Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Pirmus dvejus metus kas pusmetį echoskopija, kraujas. Kasmet mamograma, plaučiai.

KT, MRT pagal poreikį, esant neaiškumams. Geriant Tamoksifeną kas pusmetį pas ginekologą.

Atsakyti
[quote=RaViltis,2017 06 15, 14:24]

Tiesa, užklausiau chirurgės dėl būtinybės išsioperuoti kiaušides, nes mano onko 100% jautrus hormonams. Sakė, kad reikėtų... Nu va, gal dar neskubėsiu, bet kažkada reikės planuotis - gal kai pamatysim, kad nuo Tamoksifeno prasideda pokyčiai gimdoje?

Nieko nelaukdama išsioperavau viską: kiaušides, gimdą. Pastaroji, pasak daktaro, visai sugriuvus buvo. Dbr - Laisvė. Tik klimaksas baisus kankina.
Papildyta:
QUOTE(vaidosius @ 2017 06 15, 12:38)
labas visoms  smile.gif
pasiklaust norejau tai priklauso mums po chemijos ir spinduliu kazkoks stebejimas ar neatsiranda mts.? na ta prasme turi daryt dabar profilaktiskai magnetini rezonansa arba kompiuterine tomografija ar ne?
siandien buvau pas nauja chemoterapiaute (kita i dekreta isejo) tai tokia atsiputus pasirode... mazdaug taip issireiske kad  nebereikia man spangt kad as vezi turiu nes man juk ji jau isoperavo. labai sveika pasijutau  biggrin.gif  nes pasirodo nuo to momento kai mane isoperavo as jau nebesergu o visos chemoterapijos, spinduliavimai ir t.t. tai tik siaip profilaktines procedurejeles doh.gif
as gal kvailai paklausiu... bet ar tiesiog ispjaut tos cistos neiseina? g.gif
vis pagalvoju apie tave... labai palaikau. be galo tikiuosi kad viskas issispres tau  4u.gif truksta zodziu koki dideli palaikyma tau siunciu  4u.gif
smagu thumbup.gif
buvau nusipirkus cia isgirta dr. nona krema bet gyd sake netept kol kazkas blogo neprades darytis. tai taip ir liko nepanaudotas tas kremas

stebėjimas priklauso kas trys menesiai. Man darė žymenis, echo, rimtesnių tyrimų neskyrė. Paaiškino, kad jie reikalingi kai atsiranda skundų, skausmelių, anksčiau nebuvusių svaigimų, pojūčių.
Žinoma Vaidošiau, kad esi visiškai sveika ir jokio v.... nebeturi. smile.gif
kaip bendrai jautiesi užbaigusi???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 16 birželio 2017 - 08:26

Mano irgi jautrus harmonams ir yra tikimybe kitai krut., bet salint visko niekas nerekomendavo :mmm: o ir nenoreciau :mmm:

Atsakyti
Sveikos visos mergaitės,
atėjau po pertraukėlės aplankyt ir atsižymėt. Nežinau kaip reaguoti ir kaip vertinti, bet kuo toliau, tuo dažniau susiduriu su dar viena teorija, kad su visais papildais, grybais ir pan. dalykais tą daiktą tik užmaitint galima. Paprasčiausias gydymas būtų gyvent toliau, kaip galima sveikiau, ramiau ir įprasčiau apie nieką negalvojant ir tiek. Nepersivalgyti, nepersigerti, nepervargti, nesinervinti. Kuo toliau, tuo labiau metu ir aš visokias tabletytes. Liko tik RM-10, kuriuos turiu užbaigt. Ką galvojate ta tema.???

beje dėl blogų kraujo parametrų. Man taip pat 6 chemijos praėjo su Filgastimu, bet mano gydytoja pamaciusi, kad kraujas 2 kartus neatsistatė iš karto skirdavo tą vaistą ir 3 ar 4 dieną po chemijos jį leisdavausi. prieš pat chemiją, mano daktarės nuomone, nereikėtų skatinti kraujo,o paskui vėl slopinti, geriau savaitei atidėti chemiją. Taip ir buvo 2 kartus. Na ir žinok tuos daktarus....ir kaip ten iš tikrųjų geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 16 birželio 2017 - 08:44
QUOTE(ViTiMe @ 2017 06 16, 08:43)
Sveikos visos mergaitės,
atėjau po pertraukėlės aplankyt ir atsižymėt. Nežinau kaip reaguoti ir kaip vertinti, bet kuo toliau, tuo dažniau susiduriu su dar viena teorija, kad su visais papildais, grybais ir pan. dalykais tą daiktą tik užmaitint galima. Paprasčiausias gydymas būtų gyvent toliau, kaip galima sveikiau, ramiau ir įprasčiau apie nieką negalvojant ir tiek. Nepersivalgyti, nepersigerti, nepervargti, nesinervinti. Kuo toliau, tuo labiau metu ir aš visokias tabletytes. Liko tik RM-10, kuriuos turiu užbaigt. Ką galvojate ta tema.???

beje dėl blogų kraujo parametrų. Man taip pat 6 chemijos praėjo su Filgastimu, bet mano gydytoja pamaciusi, kad kraujas 2 kartus neatsistatė iš karto skirdavo tą vaistą ir 3 ar 4 dieną po chemijos jį leisdavausi. prieš pat chemiją, mano daktarės nuomone, nereikėtų skatinti kraujo,o paskui vėl slopinti, geriau savaitei atidėti chemiją. Taip ir buvo 2 kartus. Na ir žinok tuos daktarus....ir kaip ten iš tikrųjų geriau.

Laba,

tikrai kiek gydytojų, tiek nuomonių. Aš pvz. girdėjau, kad kuo didesnis tarpas tarp chemijų, tuo daugiau laiko vėžinėms ląstelėms mutuoti, įgyti imunitetą vaistams. Bent aš atidėlioti tikrai nenoriu. Bet pasikalbėsiu su Asadauskiene dar kartą apie tai, ar geriau leisti vaistus prieš chemiją ar po jos. Jinai man kartais pasimetusi atrodo.

Beje, gal kas nors norėtų trečiadienį apsilankyti paskaitoje - http://kraujas.lt/re...aita-diskusija/
Man labai įdomi tema, bet būsiu išvykusi savaitei. Labai norėčiau sužinoti ką įdomaus pasakė.
Atsakyti
Mano mama papildų negeria - nors aš pririnkau jai info iš forumo, kas ką geria, bet ji tik mitybą pasižiūri, kad būtų visavertė, kokybiškesnė negu iki ligos, kad pavalgytų neskubėdama ir t.t.
Dėl papildų aš kažkada dar rugsėjį klausiau pas Juodžbalienę, tai ji sakė, kad geriausia viską gauti natūraliu būdu - t.y. iš maisto. Tai ir stengiamės daryti, dabar va žemuogių jau yra, tai stengiuosi parinkti mamai, nes natūralus produktas, vitaminas.
Naturali, Undzinka, kaip jūs? Kada tyrimai, ką gydytojai sako?
Aš mamą užregistravau pirmai patikrai rugpjūčio 10 dienai.
Atsakyti

kuo toliau, tuo dažniau susiduriu su dar viena teorija, kad su visais papildais, grybais ir pan. dalykais tą daiktą tik užmaitint galima. Paprasčiausias gydymas būtų gyvent toliau, kaip galima sveikiau, ramiau ir įprasčiau apie nieką negalvojant ir tiek.

Jau esu rasiusi, kad mano gyd. pries visus papildus. Sake jeigu viska valgai, tai papildu nereikia, o kaip jie jeikian kiekviena organizma niekas nezino, ko tau uztenka, o ko jau per daug.

Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 06 16, 11:34)
Naturali, Undzinka, kaip jūs? Kada tyrimai, ką gydytojai sako?
Aš mamą užregistravau pirmai patikrai rugpjūčio 10 dienai.

As gerai, as visad gerai, as gi netikiu, kad man metastazes smile.gif Vakar gal per stipriai plaukiau, tai siandien petys maudzia, na reikejo pries vyresni anuka pasirodyt gi:) Nuvedem mokintis plaukti, tai sake labai patiko baseine ir jau laukia kitos treniruotes:) Cia toks proektas vasara, dvi savaites mazylius mokina plaukti:)
Man rugpjuti darys KT, ir tada spres ka su manim toliau daryt, ar skirti nauja chemija ar nurasyt ax.gif

Brazil, Asdauskine man visad atrodo pasimetus, jai labai svarbu uzpildyti kortele. Nors pati sirgus veziu.... Ir man tas jos klausimas : ar jus reikia apziuret? Nu tai tu gi gydytoja, turi zinot. Kai vaiksciojau pas Luksyte tokiu klausimu nekildavo, visad apziuredavo, pamaigydavo, paciupindavo.

Del papildu as geriu Pomi-T. Dabar pradejau dometis aliejine moringa. Drauge gyvena Nikaragvoje, sake galetu atsiusti dziovintos, milteliu pavidale. Laikoma supermaistu, stebuklu imuniteto stiprinimo srityje. Ir vis blaskausi del kanapiu...Ir noriu ir bijau. Bijau del to, kad nu jei pirkti, tai tas kurios gerai veikia, nelegalias. O kas pasakys, kad tai tikras produktas? Turi labai pasitiket zmogum is kurio perki, o ir kaina kandziojasi, kad pirkti uzsimerkus.
Atsakyti
QUOTE(ViTiMe @ 2017 06 16, 08:32)
Žinoma Vaidošiau, kad esi visiškai sveika ir jokio v.... nebeturi. smile.gif
kaip bendrai jautiesi užbaigusi???

Tikiuosi šitie žodžiai tiesiai Dievui į ausį nukeliavo biggrin.gif
Jaučiuosi tai tikrai neblogai. Tik nuo vaistais sukelto klimakso tos karščio bangos labai jau atsibodo man.
Aš apie papildus nemažai domejausi bet kažkaip vis nekyla ranka prisipirkti jų. Tik shitaki grybukus geriu nes dovanų gavau. O dėl tavo išsakytos minties manau kad kažkur širdies gilumoje aš taip ir manau, todėl ir neprisiruosiu niekaip tu papildų prisipirkti.
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 06 15, 13:38)
labas visoms  smile.gif
pasiklaust norejau tai priklauso mums po chemijos ir spinduliu kazkoks stebejimas ar neatsiranda mts.? na ta prasme turi daryt dabar profilaktiskai magnetini rezonansa arba kompiuterine tomografija ar ne?
siandien buvau pas nauja chemoterapiaute (kita i dekreta isejo) tai tokia atsiputus pasirode... mazdaug taip issireiske kad  nebereikia man spangt kad as vezi turiu nes man juk ji jau isoperavo. labai sveika pasijutau  biggrin.gif  nes pasirodo nuo to momento kai mane isoperavo as jau nebesergu o visos chemoterapijos, spinduliavimai ir t.t. tai tik siaip profilaktines procedurejeles doh.gif

Na va, o man, kai buvau poliklinikoje radiologo konsultacijoje prieš spindulinę ir užklausiau kodėl reikia tos spindulinės, gi išoperuota viskas, tai atsakė, kad serga ne tik ta vieta kur buvo išoperuota, bet visas krūties audinys. Tai net ir pasimečiau tada, taip išeina, kad niekada nežinai ar išgijai verysad.gif.
Papildyta:
QUOTE(RaViltis @ 2017 06 15, 15:24)
Merginos, kad saulės reikia vengti, tai kaip ir aišku. Bet iki kokio lygio? Trumpom rankovėm galim dienos metu būti? Reik tepliotis apsauginiais kremais? Dar dėl karščio - jeigu negalima karštu vandeniu praustis, eiti į pirtį, tai gal ir šiaip vengti karščio - taikyti kur vėsiau?

Dėl saulės, tai tas anglas, kuris skaitė paskaita onkologiniam atvirkščiai sake, kad mums jos net reikia. Tik žinoma nesikepinti valandomis pliaže. Manau vaikščiojimas su trumpomis rankovėmis vasara nepakenks. Gal tik ant petnešėlių rūbai nelabai tiks, kai nuogi pečiai. As planuoju rugpjūčio pabaigoj važiuoti i Bulgariją, tai klausiau Asadauskienės, ar galima. Sakė galima, net ir gerai bus atsigauti, tik vidudienį stengtis but pavėsį, o prie juros į pliažą eiti ryte ar vakare. O pas mus, kiek čia tos saulės, ja gaudyti reik, o ne slėptis nuo jos...
Atsakyti
QUOTE(ViTiMe @ 2017 06 16, 09:43)
Sveikos visos mergaitės,

As irgi vis daugiau apie tai galvoju. Nepersivalgyti, nepersigerti, nepervargti, nesinervinti. Tik labai sunku neigiamų minčių atsikratyti...
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 06 16, 12:23)
Ir vis blaskausi del kanapiu...Ir noriu ir bijau. Bijau del to, kad nu jei pirkti, tai tas kurios gerai veikia, nelegalias. O kas pasakys, kad tai tikras produktas? Turi labai pasitiket zmogum is kurio perki, o ir kaina kandziojasi, kad pirkti uzsimerkus.

Undzinka, labai suprantu, man tos pačios abejonės. Tikrai ir rizika, ir pinigai, ir jokių garantijų, tik viltis. Gal verta palaukti rugpjūčio KT ir gydytojų sprendimo? Nes su chemija tikrai negalima vartoti. O iki to laiko gal ateis atsakymas ką daryti (arba monetą mesi).
Atsakyti