Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

keto dietos ir as laikausi. valgau mesa, kiausinius, darzoves, suri, jogurta (nesaldinta), siek tiek vaisiu, uogu, juodo sokolado.
as tai jos laikausi pagal knyga "Naujoji priesvezine mytyba" tai ten produktai i zalia, geltona ir raudona kategorijas suskirtyti. tai as tu "zaliu" valgau belenkiek (darau prielaida kad angliavandeniu ten nera), "geltonu" valgau saikingai (t.y. mazdaug primetu kad 55 gr cukraus (nes sveriu 55 kg) is ju nevirsyciau per diena) o "raudonu" tai isvis vengiu.
idomu kaip kitos daro ax.gif ar skaiciuoja kazkaip angliavandenius ax.gif

QUOTE(Brazil @ 2017 05 16, 10:02)
Na ir puiku! Nusiraminau. Nenešiu pakišučių, bent jau kol neaišku dėl ko jas nešti (nei geresnių vaistų žinau, nei kažko konkretaus iš gydytojos noriu). Kol kas man viskas paliko gerą įspūdį - gydytoja atsakė į visus klausimus, seselė buvo maloni, kėdė patogi, paskaičiau knygą, dar besėdėdama pavalgiau ir išėjau namo. Kol kas jaučiuosi gerai.

Laukiu tik labai info dėl kanapių.

Beje, pradėjau rašyti blog'ą. Žodžiai vis sukosi ir sukosi galvoje, nežinojau kur juos padėti, tai padėjau į tinklaraštį. Šiame etape stenguosi kiek įmanoma nusiteikti ir mobilizuotis. Tai ir atspindi mano pirmas įrašas. Toliau rašysiu kaip man sekės IVF prieš chemiją, ką gero sužinojau skaitydama knygas ir kokios mitybos laikausi. Čia toks puslapiukas man pačiai fiksuoti savo kelionę, ir artimiesiems, kad išvengti daug varginančių pokalbių smile.gif
http://kaipdangus.blogspot.lt/

Linkėjimai visoms, saulėtų dienų.

labai bus idomu sekti tavo bloga thumbup.gif saunuole smile.gif manau daug kam naudinga bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ViTiMe @ 2017 05 16, 08:03)
jokių papildų nevartojau visai. nereikėtų maitinti ląstelių. nuodytis tai nuodytis. stengiausi vadovautis bendrais sveikos mitybos principais. jei kepenys atlaiko ir neturi su jomis bėdos, - nereikėtų gerti nieko. organizmas turi tvarkytis pats. baigsi gydymą , -atsigriebsi su visais papildais.
pinigų niekam nedaviau. pabaigoj gydymo nuoširdžiai su šypsena padėkojau ir įteikiau gėlių. Sau taip pat smile.gif
Papildyta:
Merginos,
kuri po limfmazgių pašalinimo skridote lėktuvu? Ar tikrai būtina kompresinė rankovė? Gal galima be jos išsiversti? Taip jau nesinori mėtyti pinigėlių. Šiaip ranka netinsta, bėdų su ja neturiu, bet saugau.

Po limfmazgiu salinimo sridau lektuvu begale kartu,apie rankove tuomet ir nezinojau -tai ir be joa skraidziau smile.gif dabar jau zinau,bet skrendu be jos ir puikiai jauciuosi
Papildyta:
QUOTE(dalufo @ 2017 05 16, 13:14)
Po limfmazgiu salinimo sridau lektuvu begale kartu,apie rankove tuomet ir nezinojau  -tai ir be joa skraidziau smile.gif dabar jau zinau,bet skrendu be jos ir puikiai jauciuosi

Brazil,saunuole,labai lux rasai,butinai tesk toliau smile.gif Del dovaneliu -nedaviau niekada,nei senais laikais,nei dabar - nuo to paskyrimai nesikeicia/gydo pagal pasaulinius algoritmus/o pacios emocine busena ir pan. ne nuo to priklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2017 05 16, 10:45)
Nuostabiai sudeliotos mintys. Mielai skaitysiu blog'a. Reikia kazkaip prenumeruoti?

Ačiū labai. Aš nepatyrus šiuose reikaluose, jei išmoksiu kaip nustatyt prenumeravimo galimybę, padarysiu smile.gif
Kol nemoku, įmečiau į parašą.

Dėl mitybos - laikausi plius minus keto (riboju angliavandenius), bet skaitau dar šią knygą https://www.amazon.c...e/dp/0753512041
Moteriškei mokslininkei vis grįžo krūties vėžys, kol nepakeitė mitybos. Dar iki to skyriaus nepriėjau. Dar planuoju skaityt "naująją priešvėžinę mitybą" ir brūkštelsiu blog'e ką galvoju sudėjus visą info.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 16 gegužės 2017 - 13:54
Brazil, maciau klausinejai apie Avastina. As ir klausinejau, domejausi ir klausiau pas Asadauskiene ir dar pas viena gydytoja. Atsakyma gavau toki: near irodytas terapinis poveikis prie kruties vezio. O paciai pirktis gana brangu. Jis skiriamas pagal svori paciento.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 05 16, 14:28)
Brazil, maciau klausinejai apie Avastina. As ir klausinejau, domejausi ir klausiau pas Asadauskiene ir dar pas viena gydytoja. Atsakyma gavau toki: near irodytas terapinis poveikis prie kruties vezio. O paciai pirktis gana brangu. Jis skiriamas pagal svori paciento.

O, ačiū, radau kitą temą, pasirodė kad ten daugiau komentuojančių smile.gif
Keista, kad "neįrodytas", radau tyrimą šiandien (du net), kuris lyg ir įrodo. Matyt pinigus taupo. O tau net prie vėlesnės stadijos nekompensuoja? Man pasirodė, kad kažkas iš forumo Avastin vartoja. Kažin ar brangus labai, laukčiau komentaro.

O ką reiškia skiriamas pagal svorį - ploniems neduoda, ar atvirkščiai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 05 16, 16:01)
O, ačiū, radau kitą temą, pasirodė kad ten daugiau komentuojančių smile.gif
Keista, kad "neįrodytas", radau tyrimą šiandien (du net), kuris lyg ir įrodo. Matyt pinigus taupo. O tau net prie vėlesnės stadijos nekompensuoja? Man pasirodė, kad kažkas iš forumo Avastin vartoja. Kažin ar brangus labai, laukčiau komentaro.

O ką reiškia skiriamas pagal svorį - ploniems neduoda, ar atvirkščiai? smile.gif

Dar yra Facebook grupe "Isigydziau vezi", bet ...man ten nepatinka visai. As nemegstu visokiu siusi-pusi pasakaiciu, kad va issigumem vartodami si bei ta. Jei pasveikai - buk malonus konkreciai dariau ta ir ta. O ne si bei ta. UZtat as ten blogiete smile.gif
Pagal svori, tai reiskia, kad plonam kainuos maziau nei storam smile.gif
http://www.vaistai.l...irpalui-n1.html
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 05 16, 15:08)
Dar yra Facebook grupe "Isigydziau vezi", bet ...man ten nepatinka visai. As nemegstu visokiu siusi-pusi pasakaiciu, kad va issigumem vartodami si bei ta. Jei pasveikai - buk malonus konkreciai dariau ta ir ta. O ne si bei ta. UZtat as ten blogiete smile.gif
Pagal svori, tai reiskia, kad plonam kainuos maziau nei storam smile.gif
http://www.vaistai.l...irpalui-n1.html

Dėkui, Undzinka! aš irgi mėgstu konkretumą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 05 14, 09:10)
O dar plaukiu beveik kasdien. Siek tiek kopleksuoju baseine del papo nebuvimo, tiksliau ne baseine o duse. Jei butu tik suauge - dzin, bet ten vaiku buna daug, tai kazkaip stengiuosi nusisukus praustis.

Undzinka, negaliu atsižavėti, kad einate plaukioti į baseiną ir dar prausiatės bendram duše be maudymuko:) Man visiškas kosmosas, neišdrįsčiau....

Brazi
l, įdedu savo mitybą. Po visokių bandymų prisilaikau Priešvėžinės mitybos rekomendacijų, aišku, su nuklydimais.

Nevalgau kvietinių miltų gaminių, mielių, cukraus, pieno (išskyrus varškę, grietinę, sūrį). Jogurto dar neišdrįstu - kad ir nesaldžiam, man atrodo per daug cukraus.
Bandau atsisakyti bulvių ir bananų, riboti kavą.

Valgau savo keptą duoną ruginę be mielių ir be pridėtinio cukraus. Nors, skaičiau, kad ir rugiai turi glitimo, bet duonos vis tiek norisi. Perlinės kruopos irgi nelabai gerai, bet naudoju ir sriubai, ir košei su daržovėm. Grikiai, kartais lęšiai. Bandžiau avinžirnius - pasirodo, turi laaabai daug cukraus, mečiau...
Daržovės - brokoliai, kopūstai, žiediniai kopūstai, kartais briuselio kopūstai, burokėliai. Pomidorai. Cukinijos, moliūgai (moliūgai irgi nelabai rekomenduojami).

Valgau po saujelę šaldytų uogų kasdiens - šilauogių, braškių, vyšnių.
Valgau raugintus kopūstus, agurkus. Sakiau, bandysiu užsiraugti burokėlių.
Vištiena, kalakutiena - idealu būtų naminiai, bet parduotuvinė paukštiena. Valgau paukštieną beveik kiekvieną dieną, deja.
Žuvies gaunasi rečiau paragauti - lašišos, sūdytos silkės.
Graikinius riešutus, migdolus.
Kartais po pasmaguriauju gabalėliu 82% šokolado, sauso raudono vyno taure - jau gal ir per dažnai.
Kakava be pieno.

Gaminant maistą beveik visuomet dedu ciberžolės ir pipirų.

Mano šiuo metu naudojami papildai:
Pomi-T
Host defence My Community - 18 grybų rinkinys
Triovit
Ruolios vaistažolių mišinys+Befungin
Trintų žalių daržovių puodelis - brokolis, špinatai, moliūgas, bananas, sultenės pakaitom.

QUOTE(Brazil @ 2017 05 14, 18:52)
Dar labai įdomu kanapės. Aš kiek suprantu su chemija kanapių aliejaus (ar tai būtų CBD ar ypač THC) griežtai negalima. Nors mano mama užsivedus, kad kaip tik reikia, nes padeda su šalutiniais poveikiais ir kt. Į tą dar bus laiko pasigilinti.

Mane irgi labai domina kanapės. Jeigu ką sužinosite - paplatinkite, prašom, per a.ž.
Jau kažkuri iš mūsų yra rašiusi nuorodas, kur galima įsigyti.

QUOTE(Brazil @ 2017 05 15, 16:38)
Aš jau trys val po pirmos chemijos porcijos, kol kas viskas ok. Gavau antraciklinus, pagal spalvą supratau, kad vienas balionėlis iš keturių buvo "raudona chemija". Doxorubicinas, Endoxan, Setronon, Apaurin, toks mano kokteilius.

Dar vienas klausimas mane šiandien išvertė iš klumpių. Žodžiu, pažįstama sesutė iš kito skyriaus paklausė, ar davėm chemoterapeutei pinigų, ir labai nustebo kad nedavėm. .

Laikau kumščius, kad atlaikytumėt chemijos keliamus šalutinius poveikius kuo lengviau. Labai svarbu nusiteikimas ir pagalbinių vaistų panaudojimas laiku, nedelsiant. Išbandžiau uždelsimo taktiką, kad būtų mažiau vaistų, kad dar neapkrauti organizmo - man nepasitvirtino. Po to jau dariau taip - po pirmos chemijos pamačiau, kuriuo metu maždaug prasideda linksmybės ir tuo metu suleisdavom vaistus nuo skausmo, ar nuo pykinimo.

QUOTE(Brazil @ 2017 05 16, 06:10)
Viskas, man reikia kanapių. Kiek domėjausi, LT tik hemp oil, ten nėra THC. Iš kur jūs gaunate? Parašykite į až. Gal galime kartu užsakinėti.

HM, lauksiu info iš vilniečių, kas gydos NVI ir būtent pas Asadauskienę, nu labai ranka nekyla.. Bet jei reikia...

Mane irgi labai domina kanapės. Jeigu ką sužinosite - parašykite, prašom, per a.ž.
Jau kažkuri iš mūsų yra rašiusi nuorodas, kur galima įsigyti, gal bandėt?

Chemoterapeutei Asad. atsidėkojau tik su AČIŪ , daugiau nieko ir lankausi toliau, kad išrašytų reikalingus vaistus. Man nepatogu atsidėkoti dar ir dėl ten sėdinčios sesutės - juk ji irgi stengiasi, organizuoja.
Antra vertus, man už mano darbą niekas papildomai neatsilygina, bet dėl to aš dirbu ne mažiau nuoširdžiai ir net per daug, kaip praktika parodėsmile.gif

QUOTE(Brazil @ 2017 05 16, 10:02)

http://kaipdangus.blogspot.lt/

Linkėjimai visoms, saulėtų dienų.

Labai fainas blogas! Tiek artimų man minčių ir nuostatų, ne tik apie didžiulę atsakomybę, nemigo naktis ir baimę bankrutuoti, nuvilti kitus žmones, apie ligą kaip iššūkįsmile.gif Jūs nuostabi, organizuota ir įkvepianti moteris!
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 05 16, 18:32)
Undzinka, negaliu atsižavėti, kad einate plaukioti į baseiną ir dar prausiatės bendram duše be maudymuko:) Man visiškas kosmosas, neišdrįsčiau....

Na plaukioti ne problema - maudymke speciali , protezas (pas mane gi pasalinta visa krutis). Net nesimato, kad kazkas ne taip. O dusas...na suaugusiu nesikuklinu jau, suaugusios moterys pamate nudelbia akis ir viskas, bet as stengiuosi praustis taip, kad manes nematytu.
Na begiot as negaliu, dviraciu vaziuot irgi, ilgai vaiksciot taip pat sunku, pas mane dar kelio artroze, laukiu sanario keitimo operacijos, taip, kad lieka tik plaukimas:) Kunas vandenyje tampa 8 kartus lengvesnis. UZtat ir pasirinkau plaukima, ka ir visoms rekomenduoju.
RaViltis, isdryskit. Jums neturi būti geda uz tai, kad sergat, uz tai, kad yra kazkoks kuno defektas. Protingas zmogus supras ir nespoksos, o del kvailu ir jaudintis neverta:)
Juk mums DZIN!!!
Atsakyti
Jei kam idomu- dar del mitybos -pagrindas yra eliminuoti cukru ir ,pagal galimybes,angliavandenius,tai as pradzioje cukru keiciau medum,o dabar ir medaus nebevartoju,is kruopu tai perskaiciau,kad maziausiai angliavandeniu turi grikiai ir perlines kruopos,blynu issikepu kartais is grikiniu miltu,/seimyna tai nepriprato-kepuosi tik sau/o duona tai pirkdama taip pat skaitau kur nera cukraus,ir maziausiai angliavandeniu,tai apsistojau ties" rugelio"bet suvalgau tik riekele per dienas , is vaisiu visiskai nevalgau bananu ir vynuogiu,kazkur skaiciau,kad dziovintu vaisiu galima kelias slyvas,datules ar abrikosus,bet reikia ziureti ,kad naturaliai dziovinti butu o ne ismirkyti cukruje,visiskai netinka razinos.Neatsimenu kuri rase anksciau del kalcio,tai labai gerai valgyti zalius putpeliu kiausinius po 1 i diena,as plaku plaktuve-dedu 1kiausini su lukstu, idedu spinatu lapu,avokado puse ir greifruktu sulciu isspaudziu,ir viska suplaku ir isgeriu,taip visai pakenciamai gaunasi,nesijaucia to kiausinio skonio,dare tyrimus del kalcio,tai gyd nustebo kad normos ribos,nors ir metastaziu yra . Na istikruju uzvedet cia su kanapem,jei kuriai nesunku pasidalinkit info i a.z mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, parašykit man AŽ dėl kanapiu.. Pasidalinsiu savo žiniu bagažu. Ir būtinai parašykit koks vėžio tipas Er PR ir Her 2+ nuo to priklauso CBD ir THC koncentraciju santykis.
Šiaip lietuvaitės merginos istorija: rado 10 cm skersmens auglį kiaušidėse, įaugusį į žarnyna, limfmazgiuose, plaučiuose. Jau NVI pasakė, kad operacija nebegalima. Leido chemija ir švitino, pradėjo varyoti kanapes iš endoca.com (hemp oil, pluoštinė kanapė praktiškai su 0 THC. Po 3 menėsiu darė PET tyrima - jokio vėžio smile.gif Bendravau su ja kanapiu klausimu 4u.gif
Brazil, parašau Tau Až 4u.gif

Dėl avastino - mano gydytoja sako, kad jei krūties v, tai tinka tik prie trigubai neigiamo..
Atsakyti
Visai idomus reportazas smile.gif

http://tv.lrytas.lt/...enimui-1205699/

Atsakyti