Merginos!!!! Isbandziau siandien drusku kambari. Kadangi turiu metastazes plauciuose o ir aplamai kas turi bedu su plauciais ir oda, rekomenduojama druskos terapija. Tai vat. Driaugute pasikviete kartu eiti isbandyti. Na ka galiu pasakyt, man patiko, kvepavau giliai r ramiai, iki siol jauciu surus prieskoni gerkleje:) Net oda siek tiek suri. Man patiko
ingriga, parašyk kaip sekis pas ginę.
Šiandien buvau, paklausiau apie mm tai sakė dar tikrai gali vėl atsirasti, bet po kiek laiko tai priklauso nuo organizmo. Teks vėl saugotis Atpratau jau per tuos du metus prie nepatogumų
QUOTE(ingriga @ 2017 05 22, 16:04)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="editana" data-cid="71635400" data-time="1495175243"><div><p>ingriga, parašyk kaip sekis pas ginę. </p></div></blockquote><p>Šiandien buvau, paklausiau apie mm tai sakė dar tikrai gali vėl atsirasti, bet po kiek laiko tai priklauso nuo organizmo. Teks vėl saugotis Atpratau jau per tuos du metus prie nepatogumų </p>
jooo, teks apsaugų maišą su savim nešiotis
QUOTE(Undzinka @ 2017 05 22, 12:58)
Merginos!!!! Isbandziau siandien drusku kambari. Kadangi turiu metastazes plauciuose o ir aplamai kas turi bedu su plauciais ir oda, rekomenduojama druskos terapija. Tai vat. Driaugute pasikviete kartu eiti isbandyti. Na ka galiu pasakyt, man patiko, kvepavau giliai r ramiai, iki siol jauciu surus prieskoni gerkleje:) Net oda siek tiek suri. Man patiko
Man irgi patiko drusku kambarys. Nors biski trauke veido oda.
Labas visoms
Mano mama šiandien grįžo į darbą. Gydymas jai prasidėjo rugsėjo 15 d. Džiaugiasi, sako, kad lyg niekur nebūtų buvusi, o aš vis prašau nepervargti, savęs žiūrėti. Bet taip gera ant dūšios
Mano mama šiandien grįžo į darbą. Gydymas jai prasidėjo rugsėjo 15 d. Džiaugiasi, sako, kad lyg niekur nebūtų buvusi, o aš vis prašau nepervargti, savęs žiūrėti. Bet taip gera ant dūšios
Nu va, grįžau iš Santariškių. Pasidariau tyrimus ir dar pasikonsultavau ne tik su Asadauskiene, bet ir su Drobniene. Labai, beje, patiko man Drobnienė, matosi kad pasiskaičiusi ir seka naujienas, išsamiai atsakinėja į klausimus, labai maloni. Supratau, kad geriausia jas pagauti į darbo pabaigą, kai nebėra šimto žmonių prie durų, tada ir atsakymų daugiau gauni.
Kraujas mano pakritęs, bet iš esmės dar normos ribose. Pasidariau vėžio markerius - normos ribose. Nežinau kaip suprast šitą bajerį, bet kartais taip būna.
Dėl Carboplatinos sergant trigubai neigiamu krūties vėžiu (TNKV) - yra atlikti keli tyrimai, kurie rodo, kad įtraukus carbplatiną į standartinį kokteilį rezultatai yra geresni. Bet tų tyrimų dar nėra pakankamai daug, kad jau visoms siūlytų standartiškam rinkiny. Po keturių ciklų reikės apsispręsti, ar įtraukti, ar ne. Tik kadangi mano BRCA genų tyrimas buvo neigiamas, man už karboplatiną reiktų mokėti.
Dėl Avastino - atlikta dar mažiau tyrimų ir jo rezultatai nėra tokie geri palyginus su carboplatina. Plius jis labai brangus ir išskirtinai toksiškas. T.y. galimas nežymiai geresnis poveikis jį įtraukus į standartinį kokteilį, bet kainuos (finansiškai ir fiziškai) brangiai. Žodžiu, neapsimoka.
Dar mane atkalbinėjo nuo imuninės sistemos stiprinimo chemijos metu (tame tarpe kanapėmis). Atseit vėžinės ląstelės yra labai imlios ir stiprios, ir visais gėriais pasinaudoja geriausiai. Nesu tikra, kad kanapės būtent taip veikia (t.y. maitina ląsteles), tai dar pagalvosiu. Žinoma, kiek vėliau parašysiu bet kokiu atveju ką sužinojau apie CBD (kaina ir kt). Sulčių nebegersiu.
Ir *****, šitam visam kontekste pamiršau dėl masažų išsiaiškinti
Papildyta:
O tu matai, jau ir b.l.e.m.b.a. nebegalima sakyt
Kraujas mano pakritęs, bet iš esmės dar normos ribose. Pasidariau vėžio markerius - normos ribose. Nežinau kaip suprast šitą bajerį, bet kartais taip būna.
Dėl Carboplatinos sergant trigubai neigiamu krūties vėžiu (TNKV) - yra atlikti keli tyrimai, kurie rodo, kad įtraukus carbplatiną į standartinį kokteilį rezultatai yra geresni. Bet tų tyrimų dar nėra pakankamai daug, kad jau visoms siūlytų standartiškam rinkiny. Po keturių ciklų reikės apsispręsti, ar įtraukti, ar ne. Tik kadangi mano BRCA genų tyrimas buvo neigiamas, man už karboplatiną reiktų mokėti.
Dėl Avastino - atlikta dar mažiau tyrimų ir jo rezultatai nėra tokie geri palyginus su carboplatina. Plius jis labai brangus ir išskirtinai toksiškas. T.y. galimas nežymiai geresnis poveikis jį įtraukus į standartinį kokteilį, bet kainuos (finansiškai ir fiziškai) brangiai. Žodžiu, neapsimoka.
Dar mane atkalbinėjo nuo imuninės sistemos stiprinimo chemijos metu (tame tarpe kanapėmis). Atseit vėžinės ląstelės yra labai imlios ir stiprios, ir visais gėriais pasinaudoja geriausiai. Nesu tikra, kad kanapės būtent taip veikia (t.y. maitina ląsteles), tai dar pagalvosiu. Žinoma, kiek vėliau parašysiu bet kokiu atveju ką sužinojau apie CBD (kaina ir kt). Sulčių nebegersiu.
Papildyta:
QUOTE(Brazil @ 2017 05 22, 15:33)
karboplatina dabar nebrangi .kadais skaiciau net sitam forume 6 chemoterapijos ciklai kainavo 22000 lt, o kaip tau taip greit BRCA gena istyre ,as laukiau 1,5 ar 2 men...apie avstina zinau tik tiek,kad gali zarnas prakiurdyt,bet karboplatinos slykstumas su visom neuropatijom ,jei naudosi suzinosi apie ka as.....plauku nuslinkimas cia saldainiai.
QUOTE(Babyte Bronislava @ 2017 05 22, 16:36)
<p>karboplatina dabar nebrangi .kadais skaiciau net sitam forume 6 chemoterapijos ciklai kainavo 22000 lt, o kaip tau taip greit BRCA gena istyre ,as laukiau 1,5 ar 2 men...apie avstina zinau tik tiek,kad gali zarnas prakiurdyt,bet karboplatinos slykstumas su visom neuropatijom ,jei naudosi suzinosi apie ka as.....plauku nuslinkimas cia saldainiai.</p>
Nebūtinai dar naudosiu, tik tikrinu savo opcijas. Kaip žinia trigubai neigiamam v chemija yra vienintelis oficialiai veikiantis vaistas. Taigi priklausys nuo to, kaip sėkmingai dabar paskirta chemija veiks.
Geną padarė man per mėnesį. Bet darys dar kažkokį išplėstinį to paties geno tyrimą po trijų mėnesių (stoviu eilėje), kurio rezultatų reikės dar mėnesį laukti. Genetikė pati pasiūlė.
QUOTE(Brazil @ 2017 05 22, 16:34)
Brazil, prie trigubai neigiamo vėžio markeriai nieko nerodys.
Kas del carboplatinos, tai skaičiau, kad ji efektyvesne jei yra BRCA geno mutacija. Šiaip skaičiau knyga apie trigubai neigiama vėžį žurnalistės, kuri juo sirgo: Patricia Prijatel "Surviving Triple Negative Breast Cancer". Bet kadangi mano anglu kalbos žinios silpnokos, badžiau ieškoti vertimą rusiškai. Ir radau šios knygos konspektą. Visos knygos negalėjo išversti del teisiniu klausimu: http://www.rakpobedi...8/ent...80Š¼Š¶/
Ir čia įdedu trumpa ištrauką: Первая линия химиотерапии: антрациклины (адриамицин/доксорубицин + цитоксан/циклофосфамид + таксаны (паклитаксел/доцетаксел). Таксаны показывают лучшие результаты при еженедельном введении. При задетых л/у добавляют препараты платины (карбоплатин или цисплатин). По результатам некоторых исследований, цисплатин более эффективен при ТНРМЖ с мутацией BRCA1. Nezinau, ar skaitot rusiskai...
QUOTE(Brazil @ 2017 05 22, 15:34)
Nu va, grįžau iš Santariškių. Pasidariau tyrimus ir dar pasikonsultavau ne tik su Asadauskiene, bet ir su Drobniene. Labai, beje, patiko man Drobnienė, matosi kad pasiskaičiusi ir seka naujienas, išsamiai atsakinėja į klausimus, labai maloni. Supratau, kad geriausia jas pagauti į darbo pabaigą, kai nebėra šimto žmonių prie durų, tada ir atsakymų daugiau gauni.
Papildyta:
Papildyta:
Tai visame tame reikale ir nesupratau ar bus skirta karboplatina?? Aš su trugubai neigiamu, BRCA 1 aptiktas, bet man karboplatinos netaike: gavau 4 raudonas ir 4 docetaxelio, plius švitinimas. Beje gydžiausi pas M.Drobnienę.
QUOTE(Brazil @ 2017 05 22, 19:01)
Geną padarė man per mėnesį. Bet darys dar kažkokį išplėstinį to paties geno tyrimą po trijų mėnesių (stoviu eilėje), kurio rezultatų reikės dar mėnesį laukti. Genetikė pati pasiūlė.
Aš irgi stoviu eilėje, žadėjo gegužį. Na, dar neskambino. Beje BRCA mutacijos nerado, irgi trigubai neigiamas.
QUOTE(ViTiMe @ 2017 05 22, 18:16)
Tai visame tame reikale ir nesupratau ar bus skirta karboplatina?? Aš su trugubai neigiamu, BRCA 1 aptiktas, bet man karboplatinos netaike: gavau 4 raudonas ir 4 docetaxelio, plius švitinimas. Beje gydžiausi pas M.Drobnienę.
ViTiMe, po keturių antraciklinų kursų spręs, ar skirti karboplatiną ar ne. Ir už ją reiks mokėti. Po to ką belulino parašė, tikiuosi, tai nereiškia, kad lauks kol atsiras pažeisti lm... Man bent pasakė, kad reikia žiūrėti, ar standartas veiksmingas.
Belulino, ačiū labai, skaitau ir rusiškai. Dėl markerių, kad nerodo prie trigubai neigiamo - ot š!! Lyg mažai dar su juo nemalonumų. Kaip tuomet tikrinatės po gydymo - tik echoskopija, KT?