Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(RaViltis @ 2017 06 08, 20:52)
Brazil - kaip kraujas? Chemijos gavai šiandien?
Man iš aštuonių chemijų penkias ar keturias chemijas gavau ir Nivestim į pilvą. Vieną kartą, kai buvo kritę kraujo rodikliai, paskambinau chemoterapeutei, liepė pagerti Dexametazono  ir po kelių dienų jau gavau chemijos. Dar kraujui stiprinti man patarė moteriškės pašiulpti sūdytų lašinukų, valgyti rūkytos skumbrės (nors rūkyti gaminiai nėra sveika). Valgiau, bet vis tiek turėjau neutropeniją.
Užkliuvo akis, kad geri dilgėles. Tikiu, žinai, jos tirština kraują.

Laba, kraujas atsistatė puikiai, neutrofilai pakilo nuo 1.2 iki 4 kaip buvo prieš pirmą chemiją. Kiti irgi normos ribose. Gavau savo dozę chemijos ir jau namie. Beje, įdomu - hemoglobinas pakilęs iki 132, ir net neutropenijos metu buvo 130 (prieš chemiją buvo 123). Matyt mano sistema (dilgėlės, įvairios sėklos, tarp jų ir kanapių lukštentos, ir linų sėmenų aliejus) veikia. Visada šiaip buvau linkusi į mažakraujystę. Dilgėlės biškelį patirština kraują (matos kai iš piršto ima), gal ir padarysiu pertrauką.

Dabar sutarėm, kad atvarysiu tris dienas prieš chemiją darytis kraujo, ir jei reiks kalsiu Nivestimą.
Atsakyti
Vakar dar pasidariau tyrimą dėl osteoporozės - nėra jos. Teks daryt stuburo rentgena, aiškintis iš kur skausmai ir gydyt tą mano nugarą, ypač kaklą. Darau kol kas tempimo pratimus.
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 06 09, 14:01)
Laba, kraujas atsistatė puikiai, neutrofilai pakilo nuo 1.2 iki 4 kaip buvo prieš pirmą chemiją. Kiti irgi normos ribose. Gavau savo dozę chemijos ir jau namie. Beje, įdomu - hemoglobinas pakilęs iki 132, ir net neutropenijos metu buvo 130 (prieš chemiją buvo 123). Matyt mano sistema (dilgėlės, įvairios sėklos, tarp jų ir kanapių lukštentos, ir linų sėmenų aliejus) veikia. Visada šiaip buvau linkusi į mažakraujystę. Dilgėlės biškelį patirština kraują (matos kai iš piršto ima), gal ir padarysiu pertrauką.

Dabar sutarėm, kad atvarysiu tris dienas prieš chemiją darytis kraujo, ir jei reiks kalsiu Nivestimą.

Sveikinu su antraja chemija, sekmingai ja atlaikius. Dabar gerai iskesti pasalinius ir nemalonius pozymius ir po biskiuka vaziuojam link pusiaukeles:) Pas mane irgi hemoglobinas buvo puikus (kazkodel itariu, kad seklos padejo). Labai protingai nusprendet del triju dienu pries chemija pasidaryt tyrimus. Nes tada bus informatyvu. Tikiuosi, kad nereikes daznai leistis, o net jei ir reikes, tai ka bedarysi, reikes ir leisies vaistys.

QUOTE(Brazil @ 2017 06 09, 14:16)
Vakar dar pasidariau tyrimą dėl osteoporozės - nėra jos. Teks daryt stuburo rentgena, aiškintis iš kur skausmai ir gydyt tą mano nugarą, ypač kaklą. Darau kol kas tempimo pratimus.

O gal vertetu apsilankyti pas neurologa? Ji ismaigytu, palankstytu, manau kazka daugiau nusprestu. Ir nemanau, kad rentgenas kazka parodys , juk luziu near. Gal reiketu magneta pasidaryt (neurologas pasiustu ir greituoju budu pasidarytum). Taptu aiskiau.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 06 09, 15:04)
O gal vertetu apsilankyti pas neurologa? Ji ismaigytu, palankstytu, manau kazka daugiau nusprestu. Ir nemanau, kad rentgenas kazka parodys , juk luziu near. Gal reiketu magneta pasidaryt (neurologas pasiustu ir greituoju budu pasidarytum). Taptu aiskiau.

Ačiū, gal taip ir padarysiu. Nelabai gaudausi aš su tais daktarais. Iki šiol neteko praktiškai niekur lankytis. Dabar tai jau aplankysiu visus smile.gif
Atsakyti

O magnetiniam rezonansui kažkaip pasiruošti reikia?

Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2017 06 09, 20:33)
<p>O magnetiniam rezonansui kažkaip pasiruošti reikia?</p>

Kiek atsmenu, nieko ruoštis nereikia. Daugau čia: http://affidea.lt/paslaugos/mrt/
Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2017 06 09, 21:33)

Kai onkologas paskiria magnetinio rezonanso tyrima, duoda atmintine, joje parasyta kada , kur ir kaip. Paprastai nereikia niekaip ruostis. Atejus prie tyrimo kabineto sesute isnesa tamtikra vandens kieki, kuri reikia isgerti. Ir tada lauki kol pakvies. Aj dar, jei yra problema su venom, tai geriau nueiti i dienos stacionara ir paprasyt seseliu, kad istatytu kateteri. Vat ir viskas smile.gif
Atsakyti
labas visoms smile.gif
pasiklaust norejau tai priklauso mums po chemijos ir spinduliu kazkoks stebejimas ar neatsiranda mts.? na ta prasme turi daryt dabar profilaktiskai magnetini rezonansa arba kompiuterine tomografija ar ne?
siandien buvau pas nauja chemoterapiaute (kita i dekreta isejo) tai tokia atsiputus pasirode... mazdaug taip issireiske kad nebereikia man spangt kad as vezi turiu nes man juk ji jau isoperavo. labai sveika pasijutau biggrin.gif nes pasirodo nuo to momento kai mane isoperavo as jau nebesergu o visos chemoterapijos, spinduliavimai ir t.t. tai tik siaip profilaktines procedurejeles doh.gif

QUOTE(Astusiukas @ 2017 05 30, 19:15)
Sveikos moterytes.Reikia jusu komentaru.padare cistos punkcija.skystis buvo murzinas.issiunte tirti.ir isvada kad yra veziniu lasteliu...atvykti vel po 3 men.daktaras nk nepaaiskino.o as jau laidoju save.kas bus toliau????

as gal kvailai paklausiu... bet ar tiesiog ispjaut tos cistos neiseina? g.gif

QUOTE(Natūrali @ 2017 05 30, 20:46)
Labas merginos 4u.gif

ateinu verkt... Mano galvos MRT parodė, kad dariniai vėl auga... Naujų nėra, bet tie kurie mažėjo, vėl auga... Onkologė sako, kad chemijos kaip ir nėra, kuri praeitų tą smegenų hydroencefalinį barjerą..Latviai vaizdus turi, bet kol kas nieko nekomentuoja - kažkokiam kongrese visi... Chemikė aptars mane pirmadienį pasitarime...

Žodžiu ir mityba pakeista ir kanapes pusę metų geriu (abi versijas) ir RM-10 ir Pomi-T, resveratrolį, vitaminą C... Ir vis vien jis sau okupuoja mane... cry.gif

vis pagalvoju apie tave... labai palaikau. be galo tikiuosi kad viskas issispres tau 4u.gif truksta zodziu koki dideli palaikyma tau siunciu 4u.gif

QUOTE(Undzinka @ 2017 06 02, 09:55)
Labas rytas. Pagaliau siandien isdriau paskambinti i NVI ir paklausti mamografijos atsakymo. Rankos net drebeja:) Viskas GERAI!!!! Likusioje krutyje near nieko blogo!!! Dziaugiuosi! Na nors cia gerai smile.gif
Gaila, kad neivadzius anglu kalbos...Ziureciau ta filma apie kanapes, bet gal kuri anglakabe gales pasidalinti mintimis paziurejus.

smagu thumbup.gif

QUOTE(aukse125 @ 2017 06 05, 11:47)
Laba diena, Aciu visoms, kad dalinate savo patarimais. Gal galetumete pasakyti koki tepaliuka naudojat spindaliavimo metu?  Aciu uz atsakyma. Sveikatos visoms

buvau nusipirkus cia isgirta dr. nona krema bet gyd sake netept kol kazkas blogo neprades darytis. tai taip ir liko nepanaudotas tas kremas
Atsakyti

Vaidosius kaip suprantu profilaktiškai nepriklauso  :hmm: 

Atsakyti
Gal galite patarti dėl krutu onkologo Kaune. Sunku susigaudyti, nes visur rašo onkologas o kuris labiau dėl krūtų tai neaišku. Esam Šiauliuose bet reikia kuo greičiau iš čia eiti lauk kas liečia gydytojus :-( Aciu
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 06 09, 13:01)

Man vieną dieną prieš chemiją padarydavo kraujo tyrimą, kitą dieną eidavau chemijai. Jeigu kraujas negeras - grįždavau namo. Gal ir gerai prieš tris dienas, dar spėji su Nivestimu pasireguliuoti.

QUOTE(Brazil @ 2017 06 09, 13:16)

Man taip ir nerado priežasties dėl nugaros ir klubo skausmo - ieškojau prieš pat ligą savo poliklinikoj. Neurogolas nerado, atrodo dar rengeną darė, tada darė KT - nerado. Dabar jau NVI darys kaulų scintigramą dėl MTS, tuo pačiu gal ir dėl stuburo kas paaiškės...

QUOTE(ingriga @ 2017 06 09, 20:33)

Kiek pamenu, kažkaip ypatingai ruoštis nereikia, tik, atrodo, sakė, kad labai stipriai neprisivalgyčiau. Aš dar įkaliau prieš tai raminančių tabletytę, nes nelabai draugauju su uždarom erdvėm. Nepamenu, kad būtų davę gerti kokio skysčio, pamenu, kad leido į veną kažką.

Vaidosiau, pagal mane po visų chemijų, operacijų, spindulių pirmus metus kas tris mėn. priklauso tyrimai: kraujo žymuo, echoskopija, pagal poreikį KT, mamograma (mano atveju). Gal kuri žinot detaliau? Pasidalinkite, prašom:) Žinosim, ko galim reikalauti gydytojų.

Tiesa, užklausiau chirurgės dėl būtinybės išsioperuoti kiaušides, nes mano onko 100% jautrus hormonams. Sakė, kad reikėtų... Nu va, gal dar neskubėsiu, bet kažkada reikės planuotis - gal kai pamatysim, kad nuo Tamoksifeno prasideda pokyčiai gimdoje?

Merginos, kad saulės reikia vengti, tai kaip ir aišku. Bet iki kokio lygio? Trumpom rankovėm galim dienos metu būti? Reik tepliotis apsauginiais kremais? Dar dėl karščio - jeigu negalima karštu vandeniu praustis, eiti į pirtį, tai gal ir šiaip vengti karščio - taikyti kur vėsiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RaViltis: 15 birželio 2017 - 14:34
Na echoskopijai man davė siuntimą. Ir vėžio žymenimis pridaviau šiandien kraują (tik kazi ar bus iš jo kokios naudos jei ir vos diagnozavus 2 stadija tie rodmenys vistiek normos ribose buvo). Magnetinį rezonansą sakė darys tik jei bus kokiu skundų ir įtarimų dėl mts... Na gal tikrai taip ir tepriklauso...
Saulės manau mums nereikia vengti. Vit D mums svarbus. Tik nereikia piktnaudžiauti saule.
Atsakyti