Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(vaidosius @ 2017 06 28, 13:09)
UNDZIKA na kokie žymenų atsakymai? Tikiuosi geryn einantys  smile.gif 
Aš ryt eisiu hormonu į pilvą leistis ( beje man nuo jų irgi sąnariai paskauda. Gyd sakė kad taip bus. Sakė geriausias vaistas nuo to - judėjimas. Patarė kas rytą pramankstint kiekvieną sąnariuka palankstyt ) ir sužinosiu savo vėžio žymenų rezultatus.
Gal kas žino kas tas CreaC vėžio žymenų tyrime? Kažkaip neradau info... Ar čia tas pats kas CEA?

Paskambinau del tyrimu....
CEA (norma iki 5) bendras vezio zymui, kuris rodo metastaziu progresavima - 47.3
CA 16-3 (kruties vezio zymuo (norma iki 30) - 27.43
Kalcis (norma iki 2) rodo metastaziu progresavima ir kalcio ismetina i klauja - 2.58
Kreatinias (norma moterism apie 44) inkstu veikla - 43
Atsakyti
Undzinka, o kaip prieš tai buvo, į kurią pusę tavo CEA, mažėja ar atvirkščiai?.. Bet kokiu atveju - tau 4u.gif , viskas bus gerai, turi būti anksčiau ar vėliau.
Dėl neuropatijos kiek skaitinėjau užsienio forumuose, nuo skausmo lyg šitą vartoją - Neurotin/Gabapentin http://www.pasveik.l...neurontin/9128/, aišku reikia su šeimos gydytoju gal pasitarti, jei su chemike neišeina. Taip pat daug kur rašo, kad akupunktūra ir pan padeda, t.y. kai spaudžiami specifiniai taškai arba į juos bedamos adatėlės. Reikia tik patyrusio refleksologo ieškotis ir kad nebūtų kainos kosminės kaip visokiuose spa. Gaila nepažįstu, bet čia va pvz su kainomis Pilaitėje maždaug įsivaizdavimui http://www.gyda.lt/f.....a eur.pdf?v=1.

ViTiMe, dėkui, kai jau prieis reikalas, parašysiu būtinai asmeniškai. Dar kol kas nesioperuoju, bet laikas bėga, greit reikės apispręsti ir dėl operacijos, ir dėl rekonstrukcijos.

Vaidošiau, o kaip čia yra, kažkas lyg minėjo, kad prie trigubai neigiamo vėžio žymenys nieko nerodo? Ar tau jie informatyvūs, dare prieš tai?

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 06 28, 20:54)
Undzinka, o kaip prieš tai buvo, į kurią pusę tavo CEA, mažėja ar atvirkščiai?.. Bet kokiu atveju - tau  4u.gif , viskas bus gerai, turi būti anksčiau ar vėliau.
Dėl neuropatijos kiek skaitinėjau užsienio forumuose, nuo skausmo lyg šitą vartoją - Neurotin/Gabapentin http://www.pasveik.l...neurontin/9128/, aišku reikia su šeimos gydytoju gal pasitarti, jei su chemike neišeina. Taip pat daug kur rašo, kad akupunktūra ir pan padeda, t.y. kai spaudžiami specifiniai taškai arba į juos bedamos adatėlės. Reikia tik patyrusio refleksologo ieškotis ir kad nebūtų kainos kosminės kaip visokiuose spa. Gaila nepažįstu, bet čia va pvz su kainomis Pilaitėje maždaug įsivaizdavimui http://www.gyda.lt/f.....a eur.pdf?v=1.

ViTiMe, dėkui, kai jau prieis reikalas, parašysiu būtinai asmeniškai. Dar kol kas nesioperuoju, bet laikas bėga, greit reikės apispręsti ir dėl operacijos, ir dėl rekonstrukcijos.
Jei švitinimo nebus, galima butu konsultuotis del operacijos ir rekonstrukcijos vienu metu.
Vaidošiau, o kaip čia yra, kažkas lyg minėjo, kad prie trigubai neigiamo vėžio žymenys nieko nerodo? Ar tau jie informatyvūs, dare prieš tai?

Atsakyti

Undzinka  :4u: 

Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 06 28, 12:54)
Paskambinau del tyrimu....
CEA (norma iki 5) bendras vezio zymui, kuris rodo metastaziu progresavima - 47.3
CA 16-3 (kruties vezio zymuo (norma iki 30)  - 27.43
Kalcis (norma iki 2) rodo metastaziu progresavima ir kalcio ismetina i klauja - 2.58
Kreatinias (norma moterism apie 44) inkstu veikla - 43

O koks prieš tai buvo tavo CEA? CA15_3 normos ribose pas tave
Su gydytoja dar neaptaret rezultatų? Kokie bus tolesni veiksmai?
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 06 29, 13:20)
O koks prieš tai buvo tavo CEA? CA15_3 normos ribose pas tave 
Su gydytoja dar neaptaret rezultatų? Kokie bus tolesni veiksmai?

CEA pries 3 menesius buvo 22, pries 2 mensius buvo 31, dabar 47.
Aptarem rezultatus;) Ji tiesiog man pasake skaiciukus ir tiek, tai toks ir aptarimas tu rezultatu. Aj, dar pasake, kad kartosim tyrima, nes dabar daro greituoju budu per 2 valandas, gal netiksliai paskaiciavo smile.gif Va toks ir aptarimas buvo.
Manau tiesiog lauksim rugpjucio, kada padarys KT ir tada (jau dabar esu beveik tikra), kad skirs nauja chemija. Jei jau taip nutiks, tai dazysiu plaukus zaliai o gal raudonai kol nukris smile.gif Ir jau senai sakiau, kad esiu darytis tatuoruotes ant rando, tai ko gero eisiu darytis, o ka as prarasiu smile.gif Koki drugeli pasitupdysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 06 28, 20:54)

Pas mane ne trigubai neigiamas. Skaičiau kad apie 10 proc vėžiu neišskiria tos medžiagos ir tada tyrimas būna neinformatyvus. Kaip man interpretuoti situaciją tai nežinau nes prieš visą gydymą kai buvo jau 2 stadija tas rodmuo buvo 19. Tai ale normos ribose kaip pas sveiką žmogų...
Bet gyd sakė kad vistiek tą skaičių ims kaip atskaitos tašką ir dabar svarbiausia kad nedidėtų. Šiandien gavau atsakymą tai dabar CA15-3 pas mane 15,8. O kitų jokių parametrų netyrė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 06 29, 12:32)
CEA pries 3 menesius buvo 22, pries 2 mensius buvo 31, dabar 47.
Aptarem rezultatus;) Ji tiesiog man pasake skaiciukus ir tiek, tai toks ir aptarimas tu rezultatu. Aj, dar pasake, kad kartosim tyrima, nes dabar daro greituoju budu per 2 valandas, gal netiksliai paskaiciavo smile.gif Va toks ir aptarimas buvo.
Manau tiesiog lauksim rugpjucio, kada padarys KT ir tada (jau dabar esu beveik tikra), kad skirs nauja chemija. Jei jau taip nutiks, tai dazysiu plaukus zaliai o gal raudonai kol nukris smile.gif Ir jau senai sakiau, kad esiu darytis tatuoruotes ant rando, tai ko gero eisiu darytis, o ka as prarasiu smile.gif Koki drugeli pasitupdysiu smile.gif

Keistai kažkaip tiesiog laukti rugpjūčio... unsure.gif galėtų ir greičiau tau KT suorganizuoti... Man prieš operaciją santariskese per 3 d rado vietą MRT ir KT pasidaryti. Juk tu ne šiaip profilaktiškai eini kad galėtum laukti. Tikrai turėtų greičiau tau vieta rasti. Nu net pikta pasidarė kad taip atsainiai žiūri unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 06 29, 12:32)
Pas mane ne trigubai neigiamas. Skaičiau kad apie 10 proc vėžiu neišskiria tos medžiagos ir tada tyrimas būna neinformatyvus. Kaip man interpretuoti situaciją tai nežinau nes prieš visą gydymą kai buvo jau 2 stadija tas rodmuo buvo 19. Tai ale normos ribose kaip pas sveiką žmogų...
Bet gyd sakė kad vistiek tą skaičių ims kaip atskaitos tašką ir dabar svarbiausia kad nedidėtų. Šiandien gavau atsakymą tai dabar CA15-3 pas mane 15,8. O kitų jokių parametrų netyrė  unsure.gif

Oi, sumaišiau kažką. Pas mane taip pat buvo norma kai neseniai dariausi, nepaisant 5 cm gumbo ;)
Atsakyti

Keistai kažkaip tiesiog laukti rugpjūčio... unsure.gifgalėtų ir greičiau tau KT suorganizuoti... Man prieš operaciją santariskese per 3 d rado vietą MRT ir KT pasidaryti. Juk tu ne šiaip profilaktiškai eini kad galėtum laukti. Tikrai turėtų greičiau tau vieta rasti. Nu net pikta pasidarė kad taip atsainiai žiūri unsure.gif

Nezinau ar atsainiai ir kaip ten yra NVI ,bet kitapus gatves,tai skubiu atveju gydytoja uzsiraso ir paskui pramusineja,nes buna kazkam atsaukia,vz atsilaisvina vietos,kai susirgau,mane sekanciai dienai nusiunte,dabar reikejo kokiu 10 dienu palaukti,o planine aisku ejau kaip paskirta .gydyma pabaigiau rugseji,o KT buvo vasari.Aisku cia nuo gydytojo iniciatyvos ir geranoriskumo daug priklauso.ir didziausia aisku beda musu medicinos biednumas,nors zemai lenkiu galva pries visus sitoje bedoje sutiktus gydytojus.

Atsakyti
Apie gyvensena esant onkologinei ligai: https://youtu.be/-8nXzpjyu2A
Atsakyti
Moteriškės labas. Įspirkit man prašau i subinę ir taip stipriai . Nu kažko visai išskydau....Motyvaciją kokia mestelkit...Nebegaliu but supermoteris....einu pažiūrėsiu koks mėnulis...nu ne pilnatis lyg....
Atsakyti