Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Brazil @ 2017 06 02, 14:48)
Oho, dėkui, o ką dar vartojai chemijos metu?

chemijos metu tai nevartojau nieko,/nei tuomet,nei dabar/o dabar kai baigsis chemija, -tai bandau susistatyti plana nuo ko pradeti,ir kokia seka vartoti,nes logiskai mastant-visko is karto "nesukisi" i skrandi,be to ivairus papildai taip pat dar turi dereti tarpusavyje ir "nesipjauti',ivairiu nuomoniu teko girdeti ir skaityti...taip kad yra ka veikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 05 31, 16:06)
Pas mane neuropatija. Paskutine chemija buvo gruodzio 23 diena. Bet niekas nepraeina. Pirstai ir puse pedos aptirpe, nelabai jautrus ir skaudus. Vakar lipdama is baseino nuslydau...na matyt negerai koja pastaciau ir to nepajutai, ta uzsigavau rankas labai...
del gydymo yra taip: kai  buvau paskaitoje, kalbejau su skausmo gydytoja, pasakiau situacija, tai pasake, jog yra vaisai ir reikia pas ja uzeiti ir aptarti ta reikala. Bet vis va neprisiruosiu, nos kas menesi vaziuoju vaistu susileisti. Kokie vistai nesake. Tik patare uzeiti i skausmo gydymo kabineta.

Na, man skausmo kaip Ir nera, daugiau diskomfortas. Siek tiek tinsta kojos, truputi tirpsta pedos Ir toks keistas jausmas raumenyse, lig po kokio neiprsto fizinio kruvio butu, kai buna skauda raumenys po sportavimo, ar bulviakasio. Ir labai greit kojos pavargsta lipant aukstin. Net 1 auksta sunku uzlipt. Ranku purstu galiukai irgi biski aptirpe. Tai kolkas laukiu, gal kiek praeis...
Papildyta:
QUOTE(Natūrali @ 2017 06 02, 08:21)
Labas rytas, merginos!

Amerikiečiai sukūrė filma apie kanapes kaip spėju.
Suprantančioms anglu kalba agituoju pažiūrėti treileri ir užsiregistruoti nurodytam puslapyje.
https://thesacredpla...k...a&oprid=463

Jie nuo birželio 7 dienos nemokamai transliuos 1 para po 1 serija. Pažiūrim, gal rasim kokiu atsakymu ir galėsime prisitaikyti sau smile.gif

Aciu, bandysiu ziureti, bus proga tobulintis anglu kalba. O tai kazkiek apleidau si reikala.
Papildyta:
QUOTE(Brazil @ 2017 06 02, 11:24)
Undzinka - valio!!!!!

Natūrali - ačiū labai už nuorodą, žiūrėsiu. Smagu girdėti iš tavęs.

Man tuo tarpu susuko kaklą, nežinau ar čia chemija taip veikia, ar mano seni stuburo reikalai blogėja (mankštą šiaip darau kasdien). Varysiu šiandien  pas kineziterapeutą, tegu pasako ką nors. dar klausimas - ar esat ką girdėję apie enzimų terapiją, konkrečiai Wobenzym, galima su chemija? Chemikės tik pirmadienį paklausiu. Čia daugiau apie tai: http://enzimuterapij...nkologijoje-196
ir va (radau Ruolios puslapyje) https://www.slidesha...udegiminesligas

Wobenzima vartojau apie metus dar pernai/uzpernai nuo mastopatijos. Jokio pagerejimo nebuvo. Tai nezinau, ar veikia jis ka... Nepigus jis, o gert reik po daug...
Atsakyti
Labas merginos,

šikna atėjo ir pas mane (atsiprašau už išsireiškimą). Nuvariau antrai chemijai, ir prašom - antro laipsnio neutropenija. Prieš tris savaites neutrofilai buvo apie 4, prieš dvi - apie 3, dabar jau 1.2 ir nebeleidžiama chemija. Suleido Nivestim ir liepė grįžti penktadienį.

Susinervinau aišku. Visai nenoriu daryti jokių pertraukų.

Kas per fignia? Mėsos valgau daug, geriu dilgėles, riešutus, sėklas ir linų sėmenų aliejų vartoju. Ar buvo kam taip per pirmąsias chemijas? Ką darėt? Galvoju gal rimtai daugiau papildų pradėt vartoti, nes tie vaistai irgi nieko gero.
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 06 05, 11:10)
Labas  merginos,

šikna atėjo ir pas mane (atsiprašau už išsireiškimą). Nuvariau antrai chemijai, ir prašom - antro laipsnio neutropenija. Prieš tris savaites neutrofilai buvo apie 4, prieš dvi - apie 3, dabar jau 1.2 ir nebeleidžiama chemija. Suleido Nivestim ir liepė grįžti penktadienį.

Kas per fignia? Mėsos valgau daug, geriu dilgėles, riešutus, sėklas ir linų sėmenų aliejų vartoju. Ar buvo kam taip per pirmąsias chemijas? Ką darėt? Galvoju gal rimtai daugiau papildų pradėt vartoti, nes tie vaistai irgi nieko gero.

Na ka mieloji...tada darysi taip: pasidarysi kraujo tyrima likus keliom dienom iki chemijos (2-3 dienos) , jei tyrimai geri, prmyn lasintis, jei ne, susileisi vaistus i pilva ir keliausi po dienos lasintis. Pakelia greitai. Manau, kad visgi priklauso nuo organizmo. Man reikejo tik viena karta is 6 chemiju leistis vaistus, bet tas sutapo dar ir su spinduliais. Nera tikslo krauja tirtis is kart po chemijos. Geriau pries chemija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 05 birželio 2017 - 10:34
QUOTE(Undzinka @ 2017 06 05, 10:33)
Na ka mieloji...tada darysi taip:  pasidarysi kraujo tyrima likus keliom dienom iki chemijos (2-3 dienos) , jei tyrimai geri, prmyn lasintis, jei ne, susileisi vaistus i pilva ir keliausi po dienos lasintis. Pakelia greitai. Manau, kad visgi priklauso nuo organizmo. Man reikejo tik viena karta is 6 chemiju leistis vaistus, bet tas sutapo dar ir su spinduliais. Nera tikslo krauja tirtis is kart po chemijos. Geriau pries chemija.

Ech, ačiū, draugausiu su vaistais matyt. Aš kraują tiriu kaip Asadauskienė liepia. Ji norėjo savaitę po chemijos patikrinti kaip greitai krenta, tada jai pasirodė kad viskas ok, o bet tačiau po to ėmė ir nukrito.
Atsakyti
Laba diena, Aciu visoms, kad dalinate savo patarimais. Gal galetumete pasakyti koki tepaliuka naudojat spindaliavimo metu?  Aciu uz atsakyma. Sveikatos visoms
Atsakyti
Mano mama kraujo tyrimą visada darydavo kelias dienas prieš chemo, kad jeigu kas, susileistų vaistų.
Spinduliavimui mamai pirkau dr.nona kremą, taip pat tepalo davė ten dirbančios merginos, kažkokio specialaus. Mamai padėjo, žaizdų nebuvo, tik oda raudonsnė ir jautresnė į spinduliavimo pabaigą buvo.
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 06 05, 09:10)
Labas  merginos,

Daznai taip buna. As cia daug kartu rasiau apie save, kad pries kiekviena chemijos doze, teko leisti Filgrastima. Joks maistas man nepadedavo. Tik vaistas. Turbut tokia individuali organizmo reakcija i gydyma. Bet, is kitos puses, kuo stipresnis atsakas i vaistus, tuo veiksmingesnis chemo poveikis.
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 06 05, 11:10)
Labas  merginos,

Man pries antra chemija leukocitu buvo apie 2.... ne pamenu tiksliai. Tai chemija lašino, tik paskyrė ant rytojaus susileisti nivestimą. Paskui po kiekvienos raudonos chemijos skyrdavo nivestimą susileisti po dviejų dienų. O po kiekvieno docetakselio skirdavo po 5 ampules filgrastimo (5 dienas leistis pradedant po dvejų dienų), nes docetakselis labiau muša leukocitus. O daugiau nieko ir nepadarysit. Tie visi valgymai aišku gerai, bet kaulų čiulpų veiklą suslopinta chemijos jie neatstatys. Del pertraukos nepergyvenkit, nieko blogo tame nėra. Man po vieno iš docetakselio kursų buvo neaišku dėl ko užkilusi temperatūra virs 38,5. Ir laikėsi dar apie 37,2 kai reikėjo sekančią lašinti, tai irgi savaitei atidėjo... Na nieko nepadarysi..., taip jau būna.

Papildyta:
QUOTE(Brazil @ 2017 06 05, 12:16)
Ech, ačiū, draugausiu su vaistais matyt. Aš kraują tiriu kaip Asadauskienė liepia. Ji norėjo savaitę po chemijos patikrinti kaip greitai krenta, tada jai pasirodė kad viskas ok, o bet tačiau po to ėmė ir nukrito.

Tai taip, man irgi panašiai buvo. Po savaites dar nieko, o po 3-jų nukrenta... Man va dabar po spinduliavimo nukrito leukocitai, pries spinduline padare kraują, buvo 4,6. Gavau du kartus spindulių. Vėliau buvo savaitgalis, o pirmadieni užėjau į darbą pasidaryti biocheminių tyrimų, nes tinsta kojos. Tai prie progos merginos dar padarė ir bendrą kraują. Ir štai tau - 2,6 leukocitai. Klausiu daktares ar gali spindulinė veikti leukocitus. Sake kažkiek gali, bet ne taip stipriai. Po kelių dienų pakartojo kraują - 2,7... Patarė pagerti alkimer kapsules. Va dabar vis dvejoju, turiu timaliną, bet nežinau ar leistis, ar ne... Mūsiškiai daktarai nelabai ką sako... Reiktu is Rusijos ar Baltarusijos kokio daktaro konsultacijos...

Papildyta:
QUOTE(aukse125 @ 2017 06 05, 12:47)
Laba diena, Aciu visoms, kad dalinate savo patarimais. Gal galetumete pasakyti koki tepaliuka naudojat spindaliavimo metu?  Aciu uz atsakyma. Sveikatos visoms

Aš naudoju medetkų tepalą.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2017 06 05, 14:49)
Daznai taip buna. As cia daug kartu rasiau apie save, kad pries kiekviena chemijos doze, teko leisti Filgrastima. Joks maistas man nepadedavo. Tik vaistas. Turbut tokia individuali organizmo reakcija i gydyma. Bet, is kitos puses, kuo stipresnis atsakas i vaistus, tuo veiksmingesnis chemo poveikis.

Oi ačiū visoms, ramiau pasidarė, galvojau čia tik man tokios linksmybės (o jaučiausi tai gana normaliai). Nesitikėjau jokių neutropenijų šią vasarą. Užsikabinsiu dabar už tos minties, kad tai tik rodiklis kad vaistai gerai veikia, ir jos nepaleisiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 05 birželio 2017 - 16:17
QUOTE(Brazil @ 2017 06 05, 15:16)
Oi ačiū visoms, ramiau pasidarė, galvojau čia tik man tokios linksmybės (o jaučiausi tai gana normaliai). Nesitikėjau jokių neutropenijų šią vasarą. Užsikabinsiu dabar už tos minties, kad tai tik rodiklis kad vaistai gerai veikia, ir jos nepaleisiu.

good.gif
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 06 05, 10:10)
Suleido Nivestim ir liepė grįžti penktadienį.

Brazil - kaip kraujas? Chemijos gavai šiandien?
Man iš aštuonių chemijų penkias ar keturias chemijas gavau ir Nivestim į pilvą. Vieną kartą, kai buvo kritę kraujo rodikliai, paskambinau chemoterapeutei, liepė pagerti Dexametazono ir po kelių dienų jau gavau chemijos. Dar kraujui stiprinti man patarė moteriškės pašiulpti sūdytų lašinukų, valgyti rūkytos skumbrės (nors rūkyti gaminiai nėra sveika). Valgiau, bet vis tiek turėjau neutropeniją.
Užkliuvo akis, kad geri dilgėles. Tikiu, žinai, jos tirština kraują.
Atsakyti