyvus. Taip gali būti dėl techninių detalių, darinys neapimtas standartinėse mamogramose, palyginimui nepateiktos ankstesnės mamogramos. Pacientė gali būti iškviesta papildomoms projekcijoms, ultragarsui, prašoma atsinešti ankstesnes mamogramas;
● BI-RADS 1 – nėra pakitimų. Tolesnis stebėjimas pagal standartinę schemą;
BI-RADS 2 – gerybiniai pakitimai: cistos, fibroadenomos, gerybiniai kraujagysliniai arba parenchiminiai mikrokalcinatai. Įprastas stebėjimas;
● BI-RADS 3 – galimai gerybiniai pakitimai, piktybiškumo tikimybė 2 proc. Pavyzdžiai: parenchimos sutankėjimas, asimetrija, darinys nevisiškai būdingas gerybiniam, kalcinatai. Šios grupės pacientėms gali būti rekomenduojamas trumpesnio intervalo stebėjimas. Atlikus kontrolinius tyrimus, pacientės, kurių pakitimai stabilūs, dažniausiai perkeliamos į mažiau įtartiną grupę (BI-RADS 2), o jei pakitimai, laikui bėgant, tampa įtartinesni, tarkime, daugėja kalcinatų, jie gali būti klasifikuojami kaip BI-RADS 4 ar net 5 kategorijos;
● BI-RADS 4 – įtartina dėl piktybiškumo, krūties vėžio tikimybė 2–95 proc.;
● BI-RADS 5 – radiologinis vėžio vaizdas, vėžio tikimybė daugiau nei 95 proc.; ● BI-RADS 6 – patvirtintas vėžys. Šios vertinimo kategorijos rekomenduojama vengti arba kartu pateikti kategoriją, kuria vertinamas radiologinis
Papildyta:
QUOTE(vaidosius @ 2017 06 30, 17:02)

UNDZIKA  4u.gif o gal ir pas psichologą būtų naudinga nueiti?

Uzteko man psichologes onnkologiniam, juokas vienas buvo. Nemanau, kad ji man padetu. Tiesiog praeis, na juk visom turbut buna...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 30 birželio 2017 - 16:13

Papildyta:
 Tiesiog praeis, na juk visom turbut buna...

Zinoma praeis  :console:  juk kartais reikia ir koki posma nuzliumbti :mirksiukas: o paskui vel galesi supermoteris buti :showoff:

Atsakyti
Sveikos mergaites! Atėjau pasidžiaugti, ir gal but ir jums nuotaika tuo pačiu pakelsiu 4u.gif . Tai gi man šiandien šiokia tokia švente yahoo.gif . Atlikau paskutine švitinimo doze ir, lig ir, padėjau taškelį šiame etape. Tai tokia pakylėta nuotaika šiandien, nors kaip ir viskas kaip ir visada atrodytu... O sekmadienį švęsiu savo 48 - jį gimtadienį. Tikiuosi jų dar atšvęsti bent jau kokius 30, ar šiek tiek daugiau, kartų.

Tai gi dabar reikės pasirodyti po 3 men. stebėjimui. Gal galite patarti pas kuri is mamologų eiti stebėjimui?

Undzinka, o ne prašėte siuntimo pas reabilitologą NVI? Mane nusiuntė radiologe, šiaip del rankos. Bet kadangi rankai viskas gerai, bet pasiskundžiau del kojų, tai paskyrė kojų limfodrenažinį masažą. Dar liko vienas kartas pirmadieni. Išsišnekėjus su sesele, tai sako kad turi jie įvairios aparatūros, bet vengia skirti, nes labai pamažino etatus, ir nėra vietų, nes dirba labai trumpai. Bet gal pabandykite.
Atsakyti
Nu va. Turiu jau visas žinias.. Darė man KT viso kūno, tai čia viskas tvarkoj ten nieko nesimato, darė vèl galvos MRT. Viena mts stabili, kita šiek tiek ūgtelėjusi apie 2 mm. Tačiau židiniuose nevyksta hyperperfuzija, kas leidžia daryti prielaidà, kad ten vyksta nekrozė (nekrozė tai či geras scenarijus).
Va su ta dėme tai šikna tiesiai šviesiai - tai ne odos metastazė, o paimto mėginio kraujagyslėse matosi navikinės lastelės, kurios formuoja trombus... Pirmadienį konsiliumas... Nuojauta, kad vėl norės skirti chemijà, bet abejoju ar sutikčiau... Nu tiek prisiskičiau ir prisiklausiau, kad ji tik kenkia sudarydama laikinà pagerėjima...
Beje, iš kart liepė keisti tamoxifenà į exemestan, bet išrašė paprasta receptà, neva mano atveju kompensuoti negali..
Atsakyti
UNDZINKA, mieloji, nepanikuok. Žinoma kartais taip jau būna, aš tave puikiai suprantu, būna ir man. Bet negali taip su savimi elgtis (čia man vyras taip sako), nes nieko geriau iš to nerimo nebus. Tu gi mūsų stipruolė. Pirmu numeriu eik į gamtą, medį apkabink, pasivaikščiok. Nueik iki bažnyčios - aš iki šiol buvau netikinti, bet dabar žiūriu padeda. Dar geriau nueik pakalbėti su kunigu (geriausia vienuoliu, Lukiškių arba Bernardinų bažnyčioje).

Galvok apie tai, kiek daug žmonių pasveiksta beviltiškose situacijose, nenarstyk blogiausių scenarijų, paieškok sėkmės istorijų ir paskaityk.

Man meditacija padeda - paprasčiausiai susirask youtube relaksacinės muzikos ir paklausyk, susitelk į kvėpavimą pilvu ir skaičiuodama iki dvidešimt ar daugiau, kad išjungti neramias mintis.
Na ir paskutinis - kartok daug kartų "Man viskas bus gerai. Aš tikrai pasveiksiu/Aš sveika. Visa Visata man padeda" ar bet ką panašaus teigiamo, kas susiję su tavo norais, tap lyg jie jau būtų įvykę. Tyrimais įrodyta, kad ne tik mintys, bet ir žodžiai apgauna smegenis, ne tik ramina, bet ir gydo. Nes mūsų pasąmonė labai patikli. Pvz. vienam tyrime žmonėms, kuriems dideliam aukštyje skaudėjo galvą, davė placebą vietoje tikro vaisto. Juos padalino į dvi grupes. Viena grupė tik gavo placebą, joje trečdaliui praėjo skausmas, vien todėl kad jie tikėjo gavę vaistą. Kitoje gydytojas dar su jais kalbėjo, paguodė, ten skausmas sumažėjo 60 proc. (skaitau dabar knygą apie mokslinius tyrimus, susijusius su minčių poveikiu). Pavyzdys tik rodo, kokia patikli mūsų "centrinė valdžia" smegenyse. Reikia kabintis už teigiamų dalykų, gerų emocijų, malonių dalykų - kas nors būtinai padės jaustis geriau.

Iki rugpjūčioo KT neverta pergyvent, jei šiuo metu nieko negali pakeisti - džiaukis vasara. O gal gali - Asadauskienei paskutinė savaitė prieš atostogas, perduos mus kitai gydytojai - gal iš jos galima KT anksčiau išprašyt? Nors aš pati sau klausimą užduodu - ar verta dabar spausti, kai jie visi ten atostogauja, persikrovę, įsigilinti neturi galimybių, nes visi turi dvigubą krūvį. Neturiu atsakymo kap geriau.

Praeis anksčiau ar vėliau ta prasta nuotaika. Šios dvi dienos tikrai nekokios, man galvą spaudžia žiauriai, ko anksčiau nebūdavo, visos gyslos iššokę. Praeis tikrai, ir vėl kovosi. Dar ilgas kelias priešaky, ir jis veda tik į sveikimą.

Laikykis, stipriai apkabinu!

Natūrali, kaip gera girdėti iš tavęs! Yra kiek suprantu ir neblogų naujienų dėl galvos mts, vadinasi yra viltis. O kodėl chemijai ne, nori natūraliais būdas gydytis, ar tau ji anksčiau neveikė?

Belulino, sveikinimai! Reikia džiaugtis visom įmanomom progom! Daug daug ateinančių gimtadienių linkiu atšvęsti! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

PS gavau šiandien chemiją, tai nupušus visai, žinutės nemoku normaliai parašyt, berods susitvarkiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 30 birželio 2017 - 19:42
QUOTE(Natūrali @ 2017 06 30, 18:26)
Nu va. Turiu jau visas žinias.. Darė man KT viso kūno, tai čia viskas tvarkoj ten nieko nesimato, darė vèl galvos MRT. Viena mts stabili, kita šiek tiek ūgtelėjusi apie 2 mm. Tačiau židiniuose nevyksta hyperperfuzija, kas leidžia daryti prielaidà, kad ten vyksta nekrozė (nekrozė tai či geras scenarijus).
Va su ta dėme tai šikna tiesiai šviesiai - tai ne odos metastazė, o paimto mėginio kraujagyslėse matosi navikinės lastelės, kurios formuoja trombus... Pirmadienį konsiliumas... Nuojauta, kad vėl norės skirti chemijà, bet abejoju ar sutikčiau... Nu tiek prisiskičiau ir prisiklausiau, kad ji tik kenkia sudarydama laikinà pagerėjima...
Beje, iš kart liepė keisti tamoxifenà į exemestan, bet išrašė paprasta receptà, neva mano atveju kompensuoti negali..

Valio gerajam scenarijui 4u.gif viskas bus tik gerai mirksiukas.gif
Nelabai supratau kas su ta dėme vyksta...
Bet o kodėl chemijos atsisakyti nori? unsure.gif na kenkia ji organizmui... Bet juk ir vėžines ląsteles naikina.

BRAZIL kelinta jau chemo?

BELULINO sveikinu su dar vieno etapo pabaiga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 06 30, 20:09)

BRAZIL kelinta jau chemo?

vaidosiau, trečia chemija dabar. Antradienį darys krūtų MRT ir spręs ką toliau su manim daryti, ar tęsti, ar operacija, ar kt.

Beje, merginos, radau tokią info, kad sergančioms krūtų vėžiu nemokamai daro reiki masažus/seansus. Info čia: http://www.netradici...lt/reiki-erdve/
Susirašiau su reiki meistru (info žemiau), jis sako, kad labiausiai tinka kenčiančioms nuo chemo pašalinių poveikių ir reikia daryti dešimt seansų iš eilės. jie nieko nekainuoja (daro tyrimą). Mano atveju kol kas nelabai tinka, nes aš tarp chemijų stengiuosi išvažiuot prasiblaškyti. Dėl paties reiki nuomonės neturiu, nesu bandžiusi, bet vėlgi užsienio forumuose skaičiau, kad yra kam padeda.

From: Vytautas Kulvietis [mailto:kulvietis.vytautas@gmail.com]
Subject: Re: Del Reiki sergant kruties veziu

Laba diena.
Projektą dar vykdome. Registracijai dar reikėtų telefono nr. Tyrimo metu nemokamai atliekama 10 Reiki seansų, jei užpildomos apklausos anketos apie gyvenimo kokybę ir psichoemocinę būseną prieš ir po 10 seansų serijos ( du kartus). Kuo dažniau atliekami seansai, tuo geresnis rezultatas. Todėl rekomenduojama seansus atlikti kasdien ar kaip galima dažniau. Jūsų konfidencialumą garantuojame. Apklausos rezultatai bus naudojami be asmens duomenų.
Anksčiausiai galime priimti ketvirtadienį. Ar galite atvykti į papildomos ir alternatyvios medicinos kabinetą "Reiki erdvė", adresu Verkių g. 5, Vilnius?
Patikinu, kad Reiki praktika pagerina organizmo savireguliaciją ir veikia holistiniu principu. Pirmas poveikis yra ramybė, atsipalaidavimas, sugrįžimas į sąmoningumo būseną. Reki seansų metu ir po jų, visi fiziologiniai ir psichologiniai procesai pradeda veikti optimaliau. Kuomet normalizuojasi psichinė būsena, imunitetas taip pat pradeda veikti geriau, t.y. normalizuojasi sveikų ir pažeistų ląstelių atpažinimas, gerėja detoksikacija, vidaus organų veikla. Svarbu paminėti, kad daugumai pacienčių pagerėjo miego kokybė, sumažėjo skausmas, normalizavosi savivertė ir padidėjo pasitenkinimas gyvenimu.
Reiki yra saugi praktika, pasaulyje taikoma apie 5000 metų. JAV taikoma daugiau kaip 800 oficialių gydymo įstaigų.

Natūrali, dar viena opcija ateičiai - klinikiniai imunoterapijos tyrimai. Čia konkrečiai TNBC, žiūrėk gal kažkuris turi partnerių Europoje, reikia knistis. https://www.cancerco...-breast-cancer/
Rodo neblogus rezultatus - http://yalecancercen...e.aspx?id=15146 (šitas konkrečiai US).

Papildyta:
Dar dėl klinikinių tyrimų - aš su dviem susirašiau US, tai atsakė, kad reikia atvykti pas juos, vaistai nekainuoja, bet kelionė plius pargyvenimas - tavo.
Man netinka (parašiau keliems konkrečiai dėl metaplastinio v, du kol kas atsakė), nes dabar renka pacientus su metastazėm.
Atsakyti